تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834525611
شربت ذرت عامل بیماری قلبی و عروقی است/ صنعت شیرینی سازی نیازمند تحول
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هشدار محققان علوم تغذیه: شربت ذرت عامل بیماری قلبی و عروقی است/ صنعت شیرینی سازی نیازمند تحول تهران - ایرنا - استادیار گروه تحقیقات سیاست گذاری علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت :مصرف شربت ذرت که درصنعت شیرینی سازی مورد مصرف قرار می گیرد، به دلیل فروکتوز بالا باعث افزایش تولید تری گلیسیرید و چربی در بدن می شود که خطر بروز بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.
** شیرینی هایی که قلب و کبد را تهدید می کنند
دکتر مرجان عجمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود :شربت ذرت با فروکتوز بالا در صنعت مواد غذایی و عمدتا شیرینی و کیک سازی به عنوان جایگزین شکر استفاده می شود. این ماده ترکیبی از فروکتوز گلوکز است و در تولید انواع فراورده های غلات، نان، شیرینی، مربا و انواع نوشیدنی های شیرین کاربرد دارد.
وی اضافه کرد : مقدار فروکتوز و گلوکز در شکر معمولی (سوکروز) با هم برابر است اما در شربت فروکتوز ذرت، میزان فروکتوز بسیار بالا است .
عجمی با بیان اینکه مقادیر زیاد فروکتوز سبب شیرین تر شدن شربت ذرت و غذاهای فرآوری شده با آن می شود اضافه کرد :شکر در هر شکل می تواند به سلامتی آسیب برساند، و مصرف بالای آن در افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی، چاقی، زوال عقل، نارسایی کبد و سرطان نقش دارد.
به گفته وی همچنین مصرف شکر خطر پوسیدگی دندان را افزایش می دهد. بنابراین توصیه می شود مصرف شکر به کمتر از 10 درصد انرژی روزانه کاهش یابد.
متخصص تغذیه اظهار کرد : بررسی ها و تحقیقات مختلف نشان می دهد که افزایش میزان مصرف شربت فروکتوز ذرت در مواد غذایی درسراسر جهان می تواند یکی از دلایل رشد سریع و اپیدمی شدن چاقی و دیابت نوع 2 باشد که سبب افزایش هزینه های بخش سلامت ودرمان می شود.
عجمی یاد آور شد: دریافت نوشیدنی های شیرین در دهه های اخیر روند رو به رشدی داشته است به گونه ای که از سال 1950 تا 2000، این دریافت پنج برابر شده است.
متخصص تغذیه اظهار کرد :مطالعات نشان داده است مصرف نوشیدنی های شیرین و فرکتوز بالا باعث افزایش چاقی و اضافه وزن می شود و به دنبال آن خطر دیابت، بیماری های قلبی، سندروم متابولیک، فشار خون و چربی خون افزایش می یابد. همچنین در مردان می تواند باعث ایجاد نقرس شود.
وی اضافه کرد : در تحقیقات دراین زمینه مشخص شده است که اگر چه سطوح انسولین با فروکتوز مختل نمی شود، اما فروکتوز می تواند مقاومت به انسولین ایجاد کند. چنین مقاومتی زمانی اتفاق می افتد که بدن حساسیت خود را نسبت به انسولین از دست داده، و باعث فعالیت بیشتر پانکراس برای تولید مقادیر بیشتر هورمون شود.
استادیار گروه تحقیقات سیاست گذاری علوم تغذیه گفت : فرکتوز در کبد متابولیزه می شود و به راحتی به پیش سازهای چربی تبدیل می شود. بنابراین افزایش مصرف شربت ذرت با فروکتوز بالا با لیپوژنز و افزایش تولید تیری گلیسیرید و چربی در بدن همراه است و چربی های احشایی را افزایش می دهد که آن نیز با افزایش خطر بیماری های قلبی عروقی همراه است.
متخصصان تغذیه همواره بر کاهش میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین تاکید دارندکه از مصرف بیش از اندازه این مواد در برسبد غذایی افراد خودداری شود.
عجمی با بیان اینکه در اغلب شیرینی فروشی ها از شربت ذرت که نوعی قند است برای شیرین کردن استفاده می شود گفت: این اقدام سبب می شود که افراد در معرض خطر ابتلا به سندروم متابولیک و بیماری کبد چرب قرار گیرند و بنابراین باید نسبت به اصلاح این روش در پخت شیرینی ها اقدام شود.
اکنون در برنامه های آموزشی شیرینی پزی شربت ذرت یکی از اقلام پایه این رشته قرار دارد.
***فست فودها و شیرینی فروشی ها شلوغ، بیماری کبد چرب بالا
پیشتر آزیتا حکمت دوست عضو کمیته علمی نخستین کنگره بین المللی تغذیه ایران نیز گفته بود: حدود 30 درصد جمعیت کشور به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند که این آمار نگران کننده است.
وی تغییر سبک زندگی از قبیل کم تحرکی، گرایش به مصرف غذاهای آماده و چرب و شیرین را از عمده علل ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی درایران دانست.
به گفته حکمت دوست، تغییر سبک زندگی مربوط به روند صنعتی شدن جامعه ایران نیز هست تا جایی که آمار مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی در کشور هم اینک همپای کشورهای غربی است.
این متخصص تاکید کرد: با وجود هشدار متخصصان تغذیه مبنی بر کاهش میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین، متاسفانه شاهدیم نه تنها فست فودی ها که شیرینی فروشی ها هم همچنان شلوغ است.
حکمت دوست مصرف شیرینی را یکی از عوامل ابتلا به کبد چرب دانست و گفت:اکنون شیرینی فروشی ها به جای شکر بیشتر از شربت ذرت که دارای نوعی قند است که فرد را در معرض خطر ابتلا به سندروم متابولیک و بیماری کبد چرب قرار می دهد، استفاده می کنند.
به گفته وی، ابتلا به بیماری کبد چرب به غیر از موارد فوق خطر بیماری های قلبی، عروقی از قبیل تصلب شرایین (گرفتگی عروق قلبی) و نارسایی قلب و عروق را به همراه دارد.
*** شربت ذرت چیست
شربت فروکتوز غنی شده محصولی است که از فرآوری مواد اولیه مختلفی مانند آرد ذرت،آرد گندم و سیب زمینی بدست آمده و در کنار محصولاتی مانند نشاسته و گلوکز تولید می شود .
از این شربت اگرچه به عنوان شیرین کننده طبیعی به جای شکر در انواع غذاهای فرآوری شده نام برده می شود، مانند صنایع نان و شیرینی، نوشابه ها، انواع کنسروها وبستنی ها ، اما به گفته محققان علوم تغذیه این ماده با فروکتوز بالا می تواند همان اثرات منفی شکر در بدن را داشته باشد. شربت ذرت از سال ۱۹۸۳ در فهرست سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفت و با نام صنعتی
(HFCS) با درجات مختلف به عنوان پدیده ای در صنعت شیرین کننده ها به ثبت رسید.
به طور کلی سه نوع HFCS وجود دارد: ۴۲، ۵۵ و ۹۰ درصد که هر کدام مصارف متفاوتی دارند:
HFCS 42 در صنایع کیک و شیرینی و غذا های کنسروی استفاده می شود.
HFCS 55 در نوشیدنی های انرژی زا و دسر های یخی به کار برده می شود.
HFCS 90 در مواردی استفاده می شود که مقدار کمی شیرین کننده برای رسیدن به شیرینی معمول لازم باشد که آن را با نام “محلول فوق شیرین” نیز می شناسند.
علمی (4)**1354**1599
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]
صفحات پیشنهادی
عضو کمیته علمی نخستین کنگره بین المللی تغذیه ایران: 30 درصد ایرانیان به بیماری کبد چرب مبتلا هستند/ استفاده از
عضو کمیته علمی نخستین کنگره بین المللی تغذیه ایران 30 درصد ایرانیان به بیماری کبد چرب مبتلا هستند استفاده از شربت ذرت در قنادیها عامل کبد چربعضو کمیته علمی نخستین کنگره بینالمللی تغذیه ایران گفت حدود 30 درصد جمعیت کشور به بیماری کبد چرب غیر الکلی مبتلا هستند که این آمار نگران35 درصد ایرانیان در 40 سالگی مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشوند
جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۴ معاون فناوری و تحقیقات وزیر بهداشت عوامل محیطی و زندگی ماشینی در کنار برخی عادات غذایی همچون مصرف بالای نمک را زمینه ساز بخش عمدهای از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی دانست به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه مرکزی رضا ملکفوق تخصص گوارش و کبد: کبد چرب عامل دیابت، فشار خون و بیماریهای قلبی است/ لزوم 30 دقیقه ورزش در روز
فوق تخصص گوارش و کبد کبد چرب عامل دیابت فشار خون و بیماریهای قلبی است لزوم 30 دقیقه ورزش در روزیک فوق تخصص گوارش و کبد با تأکید بر لزوم 30 دقیقه ورزش در روز کبد چرب را عامل دیابت فشارخون و بیماریهای قلبی توصیف کرد سید مؤید علویان فوق تخصص کبد و گوارش در گفتوگو با خبرنگار ببیماریهای قلبی و عروقی عامل فوت یک سوم کرمانیها
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۰ رییس دانشگاه علومپزشکی کرمان گفت امید به زندگی در استان کرمان نسبت به میانگین کشوری پایینتر است و در زمینه سرطان از متوسط کشوری پایینتر هستیم اما این استان در رشد بروز سرطان شش درصد از کشور بیشتر است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنرئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا خبر داد بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگومیر در شهرضا
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا خبر دادبیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگومیر در شهرضارئیس شبکه بهداشت و درمان شهرضا گفت مطابق آمار و اطلاعات موجود بیماریهای قلبی و عروقی نخستین عامل مرگ مردم در شهرستان شهرضا به شمار میرود به گزارش خبرگزاری فارس از شهرضا حجتالله تنهایمسوولان:فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماریهای کلیوی اثرگذار است
مسوولان فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماریهای کلیوی اثرگذار است شیراز- ایرنا- مسوولان و صاحبنظران معتقدند فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به جامعه در پیشگیری و کنترل بیماریهای کلیوی اثرگذار است این افراد جمعه در گفت و گو با گزارشگر ایرنا افزودند تغییر الگوی زندگی افرادغربالگری بیماری های صعب العلاج در مناطق محروم/ حضور دستیار در طرح تحول سلامت -
وزیر بهداشت تاکید کرد غربالگری بیماری های صعب العلاج در مناطق محروم حضور دستیار در طرح تحول سلامت وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که طرح تحول سلامت به خوبی پیش می رود تاکید کرد فاز سوم طرح که شامل اجرای کتاب جدید تعرفه های سلامت است در استان تهران و سایر استانها خارج از تصور مدبیرکل اتحادیه جهانی بیماریهای ریوی در گفتوگو با فارس: تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر ریه، تا آخر عمر باقی است/
دبیرکل اتحادیه جهانی بیماریهای ریوی در گفتوگو با فارس تاثیرات مخرب آلودگی هوا بر ریه تا آخر عمر باقی است آلودگی هوا عامل افزایش ابتلا به سرطاندبیرکل اتحادیه جهانی بیماریهای ریوی تأثیرات آلودگی هوا بر ریه را دائمی دانست و گفت بیماریهایی که در بلند مدت آلودگی هوا ایجاد میکنسه عامل مهم در بروز بیماریهای کلیوی
شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۰ یک متخصص کلیه و مجاری ادراری مصرف بیش از حد پروتئین را از علل بروز بیماریهای کلیوی خواند دکتر موسی میرزایی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه ایلام اظهار کرد 25 درصد جریان خون بدن به کلیهها میرسد و به همین علتمحققان هشدار دادند بیماریهایهای قلبی و فشار خون بالا در کمین کودکان چاق
محققان هشدار دادندبیماریهایهای قلبی و فشار خون بالا در کمین کودکان چاقمحققان هشدار دادند کودکان چاق و دارای اضافه وزن بیشتر در معرض خطر فشار خون بالا و مشکلات بیماریهای قلبی هستند به گزارش گروه دانستنیهای خبرگزاری فارس تحقیقات جدید هشدار داد که فشار خون بالا مشکلات کبدیاکوکاردیوگرافی جنین به تشخیص بیماری قلبی در مراحل اولیه کمک می کند
اکوکاردیوگرافی جنین به تشخیص بیماری قلبی در مراحل اولیه کمک می کند تبریز - ایرنا - فوق تخصص قلب اطفال و فلوشیپ اکوکاردیوگرافی گفت اکوکاردیوگرافی قلب جنین به تشخیص ناهنجاری های قلب در مراحل اولیه رشد جنین در رحم کمک می کند تا اقدامات درمانی سریع تر آغاز شود دکتر شمس غفاری روزسهکلسترول پایین، درمان بیماری های قلبی
۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۷ ۵۹ ۵۸کد خبر ۱۱۰۰۵کلسترول پایین درمان بیماری های قلبیدارویی با نام ازتیمیب Ezetimibe با پایین آوردن کلسترول خطر بیماری های قلبی را نیز در افراد کاهش می دهد سیناپرس این دارو که توسط کمپانی Merck of Whitehouse Station در نیوجرسی تولید می شود اثرات کم امامدیر عامل ایمیدرو در گفتوگو با فارس خبر داد پیشنهاد آزاد سازی و برداشتن محدودیت قیمتی در سنگ آهن به وزارت صنع
مدیر عامل ایمیدرو در گفتوگو با فارس خبر دادپیشنهاد آزاد سازی و برداشتن محدودیت قیمتی در سنگ آهن به وزارت صنعت ارزش افزوده بخش معدن یک به چهار استمدیر عامل ایمیدرو با بیان اینکه ارزش افزوده بخش معدن و صنایع معدنی یک به چهار است گفت باید درباره آزاد سازی و برداشتن محدودیت قیمتیبا تعامل دامپزشکی و محیط زیست ایلام / از شیوع بیماری های مشترک انسان و دام جلوگیری می شود
با تعامل دامپزشکی و محیط زیست ایلام از شیوع بیماری های مشترک انسان و دام جلوگیری می شود ایلام - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی ایلام گفت تعامل همه جانبه میان دامپزشکی و حفاظت محیط زیست استان ایلام بمنظور پیشگیری از شیوع بیماری های مشترک و واگیردار انسان و دام حیات وحش و پرندگان مهاج«شربت ذرت» از قنادیها حذف شود
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۷ عضو کمیته علمی نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره تغذیه ایران ضمن انتقاد نسبت به تمایل زیاد مردم به مصرف فست فود و شیرینیها با وجود هشدارهای تغذیهای گفت تمایل مردم به مصرف این مواد درحالیست که شیرینی فروشیها به جای شکر بیشتر از شربت ذرت که ددیابت؛ بیماری همیشگی ، نیازمند درمان همیشگی
دیابت بیماری همیشگی نیازمند درمان همیشگی شیراز - ایرنا - کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر مرکز بهداشت شهدای انقلاب با اشاره به نقش موثر تغییرات گسترده سبک زندگی و پدیده صنعتی شدن در رشد چشمگیر شیوع دیابت نوع دو این بیماری را همیشگی دانست و بر لزوم درمان همیشگی برای این بیمارتحول در حوزه چاپ و نشر نیازمند یک اهتمام ملی است/ مشکلات صنعت نشر مانند مشکل آلودگی هوای تهران است
صالحی در نشست تجلیل از خادمان نشر عنوان کرد تحول در حوزه چاپ و نشر نیازمند یک اهتمام ملی است مشکلات صنعت نشر مانند مشکل آلودگی هوای تهران است مراسم تجلیل از خادمان و پیشکسوتان چاپ و نشر عصر روز چهارشنبه 28 آبان ماه با حضور سید عباس صالحی معاون امور فرهنگی حسین نوشآبادی سخنگو-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها