محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832537185
چه کسی قرار است وایبر را مسدود کند؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چه کسی قرار است وایبر را مسدود کند؟
موضوع اساسی بر سر این است که ما باید یکبار برای همیشه ماهیت ابزارهای ارتباطی نوین را به خوبی درک کنیم و فرهنگ وایبری خود را آنگونه که باید باشد، بازسازی کنیم. شاید باید از امروز برای همیشه یاد بگیریم که از وایبر و شبکه های اجتماعی دیگر هوشمندانه و کاربردی استفاده کنیم و قطعا نقش مسئولان و به خصوص وزارت ارتباطات و همچنین فرهنگ، در این موضوع بسیار پر رنگ است.
کد خبر: ۴۴۶۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۰ - 02 November 2014
دنیا در حال آنلاین شدن است و تا حد زیادی نیز آنلاین شده است. این موضوعی است که به هیچ وجه از آن گریزی نیست. در این دنیای آنلاین البته گوشی های هوشمند نقش اساسی ایفا میکنند، به خصوص App های ارتباطی و شبکه های اجتماعی موبایل. امروز بخش مهمی از اوقات بسیاری از ما در شبکه های اجتماعی موبایل و App های پیام رسان همچون وایبر سپری میشود. این موضوع به این معنی است که وایبر و سایر شبکه های اجتماعی مجازی اعم از دسکتاپ و موبایل در زندگی ما تغییرات اساسی را موجب شده و میشوند. به گزارش «تابناک» همین موضوع منجر به آن شده است که کاربران ایرانی اخیرا دغدغه ای اساسی پیدا کنند. بحث مسدود شدن و فیلترینگ وایبر، یعنی شریان ارتباطی تقریبا رایگانی که اکثر کاربران گوشی های هوشمند از وجود آن خرسند هستند. از حدود دو ماه پیش جریان مسدود شدن وایبر بسیار جدی شد و نگرانی کاربران آن نیز شروع شد که آیا وایبر به سرنوشت WeChat مبتلا میشود یا نه؟ اما شاید برای شما هم جالب باشد که چرا ما امروز به موضوع فیلتر شدن وایبر میپردازیم. قصه این است که اخیرا دبیر بخش فرهنگی تابناک آقای (م. خ) بالاخره به جمع انبوه وایبری ها پیوسته است و از مزایای این شبکه ارتباطی البته از روی PC برخوردار میشود. بالخره ایرانی ها بدون گوشی هم به وایبر می آیند،همانطور که با سکه یخی از تلفن عمومی در ژاپن تماس هم میگینرند!
البته نصب وایبر بر روی PC خود میتواند سوژه آموزشی خوبی باشد. اما ورود دبیر فرهنگی تابناک به وایبر، بهانه ای شد که ما با توجه به دغدغه فیلترینگ وایبر، نگاهی به فرهنگ وایبری امروز خود بیندازیم:
داستان مسدود شدن وایبر مفصل است و همه ما کما بیش در جریان آن هستیم. بروز اهانت هایی به ساحت حضرت امام خمینی در شبکه وایبر، منجر به واکنش مسئولان و صدور حکم برای مسدود شدن وایبر شد که البته در نهایت پیش شرط دادستانی تهران –مبنی بر مهلت به وزارت ارتباطات برای ایجاد امکان فیلترینگ محتوایی - منجر به آن شد که وایبر همچنان در دسترس ما باشد؟ این ماجرا البته جوانب زیادی داشت و یکی از آنها مانور برخی رسانه های خارجی بر روی آن بود که البته چندان وجه خوبی از ایران در سطح افکار عمومی جهانی از خود به جای نگذاشت:
در طی این ماجرا پای برخی مسائل دیگر هم وسط آمد مانند اینکه اپراتورهای موبایل به واسطه ضرر احتمالی که از گسترش وایبر میبینند، از فیلترینگ آن حمایت میکنند. کاربران وایبر به دلیل استفاده وسیعی که از این ابزار دارند، واکنش های اساسی نسبت به این موضوع نشان دادند، اما هیچ کس از خود نپرسید که وایبر چرا تهدید به فیلترینگ شد. سوالی که موضوع امروز ما است. شبکه های ارتباطی مانند وایبر و واتس اپ، تحولی اساسی در زندگی ما ایجاد کرده اند. اگر ارتباطات الکترونیک را معجزه قرن اخیر بدانیم، قطعا حضور شبکه های اجتماعی به خصوص در حوزه موبایل یک کاتالیزور اساسی برای تاثیرات گوناگون فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی، و حتی سیاسی و امنیتی این ارتباطات هستند. گفتیم که دنیا در حال آنلاین شدن است. وایبر و شبکه هی اینچنینی، تعین بارز این موضوع هستند و گستردگی این شبکه ها در نقاط مختلف جهان و تعدد آنها گواه دیگری بر این امر. امروزه توسعه جوامع در همه ابعاد فردی و اجتماعی به گونه ای تحت تاثیر مستقیم این ابزارها است. اما این توسعه یک پیش شرط اساسی دارد. استفاده از تمام ظرفیت و پتانسیلی که این ابزارها در اختیار ما میگذارند، به شکل صحیح و کاربردی. این یک پیش شرط اساسی است. ما میخواهیم موضوع فیلترینگ وایبر را از این دید نگاه کنیم:
وایبر ابزاری ارتباطی است با 280 میلیون کاربر در سراسر دنیا که از این تعداد حدود 100 میلیون نفر در طول ماه فعال هستند. این ابزار توانسته شبکه ارتباطی عظیمی را در بین کاربران به وجود آورد، همانند کاری که فیسبوک در سطح شبکه اجتماعی دسکتاپ صورت داده. خوب که نگاه کنیم در میابیم که این شبکه ارتباطی مزایای بسیاری را میتواند در بر داشته باشد که کم کردن هزینه های ارتباط و حتی درآمد زایی از این شبکه برخی از آنها است. اما ما چه استفاده ای از این ابزار میکنیم؟ تنها با یک نگاه کوتاه میتوان دریافت که وایبر مملو از هزاران گروه مختلف با عناوین متفاوت است که تنها جنبه سرگرمی داشته و کمتر وجه کاربردی، اطلاع رسانی و ارتباطی دارند. گروه هایی که اتفاقا اغلب مطالب آنها تکراری است و به رسم مرسوم Copy/Paste دست به دست میشود. کاربران این شبکه اجتماعی به قدری در این شبکه و به شکل گسترده فعال هستند که کافی است شما در وایبر باشید تا دیر یا زود از آخرین لطیفه های تولیدی کاربران مطلع شوید. رقابت کاربران در این میان و در گروه ها برای صدر نشینی نیز خود جالب توجه است! در این میان گاهی جوی همه گیر مانند جو نا خوشایندی که چندی پیش شاهد آن بودیم و وایبر را تا مرز فیلترینگ پیش برد، فضا را به هم میریزد. کافی است تصور کنیم اگر قرار بود به جای این همه مطالب سرگرم کننده و عملا بدون استفاده زیاد، اخبار و مطالب کاربردی منتشر میشد، این امر چه تاثیری بر دانش عمومی جامعه داشت. البته این نوع برخورد با وایبر میراثی است که ما از توییتر و فیسبوک و حتی بسیار پیش از آن از پیام رسان Yahoo به ارث داریم. توییتر انقلابی در عرصه اطلاع رسانی و ارتباط است. تقریبا هیچ فرد برجسته و چهره شناخته شده ای نیست که در توییتر نباشد. توییتر برخی از رسانه های بزرگ خبری دنیا رکن اصلی انتشار اخبار آنها است و اگر در این شبکه اجتماعی فعال باشید، هیچ خبری نیست که از دورا دور دنیا به گوش شما نرسیده باشد:
اما متاسفانه بیش از 70 درصد از کاربران ایرانی در این شبکه با این ظرفیت و پتانسیل، مشغول بهره برداری هایی هستند که اساسا در کارکردی این شبکه اجتماعی تعریف هم نشده است! متاسفانه گزین گویه های 140 کاراکتری، اسباب سرگرمی و وقت گذرانی عده ای را به خوبی فراهم کرده است. ما همین رویکرد را در برابر فیسبوک هم داریم و علیرغم ظرفیت های اساسی این شبکه اجتماعی که بسیاری از آن برای کسب درآمد و توسعه کسب و کار خود استفاده میکنند، ما به نظر برای خوشگذرانی یا وقت گذرانی در فیسبوک، حاضریم. فقط کافی است داستان لیونل مسی و فرناندا لیما قبل از بازی های جام جهانی را به یاد آوریم، تا دقیقا درک کنیم که ما کجای جریان هستیم. البته بخش مهمی از کاربرد این ابزارها ناظر به جنبه های سرگرمی و ارتباط صرف است اما، گویا ما در همین جنبه هم به شدت افراط داریم. در یک چنین شرایطی آیا، فیلتر بودن فیسبوک و توییتر، و فیلتر شدن وایبر و واتس اپ، ضرر بزرگی برای ما است؟ اینگونه به نظر نمی آید! اشتباه نکنید. ما به هیچ وجه از فیلتر بودن شبکه های اجتماعی دفاع نمیکنیم زیرا این شبکه های اجتماعی صرف نظر از خلل و و فرج امنیتی، کاربردهای فراوانی در توسعه جوامع دارند و مسدود بودن آنها محدود کردن این توسعه است. پیکان انتقاد ما رو به سوی استفاده ای دارد که ما کاربران از شبکه های اجتماعی میکنیم. در واقع شاید بتوان گفت که هنوز متاسفانه فرهنگ استفاده از شبکه های اجتماعی و بهره برداری از ظرفیتها و توانایی های آنها در جامعه ایرانی جای نیفتاده است. هنوز کاربران ایرانی عمق ارزشمندی این ابزارها را به درستی درک نکرده اند و هدف و منظور آنها را به خوبی در نمیابند.
از همین روی است که شاهد جریان هایی نظیر اهانت به ساحت امام راحل هستیم. شاید این دست از اتفاقات بیش از آنکه هدفدار باشد، ناشی از ماهیت فرهنگ وایبری ما است. حتی اگر جریانات هدفدار نیز در پشت این موضوع باشد، باز هم فرهنگ وایبری ما جزء مهمی از تاثیرات آن است. در جریان اخیر، خوشبختانه مسئولان به خوبی از موضوع امنیت زدایی کردند و هر چند در ابتدا برخورد شدید به نظر میرسید، اما در ادامه برخورد عقلانی با موضوع و خارج کردن آن از فاز حساسیت برانگیز، منجر به آن شد که بهره برداری رسانه های خارجی از این موضوع هم عقیم ماند. قطعا همه بر این موضوع واقف هستیم که فیلترینگ وایبر شاید برای مدتی پاسخگو باشد، اما در دنیای آنلاینی که صدها وایبر در آن وجود دارد، اینگونه برخورد راه حل نهایی نیست. اما واقعیت این است که اگر روزی وایبر فیلتر شود، مسئول اول آن شاید ما کاربرانی باشیم که نمیدانیم از وایبر چگونه استفاده میکنند! ما کاربرانی که دیگر لطیفه ای برای گفتن در وایبر نداریم و ناچار به هر چیز دستاویز میکنیم، تا خوش باشیم: شاید موضوع اساسی بر سر این است که ما باید یکبار برای همیشه ماهیت ابزارهای ارتباطی نوین را به خوبی درک کنیم و فرهنگ وایبری خود را آنگونه که باید باشد، بازسازی کنیم. شاید باید از امروز برای همیشه یاد بگیریم که از وایبر و شبکه های اجتماعی دیگر هوشمندانه و کاربردی استفاده کنیم و قطعا نقش مسئولان و به خصوص وزارت ارتباطات و همچنین فرهنگ، در این موضوع بسیار پر رنگ است. القصه، ورود دبیر فرهنگی «تابناک» به جمع وایبری ها بهانه ای شد برای نگاهی به فرهنگ وایبری ما کاربران ایرانی. وایبر ابزاری قدرتمند در ارتباطات است. تنها زمانی میتوان به مزایای آن پی برد که یاد زمانی بیفتیم که وایبر نبود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
جنتی: برای پخش فیلم ها کسی تعیین تکلیف نکند |اخبار ایران و جهان
جنتی برای پخش فیلم ها کسی تعیین تکلیف نکند علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت پخش فیلم ها بر اساس قانون و ارزش ها انجام می شود و قرار نیست هر کسی برای ما تعیین تکلیف کند که چه فیلمی پخش شود یا نشود کد خبر ۴۴۳۳۵۷ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۳ - 20 October 2014 علی جسنتز مواد کریستالی منبع تولید جاذب اکسیژن |اخبار ایران و جهان
سنتز مواد کریستالی منبع تولید جاذب اکسیژن محققان دانشگاه جنوب دانمارک موفق به تولید ماده ای شده اند که تمام اکسیژن محیط را جذب و آن را در زمان و مکان مناسب در هوا منتشر می کند کد خبر ۴۴۴۵۸۲ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹ ۲۱ - 25 October 2014 محققان دانشگاه جنوب دانمارک مبغداد در تهديد فوري قرار ندارد |اخبار ایران و جهان
بغداد در تهديد فوري قرار ندارد سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت بغداد در تهدید فوری قرار ندارد کد خبر ۴۴۲۵۱۴ تاریخ انتشار ۲۵ مهر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۲ - 17 October 2014 سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت بغداد در تهدید فوری قرار ندارد به گزارش واحد مرکزی خبر جان کربی گفت براساس ارزیابی ما بغدادهیأت پارلمانی هفته آینده به گرجستان سفر میکند |اخبار ایران و جهان
هیأت پارلمانی هفته آینده به گرجستان سفر میکند کد خبر ۴۴۴۰۹۱ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۷ - 23 October 2014 مشاور امور بینالملل رئیس مجلس شورای اسلامی از سفر هیأت پارلمانی ایران به گرجستان در هفته آینده خبر داد حسین شیخالاسلام در گفتوگو با فارس گفت گروه دوستی ایران وتعیین مهلت سه ساله، زمینه قانونگریزی را در بانکها فراهم میکند |اخبار ایران و جهان
تعیین مهلت سه ساله زمینه قانونگریزی را در بانکها فراهم میکند هفته گذشته شوای پول و اعتبار فرصت سه سالهای به بانکها برای خروج از بنگاهداری داد اکنون پرسش این است هنگامی که بانکها حتی از اعلام داراییهای خود با وجود تأکید رئیس دولت سر باز میزنند و توجهی به ضربالاجل نچرا پلیس ملاحظه گردشگران را نمیکند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا پلیس ملاحظه گردشگران را نمیکند کد خبر ۴۴۳۷۶۷ تاریخ انتشار ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۱ - 22 October 2014 رییس جامعه راهنمایان ایرانگردی و جهانگردی تصریح میکند پلیس بویژه راهنمایی و رانندگی به هیچ وجه ملاحظه گردشگران خارجی و اتومبیلهای گردشگری را نمیکند متأسفانه در ایران شعدولت پردرآمدها را از قطار پرداخت یارانه پیاده کند |اخبار ایران و جهان
دولت پردرآمدها را از قطار پرداخت یارانه پیاده کند کد خبر ۴۴۲۸۶۷ تاریخ انتشار ۲۶ مهر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۵۴ - 18 October 2014 نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به ضرورت حذف پردرآمدها از پرداخت یارانه نقدی گفت دولت باید هرچه سریعتر پردرآمدها را از قطار پرداخت یارانه پیاده کند خبرگزاریافسردگی، نوجوانان را تهدید میکند |اخبار ایران و جهان
افسردگی نوجوانان را تهدید میکند یک کارشناس ارشد روانشناسی گفت متأسفانه امروز نوجوانان ما در آستانه ابتلا به افسردگی قرار دارند و یکی از عوامل کاهش افسردگی در نوجوانان داشتن ارتباطی کلامی و صمیمی با آنهاست کد خبر ۴۴۳۳۴۲ تاریخ انتشار ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۰ - 20 October 2014 یک کهیئت پارلمانی ایران به روسیه سفر میکند |اخبار ایران و جهان
هیئت پارلمانی ایران به روسیه سفر میکند کد خبر ۴۴۴۱۰۵ تاریخ انتشار ۰۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۳ - 23 October 2014 هیئت پارلمانی ۵ نفره کشورمان روز یکشنبه هفته آینده به روسیه سفر میکند به گزارش تسنیم گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه یکشنبه هفته آینده برای یک دیدار رسمی و به ریاست رمضچتر نامرئی که با فشار هوا کار می کند! |اخبار ایران و جهان
چتر نامرئی که با فشار هوا کار می کند اختراع چتر جدیدی که با استفاده از فشار هوا در سر این چتر قطرات باران را به اطراف منحرف می کند اما از اشکالات این چتر عبور کردن از نزدیکی اشخاصی است که همانند آبپاش به روی آنها عمل می کند کد خبر ۴۴۲۹۸۵ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۷ - 19رئیس دومای روسیه 25 آبان به تهران سفر میکند |اخبار ایران و جهان
رئیس دومای روسیه 25 آبان به تهران سفر میکند کد خبر ۴۴۶۲۹۷ تاریخ انتشار ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲ - 01 November 2014 رئیس دومای روسیه در رأس هیأتی پارلمانی 25 آبان به تهران سفر میکند بهگزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت سرگئی ناریشکین رئیس دومای روسیه در رأس هیأتی پارلمانی روز یکشداعش از گاز سمی استفاده میکند |اخبار ایران و جهان
داعش از گاز سمی استفاده میکند مدافعان کرد کوبانی مدعیاند تروریستهای داعش از سلاح شیمیایی برای مقابله با اهالی شهر استفاده کردهاند به گفته مسئولان کوبانی برخی از بیماران با علائم مسمومیت به بیمارستانی در شهر سوروچ ترکیه منتقل شدهاند کد خبر ۴۴۳۸۱۱ تاریخ انتشار ۳۰ مهر ۱۳۹۳مجلس واردات آب را بررسی می کند |اخبار ایران و جهان
مجلس واردات آب را بررسی می کند کد خبر ۴۴۴۸۸۶ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۷ - 26 October 2014 عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی در مجلس با تاکید بر اینکه واردات آب بدترین نوع وابستگی به خارج از مرزهاست و توجیه اقتصادی ندارد گفت قرار بود 85 درصد هزینه تجهیز آبیاری را دوجزییات قرارداد ۳۲ میلیارد تومانی یک وکیل |اخبار ایران و جهان
جزییات قرارداد ۳۲ میلیارد تومانی یک وکیل رییس سازمان بازرسی کل کشور در مراسم معارفه بازرس کل استان گلستان جزئیات قرارداد 320 میلیارد ریالی یک وکیل با سازمانی دولتی را بیان کرد کد خبر ۴۴۴۵۶۸ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۰۱ - 25 October 2014 رییس سازمان بازرسی کل کشور در مراسوقتی مهریه به پیرمردها رحم نمی کند |اخبار ایران و جهان
وقتی مهریه به پیرمردها رحم نمی کند مدیرعامل ستاد دیه استان همدان گفت یک پیرمرد 74 ساله که به علت ناتوانی در پرداخت مهریه گرفتار زندان شده بود با همکاری ستاد دیه آزاد شد کد خبر ۴۴۵۶۹۸ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ - 29 October 2014 مدیرعامل ستاد دیه استان همدان گفت یک پیرمجلس پذیرش دانشجویان دکتری را پیگیری میکند |اخبار ایران و جهان
مجلس پذیرش دانشجویان دکتری را پیگیری میکند کد خبر ۴۴۴۸۸۰ تاریخ انتشار ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۰ - 26 October 2014 سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از پیگیری حقوقی جدی افزایش بیسابقه و بدون مجوز پذیرش دانشجویان دکتری در دانشگاه آزاد توسط نمایندگان مجلس خبر داد به گزارش تسنیم قاستلویزیون کره شمالی چه چیزی پخش میکند؟ |اخبار ایران و جهان
تلویزیون کره شمالی چه چیزی پخش میکند کد خبر ۴۴۳۱۱۴ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۶ - 19 October 2014 تلویزیون در کره شمالی کاملاً در اختیار حکومت است و در نتیجه دیدی بسیار محدودی از زندگی روزمره مردم این کشور به دست میدهد به گزارش ایسنا بیبیسی گزارش داد آنچه که در تلویز-
گوناگون
پربازدیدترینها