واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امام جمعه کاشمر: شهید مدرس فقه را به زندگی سیاسی مردم اتصال داد مشهد - ایرنا - امام جمعه کاشمر گفت: شهید آیت الله "سیدحسن مدرس" با اینکه فقیه و مجتهد بود درس و فقاهت را رها کرد، در خط مقدم مبارزه با استکبار قرار گرفت و فقه را به زندگی سیاسی مردم اتصال داد.
حجت الاسلام والمسلمنی "سیدقاسم یعقوبی" روز چهارشنبه در نشست هم اندیشی هفتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیت الله مدرس، در کاشمر افزود: این همان چیزی است که امام خمینی(ره) از شهید مدرس درس گرفت و پایه های انقلاب اسلامی را ایجاد کرد.
وی همچنین اظهارداشت: باید همه تلاش کنیم اندیشه های شهید مدرس را به جهان معرفی نماییم، این کار یک شخص یا گروه مشخص نیست بلکه باید دولت و مجلس در این زمینه به میدان بیایند.
امام جمعه کاشمر در ادامه گفت: مفتخریم که آرامگاه این مرد بزرگ در کاشمر قرار دارد.
وی افزود: در کنار شهید مدرس اندیشه ها و تفکراتی که دین را از سیاست جدا می دانند و عاشورا و امام حسین(ع) را از سیاست جدا می کنند، باطل می شوند زیرا افکار مدرس پرچم ناب اسلام محمدی است.
حجت الاسلام یعقوبی با اشاره به برگزاری هر سال مراسم سالگرد شهادت آیت الله مدرس گفت: این مراسم تلنگری است برای ما که باید اندیشه های شهید مدرس و اسلام ناب محمدی و نه تفکرات باطل اسلام آمریکایی و داعشی، زنده بماند و یاد آوری شود.
دهم آذر سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس که "روز مجلس" نیز نامگذاری شده است در محل آرامگاه این شهید بزرگوار در کاشمر با حضور شخصیتهای کشوری طی مراسمی ویژه برگزار می شود.
"سیدحسن مدرس" در سال ۱۲۴۹ شمسی در اردستان از توابع اصفهان متولد شد. این روحانی مردمی و پرتلاش در دوره دوم مجلس شورای ملی پس از استبداد صغیر به عنوان یکی از مجتهدان طراز اول به مجلس معرفی و پس از آن در دوره سوم نیز از طرف مردم تهران به نمایندگی انتخاب شد. مدرس در زمان نمایندگی مجلس پنجم و همزمان با تجاوز روس و انگلیس به ایران، در قم "کمیته دفاع ملی» را تشکیل داد.
آیت الله مدرس همچنین در سال ۱۲۹۸ شمسی که وثوق الدوله نخست وزیر وقت قرارداد ۱۹۱۹ را با انگلستان منعقد کرد و بر اساس آن اختیار امور مالی و نظامی دولت ایران را در دست مستشاران انگلیسی قرار می داد با مخالفتهای موثر خود در مجلس از مسببان رفع این شر از سر ملت و کشور ایران شد.
پس از کودتای اسفند ۱۲۹۹ توسط رضاخان و سید ضیاءالدین طباطبایی، آیت الله مدرس و جمعی دیگر از مخالفان کودتا دستگیر به قزوین تبعید و در آنجا زندانی شدند.
وی پس از آزادی به نمایندگی مردم تهران در مجلس چهارم انتخاب و به عنوان نایب رییس مجلس شورای ملی برگزیده شد.
آیت الله مدرس در همین زمان رضاخان رییس الوزرا را به دلیل سوء سیاست داخلی و خارجی، قیام و اقدام بر ضد قانون اساسی و حکومت مشروطه استیضاح نمود. وی به همین خاطر در سال ۱۳۰۵ مورد سوءقصد قرار گرفت اما از ترور جان سالم به در برد. رضاخان مهر سال ۱۳۰۷ آیت الله مدرس را دستگیر و به دامغان، مشهد و سپس خواف در خراسان تبعید نمود.
آیت الله مدرس هفت سال در خواف توسط ماموران تحت نظر بود تا اینکه در مهر۱۳۱۶ از خواف به کاشمر منتقل شد. در این زمان رضاخان دستور قتل مدرس را داد و ماموران ظلم ستمشاهی در شب دهم آذر ۱۳۱۶ برابر با بیست و هفتمین روز از ماه رمضان این سید روحانی آزاده را به شهادت رساندند.
هم اینک آرامگاه شهید آیت الله سید حسن مدرس در شهر کاشمر قرار دارد.
شهرستان 195 هزار نفری کاشمر در 228 کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
7497/660
21/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]