واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آبان ۱۳۹۳ (۱۵:۲ب.ظ)
اجراي "برنامه خانه و مدرسه" براي مقابله با مواد مخدر دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران با همکاري ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران، وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزيستي مراسمي را روز يکشنبه، 18 آبان ماه سال جاري در تهران برگزار کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران با همکاري ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران، وزارت آموزش و پرورش و سازمان بهزيستي به مناسبت اجراي برنامه خانه و مدرسه در کشور جمهوري اسلامي ايران تحت برنامه کشوري همکاري فني در زمينهَ مقابله با مواد مخدر و جرم در جمهوري اسلامي ايران و برنامهَ منطقه اي براي افغانستان و کشورهاي همسايه و با هدف حمايت از برنامه هاي علمي و مبتني بر شواهد پيشگيري از مصرف مواد، به خصوص برنامه هاي خانواده-محور، مراسمي را روز يکشنبه، 18 آبان ماه سال جاري در تهران برگزار کردند.
در مراسم افتتاحيه اين برنامه، ليک بونوات، نمايندهَ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوري اسلامي ايران گفت: "جوانان در سرتاسر جهان در خطر سوءمصرف مواد هستند، چرا که در برههاي از زندگيشان هستند که ميتوانند به راحتي تحت تأثير همسالان و کساني قرار گيرند که آنان را سرمشق خود قرار مي دهند و مواد روانگردان استفاده مي کنند." در جمهوري اسلامي ايران، که 60 درصد از جمعيت آن را افراد کمتر از 30 سال تشکيل ميدهد، نسل جوان گروه آسيب پذير به شمار مي رود. مسئولان کشوري و سازمان ملل متحد نگراني جدي خود را نسبت به روند رو به رشد سوء مصرف محرک هاي نوع آمفتاميني در کشور ابراز کرده اند.
بونوات افزود: "برنامه هاي مبتني بر شواهد پيشگيري از مصرف مواد جزو اصلي راهکارهاي موفق کوتاه و ميان مدت در زمينهَ کنترل مواد هستند". و همچنين اظهار داشت: "چنين برنامه هايي مقرون به صرفه هستند: برنامه هاي مبتني بر شواهد پيشگيري از مصرف مواد در جوانان به ازاي هر يک دلار، با در نظر گرفتن هزينه هاي جرم، بيکاري و بيماري، 10 دلار و يا حتي بيشتر صرفه جويي ميکنند، در نتيجه اجراي چنين برنامه هايي را بايد ارتقاء داد."
اجراي فعاليت هاي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در زمينهَ کاهش تقاضاي مواد در جمهوري اسلامي ايران در چهار سال گذشته به لطف کمکهاي مالي دولتهاي نروژ، آلمان و سوئد امکانپذير بوده است. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با همکاري نزديک ستاد مبارزه با مواد مخدر جمهوري اسلامي ايران برنامه هاي پيشگيري را جهت استفاده در اجتماعات، محيطهاي آموزشي و زندان، براي گروههاي هدف در معرض خطر، تدوين نموده و به طور آزمايشي اجرا کرده است.
برنامه هاي پيشگيري از مصرف مواد دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ايران تمام جوانب مصرف مواد (به عنوان مثال مواد، مانند محرکهاي نوع آمفتامين، حشيش و مواد افيوني) را در بر ميگيرد. اين برنامه ها با تأکيد بر نسل جوان در معرض خطر، خدماتي را در موقعيتها و مقاطع مختلف زندگي، از خانواده ها گرفته تا محيطهاي آموزشي، گروه هاي پرخطر، زندانها و محيطهاي کاري فراهم مي کند. کارشناسان ملي از طريق همکاري و مساعدت فني دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با اقدامات مناسب و مبتني بر شواهد بين المللي در زمينهَ پيشگيري آشنا ميشوند.
در پايان اين مراسم بونوات بر توجه، منابع و تلاشهاي بيشتر در زمينهَ پيشگيري از مصرف مواد به عنوان ابزاري جهت پرداختن هر چه مؤثرتر به چالش مواد تأکيد کرد. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد با حمايت شرکاي مالي خود توانست به تلاشهاي ملي در فراهم آوردن اطلاعات علمي و همچنين ارتقاي مهارتها و فرصتها جهت انتخابهاي صحيح و سالم ياري رساند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]