واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
سرمایهگذاری نفتی در آمریکا 10 درصد کاهش مییابد
آژانس بینالمللی انرژی اعلام کرد: کاهش قیمت نفت ممکن است سال آینده باعث کاهش 10 درصدی سرمایهگذاری در تولید نفت شیل آمریکا شود.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از رویترز، این امر باعث کاهش رشد در بخش نفت شیل آمریکا خواهد شد که این کشور را به یک تولیدکننده بزرگ نفت تبدیل کرده است.
فاتح بیرول اقتصاددان ارشد آژانس بین المللی انرژی پیش از انتشار چشم انداز انرژی جهانی آژانس در سال 2014 گفت: کاهش اخیر در قیمتهای نفت نباید چشمان ما را به روی مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشند ببندد.
بهای نفت برنت به دلیل افزایش عرضه از سوی خاورمیانه و آمریکای شمالی طی چهار ماه گذشته با 30 درصد کاهش به حدود 82 دلار در هر بشکه رسیده که باعث فشار روی بودجه کشورهای تولیدکننده نفت و شرکتهای نفتی شده است.
بیرول گفت: اگر قیمت ها در این سطوح بماند ممکن است به کاهش 10 درصدی سرمایهگذاری در بخش بالادستی نفت آمریکا در سال 2015 بینجامد که عواقبی را برای رشد تولید نفت در آینده خواهد داشت.
تولید نفت آمریکا طی سال گذشته روزانه یک میلیون بشکه افزایش یافته است زیرا قیمت بالای نفت باعث توسعه تولید نفت شیل در آمریکا از طریق حفاری هیدرولیک و افقی(روشی برای استخراج نفت و گاز موجود در صخرههای شیل) شده است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد: تولید نفت آمریکا انتظار میرود که در سال 2015 نیز روزانه 963 هزار بشکه افزایش پیدا کند.
ماریا فاندرهون مدیر اجرای آژانس بین المللی انرژی ماه گذشته به رویترز گفت که حدود 98 درصد تولید نفت شیل آمریکا در صورتی که قیمت نفت به زیر 80 دلار در هر بشکه تنزل کند توجیه اقتصادی خود را از دست خواهد داد.
این درحالی است که ممکن است بهای نفت در آینده به دلیل افزایش تقاضا بالا برود.
بیرول گفت: با توجه به تاثیر منفی نفت 80 دلاری روی سرمایهگذاریها و تاثیر مثبت آن روی تقاضا، تاثیر صعودی روی قیمتهای نفت در سالهای آتی خواهد داشت.
آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده که تقاضای جهانی نفت از روزانه 90 میلیون بشکه در سال 2013 به روزانه 104 میلیون بشکه در سال 2040 برسد و ترکیب عرضه انرژی به چهار بخش تقریبا مساوی نفت، گاز، زغال سنگ و منابع کربن پایین تقسیم خواهد شد.
بیرول افزود: ناآرامیهای در خاورمیانه و عمدتا در عراق تهدیدی علیه عرضه نفت در آینده است و مانع سرمایهگذاریهای لازم برای حفظ رشد تولید در این منطقه میشود.
آژانس بین المللی انرژی گفت: تقاضای گاز انتظار می رود تا سال 2040 بیش از 50 درصد افزایش پیدا کند که سریعترین میزان افزایش را در میان سوختهای فسیلی خواهد داشت و تجارت جهانی گاز طبیعی مایع (ال ان جی) خطرات اختلال در عرضه را کاهش خواهد داد./ایسنا/110
۲۲/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]