تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843421059




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عالم بزرگ حکمت و فلسفه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت بزرگداشت فارابی؛ عالم بزرگ حکمت و فلسفه تهران- ایرنا- چهارم آذر روز بزرگداشت ابونصر فارابی است، فیلسوف گرانقدری که با شناخت و ترکیب حکمت فلسفه، پایه گذار مکتب نوینی در فلسفه شد و به پاس تلاش فراوانش در این راه معلم دوم لقب گرفت.


ابونصر محمدبن طرخان بن اوزلغ فارابی در 259 هجری قمری در شهر فاراب خراسان دیده به جهان گشود. او دوره ی تحصیل خویش را در فاراب و بخارا گذراند و پس از پایان تحصیل شغل قضاوت را انتخاب کرد.
این فیلسوف گرانقدر علاقه ی بسیاری به یادگیری فلسفه داشت و این امر سبب شد تا وی برای فراگیری این علم راهی بغداد شود و سال های زیادی را در آنجا صرف مطالعه و کسب معرفت کند و با بهره گیری از استادان برجسته ی آن روزگار علوم گوناگون را فرا گیرد.
ابونصر فارابی پس از مدتی راهی حران شد و در کلاس درس یوحنابن حیلان حکیم نصرانی، حضور یافت تا آن که بعد از درگذشت او دگربار به بغداد بازگشت. وی در این هنگام آموزه های مختلفی درباره ی فلسفه، زیست، پزشکی، ریاضیات و موسیقی کسب کرد و در کنار آشنایی با زبان های عربی، فارسی، ترکی و کردی؛ زبان های یونانی و سریانی را فرا گرفت.
وی از میان علوم مختلف بیشترین تخصص را در زمینه ی فلسفه، منطق و زیست داشت، ابونصر فارابی نخستین فیلسوف اسلامی است که به ترجمه ی آثار علمی و حکمت یونان به زبان عربی پرداخت. وی کتاب های ارسطو را بسیار دقیق مطالعه و پس از بارها خواندن و تفکر عمیق به آنان اشراف کامل پیدا کرد.
این روشنفکر ایرانی حقیقت فلسفه را واحد می دانست به این معنا که علم فلسفه دارای وحدت است؛ او برای اثبات این امر دلیل های زیادی بیان کرد که از جمله ی آنها می توان نگارش کتاب «الجمع بین رایی الحکیمین افلاطون الالهی و ارسطو» را نام برد، وی در این اثر تلاش داشت میان آرای افلاطون و ارسطو توافق به وجود آورد.
این زبان شناس برجسته با کوشش فراوان موفق شد لقب معلم ثانی یا معلم دوم را از آن خود کند. پیش از او ارسطو به عنوان معلم اول دست یافته بود، ابونصر فارابی توانست آثار و دیدگاه های افلاطون و ارسطو را ترجمه کند و با افزودن اطلاعات خود، تاثیر زیادی بر فیلسوفان دیگر همچون ابن سینا و ابن رشد بگذارد.
این فیلسوف گرانقدر با شناخت فلسفه ی یونان، علوم اسلامی و بهره گیری از افکار خویش، مکتبی تازه را از حکمت ارسطویی، نوافلاطونی و اسلامی بنیان گذاری کرد و با برداشتن گامی بلند در فلسفه ی اسلامی راه را برای دیگر فیلسوفان پس از خود هموار ساخت.
آموزه های دینی بر تفکر فلسفی ابونصر فارابی بسیار تاثیرگذار بود؛ او یافته های عقلی خویش را با آن هماهنگ ساخت و اینگونه راه نوینی را در مکتب فلسفی آن دوره بنیان نهاد.
این شخصیت بزرگ اسلامی کتاب ها و رساله های فراوانی را در زمینه های گوناگون نوشت، او از خویش آثارهای گرانقدری همچون الحیل الروحانیه و الاسرار الطبیعیه فی دقایق الاشکال الهندسیه در حوزه ی ریاضی، ما یصحُّ و ما لایصّح من احکام النجوم در علم ستاره شناسی و شرح العباره ارسطو در حوزه ی علم منطق را به یادگار گذاشت.
وی در کتاب احصاء العلوم، معانی افکار ارسطو را شرح داد و به بیان آن چه که فیلسوفان پیش از او درباره ی فلسفه ی معلم اول تحلیل نکرده بودند، پرداخت.
ما ینبغی ان تعلم قبل الفلسفه، اثری محسوب می شود که ابونصر فارابی در آن با پرداختن به هر یک از موضوع های منطق، هندسه، اخلاق نیکو و کناره گیری از نفسیات، آنها را پیش نیاز علم به فلسفه عنوان کرده است.
این فیلسوف گرانمایه به هنر موسیقی نیز اشراف کامل داشت و به خوبی قادر به نواختن سازهای گوناگون بود که کتاب قانون یکی از اثرهای ماندگار وی در زمینه ی موسیقی است.
فصوص الحکمه، الجمع بین الرایین، السیاسه المدنیه، رساله فی ماهیه العقل، تحصیل السعاده، اجوبه عن مسائل فلسفیه، رساله فی اثبات المفارقات، اغراض ارسطو طالیس فی کتاب مابعد الطبیعه، رساله فی السیاسه، کتاب موسیقی کبیر، اندیشه های اهل مدینه فاضله و فی وجوب صناعه الکیمیا از دیگر اثرهای معلم دوم به شمار می رود.
سرانجام ابونصر فارابی فیلسوف برجسته ی ایرانی پس از عمری تلاش در راه اعتلای فلسفه و علوم در 339 هجری قمری در دمشق چشم از جهان فرو بست. گرچه او این دنیای خاکی را ترک کرد اما نام و یاد این اندیشمند بزرگ همواره در خاطر مردمان این دیار کهن جاودان و ماندگار شد.

**با الهام از: کتاب فارابی، فیلسوف فرهنگ
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9165**2002**9131


04/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن