واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۲۶ب.ظ)
مدير عامل بانک مسکن: پشتيباني از طرح هاي مهم ماموريت اصلي بانک هاي توسعه اي است سمينار قوانين و مقررات مرتبط با سياستگذاري ،نظارت و اداره بانک ها با حضور مديرعامل بانک مسکن، اعضاي هيات مديره و مديران امور و روساي ادارات کل اين بانک در محل وزارت امور اقتصادي و دارايي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمدهاشم بت شکن به عنوان سخنران اين سمينار که مسوولان وزارت امور اقتصادي و دارايي،بانک مرکزي و ساير بانک ها نيز حضور داشتند؛ مفاهيم اساسي بحث خود را در سه بخش تفاوت در ماهيت،کارکرد و ابعاد نظارت،تفاوت در بسته هاي سياستي نظارتي و تفاوت در قانون بيان کرد.
وي با اشاره به پيش نويس طرح تحول نظام بانکي که مقرر شده تا بانک ها به چهارگروه بانک تجاري،قرض الحسنه،تخصصي-توسعه اي و جامع تقسيم شود افزود:نرخ سود قانوني کمتر،اعطاي 90درصد تسهيلات در بخش مربوطه ،تعيين سقف و نرخ تسهيلات در بخش هاي تخصصي و ابزارهاي خاص تجهيز و تخصيص منابع وجه تمايز بانک هاي تخصصي و توسعه اي هستند.
بت شکن اهداف بانک هاي تخصصي – توسعه اي در بخش هاي خرد و کلان را تشريح کرد و بااشاره به امکان پياده سازي واقعي عقود با ماهيت اسلامي،تکميل چرخه زنجيره ارزش ميان تامين کننده مالي ،سازنده و خريدار، وجود شرکت هاي ابزاري در راستاي عمليات توسعه اي ،تجهيز منابع از طريق سرمايه ،وجوه اداره شده و سپرده هاي تعهدي و بدنه کارشناسي متخصص به عنوان ويژگي هاي متمايز بانک هاي تخصصي به بيان ابزارهاي تجهيز و تخصيص در بانک هاي تخصصي پرداخت.
وي در ادامه به بيان مفهوم شناسي نظارت پرداخت و حساب سپرده تعهدي صندوق پس انداز مسکن ،ماهيت ،نرخ سود سپرده و دوره انتظار،تسهيلات اعطايي خريد و ساخت ،سقف مبلغ،نرخ سود تسهيلات و سررسيد،سپرده قانوني کمتر از10 درصد و سود سپرده هاي عادي و تفاوت در نرخ را از جمله مصاديق اعمال نظارت و کنترل متفاوت در بانک مسکن عنوان کرد.
مديرعامل بانک مسکن مطالبي نيز در خصوص بازرسي و اهداف ان در بانک هاي تخصصي –توسعه اي ارايه کرد و آيين نامه ها و دستورالعمل هاي متفاوت ،برنامه هاي عملياتي و شاخص هاي سوداوري متفاوت و شاخص هاي ارزيابي عملکرد متفاوت را از ابعاد حسابرسي داخلي در اين بانک ها خواند.
وي با اشاره به تصميم کميته بال افزود:بحران مالي بين المللي موجب شد تا کميته بال روشي براي سنجش بانک ها با اهميت سيستمي بين المللي اتخاذ کند تا مقامات مالي کشورها ملزم شوند چارچوبي را براي بانک هاي داخلي از نظر اهميت سيستمي ارايه نمايند.
بت شکن اندازه ،به هم پيوستگي، اهميت زيرساختي و پيچيدگي را از ابعاد بانک هاي حائز اهميت سيستمي عنوان کرد و به تشريح اين ابعاد در بانک مسکن پرداخت.
وي گفت: بانک مسکن از نظراندازه بزرگترين پرتفوي تسهيلات داشته و از نظر انحصاري بودن تنها بانک تخصصي مجاز به اعطاي تسهيلات خريد واحدهاي مسکوني، از نظر اهميت زيرساختي داراي تاثيراتي بر اقتصاد کلان،اقتصاد کشور ،اقتصاد بانک و اقتصاد خانوار و از نظر پيچيدگي داراي پيوند بازار پول و سرمايه از طريق انتشار mbs ،حق تقدم تسهيلات مسکن ،صندوق ساختمان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]