تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860450482
![نمایش مجدد: در لیبی چه کسی با چه کسی می جنگد؟ |اخبار ایران و جهان refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
در لیبی چه کسی با چه کسی می جنگد؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در لیبی چه کسی با چه کسی می جنگد؟
کد خبر: ۴۴۸۶۳۰
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸ - 11 November 2014
روزنامه «شرق» در گزارشی به نقل از «السفیر» به معرفی جناح های درگیر در جنگ لیبی پرداخته و نوشته است:
1- 16 اکتبر سال جاری میلادی، شیخ محمدبن زاید ولیعهد ابوظبی دیداری از الجزایر داشت. او در آنجا با «عبدالعزیز بوتفلیقه» رییس جمهور این کشور ملاقات کرد.
در ادامه مطلب که به قلم «فهمی هویدی» و ترجمه «محمدعلی عسگری» در شماره امروز -سه شنبه- شرق منتشر شده، آمده است: درحالی که ریاست جمهوری الجزایر می گفت این دیدار در چارچوب «تلاش دو کشور دوست برای تحکیم روابط برادرانه و همکاری در همه زمینه ها» بوده است، گزارش های مطبوعاتی بیانگر آن بود که موضوع اصلی این دیدار، بحران لیبی بوده است. روزنامه «الحیات» چاپ لندن در این باره می نویسد گفت وگوهای یادشده برای آماده سازی الجزایر به منظور برگزاری یک کنفرانس پیرامون لیبی بوده است؛ نشستی که الجزایر فراخوانش را داده و می خواهد میزبان آن باشد. به نوشته این روزنامه، امارات قصد داشت علت رویکرد الجزایر و طرف هایی را که باید دعوت شوند، بداند.
این دیدار یک روزه، یکی از کلیدهای فهم اوضاع در لیبی است. زیرا قبل از هرچیزی این سوال را مطرح می کند که انگیزه «ابوظبی» برای سردرآوردن از کنفرانسی که قرار است در الجزایر پیرامون لیبی برگزار شود، چیست؟ آن هم تا این حد که ولیعهد این کشور به الجزایر پرواز می کند تا به کنه قضیه پی برد. (بد نیست بدانید که بوتفلیقه طی سال های 1981 الی 1987 دوران تبعید خود را در امارات گذرانده بود). این دیدار البته می تواند بلافاصله داستان هواپیماهای اماراتی را که در اواخر ماه آگوست سال جاری به بمباران برخی مواضع نظامی در طرابلس پایتخت لیبی اقدام کردند به ذهن متبادر کند. این خبری بود که روزنامه نیویورک تایمز آن را نقل کرد و خبرگزاری فرانسه نیز آن را تکرار و منابع وزارت دفاع آمریکا نیز بعدها تایید کردند.
در پشت این خبرها اطلاعات دیگری منتشر شد که از نقش محوری «ابوظبی» در لیبی نه به صورت تنها، بلکه در چارچوب ائتلاف مصر و عربستان سعودی حکایت دارد. این در واقع رویکردی جدید در سیاست های سنتی شیخ زاید، بنیانگذار امارات متحده تلقی می شود که همواره دوست داشت امارات نقشی آشتی جویانه و به دور از اردوکشی های عربی داشته باشد. (روزنامه «الحیات» با انتقاد از حملات هوایی امارات، در یک تحلیل نوشت که هواپیماهای اماراتی در شرایطی هزاران مایل را طی کردند تا بتوانند طرابلس را بمباران کنند، که هواپیماهای اسراییلی هرروزه غزه را بمباران و خانه های مردم آنجا را بر سر ساکنانش ویران می کنند).
پس زمینه های این دیدار، البته ما را به ائتلافی رهنمون می کند که «ابوظبی» نیز در آن نقش رهبری کننده داشته و درواقع از یکی از طرف های نزاع حمایت می کند. طرفی که در قامت یک سرگرد بازنشسته به نام «خلیفه حفتر» ظاهر شده و در «طبرق» اردو زده است. این درحالی است که الجزایر می کوشد نقش میانجی را برعهده گرفته و دعوت به گفت وگوهایی کند که همه طرف های نزاع در آن مشارکت داشته باشند. دولت تونس نیز از این ابتکار عمل حمایت می کند. الجزایر در مجموعه کشورهای شش گانه همسایه لیبی تا حدودی خود را مسوول حل این پرونده سیاسی می داند. در این پس زمینه، همچنین می شود دریافت درحالی که ابوظبی و عربستان و مصر از اردوگاه ژنرال «حفتر» و گروه او دفاع می کنند، قطر از طرف های دیگری در این نزاع دفاع می کند. گروه نخست در پشت مجلس نمایندگان منتخب لیبی قرار دارد که در «طبرق» تجمع کرده است. (در انتخابات مجلس نمایندگان تردیدهایی وجود داشت و برای همین به دادگاه قانون اساسی سپرده شد که باید تا اواخر این ماه درباره آن داوری کند)
2- در لیبی چه کسی با چه کسی می جنگد؟ یا هر طرف از دیگری چه می خواهد؟ پاسخ این پرسش ها آسان نیست. زیرا بخش تاریک ماجرا بسیار بیشتر از بخش آشکار آن است. درست است که حمله هواپیماهای اماراتی به طرابلس و دیدار ولیعهد ابوظبی به معنای اعلام علنی نقش منازعات منطقه ای در حوادث لیبی است، اما هنوز ما دقیقا نمی دانیم که پشت پرده چه می گذرد و تنها اطلاعات ما در حد خبرهایی است که برخی از آنها نیز قابل تایید نیست.
زمانی که ژنرال خلیفه حفتر در تاریخ 21/5/2014 کودتای خود را علیه دولت اعلام کرد، بیانیه او از کانال العربیه پخش شد؛ یعنی شبکه ای که وابسته به عربستان سعودی است و در دوبی استقرار دارد. استفاده از تریبون مهم سعودی برای چنین کاری نمی تواند تصادفی باشد و نمی توان آن را تنها یک رقابت رسانه ای تلقی کرد. این در واقع پیام عربستان و تاکید بر نقش ائتلافی است که از آن مرد حمایت می کند. همچنین، برخی اطلاعات حکایت از آن دارد که فرماندهان غیرنظامی اطراف ژنرال حفتر هم در ابوظبی تعیین شده اند. این درحالی است که طرف های دیگر هم برای خود در دوحه (پایتخت قطر) اتاق عملیات تشکیل داده اند. این روزها اگر بخشی از رسانه های عربی، سخنگوی دولت های ائتلاف طرفدار آن ژنرال بازنشسته و گروه او شده و از موفقیت های نظامی او علیه «شبه نظامیان تروریست» در بنغازی صحبت می کنند، تریبون های دیگر عربی از بازگشت ضدانقلاب صحبت می کنند و جزییات عملیات تروریستی شبه نظامیانی را شرح می دهند که تحت عنوان «صحوات = شوراهای بیداری» تشکیل شده و مجموعه ای مرکب از عناصر قبایلی و تعدادی از زندانیان و طرفداران قذافی در آنها فعالیت می کنند. این همکاری در برنامه های العربیه که طرفدار ژنرال حفتر است کاملا به چشم می خورد. وقتی شما به کانال الجزیره هم نگاه کنید می توانید شرح اقدامات طرف دیگر را ببینید؛ تا حدی که تصور می شود هرکدام از این کانال ها حوادث یک کشور مجزا را روایت می کنند. حال آنکه یک نبرد واحد در جریان بوده و هر طرف از زاویه دید خود و به نحوی که خود می خواهد، آن را روایت می کند.
نکته مهم آنکه گروکشی آشکاری در گفتمان رسانه های عربی به وضوح دیده می شود. رسانه های غربی تا حد زیادی از این محدودیت ها خود را رهانیده اند. از این رو می توان به کمک آنها درک بهتری از سیر حوادث لیبی داشت و دراختیار مخاطب قرار داد. یک نمونه از اینها مقاله ای تحت عنوان «اشتباهات تحلیل بحران لیبی» نوشته پاتریک حایمزاده دیپلمات سابق فرانسوی بود که در پایگاه « اوریان 21» در تاریخ ششم آگوست گذشته منتشر شد. یکی از مهم ترین نکاتی را که این فرد مورد انتقاد قرار داده بود، اینکه نزاع بین این دو اردوگاه را برخی نبرد بین نیروهای اسلامگرا و لیبرال معرفی می کنند حال آنکه این ساده کردن مساله و درهم آمیختن حقایق آن است. وی از این حیرت کرده بود که اردوگاه افسران سابق ارتش قذافی و سیاستمداران اطراف او امروزه به عنوان اردوگاه «لیبرال ها» توصیف می شود حال آنکه به گفته او همه رهبران این اردوگاه جزو کسانی هستند که قانون «عزل سیاسی وابستگان به نظام سابق» شامل آنها می شود و آنها به لحاظ قانونی از ایفای هرگونه نقش در زندگی سیاسی مردم لیبی بعد از انقلاب منع شده اند.
اما انقلابیونی که سرسختانه برای دموکراسی جنگیده و بر نظام دیکتاتوری قذافی غلبه کردند، امروزه به عنوان اسلامگرایان تندرو و تروریست معرفی می شوند. حال آنکه به نظر او هرچند در ائتلاف انقلابیون تعدادی نیروهای اسلامگرا نیز حضور داشته باشند، اما اکثریت شان را تشکیل نمی دهند. او در این باره از ائتلاف مصراته مثال می زند که علیه حفتر و گروهش می جنگد و می گوید هسته اصلی این ائتلاف را چهره های مردمی محلی و بازرگانان تشکیل می دهند. تحلیل های جالب توجه دیگری نیز وجود دارد که این درگیری ها را به منازعات قدیمی بین شمال و جنوب نسبت می دهند؛ یا بین کسانی که تبارشان به سواحل و شهرها برمی گردد و کسانی که تباری بدوی دارند.
3- در پس پشت بحران لیبی چندعامل خودنمایی می کند. برای مثال اینکه راس نظام قذافی سرنگون شد اما افرادش همچنان در جایگاه های خود مستقر هستند. رییس شورای انتقالی، وزیر دادگستری حکومت قذافی بود. نخست وزیر یا رییس دفتر اجرایی این شورا، رییس شورای برنامه ریزی نظام قذافی بود و... نتیجه اینکه دولت برآمده از انقلاب با نظام گذشته قذافی پهلوبه پهلوی هم کار می کردند و این تشکیلات ناهمگون قدرت نمی توانست استمرار داشته باشد و مردمانی را که انقلاب کرده بودند، راضی کند؛ به خصوص ساکنان مناطق شرقی کشور که بعد از انقلاب هم از سوی افسران نظام قذافی اداره می شدند. به دلیل عدم رضایت از انقلاب بود که گروه های مسلح قبایلی به صحنه آمدند؛ به خصوص در منطقه الجبل الغربی که قبایل زنتان در آنجا اسکان داشتند. دستگاه های اطلاعاتی گزارش می دهند بین این قبایل و برخی از کشورهای فعال در لیبی و در مقدمه آنها فرانسه و امارات ارتباطاتی وجود دارد. برای همین، ابتدا پیشنهاد کنفرانسی با حضور قبایل در بریتانیا شد و زمانی که انگلستان از آن استقبال نکرد، به ایتالیا پیشنهاد و در نهایت این کنفرانس در امارات تشکیل شد.
از آن زمان بود که قبایل زنتان به سلاحی برنده برای برخورد با انقلابیون تبدیل شدند و چهره هایی که رویکردهای اسلامی و انقلابی را نمی پذیرفتند، در کنار آنان قرار گرفته و رفته رفته رقابت بین دوگروه مجزا پیرامون نحوه اداره کشور به وجود آمد. این رویکردها در ابتدا سیاسی نبود، بلکه بیشتر ماهیت مدنی و لیبرال داشت اما با ورود ژنرال حفتر و گروهش این کشمکش های سیاسی به یک نزاع مسلحانه تبدیل شد. حفتر از کمک های خارجی برخوردار است و در جایی قرار گرفته که ارسال این کمک ها از طریق دریا برایش آسان خواهد بود.
4- تحولاتی نیز که در مصر رخ داد بازتاب گسترده و نیرومندی در لیبی داشت. زمانی که ژنرال حفتر کودتای خود را شروع کرد گروه های انقلابی را متهم به تندروی و تروریسم کرد. او برای پاکسازی لیبی از تروریست ها فراخوان داد. طرف دیگر نیز که از انقلاب حمایت می کند برای خود ریشه های فعالی دارد. اینها در جریان مبارزه علیه نظام قذافی تجاربی به دست آورده اند. طبعا خواهند توانست طرابلس را بگیرند و نیروهای حفتر را به شکست بکشانند.
در حال حاضر، نیروهای انقلابی که بر خود نام «فجرلیبی» گذاشته و در حاشیه طرابلس حضور دارند، توانسته اند بر دومنطقه میانی و غربی این شهر و اغلب منطقه الجبل الغربی مسلط شوند. شورای انقلابیون بنغازی همچنان در دفاع از شهرشان ثابت قدم هستند. اما نیروهای حفتر بر منطقه الجبل الاخضر در ابتدای طبرق تسلط دارند و تلاش می کنند دایره قدرت خود را گسترش دهند. مناطق نفتی غرب اجدابیا و شرق سرت هم تحت سیطره نیروهای بی طرفی است که در هیچ یک از این نبردها شرکت نمی کنند. تاکنون فراخوان هایی برای آتش بس و اجرای گفت وگوی متقابل مطرح شده و برناردینو لیون فرستاده سازمان ملل متحد نیز می کوشد این تلاش ها را به نتیجه برساند. کمااینکه طرح الجزایر نیز تا حدودی توانسته است به آرام کردن این اوضاع کمک کند. اما ابعاد منطقه ای این بحران امر مهمی است که به ناکام ماندن طرح های میانجی گرانه منجر می شود و اجازه نمی دهد طرف ها به یک آشتی ملی دست یابند. موج ضدانقلاب های عربی در منطقه عامل مهمی تلقی می شود که قصد دارد سرنوشت این نزاع را نه از طریق گفت وگو و بحث و مناظره یا تبعیت از راه حل های میانجی گرایانه، بلکه تنها از طریق سلاح حل کند؛ به خصوص که این موج ضدانقلاب های عربی در تعدادی از کشورهای دیگر نیز به موفقیت هایی دست یافته و توانسته است نیروهای لیبرال و مدنی را از انقلاب جدا کند. برای همین به ادامه راه خود کاملا مطمئن بوده و تحت هیچ شرایطی حاضر به توقف یا بازگشت نیست. حال در اثر این سیاست ها چه تعداد انسان های بیگناه کشته و چه شهرها و کشورهایی ویران می شوند، خدا می داند!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
عکسی متفاوت از مرحوم سیداحمد خمینی |اخبار ایران و جهان
عکسی متفاوت از مرحوم سیداحمد خمینی کد خبر ۴۴۷۵۴۵ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۸ - 08 November 2014 مرحوم حاج سیداحمد خمینی یکی از ورزشدوستترین روحانیهای شناختهشده بود به گزارش عصر ایران این عکس روز گذشته در اینستاگرامی که به نام ایشان وجود دارد بازنشر شده استشایعه حضور ولایتی در مذاکرات عمان را چه کسی منتشر کرد؟ |اخبار ایران و جهان
شایعه حضور ولایتی در مذاکرات عمان را چه کسی منتشر کرد در آستانه شروع دور جدید مذاکرات هستهای در مسقط میان ظریف و کری وزرای خارجه ایران و کاترین اشتون نماینده اروپا یک خبرنگاران آمریکایی مدعی حضور احتمالی علیاکبر ولایتی در مذاکرات شده و آن را نشانهای از افزایش احتمال رسیدن بهسنتز مواد کریستالی منبع تولید جاذب اکسیژن |اخبار ایران و جهان
سنتز مواد کریستالی منبع تولید جاذب اکسیژن محققان دانشگاه جنوب دانمارک موفق به تولید ماده ای شده اند که تمام اکسیژن محیط را جذب و آن را در زمان و مکان مناسب در هوا منتشر می کند کد خبر ۴۴۴۵۸۲ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۱ - 25 October 2014 محققان دانشگاه جنوب دانمارک معامل تاخیر در رشد حیوانات، کمبود اکسیژن بوده است |اخبار ایران و جهان
عامل تاخیر در رشد حیوانات کمبود اکسیژن بوده است کد خبر ۴۴۶۳۸۶ تاریخ انتشار ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۰ - 01 November 2014 کارشناسان محیط زیست در بررسیهای جدید خود دریافتند که کمبود اکسیژن عامل تاخیر در رشد جمعیت حیوانات در میلیونها سال پیش بوده است به گزارش ایسنا کارشناسان محیط زیپایان سکوت احسان طهماسبی، کسی که به خیانت متهم شد |اخبار ایران و جهان
پایان سکوت احسان طهماسبی کسی که به خیانت متهم شد ما در تاریک و روشن همه این اظهار نظرها این احسان طهماسبی بود که سکوت پیشه کرده بود تا در سایه سکوت او اظهار نظر پر شور و حرارت مخالفانش بر ابهامات موجود بیفزاید اما این ملیپوش دو و میدانی ایران سرانجام سکوتش را شکست و در خصوص اتچه کسي دايي و کريمي را به جان هم انداخت؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسي دايي و کريمي را به جان هم انداخت کد خبر ۴۴۸۵۱۱ تاریخ انتشار ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۲ - 11 November 2014 مهداد ميناوند ستاره سابق پرسپوليس و تيم ملي در تماس ديرهنگام با ورزش سه آنچه بين علي دايي و علي کريمي رخ داد را به رويکرد کلي برنامه نود ربط مي دهد به گزارش ورزش سه مچه کسی میتواند IP شما را ببیند و با آن چه میکند؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی میتواند IP شما را ببیند و با آن چه میکند آدرس IP شما هویت اینترنتی شما است در سطح فضای وب شما با این هویت شناسایی میشوید و از همین طریق قابل رد گیری هستید اما چه کسانی قادر به دیدن آدرس IP شما هستند و اگر آن را بدانند چه اقداماتی را میتوانند صورت دهند کد خبر ۴۴۷۳۴۱ تاوالکات:الکسيس اعتقادي به استراحت ندارد |اخبار ایران و جهان
والکات الکسيس اعتقادي به استراحت ندارد کد خبر ۴۴۶۷۸۷ تاریخ انتشار ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲ ۳۳ - 03 November 2014 تئو والکات هافبک آرسنال عنوان کرد که الکسيس سانچز ستاره ي توپچي ها بدون هيچ استراحتي تمرين ميکند به گزارش ورزش سه سانچز عملکرد خوبی پس از انتقالش از بارسا به آرسنال دچه کسی تمبرها را طراحی میکرد؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی تمبرها را طراحی میکرد در سالهایی که هنوز تلفن اینترنت چت و ایمیل دنیای روابط آدمها را تسخیر نکرده بود نوشتن نامه رایجترین راه ارتباطی با کسانی بود که کنارمان نبودند تمبرها هم به نشانهی هزینهی ارسال نامه در گوشهی سمت راست پاکت قرار میگرفتند اما حالا تمبر بهچه کسی قرار است وایبر را مسدود کند؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی قرار است وایبر را مسدود کند موضوع اساسی بر سر این است که ما باید یکبار برای همیشه ماهیت ابزارهای ارتباطی نوین را به خوبی درک کنیم و فرهنگ وایبری خود را آنگونه که باید باشد بازسازی کنیم شاید باید از امروز برای همیشه یاد بگیریم که از وایبر و شبکه های اجتماعی دیگر هوشمندانشناسایی توانمندیهای نظامی دوره ساسانی |اخبار ایران و جهان
شناسایی توانمندیهای نظامی دوره ساسانی دومین دوره پژوهشهای بینالملل بر روی دیوارهای بزرگ ساسانی و تاسیسات وابسته آن در منطقه گرگان برای شناسایی توانمندیهای نظامی و دفاعی دوره ساسانی آغاز شد کد خبر ۴۴۸۳۵۴ تاریخ انتشار ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۷ - 10 November 2014 دومین دوره پژوهشتوسل، مورد تأیید شیعه و سنی است |اخبار ایران و جهان
توسل مورد تأیید شیعه و سنی است توسل به اولياء خدا يکي از آداب بندگي و يکي از لوازم توحيد است کسي که به ولياي از اولياء خدا متوسل ميشود حتماً دليلي دارد که مثلاً من گناهکارتر و شرمسارتر از آنم که جرأت و روي درخواست داشته باشم يا زبان اولياء را در بيان اين درخواست گوياتر ميدانحلقه مفقوده شوراي عالي انقلاب فرهنگي |اخبار ایران و جهان
حلقه مفقوده شوراي عالي انقلاب فرهنگي آيا مديريت راهبردي چالشهاي حوزه فرهنگ به عهده شورا نيست آيا زمينگير شدن اسناد راهبردي و سياستگذاريهاي شورا در مرحله تنفيذ و اجرا از چالشهاي فعلي حوزه فرهنگ نيست کد خبر ۴۴۳۹۹۸ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۰ - 23 October 2014 سيدباقرسرپوشی بر جنایات غزه و داعش با اسیدپاشی |اخبار ایران و جهان
سرپوشی بر جنایات غزه و داعش با اسیدپاشی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون گفت کسانی که در اصفهان اسیدپاشی کردهاند مزدورانی هستند که به دنبال بهرهبرداری سیاسی و سرپوش گذاشتن بر جنایاتی هستند که در غزه رخ داد و اعمال وحشیانهای که داعش مرتکب میشود کد خبر ۴۴۴۳۲۰ تاریخ انتشار ۰پیام آیتالله مکارمشیرازی بهمناسبت ماه محرم |اخبار ایران و جهان
پیام آیتالله مکارمشیرازی بهمناسبت ماه محرم آیتالله مکارمشیرازی در پیامی بهمناسبت ماه محرمالحرام گفت قرائن نشان میدهد که در عاشورای امسال بیش از هر سال دیگر مراسم عزاداری خامس آل عبا علیه السلام پرشور و باشکوه خواهد بود کد خبر ۴۴۵۳۵۷ تاریخ انتشار ۰۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۰زمان اکران شیار143 در بلاتکلیفی |اخبار ایران و جهان
زمان اکران شیار143 در بلاتکلیفی کارگردان شیار 143 گفت هنوز زمان اکران فیلم شیار143 مشخص نیست کد خبر ۴۴۶۶۱۲ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۷ - 02 November 2014 کارگردان شیار 143 گفت هنوز زمان اکران فیلم شیار143 مشخص نیست نرگس آبیار کارگردان شیار 143 در گفتگوچرا نوحهخوانی به سبک لسآنجلس؟! |اخبار ایران و جهان
چرا نوحهخوانی به سبک لسآنجلس بیژن ارژن معتقد است نوگرایی افراطی و دور شدن از سنتها و مطالعه نداشتن شاعران آیینی سبب شده نوحهخوانی محرم به سمت موسیقی لسآنجلسی برود کد خبر ۴۴۵۶۱۵ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۳ - 29 October 2014 بیژن ارژن معتقد است نوگرایی افراطی و د-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها