واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چهارهزارکتاب فروشی، شش میلیون فروشگاه تنقلات، شاخص غذای روح وجسم درایران بوشهر - ایرنا - مدیرکل تامین منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشورگفت: هم اکنون چهار هزار کتاب فروشی و شش میلیون فروشگاه تنقلات درکشور وجود دارد که نیازمند برنامه ریزی برای ایجاد تعادل میان توجه به غذای روح و جسم هستیم.
به گزارش ایرنا، علی رمضانی روز یکشنبه درهمایش هفته کتاب استان بوشهر اظهارکرد: این درحالی است که درمقابل 11هزار ناشر کتاب که درکشور فعالیت می کنند شمار واحد های تولید تنقلاب درایران از 50 واحد تجاوز نمی کند.
وی با بیان اینکه شرایط فروش کتاب و کتابخوانی در کشور مطلوب نیست افزود: با توجه به درآمد کم کتاب فروشی ها بیشتر فعالان این صنف به سمت فروش لوازم تحریر و لوازم جانبی روی آورده اند که برای تغییر این وضعیت نیازمند یک برنامه ریزی درست وعادلانه هستیم.
رمضانی گفت: با توجه به جمعیت 70 میلیون نفری کشور هم اکنون دو میلیون و 500 هزار نفرعضو کتابخانه ها هستند که آمار مطلوبی نیست.
وی اظهار کرد: تقویت بخش کودک و نوجوان در کتابخانه های سراسر کشوراز اهداف و اولویت های نهاد کتابخانه های کشور است و تا جایی که امکان دارد منابع اختصاصی جدا برای خرید کتابهای این بخش تخصیص پیدا کند.
رمضانی اضافه کرد: درسال گذشته 3 درصد منابع مالی به کتاب کودک و نوجوان تخصیص پیدا کرد و هم اینک یکهزار و 200 کتابخانه در سطح کشور بخش مجزا کودک و نوجوان دارند.
وی افزود: گفتمان کتاب باید درجامعه نهادینه شود ائمه جمعه با تاسی از مقام معظم رهبری درهر هفته خطبه های نمازجمعه یک کتاب معرفی کنند تا این گفتمان به صورت جدی نهادینه شود.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه استان بوشهر دارای قدمت در زمینه مقاومت و پایداری است باید به مسایل فرهنگی توجه بیشتری شود.
رمضانی اضافه کرد: برخی از افراد تمایل ندارند در فضاهای دیگر جامعه درگیر باشند و به سمت کتاب روی می آورند که توجه مسوولان برای تقویت این بخش در استان بوشهر ضروری است.
وی افزود: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر تقویت رشد درونی جامعه، از شهریور سال 91 به بعد شرایط مطلوب تری نسبت به پیش از آن در زمینه کتابخانه ها و کتابخوانی در کشور مهیا شده است.
رمضانی با تاکید بر اینکه مقام معظم رهبری نهاد کتابخانه ها را یک نهاد 100درصد فرهنگی می دانند ،ادامه داد: هر چقدر فضاهای کتابخانه ای در استان بوشهر افزایش پیدا کند باعث رشد فرهنگی استان خواهد شد.
وی بیان کرد: در این ارتباط نماینده ولی فقیه دراستان، استاندار و مسوولان مرتبط باید به فکر راه درست و برنامه ریزی زیربنایی برای گسترش سهم کتابخانه ای استان باشند.
نماینده ولی فقیه در سپاه امام صادق (ع) استان بوشهر گفت: کتاب و کتابخوانی موضوع جدی معارف دردین است و اگر هرچه در ذهن است به صورت کتاب به تحریر در نیاید ماندگار نخواهد شد.
حجت الاسلام حسین دشتی اظهارکرد: برای فرهنگ سازی در زمینه کتاب فقط به یک هفته بسنده نشود بلکه باید زمینه مناسب برای تبلیغات و فرهنگ سازی ایجاد شود.
وی اضافه کرد: برای فرهنگ سازی در زمینه کتاب و کتابخوانی باید تبلیغات موثر و گسترده ای انجام گیرد و غریب ماندن کتاب درجامعه باید از منظر روانکاوی بررسی شود.
دشتی افزود: ایجاد کتابخانه به تنهایی نمی تواند زمینه سازعلاقه مندی به کتاب خوانی باشد بلکه باید در هررده سنی فرهنگ سازی مناسب با توجه به سن افراد صورت گیرد که دراین ارتباط باید صاحبنظران اقدامات مورد نیاز را انجام دهند.
وی بیان کرد: انسان همواره به دنبال زیبا دوستی و کنجکاوی بوده و اگر کنجکاوی و دوست داشتن دانش را در جوانان تقویت نکنیم به کتاب علاقه مند نخواهند شد.
دشتی گفت: هم اینک با وجود داشتن عالمان، استادان و دانشمندان دارای رتبه علمی بالا در کشور، هیچگونه پرسشی ازآنها در زمینه های تخصصی اشان صورت نمی گیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید فضاهای تحقیق و سوال برای کودکان ایجاد شود، اظهارکرد: در شرایط کنونی کتابدار و کتابفروش دغدغه نیازهای مخاطب خود را ندارد که در این زمینه باید به صورت اصولی و کارشناسی کار شود تا اگر مراجعه کننده به دنبال کتاب با موضوع مشخصی است بتواند او را راهنمایی کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان بوشهر گفت: باید دیدگاه نسبت به کتاب در جامعه عوض شود.
سید علی هاشمی اظهارکرد: برای رسیدن به وضعیت مطلوب در زمینه کتاب و کتابخوانی، باید مسوولان حمایت کنند تا بتوانیم شرایط مطلوب تری دراین زمینه در استان بوشهر بوجود آوریم.
وی اضافه کرد: در 10 رده تعریف شده موضوعی در کتابخانه ها ادبیات و دین در ردیف اول مطالبات مردم استان بوشهر قرار دارد.
هاشمی افزود: همچنین تفسیر نمونه و کتاب دالان بهشت که در زمینه دفاع مقدس است در رده های دوم و سوم مورد تقاضا وبیشترین مراجعه مردم استان است.
دراین همایش از فعالان بخش کتاب و کتابخوانی در استان بوشهر تجلیل شدند. ک/2
7210/539
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]