واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ آبان ۱۳۹۳ (۵:۱۱ق.ظ)
مساجد در برابر پرسش هاي اعتقادي جوانان فضاي باز گفت و گو فراهم کنند لازم است جمعي از عقلا و کارشناسان در مساجد حضور يابند و فضاي باز براي گفت و گو فراهم کنند چراکه دعوت از محققان و ارايه مباحث گسترده در اين رابطه منجر به جذب جوانان به مسجد مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، مريم صانع پور، عضو هيأت علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، با اشاره به جايگاه طرح مباحث و جايگاه پرسش و پاسخ در اعتلاي رويکرد ديني جوانان در مساجد، اظهار کرد: بايد اجازه دهيم که نوجوانان و جوانان سوالات خود را پيرامون مسايل اعتقادي در مسجد مطرح کرده و پاسخ بگيرند.
وي ادامه داد: اين وظيفه ماست که با استدلال عقلي جوان را مجاب کنيم اما متأسفانه چنين رويکردي کمتر در خانواده ها وجود دارد به طوري که از روز اول مي آييم و به فرزند خود مي گوييم که اين است و جز اين نيست و اگر فرزندمان سؤالي بپرسد با او برخورد مي کنيم يا او را متهم به بي ديني مي کنيم در حالي که اگر فرصت بررسي از طريق پرسش و پاسخ به جوانان داده شود و اين مجال در مساجد براي آنان فراهم شود قطعا بسياري از مشکلات از جامعه برخت بر مي بندد.
عضو هيأت علمي پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي اظهار کرد: رويکرد بحث و گفت وگو سنت ائمه (ع) است ضمن اينکه يکي از خصوصيات فقه آن است که يا تکفير بايد کرد يا تأييد، حال در اصول اعتقادات که مرحله اوليه دين است حق تکفير جوان را نداريم به اين بهانه که او سؤال پرسيده است بايد اجازه دهيم که جوان امکان طرح ديدگاه هاي اعتقادي خود را؛ به ويژه در مسجد داشته باشد تا بتواند با بحث و استدلال به نتيجه برسد.
دکتر صانع پور گفت: فارغ از اين بايد جمعي از عقلا و کارشناسان در مساجد حضور يابند و فضاي باز براي گفت و گو فراهم کنند تا اين ديدگاه ها بيان و جوان احساس کند که مسجد بهترين مکان براي يافتن سؤالات بي شمارش است، بنابراين گسترش و احياي کار کردهاي مساجد در حوزه هاي مختلف؛ به ويژه در حوزه ارائه مباحث اساسي اعتقادي ويژه قشر جوان اقدامي راهگشا در راستاي ترويج گفتمان ديني و عقلاني در جامعه است.
وي با بيان اينکه احياي کارکردهاي مساجد در راستاي ترويج مباحث عقلي از دغدغه هاي اصلي من است، افزود: نقل شده است که در شب قدر عده اي در مسجد حضور داشته اند و معصوم (ع) اين دو گروه را مي بيند که يک دسته مشغول الغوث الغوث بودند و يک دسته در مورد قضا و قدر با يکديگر بحث علمي مي کردند، حضرت به دسته اي که مشغول گفت و گو بودند اشاره کرده و فرمود: اين عبادت است.
اين محقق فلسفه اسلامي گفت: انسان قبل از دين دار شدن بايد يک محقق باشد، به اعتقاد من مرکز رسيدگي به امور مساجد و ساير متوليان امور مسجد بايد نسبت به ارايه مباحث عقلي در مساجد اقدام و از محققان براي حضور در مساجد و ارائه مباحث اعتقادي دعوت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]