تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حكيم نيست آن كس كه مدارا نكند با كسى كه چاره اى جز مدارا كردن با او نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835768934




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صندلی داغ آقای وزیر


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیامدهای بلاتکلیفی وزارت علوم برای نظام علمی – آکادمیک صندلی داغ آقای وزیر تهران - ایرنا - خالی ماندن کرسی وزارت علوم پس از پانزده ماه که از آغاز به کار دولت یازدهم می گذرد چندان به مذاق خوش نمی آید و این تلخی، کام دانشگاهیان را بیشتر می آزارد.


روزنامه ایران گزارش داد: چهارمین وزیر پیشنهادی وزیر علوم هم «سیاسی» دیده شد و «سیاسی» مورد قضاوت قرار گرفت! پیش از فخرالدین احمدی دانش آشتیانی، «میلی منفرد» و «رضا فرجی دانا» به عنوان وزیر پیشنهادی علوم به مجلس معرفی شده بودند که میلی منفرد نتوانست از پارلمان رأی اعتماد بگیرد، فرجی دانا هم که از فیلتر رأی اعتماد گذشته بود پس از چند ماه تصدی وزارت، با استیضاح نمایندگان، این کرسی را ترک گفت و محمود نیلی احمدآبادی سرپرست فعلی دانشگاه تهران به عنوان سومین وزیر پیشنهادی علوم معرفی شد که باز از سد مجلسیان نگذشت.
از این رو، نرسیدن به توافق بر سر تصدی وزارت علوم جای تأمل کارشناسی دارد. مجلسیان حتماً بر این امر بخوبی واقف اند که بلاتکلیفی وزارت علوم، تحقق سیاست های کلی «علم و فناوری» را که از سوی رهبرمعظم انقلاب ابلاغ شد به تعویق خواهد انداخت و قطعاً این تعویق ها به ضرر جامعه علمی تمام خواهد شد و دستیابی به چشم انداز علمی کشور را با کندی مواجه خواهد کرد، چرا که نهادهای علمی امروزه یکی از ارکان قدرت جوامع به حساب می آیند و کشورها، خود را بر اساس تخصص های علمی و تکنولوژیکی شان در جهان معرفی می کنند. آنچه امروز در جهان در حال وقوع است رقابت بر سر «ثانیه ها» در تولیدات علمی است و آنچه ما با آن دست به گریبانیم نرسیدن به زبانی مشترک برای مدیریت علمی کشور است و باید بررسی کنیم که ادامه این روند چه پیامدهایی را برای ساحت علمی کشور و آموزش عالی مان به دنبال خواهد داشت.
دکتر عباس محمدی اصل، استاد جامعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، درباره پیامد های بلاتکلیفی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به خبرنگار ایران گفت: «یکی از مزیت های نسبی کشورها در رقابت های پر افت و خیز عصر جهانی شدن بر سر تولید علم است. از این رو، دانشگاه ها و بویژه نخبگان به اتکای استقلال مراکز علمی-پژوهشی می توانند نقش مهمی در تولید، توزیع و مصرف علم بازی کنند. براین اساس، چنانچه حوزه های فرهنگی مختلف همچون ایدئولوژی یا اخلاق به واسطه یکپارچگی با قدرت، مانع از عملکرد مستقل علم شوند، نیل به چنین مهمی دور از ذهن می نماید یا لااقل به تعویق می افتد. در این شرایط سردرگمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان نهادی که قرار است از دانشجویان، نیروی تجهیز شده انسانی برای توسعه آتی کشور فراهم آورد، به تخدیر نیروهای نخبه و ظرفیت هایش خواهد گرایید».
دکتر سعید معیدفر، استاد بازنشسته دانشگاه تهران، نیز ادامه این روند را به نوعی محدود کردن نهاد علمی تلقی کرد و گفت: «هنوز بعد از یک سال و نیم وزارت علوم با سرپرست اداره می شود و در جریان سرپرستی معمولاً اتفاق اساسی و کلیدی رخ نمی دهد. چنانچه این وضع ادامه پیدا کند، روحیه ناامیدی فضای دانشگاه را دربر خواهد گرفت و دانشجویان نسبت به تحول و دگرگونی در فضای علمی کشور بی تفاوت شده و جامعه دچار فرسودگی می شود. در این حالت کشور باید در آینده تاوان هدر رفتن این سرمایه های علمی را بدهد».
از جمله پیامد های این بلاتکلیفی سطحی شدن راهبردها است. وقتی وزارت علوم متصدی موقتی داشته باشد بالطبع راهکارهای موقتی را برای اداره امور به کار خواهد بست، این در حالی است که ریاست ثابت با زمان بندی مشخص امکان پیاده کردن راهبردهایی بلند مدت و میان مدت را میسر می کند.
اگر از پیامدها بگذریم و به چشم اندازها برسیم شاید بهتر باشد که از دغدغه های خود دانشگاهیان سؤال کنیم چراکه وزارت علوم خانه دانشگاهیان است و خواست آنان می تواند در چشم انداز آینده این وزارتخانه اثر گذار باشد. متأسفانه سال ها است که وزارت علوم و دانشگاه های ما در وضعیت سختی به سر می برد؛ رانت های علمی، بازنشستگی های اجباری برخی استادان، تنش ها و ناآرامی های سیاسی، بورسیه های غیر قانونی و... در گذشته ضربات سنگینی را بر پیکره این نهاد وارد ساخته است تا آنجا که هنوز هم پیامد آن را در بی انگیزگی نسبی دانشگاه و دانشجویان می ببینیم. انتظار این بود که با آمدن دولت یازدهم و وزیری اعتدال گرا فضای «امید» و «نشاط» همراه با تدبیر مدیریت علمی به دانشگاه بازگردانده شود که متأسفانه تحقق این امر با مخالفت هایی همراه شد، چرا که برخی سعی دارند دانشگاه را از پشت عینک سیاست ببینند.
این در حالی است که اگر فضای علمی کشور در عرصه ای آزاد و بدون فشارهای از بیرون فعالیت کند، آثار مطلوب آن نه تنها حوزه علمی و اجتماعی بلکه حوزه سیاست را در برخواهد گرفت و قطعاً دانشگاهی سالم بازتابی مثبت را برای عرصه سیاسی هم به دنبال خواهد داشت.
انتظارات نخبگان از وزیر علوم
1- دانشگاه را پایگاه سیاسی نکنیم
دکتر معیدفر در مورد تعامل دانشگاه با سیاست به خبرنگار ایران گفت: «دانشگاه نباید کاملاً از سیاست به دور باشد بلکه دانشگاه و دانشگاهیان باید کنار فعالیت های علمی شان در عین حال فعالیت های اجتماعی داشته باشند تا بتوانند در آینده به نفع جامعه حرکت کنند. این مسأله با تبدیل کردن دانشگاه به پایگاه گروه های سیاسی فرق می کند کمااینکه الان به همین صورت است. آنچه دانشگاه ما برای تعامل با سیاست به آن نیاز دارد رسیدن به درک درست دانشجو از جامعه است و باید عرصه ای را برای دانشجویان فراهم کنیم تا کنار تحصیل و کسب مدارج علمی، ارتباطشان با جامعه را نیز قوت ببخشند و خدمت به مردم را تجربه کرده و نسبت به جامعه مسئولیت پذیر باشند».
از این رو از وزیر علوم آینده انتظار دارد که جامعه را هم به لحاظ علمی و هم به لحاظ اجتماعی احیا کند و مسئولیت پذیری اجتماعی را در نهادهای دانشگاهی که در دوره های گذشته به سردی گراییده بود، تقویت کند و با به بازی گرفتن دانشگاهیان در متن مسائل اجتماعی و سیاسی، آنها را از انزوای هشت ساله بیرون بکشد.
2- کاهش شکاف میان تولیدات علمی با نیازهای جامعه
دکتر خلیل میرزایی، استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی نیز که دغدغه شکاف بین تولیدات دانشگاه با نیازهای جامعه را دارد، می گوید: «از وزیر علوم آینده انتظار داریم که مباحث علمی برآمده از تحقیقات به صورتی عملی در جامعه اجرا شود. متأسفانه آنچه در دانشگاه تولید می شود با نیازهای جامعه تطابقی ندارد و لازم است از نخبگان واقعی برای حرکت جامعه به سمت جلو استفاده شود».
3- حفظ نخبگان
حفظ و ارتقای نخبگان کشور و همچنین خارج کردن نظام علمی از کهنگی نیز از جمله انتظارات دکتر ایراندخت فیاض، عضو هیأت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی از وزیر علوم آینده است. به باور او چنانچه این مسائل مورد واکاوی و بازنگری قرار نگیرد، نظام دانشگاهی ما با رکود مواجه
خواهد شد.
وی همچنین در تأیید سخنان دکتر معیدفر در رابطه با سیاسی برخورد نکردن با دانشگاه گفت: «باید از برخوردهای قشری، حزبی و سیاسی که ظرفیت های علمی کشور را گاه مغفول می گذارد، پرهیز کنیم و به بحث فرهنگی و تربیتی دانشگاه ها به عنوان یک مأموریت اصیل توجه شود. در گذشته بخش اهداف فرهنگی و تربیتی معمولاً یا مغفول بود یا کمتر به آن پرداخته می شد، ما مسئولانی داشتیم که معتقد بودند کار تربیت و فرهنگ سازی کار آموزش و پرورش است و ما تنها باید به تربیت نیروی متخصص بپردازیم؛ به همین دلیل از مأموریت اصلی تربیت فرهنگی باز می ماندند که خود صدمات زیادی را در نظام آموزش عالی ما به دنبال داشت».
پایان یافتن بلاتکلیفی وزارت علوم وقتی میسر است که به واقع به این نتیجه برسیم که «نهاد علم» را نباید و نمی شود با «خط کش سیاست» اندازه زد و سنجید.
*مهسا رمضانی
*روزنامه ایران
اول**


03/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن