تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آفت دینداری حسد و خودبینی و فخر فروشی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816418559




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نکته‌های سودمند و زیانبار داروهای گیاهی


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نکته‌های سودمند و زیانبار داروهای گیاهی
در کتاب‌های دانشمندانی مانند ابن‌سینا درباره خواص درمانی گیاهان مطالبی نوشته شده بود. ما امروز این گیاهان را از نظر بالینی روی بیماران بررسی کرده‌ایم.
به گزارش نامه نیوز، وقتی از داروهای گیاهی و طلای سبز صحبت می‌شود منظورمان این نیست که هر گیاهی می‌تواند بیشترین اثرگذاری را در روند پیشگیری و درمان بیماری‌ها داشته باشد. این گیاه می‌تواند در مقایسه با داروهای گیاهی مشابه اثر کمتر یا بیشتری داشته باشد. برای مثال اگر یک گیاه دارویی بیش از حد در جایی مانده باشد مواد موثره موجود در آن از بین می‌رود یا این که حتی ممکن است در بلندمدت ماده موثره موجود در این گیاه به یک ماده مضر تبدیل شود. بنابراین باید مصرف گیاهان دارویی و فرآورده های طبیعی هم حساب شده باشد.

یکی از مشکلات ما این است که در بسیاری از مراکز داروهای گیاهی به صورت فله‌ای و بدون بسته‌بندی استاندارد به فروش می‌رسد. آلودگی‌های میکروبی ماده موثره موجود در این گیاهان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. کارخانه‌های داروسازی گیاهی زیرنظر وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند و روی محصولات آنها پروانه وزارت بهداشت دیده می‌شود.

این یعنی ماده اولیه به کار رفته در تولید این دارو میکروب‌زدایی و قارچ‌زدایی شده و گیاهی که از آن به عنوان ماده اولیه برای تولید دارو استفاده شده، ماده موثره کافی داشته است.

اگر ماده موثره گیاهی در حد استاندارد نباشد این گیاه وارد چرخه تولید نمی‌شود. اگر قرار باشد برای تولید یک داروی گیاهی از گل گیاه استفاده شود، در این صورت استفاده از دیگر قسمت‌های گیاه ناخالصی به حساب می‌آید که در این شرایط وجود ناخالصی در ترکیب ماده اولیه دارو موجب کاهش ماده موثره گیاه می‌شود. بنابراین در روند تولید داروهای گیاهی توجه به استانداردسازی یک ضرورت است.

در کتاب‌های دانشمندانی مانند ابن‌سینا درباره خواص درمانی گیاهان مطالبی نوشته شده بود. ما امروز این گیاهان را از نظر بالینی روی بیماران بررسی کرده‌ایم.

اگر این گیاهان مراحل آزمایش‌های بالینی را پشت سر نگذاشته باشد و اثر آن در درمان بیماری اثبات نشده باشد پزشک این دارو را قبول نمی‌کند. اگرچه آزمایش‌های بالینی مسیر بسیار پرزحمت و پرهزینه‌ای است،اما در روند تولید داروهای گیاهی ضرورت است. برای مثال گیاه خار مریم دارای ماده موثره‌ای به نام سیلیمارین است که این ماده در درمان کبد چرب بسیار موثر است و هیچ داروی شیمیایی به پای این دارو نمی‌رسد. بررسی‌های انجام شده نشان داده است این دارو در درمان هپاتیت هم بسیار موثر است. این نتیجه آزمایش‌های انجام شده روی تعدادی از بیماران است. این دارو فعالیت آنزیم‌های کبدی را به تعادل می‌رساند.

داروهای گیاهی امروزه در درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن حرف اول را می‌زنند. در بیماری‌های مزمن صرع یا فشار خون بالا بیمار باید مدت زمانی طولانی دارو مصرف کند. داروهای شیمیایی با طبیعت بدن سازگاری ندارد.

بعضی داروهای شیمیایی بتدریج در بدن جمع شده و اثرات مسمومیت ناشی از تجمع دارو در بدن ظاهر می‌شود. به همین دلیل امروزه استفاده از داروهای گیاهی در درمان بیماری‌های مزمن مورد توجه قرار گرفته است. در چین با جمعیت یک میلیارد و 400 میلیون نفر 70 درصد داروی مصرفی را داروی گیاهی تشکیل می‌دهد. هند از دیگر کشورهایی است که استفاده از داروهای گیاهی را به داروهای شیمیایی ترجیح می‌دهد. اما در کشورما مصرف داروهای شیمیایی به داروهای گیاهی اولویت دارد.

دستگاه گوارش، مغز دوم بدن

مصرف آنتی‌بیوتیک در کشور ما با مصرف آنتی‌بیوتیک در چین برابری می‌کند. این در حالی است که جمعیت کشور ما 70 میلیون نفر است. یافته‌های اخیر محققان کشور نشان داده است بین دستگاه گوارش و مغز ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. میکروب‌هایی که در روده زندگی می‌کنند به مغز فرمان می‌دهند و مغز را کنترل می‌کنند.

در حقیقت این دستگاه گوارش است که مغز یعنی فرمانده بدن را کنترل می‌کند. به همین دلیل گفته می‌شود دستگاه گوارش مغز دوم بدن است. باکتری‌هایی که در روده هستند نقش فرمانده مغز را دارند و با مغز ارتباط تنگاتنگی دارند. در نتیجه مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها به این میکروب‌ها آسیب می‌رساند و می‌تواند عملکرد مغز را مختل کند. وقتی این میکروب‌ها در نتیجه مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها آسیب می‌بیند هضم غذا بخوبی انجام نمی‌شود و بقایایی از مواد جذب خون می‌شود.

در نتیجه سیستم ایمنی بدن فعال شده و فرآیند التهاب ایجاد می‌شود که به مغز منتقل خواهد شد. این امر می‌تواند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های مغزی، آلزایمر، اضطراب و افسردگی باشد. به عبارت دیگر بروز این بیماری‌ها می‌تواند از نشانه‌های عملکرد نامناسب میکروب‌های روده باشد.

در این بین مصرف فرآورده‌های پروبیوتیک مانند ماست پروبیوتیک می‌تواند تضمین‌کننده سلامت دستگاه گوارش باشد.

داروهای شیمیایی تسکین‌دهنده موقت است

متاسفانه پزشکان ما آن طور که باید از داروهای گیاهی استقبال نمی‌کنند، چون داروهای گیاهی را نمی‌شناسند. برای مثال تحقیقات جدید نشان داده است زردچوبه می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر داشته باشد.

هندی‌ها در تهیه غذاهای خود از زردچوبه زیاد استفاده می‌کنند، به همین دلیل به مراتب شیوع بیماری آلزایمر در این کشور کمتر است. بیش از هزار مقاله در زمینه تاثیر زردچوبه به عنوان یک ماده ضدالتهاب و ضدسرطان دستگاه گوارش منتشر شده که این خواص در آزمایش‌های بالینی به اثبات رسیده است. اما این یافته‌ها در کشور ما به عنوان راهکاری برای درمان یا کاهش عوارض بیماری مورد توجه قرار نمی‌گیرد. پزشکان ما دنبال این هستند که به کمک یک داروی شیمیایی در مدت زمانی کوتاه بیماران را درمان کنند. گرچه داروی شیمیایی بسرعت اثر می‌کند، اما این اثر کورتون است و در حقیقت این دارو فقط تسکین‌دهنده است و بیماری هنوز وجود دارد. این در حالی است که با مصرف داروهای گیاهی اثرات آن بتدریج در بدن خود را نشان می‌دهد و این موضوع متاسفانه در کشور ما کمتر مورد توجه است.



منبع: باشگاه خبرنگاران


۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن