واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: فيلمهاي سينمايي امسال منفعلتر شدهاند
توجه به رويكردهاي انساني و ارزشهاي اجتماعي، همواره از دغدغههاي اصلي سينماگران و اهالي هنر هفتم بوده است
نویسنده : زهرا غفاري
توجه به رويكردهاي انساني و ارزشهاي اجتماعي، همواره از دغدغههاي اصلي سينماگران و اهالي هنر هفتم بوده است. سينما با در برگرفتن طيف وسيعي از مخاطبان، ميتواند در معرفي يا تثبيت بسياري از ارزشهاي اصيل اجتماعي در ذهن تماشاگران خود، جامعه را به سمت و سويي اخلاقيتر رهنمون سازد. فيلم سينمايي «صبح روز هفتم» به كارگرداني مسعود اطيابي و تهيهكنندگي صدرا عبداللهي، از جمله فيلمهايي است كه با اين هدف و به سفارش شبكه تلويزيوني جهاني سحر ساخته شده و داستان هفت روز از زندگي دزدي را روايت ميكند كه تازه از زندان آزاد شده و طلاق همسر و دوري از تنها دخترش وي را در شرايط بدي قرار داده است. با توجه به اينكه اين فيلم به تازگي وارد شبكه نمايش خانگي شده است، در گفتوگو با تهيهكننده آن، از چگونگي ساخت و دلايل موفقيت «صبح روز هفتم» پرسيديم.
پروژه «صبح روز هفتم» چگونه شكل گرفت؟
مطابق روال معمول پروژههاي سينمايي ديگر، فيلمنامه را خوانديم و پس از توافقهاي اوليه و صحبت با شبكه سحر ساخت آن را آغاز كرديم و با توجه به اينكه ساختار آن قرار بود به صورت فيلم سينمايي باشد، من تهيهكنندگي كار را بر عهده گرفتم.
از همان ابتدا قرار بود آقاي اطيابي كارگرداني آن را عهدهدار باشند؟
براي كارگرداني گزينههايي را مدنظر داشتيم كه پس از صحبت و ايجاد توافق ميان ما و آقاي اطيابي، كارگرداني پروژه را به ايشان سپرديم و شبكه هم با اين تصميم موافقت كرد.
نقش شبكه سحر در ساخت اين فيلم سينمايي چه بود؟
نقش اصلي اين شبكه در حمايتهاي معنوي از پروژه و كمك در ساخت فيلم بود. ما از ابتدا كوشيديم فيلمي معناگرا بسازيم و اين شبكه هم بسترهاي لازم براي ساخت كار را برايمان فراهم كرد. از حمايتهاي اين شبكه راضيام.
نقش شبكه سحر را در معرفي فيلمها و سريالهاي ايراني به مخاطبان خود در ديگر كشورهاي منطقه چگونه ارزيابي ميكنيد؟
من بالطبع تمام آثار و محصولات اين شبكه را مشاهده نميكنم و نميتوانم نظري كلي و جامع بدهم ولي در مجموع و با توجه به سابقه همكاري خود با اين شبكه ميتوان اينطور گفت كه ميكوشد رويكردي ايراني و اسلامي در جهت معرفي فرهنگ كشورمان را در ساخت و نيز نمايش فيلمها و سريالها رعايت كند و با توجه به ارتباطي كه با مخاطب برقرار ميكند در او تأثيري مثبت بگذارد و ميتوان گفت از اين حيث موفق عمل كرده است.
استقبال مخاطبان خارجي از اين فيلم به چه ميزان بود؟
استقبال خوبي صورت گرفت و برآيند كلي نظرات مثبت بود. براي مثال من فيلم را به چند كمپاني پخش فرانسوي و هلندي نشان دادم و آنها هم از قصهگويي و نحوه ساخت فيلم استقبال كردند و از آن راضي بودند.
معيارهاي اصلي خودتان براي ساخت يك فيلم سينمايي تحت تأثير چه عواملي است؟
در وهله اول من به ارزشهاي انساني بسيار پايبندم و ميكوشم در پروژهاي كه ميسازم اين ارزشها به درستي رعايت شود و نيز از دغدغههاي اجتماعي دور نشوم، زيرا ما در جامعه و براي مردم فيلم ميسازيم و مخاطبان ما مردم جامعه هستند كه بايد از فيلمي كه ميسازيم راضي بوده و با آن احساس نزديكي و صميميت كنند.
با توجه به عواملي كه گفتيد وضعيت سينماي ايران را در يك سال گذشته چطور ديديد؟ آيا فيلمهاي ساخته شده توانستند ارتباط خوبي با مخاطبان برقرار كنند؟
در يك سال گذشته اينطور به نظرم آمد كه فيلمها گويي به سمت نوعي محافظهكاري حركت ميكنند و نسبت به سابق منفعلترند. به هرحال نگاه و اميدمان به جشنواره فيلم امسال است و منتظريم ببينيم برآيند كلي فيلمها از زمان روي كار آمدن آقاي ايوبي به چه صورت است. اميدوارم شرايط بهتر باشد و هم به لحاظ كيفيت و ساختار و هم دغدغههاي فيلمسازان در اين دوره فيلمهاي بهتري ببينيم.
و حرف آخر؟
اميدوارم شبكه سحر در آينده هم به همين صورت ساخت فيلمهاي معناگرا و انساني را مورد توجه قرار دهد و پروژههايي شبيه به «صبح روز هفتم» بيشتر ساخته شوند و با حمايت از فيلمسازان شرايطي ايجاد شود كه هم عوامل فيلم و هم مخاطبان از نتيجه و حاصل كار خشنود باشند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]