واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
در اين سن ، تنوع غذا را در تهيه سوپ، کته، پوره و… رعايت کنيد. همچنين با توجه به اشتهاي کودک مي توانيد به مقدارغذاي هر وعده او اضافه کنيد.
برای همه پدران و مادران ، سلامتی کودکانشان یکی از مهمترین دغدغه ها می باشد. از اساسی ترین عوامل تامین کننده سلامتی داشتن رژیم غذایی درست است.
زمانیکه کودک شما کوچک است، این شانس را داریدکه عادت درست غذا خوردن را درفرزندانتان ایجاد کنید و این شانسی است که دیگر تکرار نمیشود. یعنی وقتی کودک با عادات ناصحیح غذا خوردن بزرگ شود، درست کردن آن بسیار سخت است.
آغاز خوردن غذاهای جامد در چهار تا شش ماهگی بهترین زمانی که متخصصان تغذیه برای دادن غذاهای جامد به کودک ، به والدین توصیه می کنند بین چهار تا شش ماهگی است . معمولا مادران می توانند کمی برنج را با شیر مادر و یا شیر خشک مخلوط کنند و به کودک خود دهند . هنگامی که کودک شروع به خوردن غذاهای جامد می کند باید این توانایی را داشته باشد که بتواند بنشیند و یا این که با کمک بنشیند و بتواند سر خود را نگه دارد . کودک به طور معمول در این سن توانایی جویدن را پیدا می کند .
کودک باید آرام آرام به خوردن غذای جامد عادت کند در ابتدا معمولا کودکان به راحتی نمی توانند غذا های جامد بخورند و برای عادت کردن آنان به خوردن غذاهای جامد زمان نیاز است . والدین نباید به این فکر کنند که خوردن غذاهای جامد می تواند جایگزینی برای شیر مادر باشد .به گزارش سلامت نیوز باید به خاطر داشته باشید که شما در حال تغییر دادن رژیم غذایی کودک خود هستید و برای ایجاد این تغییر نباید سریعا غذای جامد را جایگزین کنید و شیر مادر و یا شیر خشک را حذف کنید .
خوردن غذاهای جامد نیاز به تمرین دارد خوردن غذای جامد ممکن است طبیعی به نظر برسد اما برای کودک تجربه خوردن با قاشق کاملا تجربه جدیدی است و نیاز به تمرین دارد تا کودک عادت کند زیرا تا این زمان کودک عادت به خوردن غذاهای مایع داشته است . کودک باید چگونه دست گرفتن قاشق و نحوه خوردن غذای جامد را یاد بگیرد . نباید انتظار داشته باشید که در ابتدا کودک به طور کامل و به تنهایی غذایش را بخورد .باید با قاشق چای خوری شروع کنید .
خوردن میوه ، غلات ، سبزیجات میوه ، گیاهان ، سبزیجات ،گوشت پخته شده ،از جمله مواد غذایی هستند که می توان به کودکان داد .به گزارش سلامت نیوز در ابتدا باید به گونه ای عمل کنید که می خواهید این مواد غذایی را به کودک بشناسانید . نکته حائز اهمیت این است که باید با پزشک کودکتان در رابطه با مواد غذایی که ممکن است ایجاد آلرژی کند مشورت کنید .
از دادن شیر عسل به کودک خود خودداری کنید بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که کودک تا پایان یک سالگی باید از شیر مادر تغذیه کند و از شیر گاو تغذیه نکند .زیرا بسیاری از کودکان ممکن است شیر گاو را دیرتر هضم کنند و برایشان مشکلات گوارشی به وجود آید . هیچ گاه به کودکان زیر یک سال عسل ندهید .برخی از متخصصان توصیه می کنند که بهترین زمان برای دادن عسل به کودک در بالای دو سال است.
زمانی که کودک تمایلی به خوردن غذا ندارد اصرار نکنید زمانی که کودک شما سیر شده است به خوردن غذای بیشتر اصرار نکنید .به گزارش سلامت نیوز کودک بعد از سیر شدن ممکن است قاشق را رها کند و سرش را برگرداند و هر چیزی را که به سمت دهانش ببرید پرتاب کند. کودکان در زمانی که گرسنه باشند، غذا می خورند و زمانی که سیر شوند دست از غذا خوردن می کشند .
با بد خلقی به کودک غذا ندهید اگر کودک شما سریعا به غذایی که می خورد عادت نمی کند به این معنا نیست که او غذا خوردت را دوست ندارد . باید به خاطر داشته باشید که غذا دادن به کودک باید با صبر و حوصله باشد . والدین به عنوان الگویی عمل می کنند ، کودکان به غذاهایی که والدین شان می خورند علاقه نشان می دهند .
بعضی کودکان دوست دارند با کثیف کاری غذا بخورند به نسبتی که کودکان بزرگ می شوند تمایل دارند که خودشان غذا بخورند . خوردن غذاهای جامد تجربه جدیدی است که کودک باید با تمام بدن این تجربه را حس کند به همین دلیل هنگام غذا خوردن کودک صورت ، دست ها و کل بدن خود را کثیف می کند .
از غذاهای انگشتی برای غذا دادن استفاده کنید حدود نه ماهگی کودک می تواند تکه هایی از غذا را که نرم باشد با دست بردارد . به گزارش سلامت نیوز برخی از مواد غذایی را مانند تکه های موز را کودک با انگشتان خود می تواند بردارد . این تجربه ای است که کودک می تواند با انگشتان خود کسب کند و در نهایت به آرامی به خوردن غذا عادت می کند.
27 آبان 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]