تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835776838
چرا خزانه را خالي ميكنند؟
واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چرا خزانه را خالي ميكنند؟
دكتر احمد توكلي نماينده محترم مردم تهران دو روز قبل از طرح آن در مجلس با صدور نامهاي خطاب به نمايندگان مجلس به دليل اشكالات شكلي و حقوقي حاكم بر اين طرح كه برخي از اين اشكالات متضمن فساد مالي بود، از آنها خواست به اين طرح راي ندهند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، مهارت دولتهاي جهان در اقتصاد را ميتوان در تنظيم بودجه كل كشور اندازهگيري كرد. آنجا كه بزنگاه پيشبيني درآمد و برآورد هزينههاست. اگر اين پيشبيني دقيق و آن "برآورد" صحيح انجام گيرد نشان از يك انضباط مالي است كه ميتواند تداوم "رونق" و يا خروج از "ركود" باشد. دولتهاي پيشرفته در تامين درآمدها بيرحم عمل ميكنند و مردم را ناظر آن ميدانند لذا در اين مورد هيچ بهانهاي را برنميتابند. از هر چه بگذرند از ماليات اشخاص حقوقي و حقيقي و نهادهاي عمومي نميگذرند، چون عمدهترين درآمد دولتها ماليات است. تدوين، بررسي و تصويب قوانين بودجه در سالهاي پس از انقلاب فراز و فرودهاي زيادي داشته است.
در بودجهنويسي همان روند ناسالم، غيرحرفهاي و غيرتخصصي سالهاي قبل از انقلاب تداوم يافت و پيشبيني درآمدها و برآورد هزينهها بر اساس قانون اساسي و قانون محاسبات عمومي و قوانين حاكم بر بودجهريزي و بودجهبندي شكل نگرفت. طبق ماده يك قانون محاسبات عمومي بودجه تنها يك پيشبيني و يك برآورد بود. اما دهها تبصره، بند و جزء به آن اضافه شد و در تبصرههاي
پيچ در پيچ و بند در بند آن حقوق دولت بخوانيد "درآمد عمومي" به نفع شركتهاي دولتي و عمومي مصادره گرديد. به همين دليل دولت هر سال كسري قابل توجهي پيدا كرد و همين كسري ساختاري به عقيده اقتصاددانان منشاء اصلي تورم و گراني و كاهش ارزش پول ملي شد. از ميان تبصرهها و بندهاي بودجه 3 خزانه سر برآورد كه هميشه خزانهداري كل خالي و دو خزانه ديگر كه حساب و كتاب و نظارت دقيقي بر آن اعمال نميشود، پر بود.
جالب آنجاست وقتي در سال 84 ديوان محاسبات براي اولين بار تفريغ نفت را در 100 صفحه با امضاي رئيس و دادستان و مستشاران ديوان بيرون داد و در يك قلم سخن از عدم واريز 6 ميليارد دلار فروش نفت خام به خزانه به ميان آورد، هيچ اعتراضي در مجلس و دولت و نهادهاي نظارتي شنيده نشد چرا كه به دليل فقد اهليت علمي و نيز نداشتن ديد درست مالي و محاسباتي اين اقدام مجرمانه كه تصرف در وجوه عمومي بر آن مترتب بود در فرآيند رسيدگي حقوقي قرار نداد براي اينكه برخي نمايندگان مجلس قائل به تفكيك و تفاوت بين "درآمد عمومي" كه ماهيت آن اعتبار است و "درآمد شركت دولتي" كه ماهيت آن وجه نقد است نبودند. نگارنده در مباحثات مربوط به اين پديده با هر يك از نمايندگان يا دستاندركاران دولت صحبت ميكرد متوجه اين واقعيت تلخ ميشد.
دولت نهم و دهم به اين مهم توجه نكردند و رئيس ديوان محاسبات شد معاون اول رئيسجمهور و پرونده تفريغ بودجه سال 83 كه قلمهاي ديگر تخلف آن موضوع كرسنت و استات اويل بود هم به بايگاني سپرده شد.
جناب آقاي لاريجاني رياست محترم مجلس در سخنرانيهاي خود متوجه اين اشكال ساختاري بودجه شده بود و گاهي ميفرمود كه بايد تبصرههاي تكراري و ناقض قوانين مادر در بودجهنويسي حذف شود. آنها كه بايد دائمي شود در قوانين مادر بيايد تا مجلس در ايام رسيدگي به بودجه صرفاً وقت خود را صرف رسيدگي به رديفهاي درآمدي و هزينهاي كند. اين حرف درستي بود. دولت هم با ارائه لايحه الحاق موادي به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت به اين تقاضاي مجلس پاسخ داد و لذا يك فوريت اين لايحه در 22 مرداد سال 93 با 158 راي موافق و 24 راي مخالف و 10 راي ممتنع به تصويب رسيد اين لايحه به كميسيونهاي تخصصي از جمله كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات رفت و بدون كمترين تغييرات در حوزه نفت و گاز به صورت "طرح" درآمد.
ماموريت آن لايحه و اين طرح اين بود كه احكام موقت يك ساله را دائمي كند تا حاكم بر مناسبات و مقررات مالي دولت باشد.
دكتر احمد توكلي نماينده محترم مردم تهران دو روز قبل از طرح آن در مجلس با صدور نامهاي خطاب به نمايندگان مجلس به دليل اشكالات شكلي و حقوقي حاكم بر اين طرح كه برخي از اين اشكالات متضمن فساد مالي بود، از آنها خواست به اين طرح راي ندهند و آن را از دستور خارج كنند. اما مجلس روز يكشنبه 18 /8/ 93 به اين طرح راي داد.
نگارنده براي جلوگيري از اطاله كلام نقدي كه فقط بر چند سطر اول آن "لايحه" و اين "طرح" كه مشترك هم است ارائه ميدهم و قبلاً هم در نقد بودجههاي سنواتي آن را متذكر شدهام.
1- بر اساس بند الف ماده يك طرح و لايحه مذكور شركت ملي نفت به صورت يك شركت "سهامي" در ميآيد. به موجب اين بند شركت ملي نفت، سهامي از شركت را در اختيار ميگيرد كه اين سهام نه از سود يا فروش واقعي نفت خام، گاز و ميعانات گازي بلكه از "ارزش نفت" دريافت ميشود كسي كه كمترين حساسيت تاريخي و كمترين اطلاعات مالي و محاسباتي داشته باشد ميفهمد كه يك شركت كه به موجب قيام ملت ايران در نبرد با انگليس در جريان نهضت ملي شدن نفت، "ملي" شده و در نظام اسلامي هويت حقوقي انفالي دارد را نميشود "سهامي" كرد چون در اين مورد يك قانون مادر (اساسي) وجود دارد و نميتوان از آن عبور كرد.
2- سهم شركت و دولت(بخوانيد مردم) در اين بند مشخص نشده است در هر سال تغيير كرده كما اينكه در بودجه سالهاي 84 تاكنون اين تغيير وجود دارد پس اين بند، يك بند دائمي نيست. لازم است هر سال طي تبصرهاي اين سهم مشخص شود. پس فلسفه طرح يا لايحه هم روي هواست چون قرار است بر اساس اين طرح بودجه را بدون بند و تبصره بپذيريم.
3- نفت خام، ميعانات گازي و خالص گاز طبيعي انفال محسوب ميشوند وفق اصل 45 قانون اساسي و نيز ماده 10 قانون محاسبات عمومي "درآمد عمومي" تلقي ميگردند. بخش عظيمي از انفال را قبل از واريز به خزانه "درآمد" شركت ملي نفت تلقي كردن مغاير اصل 45 قانون اساسي است.
4- مطابق همين بند سهم شركت ملي نفت از پرداخت ماليات و تقسيم سود سهام دولت معاف است. خوب بايد ديد اين شركت كه يك شركت دولتي است چقدر سود ميكند با اين سهم و چرا بايد معاف باشد. بر اساس گزارشات حساب سود و زيان اين شركت درسالهاي حاكميت اين ساز و كار حقوقي پس از سال 83 تاكنون ميلياردها دلار از فروش نفت خام به خارج و ميلياردها تومان از فروش نفت خام در داخل سود كرده است كه اعداد و ارقام نجومي آن در صورتهاي مالي آن دقيقا مشخص است. شركت ملي نفت بزرگترين بنگاه اقتصادي كشور و سومين شركت بزرگ نفتي جهان است كدام عقل سليم و كدام مصلحت وجود دارد كه ميگويد اين شركت نه "ماليات" بدهد و نه سود "سهام"!؟ يا سود سهام و ماليات بدهد ولي از طريق بشكههاي نفت؟!
اگر دولت نخواهد بخشي از خزانه كشور را از ماليات بزرگترين بنگاه اقتصادي كشور تامين كند و از اجراي اصل 51 قانون اساسي با اين قانون ظالمانه عبور كند و خزانه را خالي نگه دارد چه بايد كرد؟! در حالي كه دولت از حقوق كارگران ماليات ميگيرد از ماليات كاسبان جز حتي يك ريال هم نميگذرد، چگونه است از ميلياردها تومان ماليات بزرگترين بنگاه اقتصادي صرف نظر ميكند؟
5- از آن شگفتانگيزتر صرف نظر از ماليات، سود سهام بزرگترين بنگاه اقتصادي كشور است. شركت ملي نفت يك شركت دولتي است سود آن متعلق به دولت بخوانيددرآمد عمومي است.
اينكه دولت سخاوتمندانه از دريافت سود سهام شركت صرف نظر ميكند چه عقلانيت اقتصادي پشت سر آن است. آيا دولت هيچ تعهدي به اجراي اصل 44 قانون اساسي ندارد؟
اين نوع قانون بودجهنويسي و بودجهريزي با عبور از اصول 44 و 45 قانون اساسي و نهايتا اصل 53 قانون اساسي بر اساس چه حكمتي صورت ميگيرد؟
ميگويند قانونگذار حكيم است. اينكه در قانوننويسي از همه قوانين مادر كه براي حفظ حقوق عمومي و حقوق ملت وضع شده عبور ميشود و بعد هم گفته ميشود "خزانه خالي" است بر اساس كدام تدبير و پديداري چه "اميد"ي در جامعه صورت ميگيرد؟
6- در جزء 4 بند الف ماده يك آنجا كه سخن از گاز خوراكي پتروشيميها ميباشد سخن از يك محدوده زماني 10 ساله رفته است. فلسفه اين طرح و لايحه ارائه قانون دائمي است، پس اين في مدت المعلوم براي چيست؟
7- هنوز دولت قانون اساسنامه نفت را به مجلس نداده است. بزرگترين بنگاه اقتصادي كشور اساسنامه مصوب پس از انقلاب ندارد. پس تدوين قوانين دائمي حاكم بر مناسبات و مقررات مالي شركت چه معني ميدهد؟ اگر دولت توانايي دادن لايحه با اين سرعت را دارد چرا اين سرعت را در ارائه لايحه اساسنامه نفت نشان نميدهد.
8- آنچه دولت در لايحه و مجلس در طرح آورده است همان قوانين غلط بودجهنويسي دردولت نهم و دهم و دولتهاي پيشين است. اگر اين قوانين درست بود چه نيازي به تصويب مجدد آن به صورت دائمي است و اگر غلط بوده كه غلط است چرا تغيير پيدا نكرده و بدون كم و كاست در لايحه و طرح آمده است.
9- شايد گفته شود نگارنده صرفا از موضع نقد و بررسي نقاط ضعف طرح و لايحه وارد شده و خود حرف جديد يا پيشنهادي براي برون رفت از اين همه خروج از قوانين مادر اصلي و اساسي ندارد.
اينطور نيست همانطور كه در نقدهاي گذشته عرض كردم تنها راه بازگشت به مقررات واقعي و مناسبات صحيح مالي و محاسباتي بازگشت به تبصره 38 دائمي لايحه قانون بودجه سال 58 مصوب 5/10/58 شوراي انقلاب است. اين تبصره با هوشمندي و كارشناسي درست و با ملاحظات قواعد حرفهاي مالي و محاسباتي تنظيم شده است و قرار بود حاكم بر مناسبات مالي دولت و شركت ملي نفت باشد كه دولتهاي آقايان موسوي، هاشمي و خاتمي آن را رعايت نكردند و در تمام آن دوران جلوي انتشار عمومي تفريغ نفت برخلاف اصل 55 قانون اساسي گرفته شد.سال 83 كه تخلفات نفت از تفريغ بيرون آمد ساز و كارهاي پيچ در پيچ و بند در بند نفت كه ادامه همان رويكرد غلط گذشته بود ابداع شد. تفريغ نفت در سالهاي 84 به بعد هم نشان داد اين تخلفات ادامه دارد البته نه به شدت گذشته! لذا براي احياي حقوق اقتصادي ملت و نجات خزانه كشور بايد تبصره 38 احيا شود. همان تبصرهاي كه در بودجههاي سنواتي سالهاي 84 تاكنون همواره مورد بغض نفتيها بوده است و خواستار ابطال آن شدهاند.فقط در صورت احياي تبصره 38 قانون بودجه سال 58 ميتوان جلوي خالي كردن خزانه را گرفت./رسالت/110
۲۵/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
چرا خزانه را خالي ميكنند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا خزانه را خالي ميكنند دكتر احمد توكلي نماينده محترم مردم تهران دو روز قبل از طرح آن در مجلس با صدور نامهاي خطاب به نمايندگان مجلس به دليل اشكالات شكلي و حقوقي حاكم بر اين طرح كه برخي از اين اشكالات متضمن فساد مالي بود از آنها خواست به اين طرح راي ندهند کد خبر ۴۴۹۷۱۶ تاریچرا خزانه را خالی می کنند؟
چرا خزانه را خالی می کنند تهران- ایرنا- روزنامه رسالت سرمقاله امروز -یکشنبه- خود را به موضوع بودجه و بودجه نویسی اختصاص داده و نوشته است مهارت دولت های جهان در اقتصاد را می توان در تنظیم بودجه کل کشور اندازه گیری کرد آنجا که بزنگاه پیش بینی درآمد و برآورد هزینه هاست اگر این پچرا مردم و فعالان اقتصادی به آمارهای رسمی دولت توجه نمیکنند؟
چرا مردم و فعالان اقتصادی به آمارهای رسمی دولت توجه نمیکنند آیا رشد اقتصادی 4 6 درصدی برای اقتصاد ایران واقعی است کدام بخشها از رکود خارج شد و در چه بخشهایی رکود کماکان موجود است دولت چگونه توانسته همزمان هم تورم را کنترل کند هم رشد اقتصادی ایجاد کند و هم از گسترش بیکاری جلبیمهها از پوشش خدمات درمانی پوست، شانه خالی میکنند
بیمهها از پوشش خدمات درمانی پوست شانه خالی میکنند دکتر علیرضا فیروز گفت هزینههای درمان مشکلات پوستی بسیار متنوع و متغیر است و کمک بیمهها برای درمانهای نوین پوست بسیار میتواند در فرآیند بهبودی کمککننده باشد دکتر علیرضا فیروز دبیر علمی کنگره پوست و رئیس مرکز آموزش و پژوچرا رسانههای غربی از سردار سلیمانی تعریف میکنند؟
چرا رسانههای غربی از سردار سلیمانی تعریف میکنند این که چرا رسانههای غربی و عربی آن هم در مقطع ائتلاف سازی جهانی علیه داعش وارد تعریف و تمجید از فردی در جایگاه فرمانده سپاه قدس شدهاند نیازمند تامل است جام جم آنلاین نوشت در بازه دو ماهه اخیر و به شکلی شدیدتر در دو هفته گذشتهچرا رهبر انقلاب از مذاکرات هستهای حمایت میکنند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا رهبر انقلاب از مذاکرات هستهای حمایت میکنند در دومین روز مذاکرات هستهای در مسقط پایتخت عمان که تا حد زیادی میتواند در سرنوشت مذاکرات تعیینکننده باشد حساب توئیتر منتسب به دفتر رهبر انقلاب دلایل نهگانه حمایت ایشان از مذاکرات را با توجه به سخنان مقام معظم رهبری در فاصله زنامه دانشجویان بورسیه مشغول به تحصیل در دانشگاه تهران چرا هزینه بورسیه شدگان وزارت علوم باید توسط دانشجو پرداخ
نامه دانشجویان بورسیه مشغول به تحصیل در دانشگاه تهرانچرا هزینه بورسیه شدگان وزارت علوم باید توسط دانشجو پرداخت شود شانهخالی کردن وزارت علوم از پرداخت هزینهجمعی از دانشجویان بورسیه مشغول به تحصیل در دانشگاه تهران با صدور نامهای خطاب به رؤسای کمیسیون اصل نود آموزش و تحقیقات مجلنمیدانم چرا داوران خط در تبریز دوست ندارند تیم شهرشان موفق باشد! بناکار: ای کاش داوران خط هم بومی نباشند/ ارت
نمیدانم چرا داوران خط در تبریز دوست ندارند تیم شهرشان موفق باشد بناکار ای کاش داوران خط هم بومی نباشند ارتعاشاتیها غیرقابل پیشبینی بازی میکنندسرمربی تیم والیبال شهرداری تبریز گفت ای کاش فدراسیون تدابیری بیاندیشد تا داوران خط هم در مسابقات غیربومی باشند عادل بناکار در گفتچرا مردها راحتتر وزن کم میکنند؟
چرا مردها راحتتر وزن کم میکنند در وهله اول مردها باید بدانند که اضافه وزن دارند چراکه برخی مردان با وجود وزن زیاد آن را مشکل به حساب نمیآورند و نسبت به عواقب آن آگاهی ندارند متخصصان سلامت میگویند وقتی پای کاهش وزن به میان میآید تساوی جنسیتی مفهومی ندارد چون مردها به لحاظ بیچرا برخی کودکان دوست پیدا نمیکنند؟
یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۸ یک روانشناس کودک گفت کاهش فرزندآوری و ارتباطات فامیلی در جامعه امروزی به ارتباط گیری و دوست یابی کودکان آسیب میرساند راضیه محبوبی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه همدان اظهار کرد برخی کودکان با مشکل ارتباط نگرفتن و دوستنظرسنجیUSA TODAY و دانشگاه سافلوک چرا ۴۰ درصد مردم آمریکا در هیچ انتخاباتی مشارکت نمیکنند؟
نظرسنجیUSA TODAY و دانشگاه سافلوکچرا ۴۰ درصد مردم آمریکا در هیچ انتخاباتی مشارکت نمیکنند دولت آمریکا هیچ تمایلی در پاسخ به این پرسش ندارد همان دولتی که مدعی برترین نوع دمکراسی جهان است و آن را ارزشهای آمریکایی توصیف میکند و میخواهد آن را به تمام دنیا صادر نماید گروه بین اچرا تماشاگران از ورزشگاهها دوری میکنند؟
چرا تماشاگران از ورزشگاهها دوری میکنند برنامهای با محوریت فوتبال و با موضوع بررسی چرایی عدم استقبال تماشاگران از مسابقات لیگ برتر در ورزشگاه ها از رادیو گفت وگو پخش شد به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران در این برنامه ورزشی نیما نكیسا دروازه بان اسبق تیم ملی كشورمان بپشت پرده توافق جدید سازمان لیگ با تلویزیونی ها/چرا و چطور وزارت ورزش پشت کفاشیان را خالی کرد
پشت پرده توافق جدید سازمان لیگ با تلویزیونی ها چرا و چطور وزارت ورزش پشت کفاشیان را خالی کرد ورزش > مدیریت ورزش - توافق بر سر حق پخش بازی های تلویزیونی جایی بیرون از تلویزیون و فوتبال میان مجلس و نمایندگان دولت حل شد آریا صالحی توافق قیمت پایین تلویزیون وطرح توسعه حرم شاهچراغ مصوبه سال 89 لغو شد
شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۰۸ به جهت عدم ارائه نقشه ها و اسناد تکمیلی وفق شروط مصوبه مورخ 89 10 6 شورایعالی در خصوص طرح توسعه حرم حضرت احمد بن موسی ع شاهچراغ و فقدان نقشه های ملاک عمل مصوب همچنین مغایرت بند شش مصوبه مذکور با ضوابط سازمان میراث فرهنگی مصوبه مذکور ملغی میشود به گزچرا زاکربرگ فقط يک لباس ميپوشد؟/تصاوير
نسل تازهای از مدیران ظهور کردهاند که ایدههای غیرمتعارفی دارند مارک زوکربرگ بنیانگذار و مدیر فیس بوک در نخستین جلسه پرسش و پاسخ عمومیاش با پرسشی نامتعارف مواجه شد اما پاسخ او به این پرسخ مورد توجه رسانهها قرار گرفت یکی از حضار در این جلسه از مارک زوکربرگ پرسید که چرا او هبخشنامه جدید تحریم صنعت هوایی ایران توسط خزانه داری آمریکا -
بخشنامه جدید تحریم صنعت هوایی ایران توسط خزانه داری آمریکا اداره کنترل داراییهای امریکا طی بخشنامهای همکاری ایرلانهای غیر امریکایی را با ایران ممنوع کرد به گزارش خبرنگار مهر به نقل از پایگاه خبری اکسپرت لاوبلاگ اداره کنترل دارایی های خارجی امریکا در پی ابلاغ بخشنچرا عربستان سعودی قیمت نفت خود را کاهش داد؟
چرا عربستان سعودی قیمت نفت خود را کاهش داد تاریخ انتشار چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۵۹ نشریه وال استریت ژورنال آمریکا دیروز سه شنبه در مقاله ای به قلم بنوییت فاکون و سارا کنت سیاست اخیر دولت عربستان سعودی در زمینه کاهش قیمت نفت برای مشتریان آمریکایی همزمان با افزایش قی-
اقتصادی
پربازدیدترینها