واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حقوق انسانی زن در جامعه باید احیاء و ارتقا یابد سنندج - ایرنا - مشاور استاندار و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان، بر احیا و ارتقای حقوق انسانی زن در جامعه تاکید کرد و گفت: فضای عمومی جامعه باید از طریق فرهنگ سازی توسط رسانه ها به این سمت سوق داده شود.
لیلا آژیر روز چهارشنبه به مناسبت همایش خشونت علیه زنان در سنندج در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه فضای جامعه کاملا مرد سالارانه است و زن جایگاه واقعی خود را در این فضا ندارد، افزود: ما به دنبال بحث فیمینیستی و اختصاص امتیازات و برتری های ویژه به جنس مرد یا زن نیستیم بلکه معتقدیم که حقوق انسانی زن در جامعه باید احیا و ارتقا یابد.
او خواستار تعریف ساز و کارهای حمایتی برای دفاع و حمایت از حقوق زنان در جامعه شد و گفت: اکنون در بسیاری از موارد از جمله در بحث خشونت علیه زنان با خلاهای قانونی زیادی مواجه هستیم و این مساله مانع از حمایت و دفاع از زنان شده است.
وی بر بومی کردن قوانین حمایتی از زنان نیز تاکید کرد و گفت: این قوانین باید براساس تفاوت های فرهنگی، قومی و مذهبی تدوین و اجرا شود و قوانین کلی و جهانی برای همه فرهنگ ها و مذاهب در نظر گرفته نشود.
مشاور استاندار و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان، دسترسی آسان به مراکز مشاوره را یکی از نیازهای زنان جامعه دانست و گفت: مراکز مشاوره اکنون در استان کردستان کم است و هزینه خدمات مشاوره ای نیز بالا است و این مساله موجب عدم استقبال از این مراکز شده است.
آژیر به وضعیت نامناسب روستاها به نسبت شهرها اشاره کرد و افزود: در روستاها هیچ مرکزی برای ارایه مشاوره به زنان وجود ندارد و این تهدیدی برای زنان جامعه روستایی است که باید به فکر راهکاری برای رفع آن باشیم.
او پیشنهاد کرد خدمات مشاوره ای تحت پوشش بیمه ها قرار گیرند تا مردم به راحتی بتوانند از خدمات این مراکز استفاده نمایند.
وی توانمندسازی زنان را یکی از برنامه های امور بانوان استانداری کردستان از طریق برگزاری کلاس های آموزشی دانست و گفت: آموزش مهارت های زندگی به زنان قبل و بعد از ازدواج در توانمند کردن آنان نقش بسیار موثری دارد.
وی به جای خالی زنان در رسانه ها نیز اشاره کرد و گفت: مسایل، مشکلات و موفقیت های زنان در جامعه باید همانند مردان در رسانه ها پوشش داده شود تا جامعه با مسایل و مشکلات این قشر و همچنین توانمندی های آنان بیشتر آشنا شوند.
آژیر از خشونت علیه زنان به عنوان یکی از معضلات جامعه اشاره کرد و گفت: این خشونت که ابعاد مختلفی دارد موجب انزوا، افسردگی، گوشه گیری و بروز مسایل و مشکلات جسمی و روحی روانی فراوانی برای زنان شده است و بانوان باید با مهارت آموزی با فرهنگ خشونت پذیری در جامعه مقابله کنند.
مشاور استاندار کردستان در ادامه سخنان خود گریزی به وضعیت خشونت در دنیا زد و با اشاره به اینکه 90 درصد از قربانیان خشونت های خانگی زنان هستند، گفت: طبق اعلام سازمان ملل، در اروپا خشونت بیشتر از سرطان و تصادفات جاده ای موجب مرگ و میر زنان 16 تا 41 سال می شود.
آژیر با اشاره به اینکه در ایران آمار دقیقی از زنان در معرض خشونت در دست نیست، اعمال خشونت در خفا را یکی از دلایل آن دانست و افزود: زنان ایرانی به دلایل قومی، مذهبی و اعتقادی جامعه از مراجعه به مراجع ذیربط خودداری می کنند و از این رو خشونت آنان مخفی می ماند.
مشاور استاندار و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کردستان همچنین از نبود خانه های امن در ایران ابراز تاسف کرد و گفت: خانه های امن از خانه های سبز متفاوت است؛ خانه های امن سرپناهی چند روزه برای زنان مورد خشونت و بدون حامی است تا آنها را چند روز از محیط خشونت دور کرده و مورد مشاوره های پزشکی، روانشناسی قرار دهد.
وی اظهار کرد: در تمام ادیان و مذاهب، خشونت تقبیح شده و حتی در میان حیوانات نیز همسر کشی و همسر آزاری مشاهده نمی شود بنابراین آنچه که موجب بروز این پدیده در انسان می شود بستر اجتماعی است.
مشاور امور بانوان استاندار کردستان خشونت علیه زنان را در سه سطح خانوادگی، کاری و اجتماعی قابل طبقه بندی دانست و افزود: حبس خانگی، تعدد زوجات، اجبار به تن فروشی، خشونت فیزیکی، روانی، اقتصادی، کلامی و قتل انواع خشونت های خانگی هستند.
آژیر در ادامه خانواده را مامن و ماوا و محل آرامش انسان ذکر کرد و گفت: بروز خشونت در خانواده علیه زنان موجب ایجاد روحیه پوچ گرایی، افسردگی، خودویرانگری، گریز از اجتماع، اضطراب، خودسوزی و خودکشی می شود.
او ضمن تاکید بر اینکه خشونت علیه زن لزوما از سوی همسر نبوده و پدر، برادر یا فرزند ذکور نیز می توانند عامل خشونت باشند گفت: رفتار خشونت آمیز با زنان بر کودکان نیز تاثیرات سویی مانند هراس، فوبیا، بی خوابی، عدم اعتماد به نفس، افسردگی، تحریک پذیری، وسواس و پرخاشگری می شود.
آژیر بر لزوم آموزش مهارت های ضروری و مقابله با بحث خشونت پذیری در زنان تاکید و گفت: برخی زنان به دلیل نداشتن حامی، خشونت را تحمل می کنند که وجود خانه های امن می تواند در کاهش این افراد موثر باشد.
همایش خشونت و خانواده با محوریت خشونت علیه زن امروز چهارشنبه 21 آبان در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج اغاز شده است.ک/3
7346/533
21/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]