واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تبیین ابعاد امر به معروف و نهی از منکر؛ امر به معروف و نهی از منکر باید از خود مسئولان آغاز شود تهران - ایرنا - پژوهشگر و استاد حوزه با تاکید بر این مساله که تبیین امر به معروف و نهی از منکر باید از خود مسئولان آغاز شود می گوید: دست اندرکاران برای احیا و اجرای این فریضه مهم، ضمن شناخت حدود و ثغور اسلام باید دفع منکر و حرکت به سمت معروف را از خود آغاز کنند.
حجت الاسلام سیدکاظم ارفع روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان آنکه تبیین حقیقی و فراگیری فریضه مهم و خطیر امر به معروف و نهی از منکر زمانی محقق می شود که مسئولان کشور و رسانه ها در گام نخست ابعاد مختلف این مهم را رعایت کنند، گفت: بهتر است دست اندرکاران دستگاه های فرهنگی و دولتی و صاحبان رسانه ابتدا تلاش کنند خودشان زمینه منکر را به وجود نیاورند.
وی ادامه داد: در صورت بروز این آسیب مردم به عنوان ناظران همیشه آگاه مسئولان و دستگاه های فرهنگی خواهند گفت وقتی صدا وسیما، رسانه ها و مطبوعات و برخی دستگاه های دولتی و وزارتخانه ها خود در راه ثواب حرکت نمی کنند چگونه انتظار می رود که به عنوان افرادی که این نهادها را الگوی خود قرار داده ایم در راه صحیح گام برداریم.
این مدرس حوزه و پژوهشگر مذهبی با تاکید بر این مساله که تبیین امر به معروف و نهی از منکر باید از خود مسئولان و دست اندرکاران آغاز شود خاطرنشان کرد: دفع منکر را باید از خود شروع کنیم، بانک ها، مراکز اقتصادی، وزارتخانه ها و شرکت های دولتی اگر پاکیزه باشند و به دور از هر منکری، آن زمان است که فرمایش امام صادق (ع ) مبنی بر این مساله که «مردم را به خدا دعوت کنید بدون زبان و با استناد به عمل» محقق خواهد شد.
به گفته ارفع، درست است امر به معروف و نهی از منکر در کنار فرایضی چون نماز، روزه، حج و جهاد قرار گرفته است و جزو فروع دین ما به حساب می آید اما کسی که قرار است آمر به معروف و ناهی از منکر باشد باید اطلاعاتی از احکام شرعی و واجبات و محرمات داشته باشد و بر حکم حلال و حرام مشرف باشد.
وی ادامه داد: اگر آمر به معروف و ناهی از منکر به تمامی این ابعاد مشرف نبوده و یا ضعیف باشد ممکن است دچار تندروی هایی شود که خود این مساله به بروز آسیب های جبران ناپذیری منتج خواهد شد.
این مفسر قرآن تصریح کرد نظر فقها نیز بر این است که آمر به معروف و ناهی از منکر قبل از ادای این فریضه باید احتمال نتیجه عملش را بدهد و در مواقعی که فرد خاطی و مورد خطاب وی خود را به کوری و کری و گنگی زده است و نمی خواهد خطای خود بپذیرد باید به جای برخورد شخصی از دستگاه های قانونی برای ادای این فریضه یاری بطلبد.
وی با بیان آنکه اگر آمر به معروف بداند که عمل او ممکن است با عکس العمل زشت و زننده ای مواجه شود و یا جانش در خطر باشد لازم نیست تذکر لسانی را به جای بیاورد گفت: در چنین مواقعی باید برخورد با فرد خاطی شکل قانونی و با حکم حکومتی از طرف دستگاه قضایی داشته باشد.
ارفع با تاکید بر این اصل کسی که امر به معروف می کند باید مسلط بر اعصابش باشد و در مسیر انجام این فریضه از تندخویی پرهیز کند خاطرنشان کرد: در قرآن نیز شاهدیم که خداوند خطاب به حضرت موسی(ع) و برادرش حضرت قارون(ع) می فرماید وقتی سراغ فرعون می روید برای نهی وی از اعمال منکرش با زبانی نرم و بدون خشونت با وی سخن بگوید
این مدرس حوزه و دانشگاه تاکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر با خشونت نه تنها پیش نمی رود که ممکن است خود به آسیب اجتماعی بدل شود و اگر فرد آمر و ناهی نتواند آرامش خود را حفظ کند ممکن است به آسیبی به نام «آمر به منکر» و «ناهی از معروف» برسد که جبران این مساله بسیار سخت و پرهزینه است.
فراهنگ**9266**1601**
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]