واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مسوولان:فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماریهای کلیوی اثرگذار است شیراز- ایرنا- مسوولان و صاحبنظران معتقدند : فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به جامعه در پیشگیری و کنترل بیماریهای کلیوی اثرگذار است.
![مسوولان:فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در پیشگیری از بیماریهای کلیوی اثرگذار است](http://www.irna.ir/Theme1/images/NoPic100x56.png)
این افراد جمعه در گفت و گو با گزارشگر ایرنا افزودند: تغییر الگوی زندگی افراد ، انجام چکابهای شش ماهه و افزایش فعالیتهای ورزشی می تواند در کاهش ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن کلیوی موثر باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بیماریهای کلیوی از دسته بیماریهای هستند که تحت تاثیر بیماریهای دیگر مانند پرفشاری خون و دیابت و تداوم عفونت در بدن بروز می کند.
محمد هادی ایمانیه افزود: افراد با انجام چکابهای شش ماهه و کنترل بیماریها می توانند گام موثری در پیشگیری از سایر بیماریها بویژه بیماریهای مزمن کلیوی بردارند.
وی ادامه داد: الگوی ناصحیح تغذیه ، افزایش مصرف فست فودها ، چربیها ، نمک ، مواد شیرینی افراد را مستعد دیابت ، پرفشاری خون و سایر بیماریها کرده است.
وی اضافه کرد: در استان فارس بمنظور سالم سازی و پیشگیری از بیماریها طرحهای غربالگری برای گروههای سنی مختلف اجرا شده و هم اکنون این طرح در مدارس برای گروه متوسطه اول و دوم اجرا می شود.
ایمانیه بیان داشت: رسانه های جمعی ، مطبوعات و صدا و سیما می توانند در فرهنگ سازی زندگی سالم و پیشگیری از بیماریهای کلیوی نقش مهمی ایفا کنند.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه آمار بیماران کلیوی و دیالیزی رو به افزایش است و برای کاهش این وضعیت مردم باید نکات بهداشتی ، تغذیه ای و پیشگیری را جدی بگیرند.
بر اساس آمارهای رسمی هم اکنون 32 هزار بیمار کلیوی و 42 هزار بیمار پیوند کلیوی در کشور وجود دارد.
نماینده انجمن های بیماران خاص فارس هم گفت: بیماران کلیوی علاوه بر رنج بیماری با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند.
علی اصغر سقایی افزود: سالانه بیش از 300 بیمار کلیوی به مجموعه بیماران کلیوی استان افزوده می شود که نیاز به دریافت خدمات درمانی و دارویی دارند.
وی ادامه داد: در بیمارستان شهرستانهای فارس تخت دیالیز وجود دارد اما با توجه به افزایش بیماران ، استان با کمبود تخت و فضای مناسب دیالیز مواجه است.
وی اضافه کرد: هم اکنون 33 بخش دیالیز در فارس فعال است اما بدلیل کمبود تخت دیالیز و افزایش تعداد بیماران متاسفانه برخی بیماران به جای سه بار در هفته ، یک یا دو بار در هفته دیالیز می شوند.
سقایی بیان داشت: هزینه هر بار دیالیز سه میلیون ریال تمام می شود با توجه به تعداد بیماران دیالیزی در فارس هزینه هنگفتی صرف این بیماران می شود در حالیکه تعداد زیادی از این بیماران با رعایت موارد پیشگیری از این جرگه خارج می شدند.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، هم اکنون یک هزار و 627 نفر بیمار کلیوی در استان فارس دیالیز خونی می شوند .
مدیر عامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی استان فارس گفت: روزانه سه تا چهار بیمار دیالیزی به جمع بیماران کلیوی فارس افزوده می شود که افزایش اطلاع رسانی و رعایت برنامه های پیشگیری می تواند در کاهش این بیماری اثر گذار باشد.
نادر معینی اضافه کرد: سال گذشته 164 بیمار کلیوی در فارس پیوند کلیه ، 14 نفر پیوند کلیه و پانکراس دریافت کردند .
وی بیان کرد:هم اکنون 255 نفر در لیست پیوند کلیه و50 نفر در فهرست پیوند کلیه و پانکراس قرار دارند.
معینی ادامه داد: مردم با مراقبت های اولیه بهداشتی و پیشگیری از بیماری های کلیوی می توانند از آسیب جدی به خود و جامعه جلوگیری کنند.
به گفته وی ، بیماران با سابقه فشار خون بالا ، دیابت ، مصرف کنندگان داروهای ضد التهابی غیر استروییدی ، بیماران روماتیسمی و افراد مبتلا به ضایعات نخاعی و سکته مغزی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کلیوی باید هر سه ماه تا شش ماه معاینه کامل شوند.
مدیرکل آموزش وپرورش استان فارس گفت : طرح غربالگری پرفشاری خون و دیابت در مدارس متوسطه استان در حال اجراست تا بتوان گام موثری در پیشگیری از بیماریهای کلیوی برداشت.
حمید رضا آذری افزود: خانواده ها باید به برنامه های آموزشی ارائه شده در مدارس توجه کنند و در تغییر شیوه زندگی و پیشگیری از بیماریها را بکار گیرند.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش بر افزایش فعالیتهای ورزشی و رعایت الگوی تغذیه صحیح در بوفه مدارس تاکید دارد و خانواده ها هم باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند.ک/4
680/ 667
30/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]