واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۰:۵۸ق.ظ)
تحقق 90 درصدي سطح ابلاغي زير کشت گندم پائيزه در آذربايجان غربي رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي، از تحقق نزديک به 90 درصد از سطح ابلاغي زير کشت گندم پائيزه در سال زراعي 94-93در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي جهاد کشاورزي آذربايجان غربي ، اسمعيل کريم زاده در همايش بررسي وضعيت کشت پائيزه که با حضور جمعي ازمديران و کارشناسان جهاد کشاورزي شهرستاني و استاني در سالن اجتماعات جهاد کشاورزي استان ترتيب يافت، اظهارکرد: از ابتداي آغاز کشت پائيزه در استان تا کنون 239 هزار هکتار از مزارع استان زير کشت گندم ديم و 70هزار هکتار نيز زير کشت گندم آبي رفته است که علي رغم وقفه ايجاد شده بدليل بارندگي هاي خوب مهر ماه تا کنون نزديک به 90درصد از برنامه ابلاغي کشت محقق شده است.
کريم زاده افزود : برنامه ابلاغي کشت گندم پائيزه توسط وزارت کشاورزي براي استان آذربايجان غربي براي سال زراعي جاري در مجموع 342 هزار هکتار است که 90 هزار هکتار آن گندم آبي و 252 هزار هکتار آن نيز گندم ديم مي باشد که در صورت محقق شدن اين برنامه ، پيش بيني مي شود 558 هزار تن گندم از سطح مزارع استان توليد شود.
وي با اشاره به ميزان بارش هاي مطلوب پائيزه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل ابراز اميدواري کرد که در صورت تداوم بارشها و محقق شدن سطح ابلاغي تا چند روز باقيمانده براي کشت پائيزه شاهد افزايش سطح زير کشت اين محصول در استان و خودکفايي در توليد گندم در سطح کشور باشيم.
کريم زاده با بيان اينکه نزديک به 70 هزار تن بذور گندم و جو جهت کشت پائيزه جوابگوي نياز هاي مصرفي زارعين استان است ، گفت : نزديک به 50 هزار تن بذور خود مصرفي توسط خود کشاورزان تامين شده و حدود 14 هزارتن بذور اصلاح شده گندموجونيز توسط شرکتهاي نوليد و فرآوري بذر تامين شده کهبا همکاري عاملين توزيع بذر در سطح شهرستانهاي استاندرحال توزيع بين زارعينمي باشد.
وي ادامه داد : همزمان با آغاز کشت پائيزه در استان ، انواع کودهاي شيميايي مورد نياز کشت پاييزه کشاورزان آذربايجان غربي تامين شده استو در مقايسه با سالهاي گذشته تا پايان امسال هيچ مشکلي درخصوص تامين کود نخواهيم داشت.
وي همچنين ، بالا بودن قيمت نهاده و کود هاي شيميايي ، پرداخت تسهيلات سرمايه در گردشبه کشاورزان از منابع داخلي بانک کشاورزي با توجه رعايت توازن منابع و مصرف ، مقارن شدن آغاز کشت پائيزه با آغاز سال تحصيلي فرزندان و هزينه هاي جانبي ديگر را از جمله عواملي ذکر کرد که باعث کاهش قدرت خريد کشاورزان جهت تامين کودهاي مورد نياز کشت پائيزه در سال زراعي جاري شده است .
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت : بيش از يک هزار و 680 ميليارد ريال تسهيلات سرمايه در گردش به کشت هاي زراعي پائيزه محصولات گندم ، جو و کلزا در استان در سال زراعي جاري تخصيص يافته است .
وي ضمن تاکيد بر رعايت الگوي کشت واهتمام ويژه در جهت مديريت مصرف آب با توجه به بحران درياچه اروميه اضافه کرد : در سالي که مزين به شعار اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي است ، همه با هم با عزمي جهادي سعي کنيم تا با استفاده از توان و ظرفيتهاي مراکز تحقيقاتي و نظام مهندسي کشاورزي و با برگزاري کلاسهاي آموزشي و ترويجي در جهت افزايش سطح آگاهي کشاورزان و توسعه کشاورزي پايدار در استان گام برداريم .
کريم زاده ، ميزان خسارت وارده به بخش کشاورزي استان را از ابتداي سال جاري تا کنون بر اثر بارشهاي شديد باران و سرماي زود رس بهاره و پائيزه بيش از يک هزار و 300 ميليارد تومان برآورد کرد و افزود : اين ميزان خسارت در مقابل ميزان اعتباراتي که ساليانه از منابع ملي و استاني به بخش کشاورزي استان تخصيص داده مي شود تنها حدود 8 درصد مي باشد که نيازمند بازنگري و توجه بيشتر مسئولين ذيربط در تخصيص بودجه اختصاصي به اين بخش است.
وي از تمامي عوامل اجرايي و مديران جهاد کشاورزي حاضر در اين همايش خواست تا سطح تعامل و همکاري و حضور خود در کنار بهره برداران را افزايش دهند و ادامه داد : با بالابردن سطح آگاهي و توانايي هاي کشاورزان و استفاده از امکانات موجود مي توان ميزان راندمان توليد فعلي استان را به ميزان 10 درصد بيشتر نيز ارتقا داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]