محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832678168
کشف دروازه هخامنشی در نزدیکی تختجمشید +عکس
واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: کشف دروازه هخامنشی در نزدیکی تختجمشید +عکس
باستانشناسان پس از ۴ فصل کاوش در تُل آجری، پرده از رازهای این تپه باستانی که در ۳ کیلومتری تختجمشید واقع شده برداشتند. آنها همچنین آجرهای لعابداری پیدا کردند که به نقش موشخوشو، حیوان افسانهای بابلیها مزین بود.
تازهترین مطالعات باستانشناسی در تُل آجری، واقع در 3 کیلومتری تختجمشید، منجر به کشف یک دروازه هخامنشی، پیش از پیدایش تختجمشید شد. باستانشناسان معتقدند این دروازه که شباهت زیادی به دروزاه «ایشتار» در بابل دوران باستان دارد، به یک کاخ هخامنشی دیگر مربوط میشدهاست.
به گزارش آخرین نیوز به نقل از CHN چهارمین فصل کاوشهای باستانشناسی تُل آجری، توسط هیات مشترک ایران و ایتالیا، در حالی به پایان رسیده که رازهای این محوطه باستانی فاش شدهاست. پیش از این کشف آجرهای لعابدار، شباهتهای زیادی بین آنچه در تل آجری دفن شدهاست را با سنت معماری بابلیها نشان داده بود، اما حالا باستانشناسان مطمئن هستند که در ساخت بنای تُل آجری که دروازه ورود یکی از کاخهای هخامنشیان پیش از پیدایش تختجمشید است، از سنت و فرهنگ معماری بابلیها استفاده شدهاست.
بازدید هیات علمی پژوهشگاه از محوطه باستانی تُل آجری
علیرضا عسگری چاوردی، سرپرست ایرانی هیات مشترک باستانشناسی ایران و ایتالیا در باره کشف تازه این هیات به CHN گفت: «کاوشهای باستانشناسی در تُل آجری و کشف دیوارهای قطور و راهروهایی که برای ورود و خروج ساخته شدهاند، به ما نشان داد آنچه در طی سالیان دراز در تُل آجری دفن شده، یک دروازه است.»
بقایای دیوار به همراه یکی از راهروهای کشف شده
وی در ادامه گفت: «کاربری این دروازه ارتباطی با ساختار تختجمشید ندارد و برای ورود به یکی دیگر از کاخهای هخامنشیان ساخته شدهاست. محور ارتباطی این دروازه در فاصله 100 متری جنوب آن یعنی در محوطه تل فیروزی 5 کشف شد که در آنجا کاخی بزرگ به ابعاد 55 در 60 متر وجود دارد. محدوده بین دروازه تل آجری و هم کاخ مکشوفه اخیر را پردیس هایی فرا گرفته بود که امروزه بخشی از سازه های آبرسانی این پردیس در محل وجود دارد و هم اطلاعات حاصل از بررسی ژئوفیزیک وجود باغ ها و سیستم های آبرسانی این قسمت را روشن کرده است.
بخشهایی از حفاری باستانشناسی تُل آجری
این ساختمان (دروازه تُل آجری) بنای چهارگوش است که ابعاد هر ضلع آن حدود 40 متر در محور شمالی جنوبی و 30 متر در محور شرقی – غربی بوده است. دیوارهای قطور این ساختمان به ضخامت حدود 10 تا 12 متر، دور تا دور اتاقی مستطیل شکل به ابعاد 40 متر مربع در مرکز مجموعه فرا می گرفته که این اتاق مرکزی با راهرویی به عرض 5 متر در دو ضلع جنوب شرقی و شمال غربی به بیرون باز می شده است. در واقع می توان گفت چشم انداز بنای تل آجری در این فصل از کاوش با شناسایی یک دروازه بزرگ روشن شد.
بخش دیگری از حفاریهای باستانشناسی
یکی از دیوارهای تُل آجری که آجرهای لعابدار دارد
با توجه به وجود تعداد 12 بنای باستانی دوره هخامنشی در این بخش از حریم تخت جمشید به احتمال به دلیل وجود مشابهت زیاد بین آجرهای لعابدار مکشوفه از بنای دروازه مکشوفه جدید با نقوش اسطوره های بین النهرین و به ویژه دروازه ایشتار در بابل بین النهرین و هم مشابهت نزدیک پلان کاخ بزرگ مکشوفه در فیروزی 5، به نظر می رسد این بخش از شهر پارسه در دوره کوروش هخامنشی وجود داشته است و مهمتر اینکه بناهای این قسمت پیش از بنای تختگاه تخت جمشید بنا شده است. در واقع کشفیات اخیر خلاء تاریخی شهر پارسه به ویژه در دوره کوروش(559-529 پ.م) و کمبوجیه(529-521 پ.م) پیش از به قدرت رسیدن داریوش در سال 521 پیش از میلاد را روشن می کند.
به گفته عسگری شباهت زیادی بین ساختار معماری این بخش از شهر پارسه با ساختار معماری کاخهای پاسارگاد وجود دارد.
بخشی از دیوار و راهروهای ورودی و خروجی
اما آنچه در کاوشهای باستانشناسی تُل آجری اهمیت دو چندان دارد، کشف آجرهای لعابدار در این محوطه باستانی است. آجرهایی که نشانههایی از حیوانات افسانهای روی آنها نمایان است.
عسگری در اینباره گفت: «مهمترین یافته های این فصل از کاوش تعداد 30 قطعه آجر لعابدار رنگین مزیّن به انواع نقوش ترکیبی حیوانات بالدار بود که در بیشتر آنها تصاویر ترکیبی از حیوانات اسطوره ای دوره عیلامی و هخامنشی با سنّت جنوب غرب ایران شوش و بین النهرین در این آجرها به نمایش گذاشته شده است.»
تعدادی از آجرهای کشف شده در تُل آجری
به گفته وی تمام بدنه بیرونی و راهروی بزرگ بنای دروازه این بخش از شهر پارسه به آجرهای لعابدار رنگین مزیّن بوده است و در ساخت این دروازه هزاران قطعه آجر هر کدام به ابعاد 33 در 33 به ضخامت 11 سانتی متر بکار رفته است. این بنای بزرگ پس از دوره هخامنشی به تلی از خاک تبدیل شده به گونه ای که امروزه ساکنان محلی آن را تل آجری نام نهاده اند.
یکی از گلهای لوتوس کشف شده در حفاری تُل آجری
گل لوتوس که در محل خود روی دیوار کشف شد
بقایای رنگ روی یکی از آجرهای لعابدار
از جمله نقوش یافت شده در تُل آجری میتوان به نقش حیوانی اسطورهای به نام موشخوشو اشاره کرد که پیش از این بر دروازه ایشتار در بابل باستان نیز دیده شده بود. حیوانی با شمایل اژدها، مار و شیر که تنها نشانههای آن در این بنای هخامنشی دیده شده و پس از آن به طور کامل از هنر هخامنشی حذف شدهاست.
بخشهای پیدا شده از موشخوش که با تصویر اصلی تطبیق داده شدهاست
از دیگر حیوانات افسانهای، گاو بالدار و شیر است که هنوز هم میتوان بقایای آن را رد هنر هخامنشایان دید.
عسگری درباره اهمیت شهر پارسه و آثار اطراف تختجمشید گفت: «تخت جمشید در سال 521 پیش از میلاد در روزگار داریوش هخامنشی بنا نهاده شد و تا پایان حکومت هخامنشیان در سال331 پیش از میلاد به عنوان مهمترین پایتخت سیاسی و مذهبی هخامنشیان مورد استفاده قرار گرفت. چشم انداز تختگاهی که کاخ های هخامنشی روی آن بنا شده است، با شناسایی بیش از 100 اثر و بنای باستانی بزرگ در پیرامون تختگاه همواره منظری شهری را برای کاخ های هخامنشی قابل تصور ساخته است. بناهایی که در محدوده ای به وسعت 600 هکتار در محدوده ای بنام عرصه و حریم تخت جمشید پراکنده اند و حدفاصل فضاهای خالی بین این آثار را پردیس هایی فرا می گرفته است.»
محل تپههای اطراف تخت جمشید
به گفته وی باستان شناسان از حدود یکصد سال پیش تا به امروز در پی شناخت کارکرد این آثار باستانی واقع در حریم تخت جمشید هستند و تلاش دارند تا تحلیلی فضایی از انسجام و ارتباط معنایی در مفهوم شهر برای کاخ ها تختگاه و بناهای وابسته به آنها در دشت پیدا کنند.
مطالعه جامع تل آجری واقع در 3 کیلومتری غرب تختگاه تخت جمشید را بایستی در چارچوب کلی تحقیقات قبلی شهر پارسه قرار داد.
عسگری میگوید همانند برخی از محققان پیشین تصور میشود که ناحیه باغ فیروزی به طور کامل بخشی از شهری بود که به اقامتگاه سلطنتی در تخت جمشید مرتبط بوده است. بقایای استقرار هخامنشی در نزدیکی روستای فیروزی به مرور توسط باستان شناسانی مورد توجه قرار گرفت که نواحی اطراف تختگاه را به منظور مکان یابی جایگاه مقدس سلطنتی درون محدوده وسیعتر شهر بررسی میکردند. مطالعاتی که بیش یکصد سال تا به امروز ادامه داشته است.
عسگری در ادامه گفت: «در این فصل، نقشه و ساختار بنای تل آجری بر اساس بخشهای مشخص شده در کاوش و همچنین نتایج به دست آمده از بررسی ژئوفیزیک، ژئو مغناطیس و الکتریسته بازسازی شد. بر اساس اطلاعاتی مقدماتی بدست آمده ازکاوش این فصل به این نتیجه رسیدیم که پلان این ساختمان تقریباً با جهات اصلی جغرافیایی غرب/ شمال غرب- شرق/ جنوب شرق و شمال/ شمال شرق – جنوب/ جنوب غرب انطباق دارد.»
برنامه پژوهشی هیات باستان شناسی مشترک ایرانی ایتالیائی به مدت 50 روز در ماههای مهر و آبان سال 1392 در محوطه تل آجری انجام شد. برنامه این فصل به سرپرستی علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز و پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا ایتالیا با حمایت و مدیریت پژوهشگاه میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی کشور و اداره کل میراث فرهنگی استان فارس و محوطه میراث جهانی تخت جمشید انجام گرفت.
همچنین، در این فصل چشم انداز زمین ریخت شناسی تخت جمشید و شهر پارسه در چارچوب مطالعات ژئومورفولوژی شناسایی و بازسازی شد.
در این فصل، 10 هکتار از محدوده پیرامون تل آجری در حوزه باغ فیروزی با استفاده از روش ترکیبی ژئو الکتریک و هم ژئوفیزیک بررسی و مستندنگاری شد. در برنامه حاضر علاوه بر بکارگیری روش های دقیق باستان شناسی و تخصص های مرتبط نظیر استخوان باستان شناسی، از انواع آزمایش ها در خصوص مواد آلی و کانی، مطالعات ژئوالکتریک، ژئوفیزیک، نقشه برداری، زمین شناسی، ژئومورفولوژی استفاده، و نتایج مطالعات در سیستم های اطلاعات جغرافیایی و تشکیل انواع بانک های اطلاعاتی مورد استفاده و ارزیابی قرار گرفت.
خبرگزاری میراث فرهنگی مستند کوتاهی از حفاری هیات باستانشناسی تُل آجری ساخته است که به زودی روی خروجی خبرگزاری قرار میگیرد.
شنبه, 24 آبان 1393 ساعت 16:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[مشاهده در: www.akharinnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]
صفحات پیشنهادی
دروازه بان های تیم ملی در یک قاب+عکس
دروازه بان های تیم ملی در یک قاب عکس جام جم ورزشی سه دروازه بان تیم ملی فوتبال ایران در فضایی مملو از صمیمیت در کنار یکدیگر تمرین می کنند به گزارش جام جم ورزشی سوشا مکانی محسن فروزان و علیرضا حقیقی به صورت جداگانه با یکدیگر تمرین می کنند فروزان حقیقی و فروزان در ابتدای تمرکشف عجیب ترین داروی گیاهی دنیا! +عکس
کشف عجیب ترین داروی گیاهی دنیا عکس نخود سلامت یک گیاه بنفش است برای نجات از گرسنگی و قحطی از آن استفاده می شده است این گیاه در قرن 18 برای درمان چاقی نیز استفاده می شد این گیاه در قرن 17 قوت کشاورزان بوده است و آن ها می توانستند با انرژی چندین ساعت در زمین ها کار کنند همچنیناثبات حضور جادوگر پشت دروازه رحمتی+عکس
اثبات حضور جادوگر پشت دروازه رحمتی عکس جام جم ورزشی جادوگر معروف فوتبال در بازی دیروز پیکان و صنعت ساری پشت دروازه رحمتی ایستاده بود در حالی که یک نایلون گره زده هم پشت دروازه وی انداخته بود فرشید گرائیلی همان کسی است که برخی رسانهها از او به عنوان جادوگر معروف فوتبال ناکشف اسرار معبد مار بالدار! +عکس
کشف اسرار معبد مار بالدار عکس به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس کشکول جام نیوز باستان شناسان مکزیک اسرار و نتایج اولیه حفاری در زیر معبد مارها را در سمیناری که در تاریخ 30 و 31 اکتبر در مکزیک برگزار شد اعلام کردند یک روز صبح در ماه اکتبر سال 2003 در مکزیکعشق بی پایان دروازه بان تراکتور به علی کریمی +عکس
عشق بی پایان دروازه بان تراکتور به علی کریمی عکس حامد لک کماکان پیراهن علی کریمی را می پوشد این عکسی است که خود لک روی اینستاگرامش منتشر کرده است حامد لک کماکان پیراهن علی کریمی را می پوشد این عکسی است که خود لک روی اینستاگرامش منتشر کرده است بانک ورزشمطالب مرتبط لک کريمي اس"لایک"دروازهبان افسانهای رئال برای دختر ایرانی+عکس
لایک دروازهبان افسانهای رئال برای دختر ایرانی عکس جام جم ورزشی عکس اینستاگرام یک دختر ایرانی مورد توجه ایکر کاسیاس دروازه بان اسطوره ای رئال مادرید قرار گرفت به گزارش جام جم ورزشی نام خانوادگی این دختر خانم ایرانی رستمی است این دختر یکی از طرفداران رئال مادرید به شمار میفرمانده انتظامی رودسر خبر داد کشف اشیای عتیقه دوره هخامنشیان در رودسر
فرمانده انتظامی رودسر خبر دادکشف اشیای عتیقه دوره هخامنشیان در رودسرفرمانده انتظامی رودسر از کشف سه قطعه اشیای عتیقه مربوط به دوره هخامنشیان در این شهرستان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر به نقل از پلیس انتظامی این شهرستان شعبان پایمرد دیوشلی اظهار کرد عصر روز گذشته مدروازهبان جنجالي استقلال خواننده شد!+عكس
دروازهبان جنجالي استقلال خواننده شد عكس دروازهبان تيم فوتبال استقلال راه خوانندگي را در پيش گرفته است به گزارش نامه نيوز اين روزها در فوتبال ما اتفاقاتي رخ ميدهد كه جاي تامل دارد از زندان رفتن محمد مايلي كهن تا اينكه يك گلر در تيم مطرح راه خوانندگي را در پيش گرفته است عباسمصدومیت وحشتناک یک دروازه بان+عکس
مصدومیت وحشتناک یک دروازه بان عکس جام جم ورزشی برخی از مصدومیت هایی که در فوتبال اتفاق می افتند خیلی خطرناک هستند اما این دروازه بان با اینکه به بیمارستان منتقل شد اما آسیب چندانی ندید به گزارش جام جم ورزشی در جریان کاپ قهرمانی آسیا دو تیم رنجرز و جان استون در مرحله یک چهارم نکشف راز ضرب المثل قدیمی با هنر +عکس
کشف راز ضرب المثل قدیمی با هنر عکس سون سالبر قرار است دور روز وقت خود را تنها صرف گشتن به دنبال یک سوزن خیاطی کند که درون کوهی از کاه گم شده است او می گوید مردم از هزاران سال پیش این ضرب المثل را داشته اند اما امروز زمان اثبات آن است به گزارش گروه خواندنی های باشگاه خبرنگاراکشف ماهی زنده در معده یک برزیلی +عکس
کشف ماهی زنده در معده یک برزیلی عکس جراحان در یک جراحی نادر موفق شدند از شکم یک مرد برزیلی که به شدت از درد معده شکایت داشت یک ماهی زنده 60 سانتی متری خارج کنند به گزارش ایرنا از ساینس دیلی این بیمارکه برای درمان معده درد به مرکز درمانی University Hospital در شهر Londrina برزیلتکذیب خبر کشف قرآن ۱۱۵ سوره ای |اخبار ایران و جهان
تکذیب خبر کشف قرآن ۱۱۵ سوره ای نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت کشف قرآن خطی 115 سوره ای در یکی از بیابان های قم خبری جعلی است کد خبر ۴۴۹۱۷۰ تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۱ ۰۸ - 14 November 2014 نائب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت کشف قرآن خطی 115 سوره ای در یککودکان بیسرپرست بم به تماشای «شهرموشها۲» نشستند+عکس
کودکان بیسرپرست بم به تماشای شهرموشها۲ نشستند عکس جمعی از عوامل دستاندرکاران شهرموشها ۲ برای اکران فیلم برای کودکان بیسرپرست و بدسرپرست به شهر بم سفر کردند و این فیلم را برای کودکان در سالن سینما به اکران درآوردند جمعی از عوامل دستاندرکاران فیلم سینمایی شهرموشها ۲ باخبر کشف قرآن ۱۱۵ سورهای جعلی است
خبر کشف قرآن ۱۱۵ سورهای جعلی است آیت الله مرتضی مقتدایی با اشاره به شایعه پیدا شدن قرآن خطی با ۱۱۵ سوره در بیایانهای قم گفت این شایعه و تحویل آن به حوزه علمیه مربوط به دو سال پیش است که ما در همان زمان جعلی بودن آن را اعلام کردیم به گزارش آیت الله مرتضی مقتدایی افزود اینجایی که رهبر داعش در آن زندانی بود+عکس
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۹ واشنگتنپست در گزارشی به بررسی زندانی به نام بوکا پرداخته که سرکرده داعش و بسیاری از فرماندهان کنونی این گروه تروریستی از آنجا با هم آشنا شده و سپس عازم کژ راهههای تروریستی شدند به گزارش ایسنا ابنا در ادامه آورده است بر پایه این گزارش ابوبکر بغهمکاری ترانهسرای داخل کشور با خواننده هتاک به ائمه(ع) +عکس
همکاری ترانهسرای داخل کشور با خواننده هتاک به ائمه ع عکس یک شاعر داخلی که هم برای خوانندگان وطنی شعر میگوید و هم برای لسآنجلسیهای با کارنامه سیاه همکاری تنگاتنگی با خواننده هتاک به ائمه معصومین ع دارد شاعری که هم برای خوانندگان وطنی شعر میگوید و هم برای لسآنجلسیهایکشف داستان گمشده «اشتاینبک»
شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۴ داستانی از جان اشتاینبک نویسنده برنده نوبل و خالق رمان خوشههای خشم پس از 70 سال پیدا شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا 70 سال پیش اورسون ولز کارگردان و بازیگر معروف داستانی را از جان اشتاینبک در رادیو خواند از آن پس اثری از این-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها