واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قرص های سیر و یا نمک جایگزین مناسبی برای قرص برنج تهران- ایرنا- مسئول ستاد مرکزی و اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: مردم می توانند به جای استفاده از قرص برنج از قرص های سیر یا نمک که در داروخانه ها موجود است و یا خود سیر یا نمک برای نگه داری و ماندگاری برنج و حبوبات استفاده کنند.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان غذا و دارو ، « طلعت قانع » همچنین از مردم درخواست کرد برای نگهداری از برنج های مصرفی خود نیز از مواد شیمیایی استفاده نکنند چراکه ممکن است این مواد اشتباها توسط بچه ها یا برای خودکشی افراد افسرده و مستعد مصرف شود که موارد مرگ هم از آن گزارش شده است.
وی تصریح کرد: ورود قرص های برنج حدود چهارسال پیش به کشور ممنوع شد و فقط این محصول در ابعاد بزرگ جهت استفاده در سیلوها وارد می شود ولی با این وجود متاسفانه قرص برنج هنوز هم به صورت قاچاق وارد کشورمی شود.
قانع با بیان اینکه قرص برنج دوسال است که به عنوان کالای قاچاق به هموطنان معرفی می شود گفت: متاسفانه قبلا این محصول در داروخانه ها و عطاری ها به راحتی در دسترس مردم قرار می گرفت ولی هم اکنون سازمان غذا و دارو استفاده از این محصول را ممنوع کرده و اعلام کرده در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قانونی می کند.
مسئول ستاد مرکزی و اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: متاسفانه بخاطر فرهنگ نگهداری برنج درمنازل هموطنان از این ماده شیمیایی (قرص برنج) استفاده می کنند که وزارت بهداشت به هیچ وجه استفاده از این ماده سمی را توصیه نمی کند چراکه در برخی موارد دیده شده این ماده شیمیایی را در محیط های در بسته مثل آشپزخانه نگه داری کرده اند که متصاعد شدن گاز آن موجب مرگ شده است.
قانع در ادامه به مسمومیت دارویی اشاره کرد و گفت: بیشترین مسمومیت ها با مواد دارویی است چراکه بسیاری از این داروها به راحتی و یا بصورت ناخواسته در دسترس کودکان قرار دارد.
وی اظهار داشت: موارد دیگری که باعث مسمومیت دارویی می شود این است که در برخی موارد نیز دیده شده بزرگسالان داروهای اشتباهی و یا با دوزهای زیاد مصرف می کنند و دیگر اینکه مسمومیت های عمدی به منظور خودکشی صورت می گیرد.
قانع با بیان اینکه مسمومیت با داروها بسیار وسیع است ادامه داد: مسمومیت با مواد غذایی ، مسمومیت با گاز مونوکسید کربن از دیگر موارد مسمومیت های شایع در بین هموطنان است.
مسئول ستاد مرکزی و اطلاع رسانی دارو و سموم سازمان غذا و دارو گفت: به عنوان مثال در فصل سرما بسیاری از هموطنان قبل از سوار شدن ماشین خود را در پارکینگ روشن می کنند و همین امر موجب متصاعد شدن گاز مونوکسید کربن و مرگ فرد می شود که پزشکی قانونی نیزعلت فوت این افراد را تائید می کند.
قانع در ادامه حالتهای مسمومیت را اینگونه تشریح کرد که وقتی یک ماده خارجی گیاهی ، طبیعی و یا شیمیایی وارد بدن و یا با آن تماس پیدا می کند درکارکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد می کند که به عنوان مثال هنگام تماس بعضی مواد شیمیایی یا گیاهان سمی با پوست با موارد قرمزی، سوزش یا آلرژی و زخمهای پوستی خودش را نشان می دهد که می تواند به صورت عارضه گوارشی مثل تهوع و استفراغ یا خونریزی گوارشی باشد و یا حالت خواب آلودگی ایجاد کند.
اجتمام**9188 ** 1418
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]