تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833901273
رشد 17 درصدی شاخص ضریب فزاینده پولی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزیر اقتصاد خبر داد
رشد 17 درصدی شاخص ضریب فزاینده پولی
وزیر اقتصاد برای خروج غیر تورمی از رکود از رشد 17 درصدی ضریب فزاینده پولی کشور در یک سال اخیر خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه اخبار اقتصاد و دارایی (شادا)، وزیر اقتصاد طی سخنانی در جلسه هم اندیشی بررسی راهکارها و نقش های متقابل بانک ها، صندوق توسعه ملی و استانداران برای خروج غیر تورمی از رکود، از رشد 17 درصدی ضریب فزاینده پولی کشور در یک سال اخیر خبر داد.
علی طیب نیا طی سخنان خود در جلسه مذکور با اشاره به موفقیت های بزرگ دولت در مهار تورم و رکود طی سال گذشته، آن هم در شرایطی که هنوز تحریم ها ادامه دارد این امر را ناشی از همت دولتمردان در پیروی از الگوی مدیریت جهادی و همدلی و همفکری بین مجموعه ارکان نظام با دستگاه های اجرایی عنوان کرد.
وی گفت: در تحلیل آثار و هزینه های تورم و رکود، جمع بندی دولت این است که هزینه های رکود به مراتب سنگین تر از تورم است و این در ادبیات اقتصادی دنیا کاملا پذیرفته شده است.
وزیر اقتصاد افزود: هزینه های تورم عمدتا هزینه های توزیعی است، به این معنا که وقتی شما تورم دارید، درآمد اسمی کشور، متناسب با تورم افزایش پیدا می کند اما کل تولید و درآمدهای کشور تغییر نمی کند و تنها یک جابجایی صورت می گیرد که در نتیجه آن عده معدودی منتفع شده و عده بسیار زیادتری نیز متضرر می شوند.
طیب نیا ادامه داد: اما رکود و کسادی اثر «کل» دارد و کل کیک تولید کشور را کوچک می کند؛ کما اینکه طی دو سال گذشته، حدود 10 درصد از کل تولید کشور از دست رفته و حدود 20 درصد از درآمد کل نیز، به دلیل تغییر قیمت های نسبی به ضرر ایران، کاهش یافته است.
وی یادآور شد: این امر در عین حال اثر توزیع هم دارد، به این ترتیب که عده ای شغل خود را از دست می دهند، درآمدهای عده ای دیگر، با کاهشی شدید مواجه می شود و در نهایت عده بسیار معدودی هم سودهای کلان می برند.
وزیر اقتصاد گفت: بنابراین خروج از وضعیت رکود تورمی و دست یابی به رشد اقتصادی مستمر و پایدار، هدف اصلی دولت یازدهم و این دقیقا همان چیزی است که در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی نیز مدنظر بوده و محور اصلی آن را تشکیل میدهد.
طیب نیا با بیان اینکه هدف اقتصاد مقاومتی در یک جمله عبارت از «دست یابی به نرخ رشد اقتصادی بالا، مستمر، درونزا و برون نگر» است، گفت: همه ما می دانیم که دست یابی به این هدف مستلزم برقراری ثبات و آرامش در عرصه اقتصاد کلان کشور به معنای مهار تورم، ثبات در بازار ارز و طلا و امثالهم است.
وی تصریح کرد: ما از سال های دور دچار این برداشت غلط بودیم و در دولت گذشته نیز اعتقاد به این برداشت اوج گرفت که مشکل اصلی تولید، محدودیت حجم پول و نقدینگی است. در حالی که اگر مشکل، نقدینگی بود که باید با سیاست های دولت قبلی همه چیز حل و فصل می شد؛ زیرا بانک مرکزی دستور می داد ظرف یک روز 100 هزار میلیارد تومان پول چاپ بشود و داستان تمام میشد، در حالی که حقیقت این گونه نیست.
طیب نیا گفت: تجربه جهانی نشان داده که نتیجه افزایش عرضه پول، فقط افزایش قیمت ها و کاهش تولید و تشدید رکود است؛ یعنی دقیقا همان تجربه ای که در ایران انجام شد. وزیر اقتصاد گفت: ما باید بپذیریم که متاسفانه به لحاظ تولید در وضعیت خوبی نیستیم. برخورداری از درآمدهای سرشار نفتی و عوارض ناشی از ابتلا به بیماری هلندی، متاسفانه بخش تولید کشور را سرکوب کرده و بخش عمده تولید ما هم، وابسته به درآمدهای نفتی و به شدت متاثر از نوسانات بین المللی است.
وی افزود: وقتی درآمد پایین است، طبیعی است که پس انداز نداشته باشیم و درآمدهای مالیاتی دولت نیز چون قرار است از محل درآمدهای مردم وصول شود، پایین خواهد بود و طبیعی است که با این وضعیت هزینه های عمرانی دولت هم کم خواهد شد.
طیب نیا با بیان اینکه، وقتی پس انداز مردم به دلیل کاهش سطح درآمدها، میزان سرمایه گذاری هم پایین می آید، گفت: مهم تر از سطح پایین پس انداز، تخصیص ناکارآمد آن است که ما متاسفانه در این زمینه نیز درست عمل نکرده ایم. وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: طی 40 سال گذشته، ما همیشه شاهد رشد بالای نقدینگی بوده و بالاترین رشد نقدینگی را در تمام کشورهای منطقه داشته ایم، این در حالی است که همواره بزرگ ترین مشکل بخش تولید کشورمان هم، کمبود نقدینگی بوده است.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه منشاء رشد نقدینگی دو عامل «افزایش پایه پولی» و «ضریب فزاینده پولی» است، گفت: سیستم بانکی کشور می تواند از طریق اعطای تسهیلات، خلق پول کند و چند برابر پول منتشره بانک مرکزی، نقدینگی را، آن هم در مسیر تامین مالی تولید، افزیش دهد.
وی افزود: اما آن چه در ایران اتفاق افتاده اینکه، تا کنون اصلی ترین عامل رشد نقدینگی، افزایش پایه پولی بوده است. یعنی به این شکل که بانک مرکزی به طور مرتب پول چاپ کرده و به دولت و یا بانک های تجاری قرض داده و آنها این پول را در جامعه تزریق کرده اند.
طیب نیا گفت: اما آن چه در دنیا، عامل اصلی رشد نقدینگی محسوب می شود، افزایش ضریب فزاینده و ماحصل تسهیلات با پشتوانه ارائه شده از سوی بانک ها است. وزیر اقتصاد افزود: در حال حاضر شاخص ضریب فزاینده پولی در ایران حدود 5 است، ضریبی که هر چه بالاتر باشد معنایش توسعه یافته تر بودن نظام بانکی است.
وی با اشاره به اینکه نرخ شاخص ضریب فزاینده پولی در کشورهای توسعه یافته دنیا حدود 20 است، اظهار داشت: خوشبختانه اتفاقی که در یکساله اخیر افتاده، این است که افزایش نقدینگی از محل پایه پولی به شدت کنترل شده و در شش ماهه اول سال 1393 امسال نسبت به ابتدای آن کاهش یافته است.
طیب نیا با بیان اینکه این اتفاق را باید به فال نیک بگیریم، افزود: این امر در سایه انضباطی رخ داده است که دولت در چارچوب آن سعی کرده به هیچ وجه متوسل به منابع مالی بانک مرکزی نشود. وی گفت: همانطور که میدانید این اصلا کار ساده ای نیست؛ یعنی دولتی با کسری بودجه مواجه است و در شرایط غیر عادی و تحریم خودش را حفظ می کند. این حاکی از یک فهم عمیق و اراده قوی است که شخص رییس جمهور، جلودار آن است.
وزیر اقتصاد افزود: این امر از طرف دیگر نشان دهنده حاکمیت انضباط در دوره جدید مدیریت بانک مرکزی است که اجازه افزایش نامتناسب پایه پولی را نمی دهد. طیب نیا ادامه داد: خوشبختانه در یک سال اخیر، شاهد افزایش قابل ملاحظه و حدودا 17 درصدی ضریب فزاینده پولی هم بوده ایم و این علامت خوبی است که نشان از حرکت نظام بانکی ما در جهت انجام وظایف ذاتی خود است.
وی تصریح کرد: با بررسی های صورت گرفته درون دولت و نیز صحبت های استانداران و نمایندگان مجلس و نیز بخش خصوصی، به یک جمع بندی می رسیم و آن اینکه، یکی از مهم ترین مشکلات تولید کشور، کمبود نقدینگی است. طیب نیا گفت: بنا براین سیاست گذاری های صورت گرفته از سوی دولت در این راستا است که نظام بانکی را به نحوی هدایت کند که در سال جاری عمدتا به سمت تامین سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی برود.
وی یاداور شد: در این حال ما با مشکل تنگنای اعتباری بانک ها روبرو هستیم و این در حالی است که ما با یک نقدینگی شدیدا افزیش یافته در کشور نیز مواجهیم و این خودش یک معضل و معمای بزرگ است که چطور می شود یک کشوری نقدینگی داشته باشد و در مقابل دچار تنگنای اعتباری نیز باشد.
وزیر اقتصاد گفت: یکی از دلایل این امر، سطح پایین سرمایه های بانک ها است. به خصوص که در نظر آوریم، در چند سال گذشته، به خاطر تحریم ها و سیاست های اقتصادی نادرست نرخ ارز، تقریبا 3 برابر شد و نیاز بنگاه های اقتصادی ما را به شدت افزایش داد. طیب نیا گفت: به همین دلیل ما در لایحه خروج از رکود، به این موضوع اهمیت ویژه ای داده و چندین ماده را به آن اختصاص داده ایم.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: معنای سخن من این نیست که هدف ما رفع مشکل بانک است؛ بلکه بانک به عنوان یک واسطه مد نظر است، زیرا اگر مشکل سرمایه بانک ها حل بشود امکان تامین مالی فعالیت های اقتصادی هم وجود خواهد داشت. وی تاکید کرد: من عقیده ام این است که در حال حاضر بحث تامین سرمایه بانک ها از نان شب هم واجب تر است و این اتفاق باید حتما بیافتد.
وزیر اقتصاد افزود: وقتی دولت بر اساس تکالیف متعدد قانونی، در برابر بانک ها مقروض می شود و نمی تواند به موقع بدهی اش را پرداخت کند، منابع بانک قفل می شود و پولی برای پرداخت اعتبارات جدید نمی ماند.
وزیر اقتصاد یادآور شد، تسویه بدهی بانک ها از این نظر اهمیت بیشتری پیدا می کند که بدانیم، بانک بر اساس استانداردهای بومی کشورما، می تواند حداقل سه برابر منابع در اختیار، تسهیلات بدهد که با محاسبه مبلغ بدهی دولت ها به بانک ها، یعنی توان بالقوه بانک ها برای پرداخت حداقل 210 هزار میلیارد تومان وام جدید را از آنها سلب کردهایم و این رویه باید اصلاح شود.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
وزیر اقتصاد خبر داد رشد 17 درصدی شاخص ضریب فزاینده پولی
وزیر اقتصاد خبر دادرشد 17 درصدی شاخص ضریب فزاینده پولیوزیر اقتصاد برای خروج غیر تورمی از رکود از رشد 17 درصدی ضریب فزاینده پولی کشور در یک سال اخیر خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه اخبار اقتصاد و دارایی شادا وزیر اقتصاد طی سخنانی در جلسه هم اندیشی بررسی راهکارهاتورم اجاره مسکن 15 درصدی شد/ رشد شاخص بهای اجاره در تهران
سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱ تورم اجاره مسکن در سه ماهه دوم امسال با رشد در تمامی استانهای کشور به حدود 15 درصد رسید به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا شاخص بهای مسکن اجارهای در مناطق شهری ایران در سه ماهه دوم سال جاری با رشد 4 1 درصدی نسبت به سه ماهه اول به 154رشد 13 درصدی مسافرتهای هوایی در هفتماه امسال
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۱ معاون عملیات هوانوردی شرکت فرودگاههای کشور از رشد 13 درصدی تعداد مسافران هوایی در هفت ماهه نخست امسال خبر داد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا ابراهیم شوشتری در نشست خبری با بیان این مطلب تصریح کرد در هفت ماه نخست امسال در مقایسهبر اساس نماگرهای بانکی در پایان شهریورماه/۲ جزئیات دارایی و بدهی بانکهای تجاری/ رشد 19.1 درصدی داراییها+ج
بر اساس نماگرهای بانکی در پایان شهریورماه ۲جزئیات دارایی و بدهی بانکهای تجاری رشد 19 1 درصدی داراییها جدولدر ۱۲ ماه منتهی به شهریورماه امسال دارایی بانکهای تجاری با 19 1 درصد رشد به ۲۲۴ هزار و ۱۹۴ میلیارد تومان رسیده که بدهی بخش دولتی با 20 7 درصد رشد و ۲۵ هزار و ۶۶۱ میلیرشد ۵۱ درصدی فروش کشفیات قاچاق
رشد ۵۱ درصدی فروش کشفیات قاچاق رییس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی با تاکید بر اینکه در ۷ ماهه سال جاری ۱۴۰ میلیارد تومان اموال منقول و غیرمنقول به فروش رسیده است تصریح کرد برآورد میشود تا پایان سال رشد قابل توجهی در این زمینه وجود داشته باشد به گزارش گروه اقتصادی باشگارشد 19 درصدی صادرات غیرنفتی/ حذف ثبت سفارش حضوری واردات تا یک ماه آینده
رشد 19 درصدی صادرات غیرنفتی حذف ثبت سفارش حضوری واردات تا یک ماه آینده تهران - ایرنا - از ابتدای سال 1393 تا پایان مهرماه 27 میلیارد دلار کالای غیرنفتی صادر شده که این میزان از نظر ارزش 19 درصد واز نظر وزن 8 درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است ولی الله افخمی راد رییسرشد 9 درصدی ترانزیت کالا در بنادر -
رشد 9 درصدی ترانزیت کالا در بنادر مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به رشد 9 درصدی ترانزیت کالا در بنادر اشاره کرد و گفت پیش بینی ما این است که روند افزایشی تاپایان سال ادامه داشته باشد به گزارش خبرنگار مهر محمد سعیدنژاد در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها با حضور در غرفبانک مرکزی گزارش داد رشد ۱۹ درصدی اجارهبهای مسکن در مناطق شهری
بانک مرکزی گزارش دادرشد ۱۹ درصدی اجارهبهای مسکن در مناطق شهریبانک مرکزی اعلام کرد اجارهبهای مسکن در ۱۲ ماه منتهی به شهریور امسال در کل مناطق شهری 19 درصد شهرهای بزرگ 19 3 درصد شهرهای متوسط 17 2 درصد و شهرهای کوچک 21 2 درصد افزایش داشته است به گزارش خبرگزاری فارس شاخص بهارشد مجدد شاخص کل بورس تا آستانه 76 هزار واحدی
رشد مجدد شاخص کل بورس تا آستانه 76 هزار واحدی تهران - ایرنا - شاخص کل بورس و اوراق بهادار در جریان معاملات امروز دوشنبه بازار سرمایه برای دومین روز متوالی افزایش یافت و با 559 واحد رشد در آستانه کانال 76 هزار واحدی قرار گرفت و در ارتفاع 75 هزار و 949 واحدی ایستاد به گزارش روز یکدام کالای صادراتی اروپا به ایران از ابتدای 2014 رشد77 درصدی داشته است؟
کدام کالای صادراتی اروپا به ایران از ابتدای 2014 رشد77 درصدی داشته است اقتصاد > جهان - تسنیم نوشت یورو استات اعلام کرد صادرات اسباب بازی اتحادیه اروپا به ایران در ۸ ماه نخست سال جاری میلادی با افزایش ۷۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۳۶۲ هزاررشد 66 درصدی افزایش سرمایهها/ فلزات اساسی در صدر
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۰ رییس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سرمایهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت از ابتدای سال تا پایان آبان ماه 1393 در حدود 110 شرکت موفق به اخذ مجوز افزایش سرمایه از این سازمان شدهاند به گزارش ایسنا غلامرضا ابوترابی آخرین آمار افزایش سرمانرخ ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۲۳ آبان/ رشد ۱۰۹ درصدی قیمت گوجه
نرخ ۱۱ گروه کالایی در هفته منتهی به ۲۳ آبان رشد ۱۰۹ درصدی قیمت گوجهبراساس گزارش خردهفروشی بانک مرکزی قیمت گروه لبنیات و روغن جامد بدون تغییر بود و تخم مرغ 0 8 درصد گوشت مرغ 2 9 درصد و میوههای تازه 0 8 درصد کاهش داشت اما در این گروه قیمت گوجه 109 1 درصد افزایش یافته است به گرشد 37 درصدی تعداد خریداران در بورس
رشد 37 درصدی تعداد خریداران در بورس در هفته منتهی به 28 آّبان ماه چهار میلیارد و 897 میلیون سهم به ارزش 12 هزار و 821 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز در این مدت 168 هزار و 89 خریدار در 468 هزار و 922 دفعرشد 37 درصدی تعداد خریداران در بورس -
رشد 37 درصدی تعداد خریداران در بورس در هفته منتهی به 28 آّبان ماه چهار میلیارد و 897 میلیون سهم به ارزش 12 هزار و 821 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد به گزارش خبرگزاری مهر در این مدت 168 هزار و 89 خریدار در 468 هزار و 922 دفعه به دادوستد پرداختند بر اساس آماررئیس سازمان ملی بهرهوری در گفتوگو با فارس برنامه بهرهوری در برنامه پنجم توسعه عملی نشد/ پیشبینی سهم ۲ درصد
رئیس سازمان ملی بهرهوری در گفتوگو با فارسبرنامه بهرهوری در برنامه پنجم توسعه عملی نشد پیشبینی سهم ۲ درصدی بهرهوری از رشد در برنامه ششمرئیس سازمان ملی بهرهوری با بیان اینکه موضوع بهرهوری در برنامه پنجم تاکنون عملی نشده است گفت پیش بینی میشود سهم بهرهوری در برنامه ششرئیس اتحادیه مشاوران املاک: مذاکرات هستهای تاثیری بر بازار مسکن نخواهد داشت/ رشد ۲۰ درصدی معاملات در آبان
رئیس اتحادیه مشاوران املاک مذاکرات هستهای تاثیری بر بازار مسکن نخواهد داشت رشد ۲۰ درصدی معاملات در آبانرئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران از رشد 20 درصدی حجم معاملات خرید و فروش مسکن در آبان ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از اتحادیه صنفرشد 97 درصدی مبادلات تجاری و بازرگانی منطقه آزاد چابهار
رشد 97 درصدی مبادلات تجاری و بازرگانی منطقه آزاد چابهار خبرگزاری پانا مبادلات تجاری و بازرگانی منطقه آزاد چابهار در هشت ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 97 درصد رشد داشته است ۱۳۹۳ دوشنبه ۳ آذر ساعت 10 44 به گزارش خبرگزاری پانا مدیر بازرگانی سازمان منطقه آزاد چابهار-
اقتصادی
پربازدیدترینها