واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده: تا وقتی که موضوع زنان موضوع جامعه نباشد مشکل زنان حل نمی شود مشهد- ایرنا- مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: تا وقتی که موضوع زنان موضوع جامعه نباشد مشکل زنان حل نمی شود.
دکتر فهیمه فرهمند پور شامگاه شنبه در جلسه شورای اداری استان خراسان رضوی در مشهد افزود: وقتی می گوئیم مساله زنان، آن را مساله خانواده هم می دانیم و مساله خانواده مساله جامعه نیز هست.
وی گفت: آنچه می تواند موقعیت زنان را در جوامع ارتقا دهد نوع نگاه مردان و نیز دیدگاه زنان درباره خودشان است و نه صرفا امکانات و اعتبارات.
وی با طرح برخی از مشکلات زنان و بانوان در کشور افزود: نرخ ازدواج در کشور در حال کاهش و نرخ طلاق به شکل نگران کننده ای در حال افزایش است و از طرفی سن ازدواج افزایش و سن طلاق کاهش یافته است و ما با دخترانی مواجه هستیم که به سن تجرد قطعی رسیده اند و دیگر امیدی به ازدواج ندارند.
مشاور وزیر کشور در امور بانوان و خانواده گفت: زمانی اعتیاد در کشور پدیده ای مردانه بود اما امروز 9 تا 10 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می دهند.
فرهمند پور افزود: الگوی اعتیاد در زنان کشور نیز تغییر پیدا کرده یعنی پیش از این زنان در سنین بالا دچار اعتیاد می شدند و این اعتیاد معمولا به مواد مخدر سنتی بود اما اکنون متوسط سن اعتیاد زنان به 27 سال رسیده که عمده این گرایش نیز به سمت مواد مخدر صنعتی است.
وی گفت: امروز الگوی مهاجرت در کشور زنانه شده است یعنی زمانی مردان از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ مهاجرت می کردند اما امروز با دخترانی مواجهیم که به عنوان تحصیل از روستاها به شهرها و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ مهاجرت می کنند.
او افزود: این دختران در شهرها زندگی مجردی دارند و زندگی مجردی برای دختران در ساختارهای جامعه ما مسائل خاص خودش را به دنبال دارد.
مشاور وزیر کشور گفت: هر چند که افزایش ورودی دختران به دانشگاهها مایه مباهات است اما تعادل جمعیتی در دانشگاهها تغییر کرده و هم اکنون 60 درصد ظرفیت دانشگاهها به دختران اختصاص یافته که این امر خود تبدیل به یک مساله شده است.
او افزود:در گذشته نه چندان دور برای حل این مساله به اعمال سهمیه علیه ورود دختران به دانشگاهها روی آوردند که از نادرست ترین شیوه های مدیریت این مساله بود.
فرهمند پور گفت: دختران اگر به دانشگاه اقبال دارند چون گزینه دیگری اعم از تفریح، ورزش، ارتقا زمینه های مهارتی یا ازدواج مناسب ندارند و ادامه تحصیل آنها نیز تنها بلا تکلیفی شان را چهار سال به تاخیر می اندازد و بعد از آن با معضلات پیچیده تری مواجه می شوند.
او افزود:برخی از استانها نیز مشکلات خاص خود را دارند به طور مثال هر چند من در درونم شاکرم که بیشتر دختران و زنان ویژه به مشهد و به نوعی به امام رضا (ع) پناه می آورند اما این مساله باعث ایجاد مشکلاتی خاص برای خراسان رضوی شده است.
وی گفت: امروز هیچ دستگاهی در این موقعیت نیست که بتواند به ذی نفعان خود به تنهایی در راستای ماموریتش خدمت ارائه کند و مساله زنان و خانواده نیز مشمول همین حکم است.
مشاور وزیر کشور گفت: فقط در شرایطی می توانیم مساله زنان و خانواده را که مساله اصلی جامعه ماست حل کنیم که یک عزم جمعی برای مواجهه و حل این مساله داشته باشیم.
وی از استاندار خراسان رضوی تقاضا کرد به مسائلی از حوزه زنان توجه کند که اگر حل شوند بخش قابل توجهی از مسائل فرهنگی و اجتماعی جامعه نیز حل می شود.
او گفت:کارگروه تخصصی زنان و خانواده استان خراسان رضوی فعال نیست و در جلسه اخیر آن جز دو نفر از مدیران استان که عضو جلسه بودند و در آن حاضر بقیه مدیران نماینده فرستاده بودند.
1922/522
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]