محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826423213
ایرانیان کتاب نخوان نیستند، اینترنت خوانند!
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
ایرانیان کتاب نخوان نیستند، اینترنت خوانند!
هفتهای که در آن قرار داریم، هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است. آمارها گویای پایین بودن سرانه مطالعه ایرانیها در سالهای اخیر است.
روزنامه آرمان: هفتهای که در آن قرار داریم، هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است. آمارها گویای پایین بودن سرانه مطالعه ایرانیها در سالهای اخیر است.
کارشناسان دلایل گوناگونی را در کاهش مطالعه مردم کشورمان دخیل میدانند که این عوامل از کمبود زیرساختهای لازم تا دلایل تکنولوژیک و شفاهی شدن رسانهها و متون انتقال اطلاعات را در برمیگیرد. آمارها نیز حاکی از کاهش میزان مطالعه در کشورمان است و در ایران آمارهای متعددی اعلام شده که از دو دقیقه تا ۷۶ دقیقه متغیر است. این درحالی است که آمارها نشان میدهد سرانه مطالعه در دنیا بالاتر از این میزان است.
آنطور که بررسیها نشان میدهد ژاپنیها 90 دقیقه، مردم انگلستان55دقیقه، آمریکاییها ۲۰ دقیقه و مردم مالزی ۵۵ دقیقه در روز مطالعه میکنند. اما با پیگیری استنادهای این دقایق به منبع موثقی نمیتوان رسید. در واقع این آمار و ارقام اعلامشده در خبرگزاریهای مختلف بیشتر جنبهٔ ژورنالیستی داشته و از پایه علمی محکمی برخوردار نیستند. یکی از منابع موثقی که میتوان درباره شیوه گذران وقت مردم از آن استفاده کرد و میزان زمان اختصاص داده شده برای مطالعه را استخراج کرد، مرکز بینالمللی مطالعات گذران وقت است. بر اساس تحقیقی که این مرکز در سال ۲۰۱۰ در ۲۲ کشور انجام داده است، بیشترین زمان اختصاص داده شده برای مطالعه در بین مردم جهان مربوط به کشور فنلاند با ۴۴ دقیقه در روز است.
تعریف سرانه مطالعه چیست؟
عامترین تعریف از سرانه مطالعه میانگین مدت زمان مطالعه یک نفر در یک شبانهروز است اما، همیشه این تعریف صادق نیست و میتوان به جای مدت زمان از تعداد کتابهای خوانده شده یا تعداد صفحات خوانده شده در طول روز نیز برای تعریف سرانه مطالعه بهره جست. در سادهترین حالت میتوان میزان مطالعه همه افراد یک جامعه را با هم جمع و بر تعداد افراد آن جامعه و تعداد روزهای درنظر گرفته شده تقسیم کرد.
برای اندازهگیری، متوسط مطالعه در یک جامعه آماری را محاسبه کرده و به تمام جامعه تعمیم میدهند. البته عوامل دیگری نیز همچون تیراژ کتابها بر اندازهگیری سرانه مطالعه اثر دارد. پایین بودن سرانه مطالعه بر تولیدات فرهنگی و نویسندگان نیز بهصورت عرضه و تقاضا اثر میگذارد. یکی از عوامل کاهش مطالعه در ایران سیاستهای فرهنگی دولتها عنوان میشود. همچنین عدم احساس نیاز به مطالعه در ایران از جمله عوامل پایین بودن سرانه مطالعه عنوان میشود. از سوی دیگر، گفته میشود عادت تاریخی ایرانیان به ادبیات شفاهی است.
روشهای مطالعه نیز در این میان موثر است و مطالعه نیز همانند انجام هر کار یا فعالیت دیگر، نیازمند استفاده از روش درست است. واقعیت این است که در دنیای امروز که عصر اطلاعات و نبرد اندیشهها و مغزهاست و انسان با انبوه فزاینده اطلاعات اعم از کتاب، مجله، روزنامه و... مواجه است، نمیتوان با همان روشهای قدیمی پیش رفت. رسانههای جمعی یا عمومی و به تعبیر دیگر وسایل ارتباط جمعی اصطلاح فارسی شده واژه لاتین«Medium» است که جمع آن«Media» است و منظور از آن دستهای از وسایل هستند که مورد توجه تعداد کثیری هستند و از تمدنهای جدید بهوجود آمدهاند.
البته رسانه در این تعریف بهطور کامل معرفی نشده است زیرا، وسایلی که مورد توجه تعداد کثیری باشد و در تمدن جدید به وجود آمده باشد محدود و منحصر به وسایل ارتباط جمعی نیست. از اینرو باید به تعریفی دقیقتر پرداخت. رسانه به معنی هر وسیلهای است که انتقالدهنده فرهنگها و افکار عدهای باشد و اکنون آنچه مصداق این تعریف است وسایلی همانند روزنامهها، مجلات، رادیو، تلویزیون، ماهواره، اینترنت، CDها، ویدئو و... هستند.
شیوههای مطالعه در عصر ارتباطات
در عصر جدید که عصر ارتباطات و اطلاعات نام گرفته است دیگر مطالعه فقط شامل متون مکتوب نیست و خواندن آثار مکتوب در سالهای اخیر با موانع جدیدی روبهرو شده است. از مشکلات چاپ و نشر کتابها و عرضه آن به بازار گرفته تا مشکلات اقتصادی در عصر جدید برای خرید کتاب و کمبود وقت موجب شده است که افراد به خرید اینترنتی کتابها و اطلاعات و ذخیره آنها به صورت فایل در رایانه شخصی علاقه بیشتری نشان بدهند و از سوی دیگر فراگیرشدن شبکههای اجتماعی در دنیای مجازی و ترجیح دادن رسانههای دیداری و شنیداری به رسانههای نوشتاری از سوی اغلب افراد بهدلیل تاثیرگذاری بیشتر این رسانهها سبب شده است که افراد وقت کمتری را به مطالعه کتاب یا روزنامه اختصاص دهند.
به عبارت دیگر مطالعه در عصر جدید فقط شامل مطالعه کتاب و روزنامه نیست زیرا، با بمباران اطلاعاتی که در کل دنیا شاهد آن هستیم دریافت و انتقال اطلاعات در سده جدید درحال تجربهکردن یک تغییر بسیار اساسی است. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ تعداد کاربران اینترنتی در ایران به بیش از ۳۱۰۰ درصد افزایش یافته است و درحال حاضر به بیش از 45 میلیون نفر بالغ میشود. با این توضیح مقدماتی باید گفت مطالعه در ایران میتواند به صورت اینترنتی و در فضای مجازی صورت پذیرد بیآنکه، بتوان آمار دقیقی از این مطالعه بهدست آورد زیرا علاوه بر انتشار اینترنتی تمام کتابها و روزنامهها و مجلات و دسترسی آسان همگانی به آن بدون صرف هزینههای گزاف، انتشار اطلاعات از سوی شبکههای اجتماعی ومجازی کار انتقال اطلاعات را سریعتر میکند تا جایی که گفته میشود در عصر جدید انسانها در بمباران اطلاعاتی و ارتباطی قرار دارند.
کتاب ماندگار است
دیجیتالی شدن فضای رسانهها تبعات منفی نیز با خود به همراه دارد. روانشناسان معتقدند امکان پردازش اطلاعات از طریق کتاب با توجه به درگیر شدن هر دو نیمکره راست و چپ مغزی بیشتر است. در پردازش بصری اطلاعات میتوان با یک دکمه محتوای متن را تغییر داد درحالی که کتاب جاودانی و ماندگار است. حسن عشایری، استاد دانشگاه در این زمینه به آرمان میگوید: نباید دیجیتالی شدن رسانهها سبب شود تا کتاب و رسانههای مکتوب دیگر مورد غفلت قرار گیرد. کتاب امکان برقراری روابط ادراکی پیچیدهتری را نسبت به فضای مجازی ایجاد میکند.
جامعهشناسان و اساتید علم جامعهشناسی کاهش سرانه مطالعه را از دیدگاه جامعهپذیری و نقش فرهنگ در بالابردن این مشکل تبیین میکنند. یک جامعهشناس و استاد دانشگاه معتقد است: در عصر جدید با گشوده شدن درهای اطلاعاتی به روی همه و از بین رفتن تمام مرزها و محدودیتها در این زمینه نمیتوان بهطور یقین گفت میزان مطالعه در ایران پایین است زیرا، شیوه مطالعه تغییر کرده است و بیشتر مطالعه در فضای مجازی و از طریق مطالعه سایتها و وبلاگها صورت میپذیرد.
عالیه شکربیگی در گفتوگو با آرمان میگوید: بر اساس بررسیهای اجتماعی صورت پذیرفته مشخص شده است فرهنگ کتاب و کتابخوانی در میان مردم ما چندان جا نیفتاده که این مساله به ریشههای تربیتی و آموزشی افراد مربوط میشود که لازم است در جریان رشد هر فرد و از طریق مدرسه و تعاملات روزمره افراد لزوم مطالعه و اختصاص دادن ساعتی از روز به آن درونی گردد که مدرسه و والدین در این زمینه تاثیرگذارند.
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
کتابنخوان نیستیم، اینترنت خوانیم! |اخبار ایران و جهان
کتابنخوان نیستیم اینترنت خوانیم واقعیت این است که در دنیای امروز که عصر اطلاعات و نبرد اندیشهها و مغزهاست و انسان با انبوه فزاینده اطلاعات اعم از کتاب مجله روزنامه و مواجه است نمیتوان با همان روشهای قدیمی پیش رفت کد خبر ۴۵۰۲۲۸ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۹ - 18جوانانمان نه به خاطر «کتابنخوانی» بلکه از پایین بودن مدل گوشیهایشان خجالت میکشند -
دبیرکل نهاد کتابخانهها در صبح با خبر جوانانمان نه به خاطر کتابنخوانی بلکه از پایین بودن مدل گوشیهایشان خجالت میکشند دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در برنامه صبح با خبر گفت امروز وقتی جوان های ما بین هم جمع می شوند در گفتگو با یکدیگر از اینکه کتاب نخوانند خجالت نمیچند درصد ایرانیان از اینترنت زغالی استفاده میکنند؟
چند درصد ایرانیان از اینترنت زغالی استفاده میکنند جدیدترین آمارها از استفاده کاربران ایرانی از اینترنت نشان می دهد که ضریب نفوذ اینترنت در ایران به 53 29 درصد رسیده و اتصال به شبکه اینترنت از طریق تکنولوژی ADSL بیشترین سهم را در میان سایر اتصالات به خود اختصاص داده است در همینتقدیر از فعالان ترویج کتابخوانی
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۴ تقدیر از فعالان ترویج کتابخوانی همزمان با هفته کتاب برگزار میشود به گزارش ایسنا برزین ضرغامی دبیر اجرایی بیستودومین دوره هفته کتاب خبر داد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالیتهای ابتکاری مؤثر و جذاب در حوزه ترویج کتابخوانی حمایت خواهد کردروایت برنده نوبل ادبیات و کارگردان مشهور تئاتر درباره عزاداری ایرانیان در محرم
روایت برنده نوبل ادبیات و کارگردان مشهور تئاتر درباره عزاداری ایرانیان در محرماو در این مقاله ضمن شرح گونههای مختلف عزاداری برای امام حسین ع نقل قولهایی از شخصیتهای برجسته ادبی و نمایشی و همچنین جهانگردانی میآورد که اکثر در دوره صفویه به ایران سفر کردهاند مطلبی که میبرپایی نمایشگاه کتابهای دانشگاهی
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵ ۳۳ نمایشگاه بینالمللی کتابهای کاربردی و دانشگاهی که دوره پیش در دانشگاه تهران برگزار شده بود دوازدهمین دوره خود را از 25 آبانماه در دانشگاه تربیت مدرس آغاز میکند به گزارش ایسنا در این دوره که همزمان با هفته کتاب برگزار میشود 18 شرکت به عرضه کتابهادر نشست بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان عنوان شد دولتآبادی خطاب به معاون وزیر ارشاد: جمهوری اسلامی ۳۰ سال
در نشست بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان عنوان شددولتآبادی خطاب به معاون وزیر ارشاد جمهوری اسلامی ۳۰ سال حقوق من را له کرده استمحمود دولتآبادی مدعی شد ۳۰ سال است حقوق من زیر پا له شده است حق بازنشستگی حق سرقت آثارم و بسیاری از حقوقم له شده و این درحالی است که در طول ایننشست «روایت قلم» در حوزه هنری صالحی: کتابهای دفاع مقدس تبدیل به ژانر شدهاند
نشست روایت قلم در حوزه هنریصالحی کتابهای دفاع مقدس تبدیل به ژانر شدهاندمعاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت ادبیات مکتوب جنگ بسیار مورد توجه است و امروز حوزه کتاب دفاع مقدس تبدیل به ژانری در عرصه کتاب شده و کتابهای این عرصه بسیار گسترده است به گزارش خبرنگار کتاب و ادبکتابهای خود را نذر کنید
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۳ سومین دوره طرح مردمنهاد نذر کتاب از 27 تا 29 آبانماه در دانشکده فنی مهندسی واحد تهران جنوب برگزار میشود به گزارش خبرنگار کتاب ایسنا در این طرح که با مشارکت جمعی از دانشجویان دانشگاههای تهران و موسسه شهر کتاب به انجام میرسد کتابهای اهدایی شورود کتابهای رِژيم کودک کش به این نمایشگاه ممنوع است
همزمان با افتتاح نمایشگاه بینالمللی کتاب الجزایر ورود کتابهای رِژيم کودک کش به این نمایشگاه ممنوع است نوزدهمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب الجزایر در حالی آغاز به کار کرده که این نمایشگاه 70 عنوان کتاب را از حضور در نمایشگاه منع کرده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سروکتابخوان بودن ملاک انتخاب وزیران باشد
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۷ دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور به نمایندگان مجلس توصیه کرد یکی از ملاکهای انتخاب وزیران پیشنهادی را کتابخوان بودن آنها قرار دهد به گزارش خبرنگار ایسنا در همدان علیرضا مختارپور در همایش تجلیل از خادمان عرصه کتاب و کتابخوانی گفت یکی از ملاکمسئول آیتی بیستمین نمایشگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس خبر داد اینترنت رایگان در اختیار غرفهداران و بازدیدک
مسئول آیتی بیستمین نمایشگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس خبر داداینترنت رایگان در اختیار غرفهداران و بازدیدکنندگان نمایشگاه مطبوعات قرار میگیردمسئول آیتی بیستمین نمایشگاه مطبوعات گفت اینترنت وایفای WIFI رایگان در اختیار غرفهداران و بازدیدکنندگان نمایشگاه مطبوعات با پهنایبا اتمام مهلت ثبتنام اینترنتی آزمون سراسری انجمن ، ثبتنام حضوری در دفاتر سراسر کشور ادامه دارد
با اتمام مهلت ثبتنام اینترنتی آزمون سراسری انجمن ثبتنام حضوری در دفاتر سراسر کشور ادامه دارد با توجه به افزایش چشمگیر آمار متقاضیان در آخرین ساعات مهلت ثبتنام اینترنتی و بروز اختلالات پیش آمده و کندی سرعت و مشکلات زیرساختی اینترنت در برخی مناطق مقتضایانی که موفق به ثبتنترکیب «زن چاق» در یکی از کتابهای من حذف شد! امیدوارم هیچ وقت آن دوران بد تکرار نشود
ترکیب زن چاق در یکی از کتابهای من حذف شد امیدوارم هیچ وقت آن دوران بد تکرار نشودگیتا گرکانی مترجم با گلهمندی از عدم دریافت مجدد مجوز چاپ برای کتابهای قدیمی در دوره قبل گفت چرا اثری که یک زمانی مجوز چاپ را دریافت کرده باید حذفیات داشته باشد یا به طور کلی ممنوعالانتشار احامد میرزا بابایی اعلام کرد تشدید تحریمها عرضه کتابهای خارجی را دشوار کرده است
حامد میرزا بابایی اعلام کردتشدید تحریمها عرضه کتابهای خارجی را دشوار کرده استمدیر عامل انجمن فرهنگی ناشران بینالمللی ایرانیان با انتقاد از وضعیت توزیع و فروش کتابهای خارجی در کشور گفت مشکلاتی مانند تشدید تحریمها و نوسانات شدید نرخ ارز بر دشواریهای تامین و عرضه این کتابفروش اینترنتی مواد مخدر!
یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۶ شیوع فروش مواد مخدر بهصورت اینترنتی در سالهای اخیر روند رو به رشدی داشته است بهصورتی که در سال جاری این روش خرید مواد مخدر بهدلیل آنکه اندکی از ایمنی بیشتری برخوردار است در میان معتادان رواج داشته است به گزارش ایسنا روزنامه آرمان در این رابطه نوشاتلاف وقت در اینترنت
اتلاف وقت در اینترنت این پرسش که بالاخره ساعتهای طولانی وبگردی بشر امروز برای خلاقیت وی مفید بوده یا مضر و یا بیتأثیر آنقدر جدید است که هنوز پاسخ دقیق و مدونی برای آن پیدا نشده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز وب سایت رادیو فردا نوشت-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها