واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنان نقشی بی بدیل در توسعه فرهنگ کتابخوانی دارند مشهد - ایرنا - لزوم ارتقا فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به عنوان یکی از شاخصهای رشد فرهنگی و توسعه در هر جامعه واقعیتی انکارناپذیر است که تحقق آن نیازمند تلاش همه نهادها از خانواده تا مدرسه و ارگانهای ذی مدخل فرهنگی می باشد.
در این میان زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال جامعه نقشی بی بدیل در توسعه فرهنگی دارند که با افزایش سطح آگاهی و مشارکت خود می توانند حرکت در مسیر نهادینه کردن فرهنگ مطالعه وکتابخوانی را شتاب بخشیده و آن را هموارتر نمایند.
مشاور فرماندار کاشمر درامور بانوان و خانواده در همین خصوص به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: ارتقا سطح آگاهی زنان و ترویج فرهنگ مطالعه در بین آنان به منظور توسعه این فرهنگ در جامعه ضروری است.
"مهری پالایی" افزود: بخش عمده ای از اعضا و مراجعین کتابخانه های عمومی شهرستان کاشمر را بانوان تشکیل می دهند، موضوعی که باید آن را به فال نیک گرفت تا با برنامه ریزی برای بهره گیری از این ظرفیت شاهد تربیت نسلی اهل مطالع و علاقمند به کتاب باشیم.
وی ادامه داد: ارتقا سطح بینش، آگاهی و دانش آحاد جامعه جز با تبیین جایگاه فرهنگ کتابخوانی میسر نیست زیرا کتاب مهمترین عامل انتقال فرهنگ و زمینه ساز رشد فکری است.
عضو شورای اسلامی شهر کاشمر همچنین با اشاره به لزوم جلب مشارکتهای مردمی در توسعه کتابخانه ها و ترویج فرهنگ مطالعه افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده در کمیسیون فرهنگی شورا نیم درصد بودجه شهرداری کاشمر به نهاد کتابخانه های عمومی تخصیص یافته است.
رییس اداره کتابخانه های عمومی کاشمر هم بر نقش موثر بانوان در توسعه فرهنگ کتابخوانی تاکید و بیان کرد: یکی از عوامل بسیار تأثیرگذار در سوق دادن جامعه به سمت مطالعه و کتابخوانی بانوان به عنوان قشری موثر هستند این موضوع در این شهرستان کاملا صدق می کند.
"محمدرضا بدیع زادگان" گفت: 13 درصد شهروندان کاشمری عضو کتابخانه های عمومی هستند که 51 درصد آنان را بانوان تشکیل می دهند.
وی افزود: بر این اساس نقش بانوان و مادران در توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه در خانواده ها بی بدیل است.
او گفت: استقبال بسیار خوب مادران و زنان خانه دار از کتابخانه ها باعث شده شاهد حضور و مراجعه گسترده کودکان و نوجوانان به کتابخانه باشیم.
رییس اداره کتابخانه های عمومی کاشمر ادامه داد: بخش عمده ای از کتابداران فعال در کتابخانه های عمومی این شهرستان را نیز بانوان تشکیل می دهند.
وی افزود: همین موضوع علاوه بر اینکه باعث انجام دقیق و منظم فعالیتهای مربوط به کتابداری و نگهداری کتابخانه ها گردیده، سبب ایجاد ارتباط بهتر با بانوان عضو کتابخانه ها و افزایش رضایتمندی آنان شده است.
بدیع زادگان بر لزوم انجام فعالیتهای زیربنایی برای توسعه فرهنگ کتابخوانی نیز تاکید و بیان کرد: یکی از بهترین، موثرترین و ماندگارترین اقدامات برای توسعه پایدار فرهنگ مطالعه در بین اقشار مختلف، سوق دادن بانوان به ویژه مادران و زنان خانه دار به سمت مطالعه است زیرا زنان به خوبی می توانند اعضای خانواده و به خصوص فرزندانشان را به کتابخوانی علاقمند کنند.
وی گفت: امسال برای علاقه مند نمودن مردم به کتابخوانی و آشتی با کتابخانه های عمومی تلاش در راستای بهبود وضعیت ظاهری و فیزیکی کتابخانه ها، غنی سازی منابع، راه اندازی بخش دیداری و شنیداری در تمامی کتابخانه ها، تبلیغات و استفاده از فضای رسانه ای و اجرای برنامه های فرهنگی با همکاری سایر ادارات به ویژه آموزش و پرورش و استفاده از ظرفیت افراد نیکوکار را مدنظر قرار داده ایم.
12 کتابخانه شامل شش کتابخانه نهادی و شش کتابخانه مشارکتی در شهرستان کاشمر دایر است.
به ازای هر 100 نفر در کاشمر دو دو دهم مترمربع فضای کتابخانه ای وجود دارد. همچنین به ازاء هر شهروند کاشمری 98 صدم کتاب در کتابخانه های این شهرستان موجود است و در مجموع کاشمر از نظر کتاب و کتابخوانی وضعیت مناسبی برخوردار است.
مرکز شهرستان 195 هزار نفری کاشمر در فاصله 228 کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
7496/660
26/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]