واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افشاگری رویترز از پشت پرده نشست اوپک
در جلسه روز پنجشنبه اوپک وزرای آن دسته از کشورهایی که به دنبال کاهش تولید این سازمان و افزایش قیمت نفت بودند، با عصبانیت جلسه را ترک کردهاند.
کد خبر: ۴۵۳۷۲۰
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۵ - 30 November 2014
در جلسه روز پنجشنبه اوپک وزرای آن دسته از کشورهایی که به دنبال کاهش تولید این سازمان و افزایش قیمت نفت بودند، با عصبانیت جلسه را ترک کردهاند.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارشی از پشتپرده اتفاقات روز پنجشنبه در نشست اوپک در وین منتشر کرده و نوشته است: آن دسته از وزرای نفت اوپک که خواهان کاهش تولید بودند با حالتی برافروخته و مستاصل جلسه را ترک کردند و برای چند ساعت سکوت اختیار کردند، ولی سپس اعلام کردند که تصمیم تثبیت تولید را پذیرفته اند.
رافائل رامیرز، وزیر امور خارجه ونزوئلا و نماینده این کشور در اوپک در پاسخ به این سوال که آیا یک جنگ قیمت در اوپک راه افتاده گفت: ما با هم متحد هستیم.
وی افزود: اوپک همیشه با آمریکا مبارزه میکند زیرا آمریکا اعلام کرده همیشه علیه اوپک است. نفت شیل به دلیل روش تولید آن یک فاجعه است. اما تولید آن بیش از حد گران تمام میشود و خواهیم دید چه اتفاقی برای تولید رخ خواهد داد.
وزیر نفت عربستان در این نشست به دیگر اعضای اوپک گفت که آنها باید با توسعه نفت شیل آمریکا مبارزه کنند. علی النعیمی همچنین با هدف کاهش قیمتها و تضعیف سوددهی تولیدکنندگان آمریکایی، با کاهش تولید اوپک مخالفت کرد.
وزیر نفت عربستان در نشست روز پنجشنبه برنده مباحثات با وزرای نفت کشورهای فقیرتر این سازمان نظیر ونزوئلا و الجزایر بود که به دنبال کاهش تولید برای بالا بردن قیمت ها بودند.
این کشورها که خود آماده کاهش تولید نبودند تصمیم گرفتند که با عربستان و متحدان ثروتمندش درگیر نشوند و سرانجام تسلیم فشار النعیمی شدند.
یک منبع آگاه پس از این نشست گفت: النعیمی درباره رقابت بر سر سهم بازار با آمریکا صحبت کرد و آنهایی که خواهان کاهش تولید بودند متوجه شدند که هیچ راهی برای رسیدن به آن ندارند زیرا عربستان به دنبال رقابت بر سر سهم بازار است.
نماینده یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در اوپک گفت: نعیمی به اعضا تضمین داد که قیمت نفت هر زمان که تقاضا بالا برود احیا خواهد شد. وی تاکید کرد که اگر اوپک تولید خود را کاهش دهد سهم بازار را از دست خواهد داد.
نماینده دیگری گفت: رسیدن برای یک تصمیم نهایی که همه را متقاعد کند زمان زیادی برد.
تحلیلگران و فعالان بازار نفت به طور ضمنی گفته اند که چند ماه طول می کشد که این تصمیم روی تولید نفت آمریکا تاثیر بگذارد.
برخی از نمایندگان اوپک گفتند که نسبت به موفقیت آمیز بودن قمار النعیمی اعتقادی ندارند و یکی از آنها این سوال را مطرح کرد که اگر اوپک به دنبال کاهش تولید شیل آمریکا است، این تصمیم تا چه اندازه موثر خواهد بود؟
بهای نفت برنت در آخرین روز معاملات این هفته به مرز 70 دلار رسید. توسعه تولید نفت شیل آمریکا و رشد ضعیف اقتصادی چین و اروپا باعث شده قیمتها از ژوئن تاکنون حدود 40 درصد کاهش پیدا کند.
یکی از نمایندگان اوپک که به دنبال کاهش تولید بود گفت: فکر میکنید ما متقاعد شدیم؟ این طور نیست ولی چه کار میتوانستیم انجام دهیم؟
عبدالله البدری، دبیرکل اوپک نیز تایید کرد که اوپک وارد یک جنگ بر سر سهم بازار شده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اوپک به افزایش تولید آمریکا واکنش نشان داده است گفت: بله، ما واکنش نشان دادیم. ما سقف تولید را بدون تغییر حفظ کردیم و این پاسخ ماست.
اعضای اوپک در این نشست تصمیم گرفتند که تولید خود را روی سقف 30 میلیون بشکه در روز حفظ کنند که دستکم یک میلیون بشکه بالاتر از برآوردهای خود اوپک برای تقاضای این سازمان در نیمه اول سال آینده است.
تحلیلگران میگویند تصمیم مبنی بر عدم کاهش در میان کاهش شدید قیمتهای نفت به معنی تغییر استراتژی اوپک است.
یاسر الغندی تحلیلگر نفتی گفت: اوپک مشخصا 30 میلیون بشکه در روز را به عنوان تولید خود تثبیت کرده است. زمان مشخص خواهد کرد که چه کسی پیروز میشود.
نماینده یکی از کشورهای که خواهان کاهش تولید بود گفت: اوپک اعتبار خود را از دست داده است. من نمی دانم تلاش برای خارج کردن نفت شیل از بازار چه مقدار عملی میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]