واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پدیده نوظهور «فیلمهای بیمارستانی» ترس مشترک بیماران
فیلمهای بیمارستانی به عنوان پدیدهای نوظهور به ترسی مشترک بین تمام بیمارانی تبدیل شده که برای انجام خدمات پزشکی به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
به گزارش نامه نیوز، این روزها اکثر بیمارانی که برای دریافت خدمات پزشکی به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه میکنند ترس مشترکی دارند و آن هم پدیده نو ظهور «فیلمهای بیمارستانی» است.
هنوز مدت زیادی از انتشار فیلم یک خانم در اتاق عمل نگذشته بود که خبر انتشار فیلمی از لحظات آخر زندگی مرتضی پاشایی دهان به دهان چرخید.
هنوز هم نمیدانم دیدن لحظه جان دادن یک هنرمند و یا به زعم عدهای درد کشیدن او در ساعات پایانی عمرش چه لذت و جذابیتی دارد که برخی با هیجانی خاص به دنبال فیلم آن هستند تا جایی که وقتی نام مرحوم پاشایی را در موتورهای جستجوگر ثبت میکنیم با یافتههایی همچون «دانلود فیلم لحظه مردن مرتضی پاشایی» رو به رو میشویم!
با توجه به اینکه در فیلم منتشر شده مرحوم پاشایی در بخش ICU بستری بوده و معمولاً در این بخش جز پرسنل بیمارستان کسی اجازه ورود ندارد، احتمال تصویربرداری و انتشار این فیلم از سوی پرسنل بیمارستان بیشتر قوت میگیرد.
برایمان قابل درک نیست که این فرد یا افراد با چه هدفی اقدام به انجام این کار کردهاند اما ای کاش هنگام گرفتن فیلم، لحظهای خودشان را جای پدر و مادر مرتضی میگذاشتند.
در کشور ما قانونگذار افشای اسرار مردم را از سوی اشخاصی که به مناسب شغل و حرفهشان اسرار مردم را به دست میآورند جرم میداند و مرتکب را قابل تعقیب و مجازات میشناسد چرا که در این مشاغل مردم به واسطه نیازشان به این افراد مراجعه میکنند و باید به این افراد اطمینان داشته باشند و بر مبنای همین اطمینان راز و اسرار خود را بیان کنند تا از راهنماییهای آنان در جهت حل مشکل خود برخورد شوند و اگر قرار باشد پزشک یا هر شخص دیگری که از اسرار مردم آگاه میشود آن را به دیگران بازگو کند موجب بیاعتمادی مردم میشود.
برابر قانون مجازات اسلامی پزشکان، جراحان، ماماها و داروفروشان و کسانی که به مناسبت شغل یا حرفهشان محرم اسرار میشوند، هرگاه در غیر موارد قانونی اسرار مردم را افشا کنند به 3 ماه و یک روز تا یک سال حبس یا به جزای نقدی یک میلیون و 500 هزار تا 6 میلیون ریال محکوم میشوند.
رازداری و حفظ اسرار بیماران یکی از بندهای مهم در منشور سازمانی بیمارستانهاست و بقراط هم در سوگندنامه خود اینگونه به آن اشاره کرده که « آنچه در حین انجام دادن حرفه خود و حتی خارج از آن درباره زندگی مردم خواهم دید یا خواهم شنید که نباید فاش شود به هیچ کس نخواهم گفت زیرا این قبیل مطالب را باید به گنجینه اسرار سپرد»، حتی در سوگندنامه پزشکان هم با بیان اینکه «سوگند میخورم رازی را که از نظر حرفه مقدس پزشکی به من سپرده میشود، همیشه نگهدار باشم و نام نیک و شریف این خدمت پرافتخار را همواره حفظ کنم» بر اهمیت حفظ حریم شخصی بیماران تأکید شده اما با این حال هنوز مراقبت روانی در بسیاری از مراکز درمانی ضعیف است و توجه اندکی به حفظ حریم خصوصی میشود.
منبع: فارس
۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]