محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827860688
آن گاه كه زهير از اسب به زمين افتاد...
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ستارگان کربلا(36)؛
آن گاه كه زهير از اسب به زمين افتاد...
زهير، ميان قبيله خويش شخصيتى مورد احترام بود و در كوفه ميان آنان مى زيست.
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران،زهير، ميان قبيله خويش شخصيتى مورد احترام بود و در كوفه ميان آنان مى زيست. رشادت هاى او در جنگ ها و نبردها مشهور و زبانزد و در ابتدا از هواداران عثمان به شمار مى آمد. در سال 60 هجرى با خانواده اش حج به جا آورد و سپس در مسير بازگشت خود، با حسين (عليه السلام) همراه شد و با هدايت الهى، به علويان پيوست.
ابومخنف از برخى فزاريان روايت كرده و گفته است: در بازگشت از سفر مكه با زهير همراه بوديم و به موازات مسير كاروان امام حسين (عليه السلام) حركت مى كرديم، فوق العاده ناخرسند بوديم كه با آن حضرت در يك منزل فرود آمديم. هرگاه حسين (عليه السلام) حركت مى كرد، زهير كاروان خود را عقب مى كشيد و هرگاه آن حضرت در منزلى فرود مى آمد، زهير پيشى مى گرفت. تا اين كه ناگزير در منزلى با هم فرود آمديم؛ حسين در يك سو و ما در سويى ديگر منزل نموديم.
هنگامى كه مشغول غذا خوردن بوديم، ناگهان پيك حسين (عليه السلام) از راه رسيد و سلام كرد و وارد شد و گفت: اى زهير بن قين! اباعبدالله حسين بن على عليهماالسلام مرا نزدت فرستاده كه خدمت او برسى. راوى مى گويد: ما هر يك از ناراحتى، لقمه اى را كه در دست داشتيم به سويى افكنديم و سكوت مرگبارى بر ما حاكم شد.
ابومخنف آورده است: دَلهَم دخت عمرو، همسر زهير برايم نقل كرد و گفت: من به زهير گفتم: چگونه رواست كه فرزند رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) تو را بخواند ولى تو از رفتن نزد او سر باز زنى؟ سبحان الله! چه مى شود، نزدش بروى و سخنش را بشنوى و برگردى.
دَلهَم مى گويد: زهير خدمت امام شرفياب شد و ديرى نپاييد كه با چهره اى شاداب و پرنشاط بازگشت و دستور داد سراپرده و اثاثيه و كالايش را به نزديكى خيمه هاى امام حسين (عليه السلام) انتقال دهند و سپس به من گفت: تو را طلاق دادم، مى توانى نزد خانواده ات برگردى؛ زيرا من دوست ندارم جز خير و نيكى از ناحيه من به تو آسيبى برسد و آن گاه به همراهان خود اظهار داشت: هر كدام علاقه منديد مى توانيد با من بمانيد، در غير اين صورت اين آخرين ديدار ماست و فرصتى است كه سرگذشتى را با شما در ميان بگذارم، ما براى جنگ رهسپار منطقه ((لنجر)) شديم، خداوند در آن جنگ پيروزى را نصيب ما كرد و به غنايمى دست يافتيم.
سلمان باهلى به ما گفت آيا از پيروزى كه خداوند نصيبتان ساخته و غنايمى كه به دست آورده ايد، بسيار شادمانيد؟
گفتيم: آرى!
سلمان گفت: اگر [حضور در ركاب] جوانان خاندان محمد (صلى الله عليه و آله و سلم) را درك كنيد، بيش از پيروزى و غنايم به دست آمده خود، شادمان و مسرور خواهيد شد و اكنون من شما را به خدا مى سپارم.
راوى گفت: به خدا سوگند! زهير، همواره بر سپاه دشمن مى تاخت تا اين كه در ركاب امام (عليه السلام) به شهادت رسيد.
به نقل ابومخنف: زمانى كه حر بن يزيد، راه را بر امام بست و مانع حركت آن حضرت شد و خواست او را در منطقه دلخواه خود فرود آورد، حضرت، خواسته او را نپذيرفت و سپاه حر به موازات سپاه امام به حركت در آمده تا به منطقه ذى حُسَم رسيدند، حضرت در آن جا براى يارانش خطابه اى ايراد كرد كه در آن آمده است: اما بعد: فانه نَزَل بنابراين من الاءمر ما قد تَرَون....
زهير به پا خاست و به ياران خود گفت: شما سخن مى گوييد با من سخن بگويم؟ گفتند: شما سخن بگو.
وى حمد و ثناى خدا را به جا آورد و سپس خطاب به امام (عليه السلام) عرضه داشت:
اى هدايت يافته الهى! اى فرزند رسول خدا! پيامت را شنيدم، به خدا سوگند! اگر دنيا ماندنى و نيز قرار بود ما در آن، جاودان به سر بريم و با يارى و همنوايى با شما از آن موهبت ها جدا و محروم شويم، مبارزه در ركاب شما را بر ماندن در اين دنيا ترجيح ميداديم و امام (عليه السلام) در حق وى دعاى خير فرمود.
به روايت ابومخنف: هنگامى كه حر، امام حسين (عليه السلام) را براى فرود آمدن در آن منطقه در تنگنا قرار داد و از ناحيه ابن زياد فرمانى به او رسيد كه امام حسين (عليه السلام) را در منطقه اى خشك و بى آب و علف و دور از آبادى فرود آورد، امام (عليه السلام) بدو فرمود:
دَعنا نَنزِل فى هذه القرية؛ ((بگذار ما در اين آبادى يعنى نينوا،يا غاضريه و يا شُفَيّه [آبادى هاى نزديك كربلا] فرود آييم )).
حر گفت: به خدا سوگند! نمى توانم چنين اجازه اى بدهم؛ زيرا اين مرد را به عنوان جاسوس بر من گمارده اند.
زهير به امام حسين (عليه السلام) عرض كرد: اى فرزند رسول خدا! نبرد با اينان آسان تر از جنگ با نيروهاى بعدى آن هاست، به جانم سوگند! در پى اين گروه، نيروهاى ديگرى وارد عمل مى كنند كه توان مقاومت در برابر آن ها را نخواهيم داشت.
امام (عليه السلام) به او فرمود: ما كنتُ لاءبداءهم بقتال؛ ((من آغازگر جنگى با آنان نخواهم بود)).
زهير عرضه داشت: ما را بدين آبادى كه از برج و بارويى محكم برخوردار است و در ساحل فرات قرار دارد ببر، اگر متعرض ما شدند با آنان خواهيم جنگيد، نبرد اينان آسان تر از جنگ با نيروهاى بعدى آن ها خواهد بود.
امام (عليه السلام) پرسيد: و ايّه قرية هى؟ ((نام اين آبادى چيست؟)).
عرض كرد: اين آبادى ((عقر)) نام دارد.
فرمود: اللهم انى اعوذ بك من العقر؛ ((خدايا! از عقر، به تو پناه مى برم))، سپس در آن مكان، كه ((كربلا))ناميده مى شد، فرود آمد.
ابومخنف مى گويد: زمانى كه عمر سعد تصميم به جنگ گرفت، شمر بن ذى الجوشن بر لشكريان بانگ زد و گفت: اى سپاهيان سوار شويد، و مژده بهشت را دريابيد. امام حسين (عليه السلام) در مقابل خيمه اش با تكيه بر شمشير، سر بر زانو گذاشته و خواب خفيفى او را در ربوده بود. خواهرش زينب به وى نزديك شد و عرضه داشت: برادر! دشمن به ما نزديك شده است، اين حادثه بعد از ظهر روز پنجشنبه نهم محرم اتفاق افتاد.
عباس (عليه السلام) نيز خدمت امام شرفياب شد و عرض كرد: برادر! سپاه دشمن به سوى شما در حركتند، حضرت به پا خاست و سپس فرمود: يا عباس! اركب اليهم حتى تساءلهم عما جاء بهم.
((عباس! سوار شو و به سوى آنان برو و از آن ها بپرس براى چه بدين جا آمده اند)).
عباس (عليه السلام) سوار بر مركب شد و به اتفاق بيست جنگجو از جمله حبيب بن مظهر و زهير بن قين نزديك سپاه دشمن آمد و علت آمدن آنان را بدان سامان جويا شد.
در پاسخ عباس (عليه السلام) گفتند: از امير دستور آمده كه يا به اطاعت وى در آييد و يا مهياى نبرد شويد.
عباس (عليه السلام) بدان ها فرمود: شتابزده عمل نكنيد تا نزد اباعبدالله (عليه السلام) بازگردم و تصميم شما را به او اطلاع دهم. سپاه توقف كرد و به حضرت گفتند: نزد حسين برود و او را در جريان قرار ده و پاسخ وى را برايمان بياور. عباس (عليه السلام) نزد برادر برگشت و يارانش در همان جا توقف كردند. حبيب بن زهير گفت: اگر دوست دارى با اين مردم سخن بگو وگرنه من با آنان سخن بگويم.
زهير گفت: شما نخست پيشنهادى كردى، بنابراين، خود با آنان سخن بگو و بدين ترتيب، حبيب با آنان سخن گفت كه در بيان شرح حال وى گذشت و عزرة بن قيس با اين جمله كه تو خودستايى مى كنى، به حبيب اعتراض كرد.
زهير گفت: خداوند ما را تزكيه و هدايت فرموده، اى عزرة! تو را نصيحت مى كنم از خدا بترسى. اى عزره! تو را به خدا سوگند مى دهم در شمار افرادى كه در قتل و كشتار انسان هاى پاك، گمراهان را يارى مى كنند، قرار مگير.
عزرة گفت: اى زهير! چه شد؟ تو كه از نظر ما شيعه و پيرو اهل بيت نبودى و از عثمان هوادارى مى كردى. زهير پاسخ داد: آيا اكنون از سخنانم در نمى يابى كه من از دوستداران آنانم؟! به خدا سوگند! من نه هيچ گاه نامه اى به او نوشتم و نه پيكى نزدش فرستادم و نه به او وعده همكارى دادم، ولى در مسير راه با او همنوا گشتم، زمانى كه او را ديدم به ياد رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) و جايگاه آن حضرت افتادم و پى بردم كه دشمنان وى و حزب شما درباره آن حضرت چه تصميمى دارند، مصمم شدم به يارى او بشتابم و در جمع هوادارانش قرار گيرم و براى حفظ حق خدا و رسولش جانم را در راهش نثار كنم.
راوى مى گويد: در اين لحظات، عباس (عليه السلام) از راه رسيد و آن شب را از دشمن مهلت خواست، آنان به تبادل نظر پرداخته و پذيرفتند و به جايگاه خود بازگشتند.
ابومخنف از ضحاك بن عبدالله مشرقى روايت كرده كه گفت: شب دهم محرم كه فرا رسيد، حسين (عليه السلام) براى ياران و خاندان خود، خطابه اى ايراد كرد و در سخنان خود فرمود: هذا الليل قد غشيكم فاتخذوه جملا ثم لياءخذ كل رجل منكم بيد رجل من اهل بيتى، فان القوم انما يطلبونى.
((اكنون تاريكى شب شما را فرا گرفته، از اين فرصت مناسب، استفاده كنيد و هر يك از مردانتان، دست مردى از خاندان مرا بگيرد و اين جا را ترك بگويد؛ زيرا اين مردم تنها در پى من هستند)).
عباس (عليه السلام) و ساير خاندانش آن گونه كه در شرح حالشان گذشت به حضرت پاسخ دادند و آن گاه ((مسلم بن عوسجه و سعيد)) سخن گفتند و سپس زهير به پا خاست و عرضه داشت: ((به خدا سوگند! دوست دارم كشته شوم، دوباره زنده گردم، مجددا كشته شوم تا به همين ترتيب هزار بار كشته شوم و خداوند بدين وسيله خطر كشته شدن را از وجود مقدس شما و جوانان اهل بيت، دور نمايد))
سيره نويسان گفته اند: آن گاه امام حسين (عليه السلام) سپاه خويش را كه نزديك به هفتاد تن بودند براى جنگ، صف آرايى و سازماندهى نمود. زهير را بر جناح راست و حبيب را بر جناح چپ سپاه گمارد و خود در قلب سپاه قرار گرفت و پرچم را به دست برادرش عباس سپرد.
ابومخنف از على بن حنظلة بن اسعد شبامى،از كثير بن عبدالله شعبى بجلى روايت كرده كه گفت: زمانى كه ما به سمت حسين عليه السلام پيش رفتيم، زهير بن قين سوار بر اسبى كه دمى پر از مو داشت غرق در سلاح نزد ما آمد و دوباره گفت:
((اى كوفيان! از عذاب الهى بيم داشته باشيد! هر مسلمانى وظيفه دارد برادر مسلمان خويش را نصيحت و موعظه كند، ما اكنون تا زمانى كه شمشير به روى يكديگر نكشيده ايم با هم برادر و داراى يك كيش بوده و يك امت هستيم و هرگاه شمشير ميان ما گذاشته شد، اين مصونيت برداشته مى شود و هركدام امتى جداگانه خواهيم بود. خداوند ما و شما را به وسيله فرزندان پيامبرش حضرت محمد (صلى الله عليه و آله و سلم) مورد آزمون قرار داده تا بنگرد ما و شما با آنان چگونه رفتار مى كنيم، ما شما را به يارى آنان و دست برداشتن از يارى عبيدالله بن زياد سركش، فرا مى خوانيم، چرا كه شما در طول حكومت عبيدالله و پدرش جز بيچارگى و نكبت و بدبختى چيزى نصيبتان نشده است؛ چشمانتان را با ميله هاى تفتيده از حدقه بيرون آوردند، دست و پاى شما را بريدند، بدنهايتان را مثله كردند و بر شاخه هاى نخل، به دارتان آويختند و برجستگان و قاريانتان چون حجر بن عدى و يارانش و هانى بن عروه، و نظير وى را به شهادت رساندند)).
راوى مى گويد: سپاهيان دشمن، زهير را به ناسزا گرفتند و به ستايش عبيدالله و پدرش پرداختند و گفتند: به خدا سوگند! از اين جا فاصله نمى گيريم تا يار تو و همراهانش را از دم تيغ بگذرانيم و يا آنان را نزد امير ببريم.
زهير خطاب به آنان گفت: ((بندگان خدا! فرزندان فاطمه به محبت و دوستى و يارى سزاوارتر از فرزند سميه هستند، اگر به يارى آنان نمى شتابيد، شما را به خدا مبادا دستتان به خون آن ها آلوده شود، در امور بين او و يزيد دخالت نكنيد، به جانم سوگند! يزيد بى آن كه حسين را بكشد، از فرمانبردارى شما راضى خواهد شد)).
راوى مى گويد: شمر، تيرى به سوى زهير پرتاب كرد و گفت: ساكت شو، خدا صدايت را خفه كند.از پُر سخن گفتن، ما را خسته كردى!
زهير خطاب به شمر گفت: اى پسر كسى كه بر پاشنه هايش ادرار مى كند! من كه تو را خطاب نمى كنم، تو چهارپايى بيش نيستى، به خدا سوگند! تصور نمى كنم تو حكم دو آيه از كتاب الهى را بدانى، تو را مژده باد به خوارى و عذاب دردناك روز رستاخيز.
شمر به زهير گفت: خدا تو و يارت را به زودى خواهد كشت.
زهير در پاسخ وى گفت: مرا از مرگ مى ترسانى؟! به خدا سوگند! مرگ در راه حسين، برايم از زندگى جاودان در كنار شما، دوست داشتنى تر است.
راوى مى گويد: سپس زهير رو به مردم كرد و با صداى بلند اظهار داشت: بندگان خدا! اين فرد [شمر] بى ادب و خشن و نظير او شما را از دينتان منحرف نسازند، به خدا سوگند! كسانى كه خون فرزندان و اهل بيت رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم) را بر زمين بريزند و به روى كسانى كه به يارى آن ها شتافته و از حريم آنان دفاع كنند، تيغ بكشند، از شفاعت رسول اكرم (صلى الله عليه و آله و سلم) بى بهره خواهند ماند.
راوى مى گويد: مردى از پشت سر صدا زد: اى زهير! اباعبدالله (عليه السلام) مى فرمايد:
((به سوى ما بازگرد، به جانم سوگند! همانگونه كه مؤمن آل فرعون به بهترين وجه ممكن قوم خود را پند داد و به سوى خدا فراخواند، تو نيز چنين كردى تا چه قبول افتد و چه در نظر آيد، و بدين سان زهير به سوى ياران امام حسين (عليه السلام) بازگشت.
ابومخنف از حميد بن مسلم روايت كرده كه گفت: شمر حمله كرد و با نيزه خيمه هاى امام (عليه السلام) را پاره كرد و فرياد زد: آتش بياوريد تا اين خيمه ها را بر سر ساكنانش آتش بزنم.
زنان به شيون و زارى پرداخته و از خيمه بيرون دويدند. حسين (عليه السلام) با صداى بلند فرمود: ((پسر ذى الجوشن! درخواست آتش مى كنى كه خيمه مرا بر سر خانواده ام بسوزانى؟ خدا تو را در آتش بسوزاند)).
زهير بن قين با ده تن از يارانش به شمر و هوادارانش حمله سختى را آغاز كرد و آن را از خيمه ها دور ساخت و ابوعزه ضبابى يكى از هواداران و نزديكان شمر را به هلاكت رساند و ياران زهير بقيه را تعقيب كردند ولى سپاه دشمن آنان را به محاصره در آورد و تعداد زيادى از آن ها را به شهادت رساند و زهيرجان سالم به در برد.
ابو مخنف مى گويد: پس از شهادت حبيب، آتش جنگ شعله ور شد، زهير و حرّ، جنگ سختى را آغاز كردند، هرگاه يكى از آن دو يورش مى برد و به محاصره در مى آمد، ديگرى حمله مى كرد و او را نجات مى داد، در اين گير و دار، حر به شهادت رسيد و سپس امام (عليه السلام) نماز خوف به جا آورد و پس از نماز، زهير به ميدان تاخت و چنان جانانه مى جنگيد كه نظير آن ديده و شنيده نشده بود. وى در حالى كه اين رجز را مى خواند بر سپاه دشمن هجوم برد:
انا زهير و انا ابن القين
اءذودكم بالسيف عن حسين
يعنى: من زهيرم و فرزند قين و با شمشير خود شما را از حسين دور مى سازم.
سپس از ميدان بازگشت و در برابر امام حسين (عليه السلام) ايستاد و عرضه داشت:
فَدَتكَ نفسى هاديا مهديا
اليوم القى جدّك النبيا
و حسنا و المرتضى عليا
و ذا الجناحين الشهيد الحيا
يعنى: جانم به فدايت كه هدايت كننده و هدايت شده اى! امروز به ديدار جدت پيامبر، و حسن و على مرتضى و جعفر طيار؛ آن شهيد هميشه جاويد، نايل خواهم آمد.
گويى زهير با حسين (عليه السلام) خداحافظى كرد و به ميدان بازگشت و به مبارزه پرداخت. سرانجام كثير بن عبدالله شعبى و مهاجر بن اوس تميمى بر او حمله ور شده و وى را به شهادت رساندند.
سروى در مناقب مى گويد: آن گاه كه زهير از اسب به زمين افتاد، امام (عليه السلام) بالين او حاضر شد و فرمود: لا يبعدنك يا زهير! و لعن الله قاتليك، لعن الَّذِينَ مُسِخوا قردة و خنازير.
((خداوند تو را از رحمت خويش دور نگرداند و قاتلان تو را مانند كسانى كه با لعنت خدا به صورت ميمون و خوك در آمدند، لعنت نمايد)).
و خود در اين باره سروده ام:
لا يبعدنك الله من رجل
وعظ العدى بالواحد الاحد
ثم انثى نحو الخميس فما
ابقى لدفع الضيم من احد
يعنى: خداوند تو را از رحمت خويش دور نسازد! اى كسى كه دشمنان را به پرستش خداى يگانه و يكتا پند دادى. سپس به سمت لشكريان برگشت و بر آن ها حمله برد و در رد تجاوز، جايى براى انتقاد (باقى) نگذاشت.
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]
صفحات پیشنهادی
اختصاص 15 هکتار زمین برای احداث ساختمان دانشگاه فرهنگیان اردبیل
اختصاص 15 هکتار زمین برای احداث ساختمان دانشگاه فرهنگیان اردبیل اردبیل - ایرنا - استاندار اردبیل از اختصاص 15 هکتار زمین برای احداث ساختمان جدید دانشگاه فرهنگیان اردبیل پردیس دختران خبر داد به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی استانداری اردبیل مجید خدابخش در نشساهداي ۲ هزار مترمربع زمين براي احداث پايگاه امداد جاده اي
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۷ ۱۷ب ظ اهداي ۲ هزار مترمربع زمين براي احداث پايگاه امداد جاده اي خيرين شهرستان کوهدشت با اهداي زمين براي حل بخشي از مشکلات سلامت مردم اين شهرستان يکدل و متفق شدند به گزارش خبرگزاري موج امروز به دنبال اجراي سفرنامه سلامت و اميد در شهرستان کوهدشت ابدالي نژاد ازبرگزاري نمايشگاه کتاب به مناسبت هفته پدافند غير عامل
۷ آبان ۱۳۹۳ ۱ ۳۳ق ظ برگزاري نمايشگاه کتاب به مناسبت هفته پدافند غير عامل نمايشگاه کتاب و محصولات فرهنگي از 3 آبان ماه سال جاري لغايت 9 آبان در سازمان ملي زمين و مسکن با 40 درصد تخفيف ويژه کارکنان برپا شده است به گزارش خبرگزاري موج همزمان با آغاز هفته پدافند غير عامل و همچنينمناسب سازي دهكده المپيك جانبازان، نيازمند نگاه جهاني است
۲۵ آبان ۱۳۹۳ ۱۱ ۱۴ق ظ مناسب سازي دهكده المپيك جانبازان نيازمند نگاه جهاني است رئيس كميته پاراالمپيك جمهوري اسلامي ايران با اشاره به رعايت نشدن اصول مناسب سازي در ساختمان دهكده المپيك براي جانبازان و معلولان ورزشكار اين مهم را نيازمند يك نگاه جهاني دانست به گزارش خبرگزاري موج15 هکتار زمین برای احداث ساختمان جدید دانشگاه فرهنگیان اردبیل اختصاص یافت
15 هکتار زمین برای احداث ساختمان جدید دانشگاه فرهنگیان اردبیل اختصاص یافت اردبیل – ایرنا – استاندار اردبیل از اختصاص 15 هکتار زمین برای احداث ساختمان جدید دانشگاه فرهنگیان پردیس دختران اردبیل خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا مجید خدابخش روز چهارشنبه در دیدار با دانشجویان دانشرئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین: نبود زمین مناسب مانع تجمیع بیمارستانهای قزوین شده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نبود زمین مناسب مانع تجمیع بیمارستانهای قزوین شده استرئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین با اشاره به مهیا بودن تمام شرایط برای تجمیع بیمارستانهای قزوین گفت نبود زمین مناسب مانع تحقق این امر شده است به گزارش خبرگزاری فارس ازبرگزاري کارگاه آموزشي شناخت فرهنگ و اقوام ايران زمين
۲۴ آبان ۱۳۹۳ ۱۴ ۱۵ب ظ برگزاري کارگاه آموزشي شناخت فرهنگ و اقوام ايران زمين کارگاه آموزشي شناخت فرهنگ و اقوام ايران زمين در راستاي آشنايي کارشناسان معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري با ميراث مادي معنوي و فرهنگ اقوام ايران زمين برگزار مي شود به گزارش خبرگبرای افزایش ظرفیت دانشگاه به مکان مناسبتری نیاز داریم
رییس دانشگاه فرهنگیان گلستان برای افزایش ظرفیت دانشگاه به مکان مناسبتری نیاز داریم گرگان - ایرنا - رییس دانشگاه فرهنگیان استان گلستان گفت برای افزایش پذیرش دانشجو رشته ها و مقاطع تحصیلی نیاز به زمین و مکان مناسب تری داریم به گزارش خبرنگار ایرنا بهجت تربتی نژاد روز پنجشنبهمسئول غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس: چالش عمده بیستمین دوره نمایشگاه مطبوعات زمانب
مسئول غرفه خبرگزاری مهر در نمایشگاه مطبوعات در گفتوگو با فارس چالش عمده بیستمین دوره نمایشگاه مطبوعات زمانبندی نامناسب آن استمسئول تحریریه غرفه خبرگزاری مهر با بیان اینکه چالش عمده برگزاری بیستمین دوره نمایشگاه مطبوعات زمانبندی نامناسب است گفت لازم بود در زمان برگزاری این دقائممقام روزنامه جوان در گفتوگو با فارس: عدم جانمایی مناسب غرفهها باعث عدم حضور بسیاری از نشریات تخصصی در ن
قائممقام روزنامه جوان در گفتوگو با فارس عدم جانمایی مناسب غرفهها باعث عدم حضور بسیاری از نشریات تخصصی در نمایشگاه مطبوعات شدقائممقام روزنامه جوان با بیان اینکه اگر نمایشگاه مطبوعات سال گذشته برگزار میشد بدون شک ضعفهای امروز را نداشت گفت هماکنون بسیاری از نشریات تخصصی ورییس دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان: رشته های دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار نیست
رییس دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان رشته های دانشگاهی متناسب با نیاز بازار کار نیست قشم – ایرنا – رییس دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان گفت دانشگاه ها متناسب با نیاز بازار کار و حوزه های شغلی و اقتصادی فعال رشته های دانشگاهی ایجاد نکرده اند به گزارش ایرنا عباس مرادی روز شنبه در آییپایگاه مجلات تخصصی نور بستری مناسب برای پژوهش درکشور است
رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی پایگاه مجلات تخصصی نور بستری مناسب برای پژوهش درکشور است قم - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی گفت پایگاه مجلات تخصصی نور نورمگز گنجینه ای گرانبها و بستری مناسب برای پژوهش است به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی مرکز تنمایشگاه عکس «پایان زمین» در کاشان و آران و بیدگل
نمایشگاه عکس پایان زمین در کاشان و آران و بیدگل کاشان- ایرنا- نمایشگاه گروهی عکس از عکاسان پایگاه عکس چلیک در کاشان و آران وبیدگل افتتاح شد به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره فرهنگ وارشاد اسلامی آران وبیدگل در برپایی این نمایشگاه 45 قطعه عکس در ابعاد 50 در70 سانتیمتر در خانهنگاهی به کتاب صدای زمین اثر برنارد وربر
نگاهی به کتاب صدای زمین اثر برنارد وربر صدای زمین تازهترین رمان برنارد وربر داستانی تخلیلی فلسفی دارد به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از سایت فرانس انفو زمین برای حرف زدن با ما میچرخد موضوعی است که برنارد وربر در این کتاب بر آن میپردازد نویسنده در این کتا3.5 هکتار زمین توسط خیرین برای احداث دانشگاه آزاد جم اهدا شد -
رفیعیپور در گفتگو با مهر 3 5 هکتار زمین توسط خیرین برای احداث دانشگاه آزاد جم اهدا شد جم - خبرگزاری مهر معاون فرماندار جم گفت 3 5 هکتار زمین توسط خیرین برای دانشگاه آزاد جم اهدا شد عبدالحسن رفیعی پور در گفتگو با خبرنگار مهر نقش حیاتی آموزش عالی را در تربیت نیروی انسانی ضرورگردشگری و IT دو زمینه مناسب برای ایجاد اشتغال در کرمانشاه/ باید علوم و داشته هایمان را به روز کنیم -
توفیق مطرح کرد گردشگری و IT دو زمینه مناسب برای ایجاد اشتغال در کرمانشاه باید علوم و داشته هایمان را به روز کنیم کرمانشاه - خبرگزاری مهر معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صنعت معدن وتجارت گردشگری و IT را به عنوان دو زمینه مناسب برای ایجاد اشتغال در استان کرمانشاه نام برد و گنگاهی به غول 550 اسببخاری بی ام و + تصویر
نگاهی به غول 550 اسببخاری بی ام و تصویر Vorsteiner که یک شرکت آمریکایی در زمینه تیونیگ خودروهای خاص و لوکس است یه مناسبت دهمین سال فعالیت خود یک نسخه جدید از ب ام و M4 را با عنوان M4 GTRS طراحی کرده است علاوه بر ایجاد تغییراتی در ظاهر خودرو واضافه کردن بامپرهای فیبر کربنی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها