واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی بی سی: حمایت اپک از ایجاد منطقه آزاد تجاری چین
رهبران منطقه آسیا اقیانوسیه که در اجلاس اپک در چین شرکت کرده اند از حرکت به سوی ایجاد یک منطقه آزاد تجاری که پیشنهاد چین است قویا حمایت کرده اند.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی در خبری با عنوان" حمایت از طرح چین در اجلاس اپک برای ایجاد منطقه آزاد تجاری" نوشت: منطقه آزاد تجاری آسیا اقیانوسیه را بعضی ناظران رقیب معاهده تجاری ای می دانند که آمریکا پیشنهاد کرده و چین در آن حضور ندارد.
در اجلاس سران اپک که در نزدیکی پکن برگزار می شود با شروع مطالعات در مورد این منطقه آزاد تجاری موافقت شده است.
شی جینپینگ رهبر چین که پیشتر کشورهای آسیا اقیانوسیه را تشویق کرد پیوندهای تجاری شان را تقویت کنند تایید این طرح را یک تصمیم "تاریخی" خواند.
آمریکا هم اکنون درحال مذاکره در مورد طرحی تحت عنوان "شراکت فرا اقیانوسیه" (تی پی پی) است که بخشی از برنامه چرخش آمریکا به سوی آسیا در واکنشی به افزایش قدرت چین تلقی می شود.
این طرح شامل ۱۲ کشور است اما چین و روسیه را در برنمی گیرد.
آقای اوباما در واکنش به اظهارات ناظران در چین که طرح "شراکت فرا اقیانوسیه" به نوعی تلاش برای خنثی کردن قدرت چین است را رد کرده است.
او در مصاحبه ای با خبرگزاری دولتی چین، شینهوا، گفت که آمریکا به هیچ وجه قصد مهار چین را ندارد.
اپک - مجمع همکاری ۲۱ کشور آسیا اقیانوسیه - در بیانیه پایانی اش گفت که مطالعه در مورد ایجاد منطقه آزاد تجاری آسیا اقیانوسیه دو سال طول خواهد کشید.
رهبر چین پیشتر گفت: "درحال حاضر بهبود اقتصادی جهان هنوز با عوامل بی ثبات کننده و نامطمئن زیادی روبروست."
"رو در رویی با این وضعیت تازه، نیازمند تشویق ادغام اقتصادی در منطقه و ایجاد الگویی برای گشایش (بازارها) است که به توسعه درازمدت کمک می کند."
پس از این نشست آقای اوباما و آقای شی مذاکرات دو جانبه خود را در "شهر ممنوعه" پکن پایتخت چین شروع کردند.
باراک اوباما گفت: "وقتی آمریکا و چین بتوانند به طور موثر با هم کار کنند کل جهان از آن بهره خواهد برد."
همزمان دو کشور گفتند که در زمینه حذف تعرفه محصولات فناوری به "پیشرفتی" دست یافته اند.
مایکل فرومن نماینده تجاری آمریکا به خبرنگاران در پکن گفت که این توافق می تواند به "نتیجه گیری سریع" گفتگوها در مورد کاهش تعرفه فناوری در جهان منجر شود. این می تواند کاهش بهای محصولاتی مثل جی پی اس، نیمه رساناها و تجهیزات پزشکی را به دنبال داشته باشد.
او گفت که این توافق در پکن "نشان می دهد که آمریکا و چین چگونه می توانند هم برای پیشبرد دستور کار اقتصادی دو جانبه و هم حمایت از یک نظام تجاری چندجانبه همکاری کنند."
در حاشیه این نشست تونی ابت نخست وزیر استرالیا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه درباره سقوط خطوط هوایی مالزی در ماه ژوئیه در شرق اوکراین صحبت کرد.
تعدادی از مسافران پرواز ام اچ ۱۷ که ۲۹۸ سرنشین داشت استرالیایی بودند.
کشورهای غربی می گویند که علت سقوط شلیک موشکی توسط شورشیان مورد حمایت روسیه بود، موشکی که به گفته آنها روسیه در اختیار شورشیان گذاشته بود. مسکو می گوید دولت اوکراین مسئول سقوط است."/110
۲۱/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۲:۱۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]