واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نقطه نظرات مخاطبین جام نیوز درموضوع طرح امربه معروف و نهی از منکر
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز؛ در حالی که چندهفته ای است مجلس شورای اسلامی بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر را در دستور کار قرار داده است در آستانه این دستور کار، رویدادی تلخ در اصفهان تحت عنوان اسیدپاشی به زنان اتفاق افتاد. این رویداد ناخوشایند بهانه ای شد تا برخی رسانه های وابسته به یک طیف سیاسی خاص در رفتاری همسو با رسانه های غربی، حمله ای گسترده را علیه اقشار مذهبی و انقلابی و اصل بر زمین مانده قانون اساسی یعنی امر بمعروف و نهی از منکر تدارک ببینند، با این هدف که مومنان را متهم به خشونت علیه زنان و این اصل مترقی و قانونی را خشن جلوه دهند.
در همین راستا کارگروه فرهنگی جام نیوز تصمیم گرفت با طرح موضوع حمله طیف و رسانه های یادشده علیه این فریضه الهی و قشر متدین و مذهبی کشور، فضایی برای تضارب آرا [اینجا] در این خصوص ایجاد کند و در پاسخ به این درخواست بود که مخاطبان فرهیخته جام ما را از نظرات گسترده و متنوع خود بهره مند کردند.
از آنجا که با گستره ای از دیدگاه ها روبرو بودیم، بر آن شدیم نقطه نظرات مطرح شده از جانب همراهان علاقمند را در قالب گزارشی با سایر مخاطبان به اشتراک بگذاریم.
* (تذکر: بدیهی است که از نشر معدود پیام های حاوی توهین یا مغایر با عرف و قانون معذوریم.)
* عمده نقطه نظرهای ارسالی در موارد زیر تجمیع می شود: 1. بخش قابل توجهی از نظرات حاوی این پیام بود که امر به معروف و نهی از منکر بر همه واجب است. این عده از اینکه نیروهای مذهبی مدام طی سال های اخیر مورد هجمه های ناروا قرار می گیرند گلایه داشته و خواستار رفع اتهام از آنها بودند. 2. به باور عده ای دیگر این اتفاق شخصی بوده و هیچ ارتباطی با امربمعروف نداشته است. این افراد تاکید داشتند: بازداشت عوامل اسیدپاشی می تواند علاوه بر انعکاس مثبت در داخل و خارج، خط همسوی رسانه ای داخل و خارج را نیز خنثی و رسوا سازد. 3. برخی علت وقوع این حادثه دلخراش را لکه دار کردن اصل دینی امربمعروف دانسته و قائل به گام به گام و هوشمندانه بودن آن داشتند که می شود چنین به آنها اشاره کرد: 1. اسیدپاشی همزمان می شود با تصویب قانون حمایت از آمران به معروف 2. از زنان به دلیل آسیب پذیر بودن و برد تبلیغاتی بهره برداری می شود 3. در شهری توریستی و شناخته شده در جهان مانند اصفهان رخ می دهد که برد تبلیغاتی دارد 4. اسیدپاش شناسایی نمی شود چون حرفه ای و آموزش دیده بوده است. سناریویی پیچیده که تنها از عهده سرویس های جاسوسی و بویژه MI6 برمی آید. 4. بخشی از عزیزان از زاویه ای دیگر به این مخاطره اجتماعی نگاه کرده و خواستار هدایت و مدیریت صحیح رسانه ها در این گونه مواقع بودند تا بی جهت با جوسازی رسانه ای آرامش روانی جامعه آسیب نبیند و از همسویی احتمالی برخی رسانه ها یا ریختن آب به آسیاب دشمن از سوی برخی جراید دیگر جلوگیری شود. 5. برخی هم مدعی بودند عقیدتی بودن موضوع به واقع نزدیکتر است؛ چرا که اولا: آسیب دیدگان اذعان داشته اند مشکل شخصی با کسی نداشته اند و ثانیا طی چند ماه گذشته شاهد بوده ایم عده ای تصمیم گرفته بودند به هر قیمتی با موضوع بدحجابی برخورد کنند و ثالثا انفعال و دفاع مطلق اقشار مذهبی نشانه آن است که موضوع را به خود گرفته اند در حالی که بهتر بود به جای دفاع از خود، سریعا و در ابعاد گسترده آن را محکوم نمایند. در برابر ادعاهای این عده برخی واکنش نشان داده و گوشزد کردند اولا اینها هیچ یک دلیل آن نیست که شما نیز مانند رسانه های مغرض، مذهبی ها را مورد تهمت قرار دهید و سخن غربی ها را بدون سند تکرار کنید. پاسخ دوم این عده اشاره به مصاحبه با قربانیانی بود که از خانواده های متدین و با پوشش مناسب بوده اند و این نشان می دهد نیروهای مذهبی دخالتی نداشته اند. 6. برخی نیز با ابراز گلایه از وضعیت نابهنجار برخی ارگان ها و سازمان های دولتی معتقد بودند که باید امربمعروف را از دولت و درون بدنه آن شروع کرد. 7. برخی رویه دستوری و مقطعی پلیس در برخورد با جرایم را از دلایل افزایش جرم و جنایت می دانستند چه آنکه اسیدپاشی می کند و چه آنکه خودسر عمل می کند و خواستار اصلاح این روند شده بودند. 8. مخاطبانی هم بودند که خواستار هوشیاری مردم در مواجهه با چنین مواردی بودند و گلایه از این داشتند که چرا ما باید تحت تاثیر شبکه هایی همچون بی بی سی و .... باشیم که دشمنی شان با ما واضح است. 9. عده ای هم خواستار تبیین ابعاد امربمعروف و نهی از منکر بودند و گلایه مند از اینکه چرا این فریضه الهی تنها به مواردی مانند حجاب ختم می شود در حالی که وسعت شمول آن به پهنای اعمال خوب و بد انسان هاست و از سیاست تا اقتصاد و فرهنگ و ... را در بر می گیرد. 10. بخشی از نظرات از سوی کسانی بود که بی تفاوتی مردم را عامل اصلی گسترش فساد در جامعه دانسته بودند. 115
۲۵/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]