تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):يا على هرگاه عالِم با تقوا و توبه كار نباشد، موعظه اش از دل مردم مى لغزد همچنانكه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798562434




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمبود آب و کاهش 39درصدی سطح زیر کشت حوضه کرخه و مارون


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کشاورزی خوزستان در معرض تهدید جدی/ کمبود آب و کاهش 39درصدی سطح زیر کشت حوضه کرخه و مارون اهواز - ایرنا - آب مساله ای حیاتی نه برای کشاورزی خوزستان که برای کشور است اما چندی است به دلیل آنچه که سازمان آب و برق از آن به عنوان محدودیت منابع آبی یاد می کند سطح زیر کشت اراضی حوضه کرخه و مارون در معرض خطر و تهدید جدی کم آبی قرار گرفته اند.


به گزارش ایرنا این تهدید تا حدی است که طبق اعلام نظر جهاد کشاورزی خوزستان، سطح زیر کشت اراضی این دو حوضه امسال با کاهش 39درصدی به کمتر از 70هزار هکتار رسیده است و این در حالی است که پارسال در این دو حوضه 113هزار هکتار از اراضی کشاورز زیر کشت محصول رفته بود.
آب برای کشاورزان خوزستان اهمیت بسزایی دارد چرا که به غیر از دو درصد تولیدات زراعی و باغی که از اراضی دیم به دست می آید مابقی اراضی کشاورزی خوزستان زیر کشت آبی می رود.
بر اساس برنامه ریزی ها که از مرداد امسال انجام شد قرار بود که در سطح 741هزار هکتار از اراضی کشاورزی خوزستان محصولات پاییزه اعم از گندم، جو، کلزا، چغندرقند، سبزی و صیفی جات و محصولات دایمی اعم از درختان میوه و نیشکر کشت شود اما با وجود این که از نظر بارندگی به اندازه سال های گذشته وضعیت بحرانی نیست برای نخستین بار کشاورزی خوزستان با تهدید نامیمون قطع آبیاری در حوضه های کرخه و مارون روبه رو شده است.
هر چند که این تهدید تنها شامل این دو حوضه نمی شود و دیگر حوضه ها را هم به نوعی تهدید می کند اما در این دو حوزه وضعیت بحرانی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: چنین وضعیتی در سال های گذشته سابقه نداشته است و همیشه بحث در مورد میزان آب بین این سازمان و آب و برق خوزستان در مورد میزان آب قابل تامین و نیازی که اعلام می کردیم هرگز به قطع آب منجر نمی شد.
"کیخسرو چنگلوایی" با اشاره به تهدید اراضی کشاورزی خوزستان در 12 شهرستان حوضه کرخه و مارون افزود: تابه امروز هنوز اراضی کشاورزی شادگان بدون آب است و این اقدام باعث شده که در سطح 200هزار هکتار به نوعی تهیه زمین و به تبع آن کشت محصولات زراعی پاییزه به تعویق بیافتد.
وی ادامه داد: 98 درصد اراضی کشاورزی خوزستان وابسته به آب است و قطع آبیاری آن هم در زمان کشت محصولات پاییزه تهدیدی جدی برای این بخش محسوب می شود.
چنگلوایی گفت: اجرا نشدن کشت یک هزار و 500هکتار چغندر قند در حوضه آبریز مارون به دلیل تامین نشدن بموقع آب برای ماهار(آبیاری قبل از کشت) و تهیه زمین بوده است.
وی همچنین از کاهش سطح زیر کشت کلزا در حوضه آبریز مارون به دلیل تامین نشدن بموقع آب برای تهیه زمین خبر داد.

*کشاورزان حمیدیه به ناچار از زهآب برای آبیاری استفاده کردند

چنگلوایی گفت: به دلیل کمبود آب و کیفیت بد آن نخیلات خوزستان در این دو حوضه متحمل خسارت شدیدی شده است و جای تاسف دارد که برخی کشاورزان ما در شهرستان حمیدیه به دلیل کمبود آب ناچار شدند از زه آب برای اراضی خود استفاده کنند.
وی افزود: مجموعه سازمان جهاد کشاورزی خوزستان همواره همراهی و همکاری خوبی با سازمان آب و برق در زمینه مدیریت مصرف آب با رعایت تقسیم بندی سهمیه در مناطق مختلف و نیز اخذ آب بها از کشاورزان داشته و این همکاری استمرار خواهد داشت.
چنگلوایی افزود: در چارچوب این همکاری ها تابستان امسال 30هزار هکتار از سطح زیر کشت شلتوک به عنوان یک گیاه پر مصرف کاسته شد اما در مقابل قطع شدن آبیاری در حمایت از تولید و انتظاری که از تولید خوزستان به عنوان بزرگترین تولید کننده محصولات کشاورزی می رود و نیز جلوگیری از وارد آمدن ضرر بیشتر به کشاورزان که چند سال متوال خسارت دیده اند به هیچ وجه کوتاه نمی آییم.
وی اضافه کرد: هیچ گونه کاهش و محدودیت توزیع آب در حوضه های کرخه و مارون را نمی پذیریم.

* مدیریت آب باید بر اساس دریچه های کشاورزی تنظیم شود نه نیروگاه های برق
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان می گوید: مدیریت آب باید بر اساس دریچه های کشاورزی و نه بر اساس نیاز آبی نیروگاه های برقآبی تنظیم شود.
وی تاکید کرد: تولید کشاورز خوزستانی نباید فدای تامین برق دیگر استان ها شود.
این در حالی است که بنا به اعلام مدیرعامل برق منطقه ای خوزستان در مدت مزبور نیاز برق خوزستان به ناچار به میزان 17درصد از دیگر استان ها تامین شده است.
چنگلوایی افزود: سازمان آب و برق خوزستان بر اساس قراردادی که با کشاورز منعقد می کند موظف است دستکم پنج نوبت آبیاری مراحل بحرانی نیاز محصولاتی مانند گندم را فراهم کند اما در برخی مناطق استان با وجود دریافت تمام آب بها تنها دو نوبت از این تامین شده است.
وی گفت: در زمانی که نیاز به قطع آب در شبکه های آبیاری است سازمان آب و برق خوزستان باید با جهاد کشاورزی هماهنگی کند.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان هم توضیح داد: نهم شهریور امسال برنامه سطوح و نیاز آبی به مدیریت بحران استان اعلام شد تا در اول مهر با کمبود آب مواجه نشویم که بعد پیگیری ها هفتم مهر نشست نخست در این زمینه برگزار و در آن مصوبه تامین 60درصد آب اراضی حوضه های کرخه و مارون مورد موافقت سازمان جهاد کشاورزی خوزستان قرار نگرفت.
"سیدعبدالرضا سید احمدی" گفت: در 12 مهر نشست بعدی برگزار و در آنجا تمام اعضا اعم از آب و برق و جهاد کشاورزی موافقت کردند که 80درصد آب به این دو حوضه داده شود و قرار شد تا 14 مهر به جهاد اعلام و 16 مهر به استانداری ارایه تا آب بموقع تامین شود اما در 29 مهر امور آب سازمان آب و برق اعلام کرد که توان تامین 80درصد را ندارد و بیش از 60درصد نمی تواند اختصاص دهد.
وی اضافه کرد: هم اینک که نیمی از فصل پاییز گذشته کشت محصولات پاییزه در 12 شهرستان و از جمله مناطق شامل رامهرمز، بهبهان، شادگان، هویزه، حمیدیه، گمبوئه، دشت آزادگان و هویزه به تعویق افتاده است.
سید احمدی گفت: با گذشت این مدت هنوز برنامه آب کشاورزی استان بسته نشده و این به معیشت کشاورزان منطقه آسب جدی خواهد زد.
وی اضافه کرد: هر گونه عقب افتادگی در کشت خسارت جبران ناپذیری به خوزستان خواهد زد که هم اینک کشت گندم این محصول استراتژیک هم به تعوی افتاده است.

* خوزستان با کمبود آب مواجه است

"مصطفی شب به" معاون حفاظت از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان علت این مساله را محدودیت منابع آبی و کمبود آب در حوضه های کرخه و مارون عنوان و اظهار کرد: پارسال هم به همین میزان محدودیت تخصیص آب به کشاورزان داشتیم.
وی تنها به بیان این دو جمله بسنده کرد و افزود: در حوضه کارون و دز به صورت صد درصد آب به کشاورزان تخصیص داده می شود.

* با هر ابزاری شده نسبت به این اتفاق اعتراض می کنیم

"مسعود اسدی" رییس نظام صنفی کشاورزی خوزستان گفت: در صورتی که هر چه زودتر آب به کشاورزان نرسد از هر اهرم و ابزاری برای نشان دادن اعتراض خود نسبت به این موضع گیری سازمان آب و برق استفاده می کنیم.
با توجه به حیاتی بودن تامین آب برای کشاورزی خوزستان امید می رود که با تعامل دو وزارتخانه نیرو و جهاد کشاورزی خوزستان آب بموقع تامین تا کشاورزی استان که سالانه 14میلیون و 200هزار هکتار محصولات کشاورزی تولید می کند متحمل خسارت نشود.
با این اتفاق طرح 550هزار هکتاری مصوب سفر مقام معظم رهبری در سال 75 به خوزستان هم با خطر جدی کمبود و محدودیت منابع آبی مواجه خواهد شد.
بنابراین انتقال هر گونه آبی از سرشاخه های حوضه های آبریز خوزستان به دیگر مناطق به منظور استفاده بخش کشاورزی تاثیر نامطلوبی بر آینده کشاورزی خوزستان خواهد گذاشت.
گزارش از امیر خان زاده
645/551


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن