واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۴۶ق.ظ)
راه اندازي گروه هاي ترويج کتابخواني از اهميت ويژه اي برخوردار است مراسم نخستين دوره قدرداني از گروههاي ترويج کتابخواني، با حضور سيد عباس صالحي، معاون امور فرهنگي، مديران اجرايي معاونت امور فرهنگي و اهالي فرهنگ در تالار ايوان شمس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد عباس صالحي، معاون امور فرهنگي وزارت ارشاد در اين نشست با اشاره به برنامههاي انجام شده در بيست و دومين دوره از هفته کتاب گفت: در اين يک هفته برنامههاي بسيار متنوعي داشتيم اما؛ اين برنامه يکي از بهترين برنامهها بود زيرا هم برنامه تازه و بکري است و هم به دليل توليد فراوردههايي مهم در حوزه فرهنگ، از ارزش خاصي برخوردار است.
وي افزود: در دورهاي که انسانها ميتوانند به چيزهاي پيش پا افتاده دل خوش کنند، هنوز افرادي هستند که با کتاب دلخوش هستند و از فرهنگ ايراني همچنان دفاع ميکنند تا فرهنگ اين کشور رو به جلو باشد. اقداماتي که دير شروع ميشوند، همواره با يک دلواپسي همراه هستند اما؛ با همکاري دوستان در يک فرصت کوتاه، 90 طرح به دبيرخانه رسيد، اين نشان دهنده اين است که نگاه به کتاب و کتابخواني هنوز قوي و مقتدر است و ميتوانيم روي آن حساب کنيم.
معاون امور فرهنگي وزارت ارشاد با اشاره به ويژگيهاي اين طرحها گفت: 10 ويژگي در اين طرحها ديده ميشود، اين ويژگيهاي 10گانه نشان ميدهد که با جنبشي در حوزه کتاب و کتابخواني مواجه هستيم، اين جنبش اجتماعي در کشور قابل احترام است، ويژگي اول آن، داوطلبانه بودن اين طرحها و خلاقيتهاست، اين ويژگي نشان ميدهد که در اين طرحها اراده انساني دخيل است و تحت تاثير ساختارها و بخشنامهها نبوده است.
وي افزود: ويژگي دوم در اين طرحها، اصالت و خلاقيتي بود که در طرحها وجود داشت و کپيبرداري از طرحهاي غربي و مرکزنشيني در تهران نبود، سومين ويژگي اين طرحهاي ارسال شده غير دولتي بودن آنهاست و نشان ميدهد که مردم وارد يک جنبش اجتماعي و فرهنگي شدهاند، ويژگي چهارم اين طرحها سلامت اقتصادي و غير رانتي بودن است.
صالحي استفاده از ابزارهاي جديد فناورانه را ويژگي پنچم اين طرحها برشمرد و عنوان کرد: عمده اين طرحها به ابزارهاي جديد حوزه فرهنگ توجه داشتند، استفاده از ابزارهاي نو به خوبي در اين مجموعهها ديده ميشود، نکته ششم تاکيد بر کار گروهي در اين طرحها است، ما ايرانيها اين ضعف را داريم که فردي هستيم و کمتر به سراغ کارهاي تيمي ميرويم، نکته هفتم توجه به جذب مشارکتهاي مردمي در اين طرحهاست، اينکه از مردم براي مردم و با پول مردم به سمت فرهنگسازي در حوزه مکتوب حرکت کنيم، اين سه ضلع ميتواند فرهنگ مردم را ماندگار نگه دارد، اين مثلث سهگانه در اين جنبشهاي اجتماعي ديده ميشود.
معاون امور فرهنگي در ادامه گفت: ويژگي نهم استفاده از خلاقيتهاي در دسترس است، ما خيلي وقتها داراييهاي خود را نميشناسيم اما؛ دوستان ما به خوبي از داراييهاي خود در اين طرحها استفاده کردهاند، توجه به مخاطبان کودک و نوجوان به عنوان عناصر خلاق کتاب و کتابخواني نيز ويژگي دهم اين طرحاست و همه ما به خوبي ميدانيم که کتابخواني بايد از کودکي شکل بگيرد، در برابر اين طرحهاي ارائه شده احساس کوچک بودن ميکنم و بر دست تک تک آنها براي اين اقدام فرهنگي بوسه ميزنم.
صالحي در بخش پاياني صحبتهاي خود درباره ادامه اين طرحها گفت: به نظرم بايد مستندسازي از اين فعاليتها صورت گيرد، مستندنگاري از اين حرکتها گنجينه اين جنبش را قوي خواهد کرد، از سوي ديگر همافزايي اين تجربيات در ميان گروهها بايد افزايش يابد، کارگارهايي بايد پديد آيند و به آموزش اين تجربيات بپردازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]