واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: همراه کتاب در جستجوی زمان از دست رفته انزلی - ایرنا - اهل کتاب که باشی زمان معنای جبری خود را از دست خواهد داد؛ می توانی با مارسل پروست «به جستجوی زمان از دست رفته» بروی و با جورج اورول به سال «1984» بازگردی.
کتاب که باشد برای سفر نیازی به وسیله نقلیه نداری؛ تو در عرض چند ساعت می توانی از 20 هزار فرسنگ زیر دریا تا کره ماه سفر کنی یا اصلا دور دنیا را همراه ژول ورن در 80 روز بگردی.
با کتاب می توانی همراه «دن کیشوت» و سروانتس به جنگ آسیاب هایی بروی که هر سمتی که باد می وزد به حرکت در می آیند.
قادر خواهی بود «صدسال تنهایی» را به راحتی تاب بیاوری؛ به «هزارتوهای بورخس» سرک بکشی، با ژوزف کنراد «دل تاریکی» را بکاوی و دوشادوش امیلی برونته بر «بلندی های بادگیر» بایستی.
اهمیتی ندارد که آدم ها در چه زمانی زیسته باشند؛ می توانی با «آنا کارنینا» لئون تولستوی، «جین ایر» شارلوت برونته، «خانم دالوی» ویرجینیا وولف، «مادام بواری» گوستاو فلوبر یا «بابا گوریو» بالزاک ملاقات کنی.
می توانی همراه پاسترناک «دکتر ژیواگو» را ویزیت کنی، در جلسه «محاکمه» فرانتس کافکا به عنوان شاهد حضور بیابی، با «بیگانه» آلبر کامو آشنا شوی و «اگر شبی از شب های زمستان مسافری» را دیدی، یاد «ایتالو کالوینو» بیفتی.
کتاب ها پایه و اساس فرهنگ و جامعه اند؛ تاریخ بشر با کتاب ها به امروز رسیده است. یادگیری، شناسایی علایق و استعدادها و جهت دهی به آنها، ارایه ایده های جدید، گسترش افق های فکری و انتقال علوم از نسل های گذشته به نسل جدید از جمله تاثیرات کتاب ها بر آدمهاست.
به قول انیشتین «فقط خواندن یک کتاب می تواند پایه اندیشه ها و افکار انسان را بر مبنای جدید یا در مسیر خاصی قرار دهد و چه بسا ممکن است کتابی مسیر سرنوشت میلیون ها انسان را در راه مخصوصی بیندازد.»
برخی کتابها، تاریخ مصرف ندارند و مکتوب هایی برای همه ادوارند؛ بعضی کتاب ها جهانی اند، برای همین است که می بینی به زبان های مختلف ترجمه می شوند و دست به دست افراد، دنیا را می گردند.
شماری از کتاب ها نه تنها بر زندگی انسان ها بلکه بر تاریخ جهان تاثیر گذاشته اند؛ درمانگر دردها، ایجادگر تحول و سازنده سبک ها بوده اند و حتی به دانشمندان برای اختراعاتشان ایده داده اند.
طبیبان بسیاری با استفاده از کتاب «القانون فی الطب» ابوعلی سینا دانشمند بزرگ کشورمان و کتاب های دیگر اندیشمندان جهان دردها و آلام انسان های بسیاری را درمان کرده اند.
نقل است که سال 1843 تاثیر کتاب «نغمه کریسمس» چارلز دیکنز الهام بخش بسیاری برای کمک به فقرا و شریک نمودن آنان در شادی های عید میلاد مسیح شد.
همچنین ایده ماهواره های مخابراتی، ربات ها و یا ارتباطات صوتی - تصویری نخستین بار توسط «آرتور سی کلارک» دانش آموخته ریاضیات و فیزیک و داستان نویس رمان های علمی تخیلی مطرح شد.
اگر کتاب نبود گنجینه ای از شعر و ادبیات، طب، حقوق، علوم طبیعی، ریاضیات، فلسفه، تاریخ و هنر، زبان های ملل گوناگون و سایر دانش ها و دستاوردهای بشری را از دست می دادیم.
کتاب ها این همسفران خاموش اما گویا بهترین دوستان زندگی ما هستند و نویسندگان زارعان دانایی که بذر خرد و اندیشه را در ذهن ما می کارند.
به قول ویکتور هوگو «خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دسترسی دارد، یا کتاب های خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند.»
گزارش از گیتی بابایی
620/ 2025
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]