تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مسلمان آينه برادر خويش است، هرگاه خطايى از برادر خود ديديد همگى او را مورد حمله قرار ند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820399958




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مداح و شاعر تعیین کننده ذائقه مردم در عزاداری اهل بیت (ع)


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برگزیده جایزه ادبی پروین اعتصامی: مداح و شاعر تعیین کننده ذائقه مردم در عزاداری اهل بیت (ع) تهران - ایرنا - برگزیده چهارمین دوره جایزه ادبی «پروین اعتصامی» گفت: مداحان و شاعران مهمترین عامل در تعیین ذائقه و سلیقه مردم برای عزاداری اهل بیت و حضرت سیدالشهدا (ع) هستند.


فریبا یوسفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا افزود: سلیقه و ذائقه مردم معمولا با هنر مداح و شعر شاعر بالا یا پایین می آید و این موضوع در مواردی مانند سینما مشاهده می شود و این تولیدکنندگان فیلم هستند که ذائقه بینندگان را کاهش یا افزایش می دهند.
وی با بیان این که همیشه تولید کننده می تواند سلیقه و ذائقه مردم را بسازد، اضافه کرد: تکرار در این زمینه برای تاثیرگذاری روی سلیقه مردم بسیار موثر است و حتی گاهی می تواند ذائقه مردم را کاملا تغییر دهد و این در همه آثار هنری مشهود است.
یوسفی در ادامه به ویژگی های اشعار مذهبی به ویژه اشعار آیینی و حماسی اشاره کرد و گفت: شاعر باید در حوزه ادبیات عاشورا، اثر و شعری را تولید کند که در حدی قابل استفاده عموم مردم باشد.
برگزیده چهارمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی همچنین اظهار کرد: شاعر باید از قواعد و ابزارهای شعری به گونه ای استفاده کند که قابل فهم برای همه باشد و در شعرهای خود عموم مردم را در نظر بگیرد.
وی یکی دیگر از ویژگی های شعر آیینی را توجه به آموزه های دینی دانست و گفت: شاعر باید در شعرهای خود به معنی و مفهوم شعر توجه کند و همچنین ریشه های تاریخی آن قابل قبول و مورد تایید باشد.
یوسفی در ادامه به مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) سفارش کرد تا با استفاده از ذوق و هنر خود در مجالس امام حسین (ع) و هیات های عزاداری، از شعرهایی استفاده کنند که جنبه آموزشی و عرفانی داشته باشد.
وی تاکید کرد: شعری که قرار است در هیات و محفل حسینی خوانده شود نباید ضعیف و سبک باشد و به گونه ای نباشد که سلیقه عموم را تنزل دهد.
این شاعره همچنین گفت: شعر آیینی که قرار است در مجالس حسینی و برای عزاداران خوانده شود باید ساده و قابل قبول باشد، به گونه ای که منطق و پشتوانه صحیحی داشته باشد.
فراهنگ**1003**1027


02/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن