تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس حريم خدا را حفظ كند، حرمتش حفظ مى‏شود و هر كس خدا را اطاعت كند، اطاعت مى‏شود...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834124413




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوسازی و فروش گوشی‌ تعمیری به نام «نو» |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نوسازی و فروش گوشی‌ تعمیری به نام «نو»
کالاهای نوسازی‌شده در خارج ایران ارزان‌تر خریداری و در بازار ایران به قیمت نو عرضه می‌شود
کد خبر: ۴۵۰۸۳۴
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۳ - 20 November 2014


اگر این روزها به بازار گوشی‌های تلفن‌همراه مراجعه کرده باشید، حتما متوجه خواهید شد که واژه‌ای نه چندان تازه، در این بازار بیشتر دهان به دهان می‌شود. واژه‌ای که خبر از نوعی تقلب و تخلف در بازار می‌دهد و در قالب آن گوشی‌های کارکرده را به جای نو می‌فروشند. refurbished (ریفربیشد) یا نوسازی واژه‌ای‌ است که با لحنی غلط در بازار با عنوان گوشی‌های «رفرش» جا افتاده است.


به گزارش شهروند، این مفهوم که در دنیا و در بازار الکترونیک رواج خاصی یافته است، به معنی بازسازی کالایی در کارخانه اصلی است که باعث می‌شود یک کالای نو و با تأیید اصالت از سوی شرکت مربوطه، با قیمت کمتر به مشتری فروخته شود. این معنا در اصل (خارج از ایران) تقلب نیست چرا که ممکن است یک گوشی نو اشکالی جزیی داشته باشد و با نظارت شرکت مادر تعمیر شود؛ اما برای فروش آن تخلفی صورت نمی‌گیرد و به مشتری گفته می‌شود که کالای مربوطه نوسازی شده است.


اما این پدیده در بازار ایران معنایی دیگر یافته و این کالاهای نوسازی‌شده از خارج ایران با نام و عنوان «نو» به مشتریان فروخته می‌شود. این تخلف در ایران یک گام جلوتر هم دارد و حتی کالاهای دست دوم با این عنوان به مردم فروخته می‌شود.


مفهوم    Refurbished


در تعاریف اصیل، کالایی را ریفربیشد می‌شناسند که بازسازی یا نوسازی شده باشد. این کالاها معمولا به دلیل بروز مشکلاتی به تولیدکننده مرجوع می‌شوند و کارخانه پس از رفع مشکل، دوباره آن را به بازار می‌دهد و عنوان ریفربیشد Refurbished را روی آن می‌گذارد.


دایره این اشکالات به مسائل فنی محدود نیست و گاهی ممکن است مشکل این دستگاه‌ها درحد اشکال ظاهری باشد که در نهایت کالای ریفربیشد را به کالای دسته دومی تبدیل می‌کند که هیچ‌گاه استفاده نشده است.


اما این نوع کالاها منهای این ضعف مشهود که شاید برای بسیاری مهم جلوه نکند، یک حسن بزرگ هم دارند که آن قیمت پایین‌تر است که از سوی شرکت تولید‌کننده عرضه می‌شود.
کالای ریفربیشد با قیمت پایین‌تری توسط کارخانه به بازار ارایه می‌شود و چون شرکت مربوطه صادقانه موضوع را اعلام کرده، پس از رفع مشکل مجددا تست شده است و جای نگرانی برای خریدار مطلع از شرایط ندارد.


اما مشکل از این‌جا شروع می‌شود که معنای ریفربیشد در کشورهای مختلف متفاوت است؛ در برخی کشورهای توسعه‌یافته که به مشتریان احترام ویژه می‌گذارند، حتی یک مشکل ظاهری کوچک دستگاه مربوطه را ریفربیشد می‌کند و قیمت فروش آن را تا حد زیادی کاهش می‌دهد اما در برخی کشورها خرابی مادربرد یا قطعه اصلی دستگاه ریفربیشد گفته می‌شود.


کدام کالاها نوسازی می‌شوند؟


نگاهی به دسته‌بندی این کالاها هم جالب توجه است که بدانید چه نوع کالاهایی نوسازی شده‌اند.
١- اجناسی که توسط کاربران عودت داده شده.
٢- محصولاتی که در مرحله تولید دچار نقص شده‌اند یا دارای خط و خش و نقایص ظاهری گهگاه کوچک و جزیی شده‌اند.


٣- محصولاتی که به صورت مازاد و به مدت طولانی در انبار مانده و به فروش نرفته اند.
٤- در شرایط حمل کالا، آسیب وارد شده باشد.
٥- اجناس ویترینی.


اما درخصوص این نوع کالاها بدانید که در نهایت، کالاهای ریفربیشد با وارانتی (خدمات پس از فروش) محدود عرضه می‌شوند و معمولا دارای حداکثر ٢تا٣ماه ضمانت هستند، درحالی‌که گارانتی کالای اصل ١ساله و گاهی نیز چند ساله است. (در کشورهای مجاز).


در این حوزه اصطلاحات تازه‌تری هم در برخی کشورها متمم ماجرا می‌شود تا انتخاب مشتری آسان شود. Used (استفاده‌شده)، Like New (در حد نو)، Repaired (تعمیری)، Recycled (تعمیر اساسی) کنار کالای مربوطه گذاشته می‌شود تا خریدار بداند با چه شرایطی کالا را تحویل می‌گیرد. خرید کالای ریفربیشد در چنین کشورهایی قوانین مربوطه خاص خود را دارد و به وضوح برای مشتری توضیح داده می‌شود اما مشکل در ایران از این‌جا آغاز می‌شود که چنین کالاهایی با قیمت پایین وارد ایران می‌شود (قاچاق) و به‌عنوان کالای نو بدون مشکل به مردم فروخته می‌شود.


ایران بهشت کالاهای دست دوم


با یک بررسی ساده میدانی هم می‌توان دریافت که حجم این محصولات در کشور ما زیاد شده‌اند. زیرا کشورهای جهان سوم یا درحال توسعه، برای این نوع کالاها بازار خوب هستند و ایران اکنون بهشت کالاهای اینچنین شده است؛ زیرا برخی از مشتریان بی‌اطلاع از ترفند‌های فروشندگان در دام این کالاها می‌افتند و کالای دست دوم را به جای نو می‌خرند.
این کالا‌ها که اغلب به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند با عنوان کالای آکبند و اصلی به‌وسیله افراد سودجو (عمدتا به مشتریان کم‌اطلاع یا بی‌اطلاع) به فروش می‌رسند.


ارزان‌فروشان مشکوک، گران‌فروشان شیاد


همین مسائل و درک تازه برخی مشتریان از تقلب‌های صورت گرفته باعث شده تا کلمه رفرش، جای کلمه درست ریفربیشد بنشیند و بین مردم دهان‌به‌دهان بچرخد. فروشندگان شیادی که این تقلب آشکار را در ضعف نظارت‌های بازار انجام می‌دهند دو استراتژی دارند. یا قیمت را آنقدر بالا می‌گیرند که مردم شکی به کالای موردنظر نکنند و یا آن‌قدر ارزان می‌فروشند که شک کنی مگر می‌شود همه گران بفروشند و یکی ارزان فروش محض شود!


در بازار موبایل این موضوع مشهود‌تر از دیگر بازار‌هاست اما متاسفانه این نوع کالاها در تمام بازار‌ها وجود دارد و هیچ‌گاه هم در بازار ایران فروشنده‌ای به مردم نمی‌گوید که چنین کالایی را می‌فروشد!


از این‌رو خریدار باید بسیار دقت کند تا اگر اختلاف قیمت چندان بالایی وجود نداشت، به طمع اندک ارزانی، کالای نوسازی شده را بخرد.


گوشی‌فروش‌ها در محور توجه


این روزها اگر برای خرید گوشی به بازار علاءالدین، بازار موبایل، پایتخت و ... هم بروی این کلمه را از فروشندگان و خریداران قطعا می‌شنوی. تفاوت ماجرای بازار گوشی با بازاری چون لوازم خانگی این است که خریدار گوشی‌های میلیونی توجه، اطلاعات و نگرانی بیشتری برای خرید گوشی‌های کارکرده به نام نو نشان می‌دهند و از همین زاویه، هستند فروشندگانی که برای جذب مشتری واقعیات را به مردم بگویند. این بازار موردتوجه مردم اما درعین‌حال متخلفانه‌ترین شرایط را هم در دل خود دارد و بسیاری از مردم گوشی‌هایی را می‌خرند که هیچ‌گاه متوجه دست دوم بودن آن نشده‌اند!چرا که بسیاری از این فروشندگان متخلف در همان ابتدای فروش، گوشی‌ها را با برچسب‌های اصطلاحا محافظ پوشش می‌دهند تا اشکال‌های جزیی در این نوع گوشی‌ها مخفی شود.


رسیدن کالاهای مرجوعی به ایران


اما در این نوع کالاها حوزه‌های دیگری نیز هستند که کمتر بدان‌ها توجه شده و اجناس مرجوعی دیگر کشورها را که با نام نو به ایران می‌آیند، مدنظر قرار نداده‌اند. سود بالای فروش این کالاها در بازار ماشین‌های اداری، لپ‌تاپ، لوازم خانگی و... ضرورت نظارت ویژه نهادهای قانونی را گوشزد می‌کند که مشخص شود محل ورود این کالاها و عنوان خرید از شرکت‌های خارجی چه بوده است و چرا برخی از آنها در ایران به نام نو فروخته می‌شود؟  هرچند که نباید ناگفته بماند که هستند فروشندگان با وجدانی که دلیل ارزانی کالاها را می‌گویند و این کالا‌ها از جمله اجناس ایرادداری هستند که به کارخانه سازنده مرجوع شده و کمپانی مادر پس از رفع عیب، آنها را مجددا با قیمت بسیار پایین‌تر (تقریبا نصف قیمت) نسبت به کالای اصلی و آکبند به بازار عرضه می‌کند. این کالاها در بازار کشورهای درحال توسعه به‌وفور یافت می‌شوند.


راه شناسایی چیست؟


یکی از راه‌های شناسایی کالای ریفربیشد، برچسب زرد یا قرمزی است که در پشت کالا و همچنین روی جعبه آن زده شده است که روی آن نوشته شده است: ریفربیشد. البته در بیشتر موارد فروشنده‌ها این برچسب‌ها را از بین می‌برند تا به آسانی قابل شناسایی نباشد. یادداشت کردن شماره سریال و وارد کردن آن در سایت سازنده راه دیگر است. بیشتر برند‌ها به این وسیله ریفربیشد بودن یا نبودن کالا را به شما گزارش می‌دهند. البته فروشندگان برای این مورد نیز راه چاره دارند به‌طور مثال در برخی شرکت‌های عرضه‌کننده سرور، سریال محصولات اصلی روی قطعات ریفربیشد کپی می‌شوند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن