واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صفحه کلیدهایی که حرمت قلم را شکستند هفته نامه وریا در یادداشتی به قلم "مهدی کاکاخانی" و با عنوان "صفحه کلیدهایی که حرمت قلم را شکستند"، به انتقاد از بیان برخی مسایل غیر واقعی در سایت ها و نشریات استان ایلام پرداخته و خواستار رعایت حرمت اشخاص در انعکاس اخبار و بیان مطالب شده است.
در این یادداشت آمده است: هیچ کس نمی تواند منکر اثرهای مثبت اطلاع رسانی صحیح، گردش سالم اطلاعات و نقش آن در پیشبرد اهداف یک جامعه باشد
اما هستند کسانی که با استناد همین مساله دست به اقداماتی می زنند که به هیچ وجه مورد قبول و پسند نمی باشد.
به خوبی یاد داریم که آموزگاران ما حرف ها و کلام های فراوانی در مدح قلم و ارزش و منزلت آن برای ما بیان داشتند و نیک می دانیم که خداوند سبحان در قرآن کریم به آن قسم یاد کرده است.
اما به نظر می رسد با ظهور ابزارها و امکانات جدیدی مانند صفحه کلیدها، قلم و وسیله نوشتاری کاملا حذف و کاربران دیگر بدون ترس از حفظ حرمت آن به راحتی هر متنی را تایپ و هر کلامی را منتشر می کنند، بدون اینکه از عواقب و نتایج زیانبار حق الناس واهمه ای داشته باشند.
امروزه بدلیل ظهور و بروز شبکه های اجتماعی متنوع، سایت های خبری، امکانات سخت افزاری و نرم افزاری راحت، اینترنت آسان و ارزان در دسترس و... هر فرد به تنهایی به یک رسانه تبدیل شده است.
می توان ادعا نمود که تمامی افراد جامعه در تولید اخبار و ثبت وقایع پیرامون خویش سهیم شده اند، آنچه که بسیار نگران کننده و نامبارک است، ناآگاهی بیشتر این افراد به معیارهای فنی و تخصصی تولید محتوا و همچنین عدم توجه به رعایت مسایل اخلاقی و انسانی در نشر و تولید این اخبار و وقایع می باشد که بعضا باعث نگرانی و ایجاد مشکلات عدیده ای برای اشخاص، اعضای یک خانواده و حتی یک شهر و یک کشور می شوند.
به نظر می رسد بی توجه بودن به این رفتارهای نوظهور در بلند مدت تبعات و آثار زیانباری به دنبال داشته و هزینه اجتماعی گزافی را بر جامعه تحمیل خواهند نمود.
در استان ایلام که تا یک دهه پیش از بافت اجتماعی منسجم و بعضا قبیله ای برخوردار بوده، برخی اخبار با حساسیت، اغماض و احتیاط خاصی منتشر می شد بدلیل شناخت افراد از همدیگر ملاحظات قابل توجه ای با هدف حفظ شان و منزلت اشخاص صورت می گرفت.
اما متاسفانه چند سالی است که از چنین طرز تفکر و حساسیت هایی خبری نیست، بعضا کسانی که وارد این عرصه شده اند، بی پروا هر آنچه را که دوست دارند در فضای مجازی منتشر می نمایند.
به عنوان نمونه می توان به موضوع خودکشی کارمند یکی از ادارات استان اشاره نمود.
این واقعه تاسف بار بنا بدلایل پزشکی و بروز برخی مشکلات روحی و روانی به وقوع پیوست، اما برخی فعالان در حوزه رسانه های مجازی بدون در نظر گرفتن شرایط و موقعیت اجتماعی این خانواده و بدون تحقیق و یا پیگیری از منابع موثق، اقدام به انتشار اخبار کذب و تحلیل های نادرست نمودند.
مقصر جلوه دادن همسر این شخص که هیچ گونه نقشی در این ماجرا نداشته، باعث بروز مشکلاتی در سطح جامعه، محل کار و محیط زندگی ایشان شده است.
حال این فرد علاوه بر یافتن راهی برای تسکین و تحمل مصیبت سخت و جانکاه از دست دادن عزیز و یار همراه، بایستی با تمام توان و انرژی برای رفع این اتهام در نزد افکار عمومی تلاش نماید.
نمونه های زیادی در این زمینه وجود دارد که باعث وارد نمودن خسارت های مادی و معنوی فراوانی به اشخاص می شود. متاسفانه برخی سایت های نوظهور به هر ترفندی مانند اتهام زنی به برخی مسوولان دولتی، انتشار اخبار و اطلاعات نادرست، درج نظرات شخصی با عنوان کامنت کاربران و ... سعی در جلب مخاطب و کسب شهرت دارند.
اما می طلبد سازمان های ناظر به روش های مطمئن بر نحوه گردش اطلاعات در این سایت ها نظارت کافی داشته و در جاهایی که انحراف وجود دارد و معیارهای لازم در خصوص افراد، اشخاص، سازمان ها و نهادها رعایت نمی شود تذکرات لازم داده شود تا انشاءالله حقی از کسی ضایع و آبروی نیز به ناحق خدشه دار نشود.
540
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]