واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار خراسان جنوبی: سپرده گذاری ها مردم در بانک ها به کار آفرینی تبدیل شود بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی با اشاره به افزایش سپرده گذارهای بلندمدت مردم استان در بانکها گفت: این روش بدترین روش اقتصادی است و باید با تغییر فرهنگ عمومی مردم این سپرده گذاری ها به کارآفرینی و تلاش تبدیل شود.
" وجه الله خدمتگزار" دوشنبه شب در کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان جنوبی اظهار کرد: سه شنبه هفته جاری مقرر است در جلسه ای که با حضور تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید و استانداران سراسر کشور برگزار می شود مسائل ، مشکلات و موانع موجود در سیستم های بانکی، سیاست های اقتصادی و مباحث پولی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی نقش بسیار مهمی در تحقق برنامه های دولت دارد گفت: مدیران عامل بانک ها باید نظرات و پیشنهادات خود را به صورت کارشناسی شده و مدون ارائه دهند تا بتوان آنها را در این جلسه مطرح نموده و در جهت کمک به رفع مشکل مردم اقدام کرد.
وی به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در زمینه رشد اقتصادی استان ها به صورت متوازن اشاره کرد و ادامه داد: طبق اصل 48 قانون اساسی باید توزیع امکانات در تمامی نقاط کشور و در تمامی استان ها به صورت عادلانه توزیع شود تا بتوان به یک توسعه متوازن در تمامی استان های به صورت همزمان دست یافت و هر استان به فراخور امکانات و ظرفیت های موجود بتواند سرمایه لازم و امکات مورد نیاز را در این زمینه در اختیار داشته باشد.
وی گفت: ماده 180 برنامه پنجم توسعه سیاسی اجتماعی و اقتصادی کشور نیز بر اجرای این امر تاکید و مقرر کرده است توزیع عادلانه امکانات رفع تبعیض وارتقای سطح مناطق کمتر توسعه یافته مورد توجه برنامه ریزان امر در تمامی بخش ها قرار داشته باشد.
مقام عالی دولت در خراسان جنوبی با بیان اینکه این امر در حال حاضر کمتر مورد توجه قرار گرفته یادآور شد: اینکه خراسان جنوبی در بسیاری از شاخص ها از متوسط کشوری پایین تر است گواه صادقی بر این مدعاست و این امر مسئولیت مدیران استانی در تمامی بخش ها و زمینه ها را سنگین تر از قبل می کند.
خدمتگزار، با بیان اینکه باید در یک برنامه زمان بندی مشخص عقب ماندگی های موجود در استان جبران شود گفت: طبق قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده 180 برنامه پنجم توسعه کشور هر سال باید 10 درصد سطح اقتصادی استان ها و مناطق کمتر توسعه یافته ارتقا یابد تا در یک برنامه بلند مدت استان های محروم به سطح مناسبی از رفاه برسند.
وی به آماده شدن طرح آمایش سرزمین در استان تاکید کرد و ادامه داد: یکی از نیازهای جدی در زمینه رسیدن به توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی آماده شدن طرح آمایش استان است که هنوز آماده نشده که امیدواریم هرچه سریعتر این امر نیزمحقق شود تا بتوان بر اساس یک برنامه مشخص نسبت به توسعه اقتصادی گام برداشت.
وی افزود: بخشنامه ای به دستگاه های اجرایی استان ابلاغ شده تا مدیران بر اساس معیارهایی مشخص استان را در بخش های مختلف با سایر استان ها مقایسه کنند و اعلام نمایند برای رسیدن به رشد و توسعه در بخش های مختلف باید چه برنامه و مسیری را طی کرد.
وی استفاده از تمامی امکانات و ظرفیت های موجود در استان را یکی از راه کارهای بسیار مهم در راستای حل مشکلات مردم و رسیدن به توسعه دانست و تصریح کرد: مدیران در تمامی بخش ها و زمینه ها باید بر قوانین و مقررات موجود احاطه کامل داشته باشند تا بتوانند ضمن انجام مدیریت درست از امکانات و ظرفیت های موجود بهترین استفاده را ببرند.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان جنوبی هم با بیان اینکه منابع مالی کافی در استان وجود ندارد، گفت: هیچ نظارتی بر فعالیت موسسات بدون مجوز که مانند یک سوپر مارکت در هر نقطه از شهر تابلوی خود را علم کرده، نیست که منابع خود را در کجا مصرف می کنند.
علی ساعی راد با اشاره به اینکه در حال حاضر 18 بانک در این کمیسیون عضو هستند افزود: بر اساس آخرین آمار دریافتی از بانک ها منابع مالی کافی در خراسان جنوبی وجود ندارد و منابع مالی بانکها نیز 28 هزار میلیارد ریال است در حالی که تاکنون 34 هزار میلیارد ریال ازاین منابع مصرف شده است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه باید در مرحله نخست منابع بانک ها برای اولویت های استان مصرف شود، گفت: برای تحقق این امر باید به سیستم بانکی در راستای قانون و استفاده از ظرفیت ها اجازه داده شود تا آزادانه تصمیم بگیرند.
ساعی راد با بیان اینکه امسال از سوی بانک مرکزی نرخ سپرده 10 درصد برای روزشمار و حداکثر 22 درصد برای سپرده های یک ساله ابلاغ شده ، تصریح کرد: باید بر اجرای قانون توسط بانک ها بیشتر نظارت شود چرا که برخی از بانک ها از اجرای این موضوع سرباز زده و به طرق مختلف سودی بیشتر را به متقاضیان خود می پردازند.
به گفته وی با کمبود منابع مالی در خراسان جنوبی علاوه بر مدیریت منابع استان باید به فکر سرمایه گذاری از دولت و منابع خارجی باشیم.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانک های خراسان جنوبی با اشاره به منابع بلااستفاده در سایر استان ها، درخواست کرد، به بانک های استان اجازه دهند تا از منابع سایر استان ها استفاده کنند.
ساعی راد با تاکید بر اینکه مردم استان ریسک پذیر نیستند، یادآور شد: به خاطر خشکسالی و رکود اقتصادی تمام منابع بانک های استان سپرده بلندمدت است.665
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]