تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834102502
۱۱ راهکار برای برون رفت از شرایط رکود تورمی |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ۱۱ راهکار برای برون رفت از شرایط رکود تورمی
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیلی از وضعیت اقتصادی کشور ۱۱ راهکار برای برون رفت از رکود تورمی پیشنهاد کرد.
کد خبر: ۴۴۸۱۳۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۴ - 09 November 2014
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیلی از وضعیت اقتصادی کشور ۱۱ راهکار برای برون رفت از رکود تورمی پیشنهاد کرد.
به گزارش تسنیم، دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در تحلیلی با بررسی وضعیت اقتصادی کشور و راهکارهای برون رفت از رکود تورمی اعلام کرد: تصحیح نگاهها به مسائل اقتصاد کلان، لحاظ واقعیتهای ساختاری و در نظر گرفتن متغیرهای مربوط به حوزه اقتصاد سیاسی به عنوان سه رکن اساسی برای سیاستگذاریهای موثر و تحقق اهداف سیاسی باید مورد توجه و تأکید قرار گیرد، در همین راستا برای برون رفت از شرایط رکود تورمی موجود انجام اقدامات زیر ضرورت دارند:
1- جهتدهی منابع پولی و مالی و ارزی به سمت فعالیت های مولد با نظارت کامل دولت، نظام بانکی و صنوف مربوطه و به صورت مشروط و در ازای افزایش تولید و ارتقای کیفیت و فناوری، در حال حاضر، منابع پولی و مالی عمدتا صرف فعالیتهای سوداگرانه و نامولد میشود. برخی از فعالیتهای بانکهای خصوصی اساسا اختلال زاست و به جای اعتلا و رشد تولید در جهت فعالیتهای نامولد و مزاحم تولید تنظیم شده است، از این رو نظارت کردن بر کل جریان نقدینگی از ضرورتهای حاضر است، البته کمک پولی و مالی به عنوان تولید هم باید با نظارت دقیق همراه باشد، بنابراین سیاست پولی انبساطی گزینشی برای تولید و سیاست پولی انقباضی گزینشی برای فعالیتهای دیگر، یکی از راهکارهای اساسی در این حوزه است.
منابع ارزی هم ابتدا باید به منظور تأمین نیازهای بنگاهها برای کالاهای واسطهای، سرمایهای و مواد اولیه اختصاص یابد، از این رو برای تولید هم قابلیت دسترسی آسان به ارز مهم است و هم ثبات قیمت ارز، نمیتوان ارز گران و بیثبات در اختیار تولیدکننده قرار داد و انتظار کاهش قیمت ها و تورم هم داشت.
2- اعمال کنترل قیمت نهادههای تولید و حذف واسطهگریهای چند لایه در تأمین مواد اولیه و کالاهای واسطهای.
اساسا با آزاد گذاشتن واسطهها و دلالان در بیثبات کردن قیمت نهادهها و کالاهای واسطهای آزاد و کنترل قیمت تولیدکننده، تولید نابود میشود.
حتی وقتی قیمت انرژی افزایش مییابد باید به تولیدکننده کمک کرد (و بعد هم الزام کرد) که ساختار فنی خود را اصلاح کند، نه اینکه در ساختار فنی موجود، نهاده انرژی را گران کرد و انتظار تثبیت قیمت تولیدکننده را داشت.
3- تنظیم و اصلاح مقیاس بنگاهها، اگر تعداد زیادی بنگاه بدون تنظیم و هماهنگی مبادرت به تولید یک محصول با بازار محدود کنند قیمت تمام شده آنها بالا خواهد بود، از این رو رقابتپذیری لازم برای صادرات را تأمین نمیکند و با کالاهای وارداتی هم رقابت نخواهند کرد.
4- تنظیم سیاستهای تجاری در جهت حمایت از تولید داخلی و رفع انحصار در واردات نهادهها و کالاهای واسطهای و سرمایهای و جلوگیری از واردات کالاهای رقیب تولید داخل و حمایت مشروط از تولیدکننده داخلی از این مجرا.
در شرایط ضعف تولید داخلی و نبود رقابتپذیری حمایت تجاری از تولید یک ضرورت است، اما حمایت باید مشروط و محدود و زمان دار باشد و حمایت شونده هم، مسئولیت های خود را تشخیص داده و اجرا کند.
متأسفانه عرصه تجارت خارجی در کشور با پدیده انحصار، منفعتطلبیهای خاص و فساد آمیخته است و باید برای سالمسازی آن اقدام عاجل صورت گیرد، در این شرایط سازوکارهای تجاری کارکرد گمرک و مناطق آزاد باید تجلی مسئولیت شناسی، پاک دستی و اهتمام به منافع ملی و تدبیر و تعقل باشد.
5- مهار محدود کردن بخش نامولد، به طور کلی در اقتصاد باید تولید محور باشد و تجارت و خدمات نقش مکمل داشته باشند، نمیتوان تجارت و خدمات را متن قرارداد و تولید را در حاشیه جای داد.
امروزه درآمد اکتسابی به طور کامل و شدید تحتالشعاع عایدی سرمایهای و جریان سرمایهای قرار گرفته است و به نظر میرسد تا این رویه اصلاح نشود و درآمد اکتسابی اصل و در مقابل عایدی سرمایهای و جریان سرمایهای نقش فرعی پیدا نکنند نباید انتظار داشت اقتصاد پویا و رو به رشد باشد.
بخش نامولد از چند مجرای مهم تولید را تحت فشار قرار داده است، اولا بخش قابل ملاحظهای از منابع را به خود اختصاص داده است، از این رو فعالیتهای مولد با محدودیت در دسترسی به منابع مواجه است، ثانیا بازدهیهای بالا در فعالیتهای مزاحم و نامولد هزینه فرصت منابع برای تولید و سرمایه گذاری را بسیار بالا میبرد، سوم و از همه مهمتر، فعالیتهای گسترده نامولد اقتصاد را به یک بازی برد ـ باخت و با جمع صفر تبدیل کرده است، بنابراین بهرهمندی عوامل نامولد از درآمدهای بسیار بالا به قیمت محرومیت عوامل مولد (صاحبان سود، دستمزد و اجرا) تمام و این باعث تضعیف مستمر تولید میشود، با این وضع نمیتوان به رشدهای بالا و رونق مستمر دست یافت، مگر اینکه به لحاظ مالیات ستانی، تخصیص منابع ، قوانین محدودکننده و کنترل فساد و نظارت بخش نامولد که گسترده وسیعی از فعالیتهای مشروع و نامشروع را شامل میشود را محدود کرد.
نکته قابل ذکر این است که نقش بانکهای خصوصی و عدم شفافیت نظام بانکی در تسهیل امور فعالیتهای نامولد بسیار برجسته است و باید شدیدا بر آنها نظارت کرد.
6- رکود بخش مسکن برای اقتصاد بسیار مشکل زاست ولی باید دید که این مشکل از چه عواملی نشئت میگیرد، عمده مشکل اکنون در طرف تقاضاست وقتی در طول پنج سال قیمت مسکن چند برابر میشود و جنبههای سوداگری آنچنان تشدید میشود که همه به ساخت و ساز در این زمینه اقدام میکنند و بانکهای خصوصی و هلدینگها و نهادها وارد فعالیتهای سوداگرانه مسکن میشوند و در فکر این نیستند که مثلا آپارتمان متری 4 میلیون تومان در مناطق جنوب تهران باید توسط کارگر و کارمند خریداری شود و آنها محدودیت درآمد دارند، بنابراین قراردادن ساختمان و مسکن در مدار فعالیتهای سوداگرانه و ایجاد بیثباتی شدید در این بخش، این بخش را به ورطه رکود میکشاند، بنابراین باید با اعطای تسهیلات و کمکها به طرف عرضه و ایجاد ساختمانهای مسکونی با قیمت منطقی (اما بدون سوبسید) استانداردهای قیمتی در این بازار ایجاد کرد که اقشار متوسط و پایین متوسط بتوانند بدون تحمیل هزینه به دولت تقاضای مسکن کنند، اعطای وام خرید همراه با جار و جنجال، زمینه را برای سوداگران و گرانی بیشتر مسکن فراهم میکند تا رفع مشکل آن.
باید زمینهای فراهم کرد که در مناطق خوب شهری مردم بتوانند با قیمت تمام شده مناسب (بدون سوبسید) مسکن خریداری کنند، این امر باعث میشود سیطره و وجود سوداگران که عامل اصلی اختلال این بخش محسوب میشوند محدود و تضعیف شود.
7- باید فنر مارپیچی قیمتهای کلیدی ـ تورم را متوقف کرد، اساسا تغییر قیمتهای کلیدی برای اصلاح قیمتهای نسبی است اما چند دهه است که تغییر قیمتهای کلیدی، مرتبا تکرار شده است و به دنبال آن قیمتهای دیگر (چه مرتبط و چه نامرتبط) حتی بیش از آن قیمت کلیدی افزایش یافته اند و روز به روز این فنر قویتر شده است و نه تنها برای تخصیص منابع و رفع اختلالها هیچ اثری نداشته است، بلکه حتی زمینه جولان و گسترش فعالیتهای نامولد را فراهم کرده است.
اقتصاد در شرایط کنونی با رکود تورمی مواجه است و منشأ رکود تورمی طرف عرضه اقتصاد است.
شوک درمانیهای اخیر، خصوصا پرشهای ارزی در چند سال گذشته و بیثبات شدن انتظارات تورمی و تورم هزینهها و چپاول سوداگران و نامولدها عامل اصلی این وضعیت است، از این رو اگر اطمینان وجود دارد که با اصلاح قیمتی، وضعیت نسبی آن تصحیح میشود و دوباره به وضع اول باز نمیگردد و اساسا کشور را در وضعیت باثبات و تعادلی مطلوب قرار میدهد باید این کار را انجام داد، اما اگر قرار است با اصلاح یک قیمتی بعد از چند ماه وضعیت نسبی آن از قبل بدتر شود و هزینههای زیادی هم بر اقتصاد تحمیل کند نباید چنین اقدامی را انجام داد. متأسفانه بعضی از مسئولان اقتصادی چارچوب تحلیلی خود را به سطحی تنزل دادهاند که به این آثار هیچ توجهی نمیکنند و تمایل به افزایش مستمر قیمتهای کلیدی دارند و این رویه، مدام اقتصاد را با بیثباتی مواجه میکند و تولید در این شرایط محدود میشود.
8- اگر بسیاری از بنگاهها حمایت شوند و مورد نظارت قرار گیرند و حمایت از آنها به ارتقای کیفیت و اصلاح سازمان کار و تولید آنها مشروط شود، زمینههای ارتقای تولید فناورانه و صادرات آنها فراهم میشود.
تا به حال حمایت همه جانبه تجاری و مالی از بنگاهها صورت گرفته است و همین موضوع سبب شده تا آنها به جای ارتقای کیفی، تنها انحصار قیمتی اعمال کنند و حتی کیفیت کالاهایشان را هم تنزل دهند.
حمایتها باید در مقابل ارتقای کیفی و رشد فناوری صنعتی انجام شود، از این رو باید از این طریق به تأمین رقابتپذیری تولیدات داخلی و بهرهمندی آنها از صرفههای مقیاس از طریق صادرات کمک کرد.
9- ایجاد امنیت برای شغلهای خودگردان در روستا و حومه شهرها، برای کاهش سرقت و ناامنی بی امنیتی لازم است که بخش انتظامی کشور به این موضوع توجه خاص داشته باشد زیرا توجه به آن باعث میشود که برای فعالیتهای کوچک مقیاس دامداری و کشاورزی انگیزه مناسب شکل گیرد.
10- برنامهریزی برای دستیابی به بازارهای منطقه مخصوصا عراق از جهت صادرات کالاهای صنعتی و غذایی، صدور خدمات مهندسی، شرکت در پیمانکاری و مناقصات بزرگ آن کشورها، این امر به برنامهریزی علمی و دقیق و پیگیریهای مجدانه مسئولین سیاسی و اقتصادی نیاز دارد.
11- کارآمد کردن بازار سرمایه و بورس سهام برای تأمین وجوه سرمایهگذاری بنگاهه،. از طریق ایجاد اطلاعات متقارن و حذف رانتهای انحصاری و اعمال مدیریت نظارت آمیز بر فعالیتهای آن، بازار سهام ما اکنون عمیق نیست و ساختار رقابتی و شفاف ندارد، در حالی که میتوان از این طریق، وجوه پساندازی مردم را به خوبی به سمت نیازهای سرمایهگذاری جهت داد.
جلوگیری از افزایش نرخ سود بانکی و بازدهی فعالیتهای سوداگرانه می تواند به جذب سرمایههای پساندازی مردم به بازار سهام کمک کند، متقابلا سرکوب قیمت تولیدکننده و آزاد گذاشتن قیمت نهادهها در شرایط شوک درمانی عامل محدودکننده و راکدکننده بازار سرمایه است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]
صفحات پیشنهادی
ابلاغیه جدید دولت برای خروج غیرتورمی از رکود |اخبار ایران و جهان
ابلاغیه جدید دولت برای خروج غیرتورمی از رکود در جدیدترین مصوبات در این خصوص هیئت دولت با تصویب مصوبه ای مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی را موظف کرده است در راستای اجرای کامل سیاست های دولت برای خروج غیرتورمی از رکود تکالیفی را با رعایت قوانین و با استفاده از اعتبارات مصوب اجرابهبود شرایط کسب و کار در ایران |اخبار ایران و جهان
بهبود شرایط کسب و کار در ایران بانک جهانی در گزارش جدید خود از آسانتر شدن نسبی آغاز کسب و کار در ایران و تجارت با این کشور خبر داد و اعلام کرد که ایران از نظر حمایت از سرمایهگذاران در ردهبندی جهانی ۱۱ پله نزول داشته است کد خبر ۴۴۵۸۰۷ تاریخ انتشار ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۳ - 30 Oشرایط جدید عزلونصب رئیسکل بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
شرایط جدید عزلونصب رئیسکل بانک مرکزی سناریوهای مطرح برای نحوه عزل و نصب ریاست بانک مرکزی و همچنین جزئیات آخرین تصمیمات مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اداره مهمترین نهاد پولی کشور از محورهای گفتوگوی تسنیم با مصباحی مقدم است کد خبر ۴۴۶۰۷۰ تاریخ انتشار ۰۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۲۱ - 31 Ocپاسخ به پنج سوال کلیدی پیرامون رکودزدایی |اخبار ایران و جهان
پاسخ به پنج سوال کلیدی پیرامون رکودزدایی با رسیدن تورم به زیر 20 درصد انتظار میرود مجددا انتقاداتی از سوی برخی سیاسیون درخصوص ضرورت توجه به رکود و بازنگری در کنترل تورم مطرح شود کد خبر ۴۴۵۵۶۷ تاریخ انتشار ۰۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۳ - 29 October 2014 عضو کارگروه تخصصی ستاد هماهنگیاعلام شرایط جایگزینی خودروهای فرسوده |اخبار ایران و جهان
اعلام شرایط جایگزینی خودروهای فرسوده کد خبر ۴۴۵۰۸۵ تاریخ انتشار ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۲ - 27 October 2014 مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از ضرورت جایگزینی خودروهای کاربراتوری در کشور خبر داد و گفت با توجه به آلایندگی بسیار بالای خودروهای کاربراتوری باید طرح جایگزینی آن ها با خودرکشاورزی خانوادگی راهکاری برای مقابله با گرسنگی |اخبار ایران و جهان
کشاورزی خانوادگی راهکاری برای مقابله با گرسنگی بر اساس این گزارش بالغ بر 84 درصد مزارع جهان کمتر از دو هکتار مساحت دارند با این وجود وسعت مزارع از تنوع بالایی برخوردار بوده به طوری که مزارع بزرگتر از 50 هکتار که شامل مزارع خانوادگی نیز می شود دو سوم مساحت اراضی کشاوزی جهان راراهکارهای وزیر اقتصاد برای جلوگیری از رانت نفتی |اخبار ایران و جهان
راهکارهای وزیر اقتصاد برای جلوگیری از رانت نفتی وزير اقتصاد در سخنراني كه روزگذشته در خصوص وضعيت فساد داشته است به هيچوجه رد نميكند كه سازمانهاي تابعه وزارت اقتصاد در معرض فساد قرار دارند به ويژه اينكه بيشتر رانتهاي فسادبرانگيز طي دو سه سال اخير غالبا در سازمانهاي پولي و مبررسی علل بروز رکود تورمی و راهحل برای برون رفت از آن |اخبار ایران و جهان
بررسی علل بروز رکود تورمی و راهحل برای برون رفت از آن کد خبر ۴۴۷۹۸۰ تاریخ انتشار ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۷ - 09 November 2014 دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود تورمی در قالب گزارش چرایی بروز رکود تورمی و جهتگیریشرايط فروش قسطی آپارتمان در منطقه ۲۲ |اخبار ایران و جهان
شرايط فروش قسطی آپارتمان در منطقه ۲۲ مبنای قیمتگذاری در این منطقه نزدیکی و دوری به دریاچه چيتگر است این دریاچه تاثیر قابل توجهی بر زمینها و آپارتمانهای منطقه 22 تهران در دو سه سال اخیر گذاشته است کد خبر ۴۴۴۹۸۷ تاریخ انتشار ۰۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۳۲ - 27 October 2014 کافی است یشرایط خریدوفروش سهام عدالت اعلام شد |اخبار ایران و جهان
شرایط خریدوفروش سهام عدالت اعلام شد رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت بر اساس قانون اقساط سهام عدالت از محل سود آن تسویه می شود و اگر تا پایان سال ۹۴ این اقساط پرداخت نشود باید باقیمانده را مردم پرداخت کنند یا اینکه بخشی از سهام عدالت که پول آن پرداخت شده آزادسازی شود کد خبر ۴۴۵۱کارتون: شرایط اقتصاد جهانی |اخبار ایران و جهان
کارتون شرایط اقتصاد جهانی کد خبر ۴۴۶۴۹۷ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۳ - 02 November 2014 علی جهانشاهی ـ شرقشرایط ثبتنام وام ازدواج در ۱۶ بانک |اخبار ایران و جهان
شرایط ثبتنام وام ازدواج در ۱۶ بانک بانک مرکزی با تشریح نحوه ثبت نام متقاضیان وام ازدواج اعلام کرد مهلت تکمیل مدارک مورد نیاز را 2 ماه از زمان ثبت نام است کد خبر ۴۴۶۴۹۳ تاریخ انتشار ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۰ - 02 November 2014 بانک مرکزی با تشریح نحوه ثبت نام متقاضیان وام ازدواجتسهیلات صندوق تامین مالی خرد روستایی برای اشتغالزائی |اخبار ایران و جهان
تسهیلات صندوق تامین مالی خرد روستایی برای اشتغالزائی کد خبر ۴۴۷۶۳۰ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۱ - 08 November 2014 80 درصد وامهای قرضالحسنه صندوق تامین مالی خرد روستایی درراستای اشتغالزائی توسعه کسب و کارها و رونق تولید در مناطق روستائی کشور است به گزارش روابط عمومی پایرانسل سالانه چه قدر به دولت پول میدهد؟ |اخبار ایران و جهان
ایرانسل سالانه چه قدر به دولت پول میدهد مدیر عامل اپراتور دوم ارتباطی به درآمدزایی ایرانسل برای دولت اشاره کرد و گفت طی هشت سال گذشته 17میلیارد و 300 هزار تومان درآمدزایی برای دولت داشتهایم که از این میان 11 میلیارد و 200 هزار تومان به طور مستقیم پرداخت شده است و به عبارت دیگبا ارزشترین برندهای خودروسازی جهان |اخبار ایران و جهان
با ارزشترین برندهای خودروسازی جهان در گزارش بهترین برندهای جهانی که از سوی بازوی تبلیغاتی گروه اومنیکام برای سال 2014 منتشر و غول ژاپنی تویوتا برای یازدهمین سال پیاپی ارزشمندترین برند در میان برندهای خودروسازی جهان شناخته شد کد خبر ۴۴۴۵۲۵ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۵ - 2پیام اقتصادی امام حسین علیه السلام به ایرانیان؟ |اخبار ایران و جهان
پیام اقتصادی امام حسین علیه السلام به ایرانیان کد خبر ۴۴۷۶۳۲ تاریخ انتشار ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۲ - 08 November 2014 چگونه است که این دوستان فقط در آستانه ماه محرم به فکر یتیم نوازی می افتند و در ایام نوروز و سایر تعطیلات فرصت فکر کردن به چنین امور خیری را ندارند به گزارش کاسب نیرونمایی از خودروهای جدید میتسوبیشی در ایران |اخبار ایران و جهان
رونمایی از خودروهای جدید میتسوبیشی در ایران کد خبر ۴۴۴۶۰۱ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰ ۴۱ - 25 October 2014 در آخرین روز مهرماه طی مراسمی از دو خودروی جدید میتسوبیشی در ایران رونمایی شد طی این مراسم آرین موتور نماینده رسمی وارد کننده خودروهای میتسوبیشی درایران-
اقتصادی
پربازدیدترینها