واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ژاپن صدرنشين «شاخص برندسازي كشوري» در سال 2014 شد
سايت آماري فوربس به تازگي گزارش داده است كه كشور ژاپن براي اولين بار در تاريخ خود در جايگاه اول «شاخص برندسازي كشوري» قرار گرفته است
نویسنده : الناز خماميزاده
سايت آماري فوربس به تازگي گزارش داده است كه كشور ژاپن براي اولين بار در تاريخ خود در جايگاه اول «شاخص برندسازي كشوري» قرار گرفته است؛ علاوه بر اين در ميان 20 كشور اول موجود در اين ليست به غير از ژاپن، نام سه كشور آسيايي سنگاپور، امارات متحده عربي و كره جنوبي نيز به چشم ميخورد. اين در حالي است كه جايگاه ايران در ليست شاخص برندسازي كشوري سالهاي 2011 و 2012 ميلادي بين رتبههاي 111 تا 115 نوسان داشته است.
به گزارش «جوان»، برندسازي يكي از حوزههاي مديريتي مغفول مانده در كشورمان است كه هيچگاه به شكل جدي مورد تمركز و هدف سياستگذاريهاي كلان كشور قرار نگرفته است. برندسازي كشوري، فرآيند استفاده از روشهاي برندسازي فرهنگي و اقتصادي با هدف ارتقاي تصوير يك ملت يا يك مكان نزد اذهان عمومي جهان است. در واقع برندسازي كشوري شامل دامنهاي از فعاليتهاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي استراتژيك ميشود كه هدف نهايي آن جا انداختن نام يك كشور، منطقه يا شهر در اذهان عمومي و در دايره اهداف اقتصادي و اجتماعي دنيا است. يك كشور از تأسيس يك برند خودروسازي جهاني گرفته تا توليد و تبليغ جهاني يك شعار و برند براي گردشگري و ميراث فرهنگي خود، توسعه برند توليد فرش و خلق برندهاي جهاني در حوزه هنرهاي نمايشي چون سينما، تلويزيون، موسيقي و حتي خلق برندهاي ورزشي ميتواند جايگاه خود را در ليست CBI تضمين كند. يك كشور بايد امتيازهاي مختلفي داشته باشد تا در صدر ليست «شاخص برندسازي كشوري» دنيا قرار بگيرد. در واقع كارشناسان بر پايه بررسي وضعيت ميراث فرهنگي و گردشگري يك كشور، كيفيت زندگي، ارزشهاي ملي و تعداد برندهاي تجاري و اقتصادي و فرهنگي و هنري آن كشور كه نزد مردم دنيا شناخته شده است رتبه CBI آن كشور را به دست ميآورند. در ردهبندي جديد سال 2014 ميلادي، از مجموع 75 كشور تنها 22 كشور شرايط بررسي شدن زير ذرهبين شاخص برند كشوري را داشتهاند. در اين ردهبندي جديد ژاپن در صدر قرار گرفته است و پس از آن نام كشورهاي سوئيس، آلمان، سوئد، كانادا، نروژ، امريكا، استراليا، دانمارك، اتريش، نيوزلند، انگليس، فنلاند، سنگاپور، ايسلند، هلند، فرانسه، ايتاليا، امارات متحده عربي و كره جنوبي به چشم ميخورد.
ارتقاي مديريت برند و رشد فرهنگي و اقتصادي در ساير كشورهاي آسيايي به نحوي است كه شاخص برندسازي كشوري ميخواهد براي 3 سال آينده، كشور برتر در اين شاخص جهاني را از آسيا و از ميان كشورهاي چين، امارات متحده عربي، كره جنوبي، اسرائيل و قطر انتخاب كند. هماكنون ژاپن به دليل جذب شركتها و سرمايهگذاران خارجي، ارتقاي صنعت گردشگري، ارتقاي ديپلماسي عمومي خود و افزايش صادرات و نيز تقويت عزت نفس و هويت شهروندي مردم خود، قدرتمندترين كشور دنيا از نظر برندسازي شناخته شده است. رتبه ايران نيز از نظر شاخص برندسازي در سال 2011 ميلادي 111 و در سال 2012 ميلادي 115 بوده است. جايگاهي كه نشان ميدهد ايران نتوانسته از فرصتها و ظرفيتهاي منحصربهفردش در حوزههاي فرهنگي و اقتصادي به خوبي استفاده كند. اين موضوع به ويژه در حوزه گردشگري و ميراث فرهنگي بيشتر خودنمايي ميكند آن هم در شرايطي كه در اين دو حوزه غني تاكنون حتي يك بار هم برندسازي نشده است كه پس از آن بخواهد تبليغي براي آن برند صورت بگيرد يا فرآيند بازاريابي در زمينه گردشگري با اين برندسازي تكميل شود. اهميت مديريت برند در حوزه گردشگري و نيز اهميت ارتقاي ميراث فرهنگي هنگامي از اهميت بيشتري برخوردار ميشود كه بدانيم بيشتر كشورهاي موجود در ليست جديد CBI از اروپا هستند؛ قارهاي كه ملقب به آهنرباي گردشگري دنيا است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]