واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفته کتاب فرصتی برای تبیین فرهنگ مطالعه یاسوج- ایرنا- توسعه و تبیین فرهنگ مطالعه ریشه در رشد فکری و فرهنگی هر جامعه دارد و بدون رشد فرهنگ کتابخوانی هیچ جامعه ای به پیشرفت های علمی و اجتماعی دست نخواهد یافت.
هر چند سرانه مطالعه در ایران کمتر از میانگین جهانی است ولی میراث فرهنگی و تمدن اسلامی همیشه مملو از کتاب های بزرگانی است که افتخار جامعه بشری بوده اند و به رشد و مانایی فکری و فرهنگی تمدن های بشری کمک شایانی کرده اند.
کتاب از دیرباز حافظ و احیا کننده تفکر و اندیشه های والا و منبع عظیمی بوده که طالبان علم، اندیشه و حقیقت را سیراب کرده و امرور نیز توسعه فرهنگی جامعه نیز مدبون نوسعه فرهنگ مطالعه خواهد بود.
اگرچه کتابخانه نهادی است که بالندگی و شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و دانشجویان را به همراه دارد نظیر برخی کشورهای توسعه یافته ولی هنوز فرهنگ مطالعه بنحو مطلوب در جامعه ما نهادینه نشده است.
در شرایط کنونی و برغم توسعه گسترده و حیرت آور فناوری های جدید ارتباطی و شبکه ارتباطات مجازی در جهان، تالیف و انتشار سنتی کتاب و کتاب خوانی همانند روزنامه و روزنامه خوانی همچنان جایگاه و اهمیت و نقش خود را داراست.
بر اساس آمار ها سرانه مطالعه کتاب در ایران کمتر از 20 دقیقه در شبانه روز است در حالی که این میزان در کشور های توسعه یافته مانند ژاپن و انگلیس حدود 90 دقیقه در روز است و یا کشورهای در حال توسعه ای مانند ترکیه و مالزی که این عدد نزدیک به 55 دقیقه در روز است.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد موفقیت در عرصه کتاب و کتابخوانی را در گرو افزایش زمان مطالعه دانست.
آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی افزود: داشتن کتاب و کتابخانه به معنای خواندن کتاب نیست و اگر آمار کتابخانه ها و کتابها بالا رود این به معنای افزایش خواننده نخواهد بود.
وی بر هدف گذاری در بخش کتاب، کتابخانه و کتابداری تاکید کرد و گفت: بدون تردید هدف باید افزایش ساعات مطالعه باشد.
آیت الله ملک حسینی :فضای آرام کتابخانه و ادب و رفتار کتابدار را در این زمینه موثر دانست و بیان کرد: هدفگذاری برای مخاطب با نحوه چیدمان کتابها در کتابخانه نیز نقش مهمی در گرایش یک فرد به کتاب دارد.
امام جمعه یاسوج هم گفت: جامعه ای که کتاب و کتابخوانی در آن رونق دارد، جامعه ای روشن و آینده دار خواهد بود.
حجت الاسلام و المسلمین سید علی اصغر حسینی افزود: کتابخوانی باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود تا همه افراد جامعه از آن بهره مند شوند.
وی بیان کرد: ماندگاری علم و دانش بوسیله کتاب میسر بوده و کتاب در دین مبین اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است.
حجت الاسلام حسینی رشد و آگاهی مردم را مرهون تلاش کتابداران دانست و تاکید کرد: مسئولان امر باید بر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی اهتمام بورزند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در شش ماه نخست امسال تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استانبیش از 50 درصد رشد داشته است.
زینب قربانی تعداد کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد را 61 باب اعلام کرد و افزود: از این تعداد 56 باب نهادی و پنج باب مشارکتی است.
وی بیان کرد: 22 کتابخانه روستایی هم در روستاهای این استان راه اندازی شده است.
قربانی اظهار کرد: 50 هزار و 452 نفر عضو کتابخانه های عمومی این استان هستند و 337 هزار و 972 نفر از ابتدای امسال تاکنون به کتابخانه های عمومی این استان مراجعه کرده اند.
وی عنوان کرد: هم اکنون به ازای هر 100 نفر در استان کهگیلویه و بویراحمد، 81 جلد کتاب وجود دارد که این تعداد در افق 1404 باید به 319 جلد خواهد رسید.
قربانی با بیان اینکه کتاب ابزار مهم توسعه فرهنگی است، گفت: راه اندازی کتابخانه در بقاع متبرکه یکی از برنامه های این نهاد بوده که در این راستا کتابخانه مرقد مطهر بی بی حکیمه(س) راه اندازی شده است.
وی ایجاد کتابخانه در مناطق عشایری را از دیگر برنامه های اولویت دار این نهاد در استان اعلام کرد.
مدیر کل کتابخانه های عمومی کهگیلویه و بویراحمد قربانی تصریح کرد: در هفته کتاب و کتابخوانی برنامه های از همایش همفکری اصحاب رسانه و کتاب، مسابقه نماز ظهر عاشورا، همایش پیاده روی خانواده و کتاب، همایش تجلیل از خادمان کتاب و نمایشگاه عکس اجرا می شود.
هر چند ضرورت تبین فرهنگ کتابخو.انی و مطالعه در طول سالهای پس از انقلاب اسلامی مورد تاکید فراوان قرار گرفته است اما اینکه تا چه اندازه جدی گرفته شده و در عمل موفق بوده و توانسته با حذف موانع، نیازهای جامعه را تامین نماید، باید به بررسی و ارزیابی آمار تالیف و انتشار کتاب به لحاظ کمی و کیفی و استقبال جامعه از کتاب و کتابخوانی و مقایسه آن با سایر دغدغه های اجتماعی پرداخت.
7529/671
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]