واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازارداری مهمترین اولویت کاری در حوزه صنایع دستی استان مرکزی است اراک - ایرنا - سرپرست معاون صنایع دستی وهنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: بازاریابی و بازارداری مهمترین اولویت کاری امسال حوزه صنایع دستی در این استان است..
« قاسم کاظمی» روزسه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی یکی از کانون های قوی در تولید مصنوعات دستی است و با وجود ارزش افزوده بالای تولید و صادرات این کالاها از این ظرفیت ها غفلت شده است.
وی اظهار کرد:برای جذب بازارهای خارجی و صادرات آثارصنایع دستی استان، ارتقا کمیت و کیفیت محصولات هنرمندان ضروری است و در این راستا ایجاد و تکمیل زنجیره بازارچه های صنایع دستی در تمامی شهرستان ها در اولویت است.
کاظمی بیان کرد: هم اینک چهار شهرستان استان مرکزی دارای بازارچه صنایع دستی است و با برنامه ریزی انجام شده عملیات اجرایی استقرار بازارچه صنایع دستی در هشت شهرستان دیگر استان نیز امسال کلید می خورد.
وی اظهار کرد:ساخت و راه اندازی هر یک این بازارچه ها با حداقل 10 غرفه به دو میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که رایزنی برای تامین ان از محل ماده 180 قانون بودجه در جریان است.
کاظمی خاطرنشان کرد: کیفیت بخشی به تولیدات صنایع دستی و تولید همخوان با سلایق مخاطبان بازار داخلی و خارجی نیز از دیگر اولویت های در صنایع دستی استان مرکزی است که این مهم با راه اندازی دوره های آموزشی آشنایی با بازاریابی برای شاغلان ای بخش دنبال می شود.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یادآور شد: فقدان کمیت و کیفیت لازم درصنایع دستی استان سبب شده تا برخی ازاین محصولات مانند گلیم نقش برجسته و قالی به شکل چمدانی توسط مسافران به خارج کشور صادر شود و با وجود زیرساخت گمرک در استان سهم صنایع دستی از صادرات بی رمق باشد.
کاظمی اضافه کرد: این درحالیست که صنایع دستی می تواند در تولید ثروت و اشتغال در شرایط کنونی اقتصادی نقش تعیین کننده داشته باشد و با سرمایه اندک سوداوری و اشتغال بالا ایجاد کند.
وی توضیح داد: ازمجموع هفت هزار و 900 هنرمند استان که دررشته های مختلف فعالیت می کنند تنها پنج تا 10 هنرمند تولیدات دستی با شاخص های کمی و کیفی قابلیت صادرات دارند و این ظرفیت باید از طریق آموزش و نظارت اصلاح شده و بهبود یابد.
سرپرست معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی گفت: تجارت چمدانی علاوه بر تاثیرگذاری برروی صادرات و تولید، انگیزه ای قوی برای گردشگران برای مسافرت به ایران فراهم می کند.
از 360 رشته فعال صنایع دستی کشور 110 رشته در استان مرکزی رونق دارد که رایج ترین آنها در حوزه بافت های سنتی، نساجی سنتی و هنرهای دست بافت، روکاری و رودوزی، چاپ سنتی، سفالگری و سرامیک، قلمزنی ، مشبک و حکاکی بر فلز، خراطی و نازک کاری چوب، مسگری و مشبک، حصیر بافی، مینابافی ، انواع پاپوش به ویژه گیوه و سنگهای نیمه قیمتی است.
هشت رشته صنایع دستی در استان با زیرمجموعه های آن به صورت اصیل و بومی فعالیت دارند و بقیه از طریق آموزش در این خطه ترویج شده است.
16 رشته صنایع دستی در استان مرکزی منسوخ شده و یا حالت رکود کاری دارد که از جمله آنها سوهان سازی دستی، شیشه گری سنتی، ساخت کلاه نمدی، قیطان دوزی، بافت جل و خورجین، چاقوسازی، پوستین دوزی و بافت پاپوش ودستکش پشمی است.ک/3
2482/560/
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]