محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843272387
پیام علامه امینی به علامه جعفری چه بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
پیام "علامه امینی" به "علامه جعفری" چه بود؟
«اين نامه را بدهيد به جعفري و به ايشان بگوييد: ما اكنون در اين عالم برزخ ديگر نميتوانيم كاري بكنيم ولي شما در آن دنيا در ميدان كار هستيد و ميتوانيد دربارة اميرالمؤمنين(ع) كار كنيد».
به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران؛ استاد محمد تقی جعفری درسال 1304 ه ش در محله جمشید آباد/عمو زین الدین تبریز به دنیا آمد، پدرش «کریم»شخصی درس نخوانده بود اما صدق و صفای خاصی داشت و نقل شده است که در مغازه نانوایی خود هیچ گاه بدون وضو به خمیر نان دست نمی زد.
*آغازتحصیل علم
مادر استاد محمد تقی جعفری سواد قرآنی داشت و قرائت قرآن را به خوبی به فرزندش یاد می دهد، و محمد تقی چنان خوب قرائت قرآن را فراگرفته بود که وقتی در6سالگی، درسال 1310شمسی برای اولین بار وارد مدرسه«اعتمادیه» تبریز شد، مدیر مدرسه، پس از شنیدن قرائت قرآن او لبخندی زد و گفت:«خیلی خوب خواندی، نیازی به درس های کلاس اول و دوم نداری؛ از فردا وارد کلاس سوم شو».
پس ازمدتی ایشان وارد مدرسه «طالبیه» تبریز شد و درآنجا «امثله» و«صرف میر» را نزد استاد سید حسن شربیانی و «البهجه المرضیه» و «المطول» را نزد استاد میرزا علی اکبر اهری فراگرفت.
وی در15سالگی برای ادامه تحصیل خود به تهران هجرت می کند و مدرسه فیلسوف، درجوار امامزاده اسماعیل اولین جایی بود که برای کسب علم ودانش قدم به آنجا گذاشت و مکاسب و کفایه را نزد استاد آیت الله حاج شیخ محمد رضا تنکابنی آموخت و نزد آیت الله میرزا مهدی آشتیانی که درمدرسه مروی تدریس می کرد منظومه حکیم ملاهادی سبزواری و بخشی از اسفار را فرا گرفت.
استادمحمدتقی جعفرى پس از حدود سه سال اقامت در تهران در سال 1325 ه ش به حوزه علميه قم مشرف شده و حدود يك سال در آنجا مشغول تحصيل شد و از محضر بزرگانى چون آيت الله سيد محمد تقى خوانسارى، سيد محمد حجت كوه كمرى، سيد صدرالدين و امام خمينى (ره) و... مستفيض گردید.
استاد، روزى نامهاى از برادرش دريافت مىكند كه مادر مريض است و بيا و او را ببين، وقتى استاد جعفرى خود را به تبريز مىرساند معلوم مىشود مادر ده روز پيش از رسيدن نامه به دست وى از دنيا رفته است . از اين رو، بسيار متاثر مىشود، وبادلی شکسته، اشک ریزان درمراسم عزاداری مادرش شرکت کرد .
*هجرت به دیار امیرالمومنین(ع)، نجف
علامه جعفری پس از مدت كوتاهى اقامت در تبريز، در سال 1363ه ق به اصرار آيت الله ميرزا فتاح شهيدى رهسپار نجف مىگردد. استاد در اين باره مىگويد: «عمده محرك من براى رفتن به نجف مرحوم شهيدى شد، يادم مىآيد مقدارى از وسايل راه را هم ايشان فراهم كرد» .
این عالم فقید درنجف اشرف به مدرسه «صدر» وارد مىشود و بار ديگر، جلد دوم كفايه آخوند خراسانى را مطالعه و بحث مىكند و در درسهاى خارج آيات عظام شيخ محمد كاظم شيرازى، آيت الله خويى، آيت الله سيد محمود شاهرودى، آيت الله حكيم ، آيت الله سيد جمال گلپايگانى، آيت الله سيد عبد الهادى شيرازى و آيت الله ميلانى شركت مىكند و به موازات شركت در درسهاى خارج، اصول و فقه، در محضر استادان بزرگى چون آقا شيخ صدرا قفقازى و آقا شيخ مرتضى طالقانى به فراگيرى دروس فلسفى و عرفانى مشغول مى شود.
*دریافت اجتهاد از بزرگان نجف
پس از سه سال تحصيل در نجف اشرف، در سن 23 سالگى موفق به دريافت درجه اجتهاد از سوى آيت الله شيخ كاظم شيرازى مىشود و در مجموع، حدود هفده سال در نجف اقامت مىكند .در اين مدت علاوه بر تحصيل، به تدريس خارج فقه و اصول و دروس فلسفه و معارف و نگارش كتاب مشغول مى شوند .
سرانجام استادمحمد تقی جعفری پس از پايان تحصيلات و تكميل معلومات، عازم ايران مىگردد. پس از بازگشت به ايران، در قم به خدمت آيت الله العظمی بروجردى شرفياب مىشود . ايشان از استاد مىخواهد تا در قم بماند و به تدريس بپردازد . از آنجا كه آب و هوای قم با مزاج ایشان سازگار نبود، عازم مشهد مىگردد و پس يك سال اقامت در مشهد به تهران بر مىگردد و پس از يك سفر ديگر به نجف، به توصيه استادان بزرگوارش دوباره به ايران برمى گردد و پس از بررسى نيازهاى موجود علمى و فكرى و فرهنگى جامعه، به جاى تدريس فقه و اصول، . . . به كار پاسخ گويى به شبهات جوانان و تحقيق و تاليف مى پردازد.
*مفسرمثنوی
استاد جعفري به تفسير مثنوي پرداخت تا مقدمهاي باشد براي شناخت و تفسير كلام امير المؤمنين(ع) درکتاب شریف نهج البلاغه.
يكي از بستگان نزديك استاد، در خواب ديد كه در برابر علامه عبدالحسين اميني، صاحب «الغدیر» نشسته است. علامة اميني پرسيد: آيا شما جعفري را ميشناسيد؟ گفت: آري. علامه اميني گفت: نامهاي ميدهم به ايشان بدهيد پرسید:اجازه دارم نامه را باز كنم و بخوانم؟ وقتي پاسخ مثبت شنيد، در نامه نظر انداخت؛ ديد خيلي معنوي و ملكوتي است؛ به قدري نوراني بود كه حالي خاصّ پيدا كرد: علامه اميني با تأكيد گفت: «اين نامه را بدهيد به جعفري و به ايشان بگوييد: ما اكنون در اين عالم برزخ ديگر نميتوانيم كاري بكنيم ولي شما در آن دنيا در ميدان كار هستيد و ميتوانيد دربارة اميرالمؤمنين(ع) كار كنيد». به اين ترتيب، ترجمه و تفسير نهج البلاغه آغاز شد و تا پايان عمر استاد ادامه يافت و 27 جلد از آن منتشر شد. علامه جعفري با تمام صلاحيت هايي كه در شناخت هستي و جهان بينيهاي شرقي و غربي داشت، كوشيد كلام حضرت امير المؤمنين علی(ع) را به درستي بشناسد و به بهترين شكلي بشناساند. ایشان در اين راه، مكاتب گوناگون و نظريههاي مختلف را به ميدان طلبيد و با قدرت استدلال نشان داد كه نهج البلاغه كلام خالق نيست،اما برتر از كلام هر مخلوقي است و مطالب آن اگر درست و كامل روشن گردد، سراسر حقيقت و درستي است و در آن هيچ كژي و اشتباهي راه ندارد.
*انتشار بیش از80اثر ازاستاد
تا بحال بيش از هشتاد اثر از آثار استاد به طبع رسيده است و چاپ بعضي از آنان همچون شرح مثنوي در 15 جلد مكرر تجديدچاپ گرديده است، ضمناً تحت نظارت ايشان و طي 12 سال كاملترين كشف الابيات مثنوي مولوي در 4 جلد رحلي تحت عنوان «از دريا به دريا» منتشر شده است.
ازمهم ترین آثار برجسته ایشان شرح و تفسير بر نهج البلاغه مي باشد كه 27 جلد آن به زبان فارسي چاپ و منتشر شده است. ديگر اثر نفيس استاد جعفري، در زمينه بررسي و مقايسه افكار مولانا با فلسفه ها و جهان بيني هاي شرق و غرب مي باشد كه تحت عنوان مولوي و جهان بيني ها چاپ گردید.
*شرکت فعال درمبارزات انقلاب
ایشان درکنارتمام مشغله های علمی و دینی درمبارزات انقلابی مردم ایران علیه رژیم منحوس پهلوی شرکت فعال داشت وبه منظورآگاه کردن مردم از عمق جنایات و کینه توزی های پهلوی علیه مکتب اسلام براي اقشار گوناگون مردم در دانشگاهها و مساجد و... به سخنراني پرداخت. ساواك براي كنترل اين جلسات، مأموراني را ميفرستاد تا از آن گزارش تهيه كنند. هم اكنون بيش از 180 سند گزارشهاي ساواك دربارة علامه جعفري در دست است كه در كتاب «چراغ فروزان» منتشر شده است.
چون مأموران ساواك به درستي نميتوانستند از مباحث علمي و فلسفي استاد آگاه شوند، به ناچار از طريق منابع و مأموران متعدد از جلسات استاد گزارش تهيه ميكردند؛ به طوري كه در طول سالياني كه استاد زير نظر ساواك بود، بيش از 20 منبع از جلسههاي ايشان گزارش دادهاند.
بنابر اسناد ساواك، در جلسات استاد جعفري، عموماً جوانان و دانشجويان بودند به طوری که تعداد آنها به500 نفر می رسید .
ساواك در سال 1344با احضار استاد تأكيدکرد كه در درسهاي خوددو موضوع را رعايت كند: «یک ، نسبت به شاه مطلبي نگوييد؛ دو، نسبت به اسرائيل حمله و اعتراض نكنيد».
يكي از بازجويان ساواك، با اشاره به مباحث فلسفي استاد جعفري ميگويد:ايشان با همين حركت جوهري و همين حرفها، جوانان را به مبارز تبديل ميكند و به جان حكومت مياندازند.»
*حضوری تاثیرگذار در دانشگاه
علامه محمد تقی جعفری، ازمعدود روحانیونی بودکه به خوبی توانست با دانشگاهیان ارتباط برقرار کند وبرآنها تاثیرگذار باشد.ایشان همواره درمنزل و دانشگاه ها، جلسات درس برای اهل علم و دانشجویان برقرار می کرد و به سوالات آنان پاسخ می داد.
محقق گران قدر آقای دوانی، از صحنه های زیبا و به یادماندنی سخن می گوید که با چشم خود دیده است:«دانشجویان را می دیدم که استادجعفری را درمیان گرفته اند و با او سربحث دارند.او درمیان آنها فرو رفته بودو با لحن گرم و نرم خود به سوالات آنها پاسخ می داد، حتی درخیابان هم می دیدم که استاد با جمعی از دانشجویان که دورش را گرفته بودند، باسرعتی که در راه رفتن داشت، از پیاده رو می گذرد و باصدای رسا به پرسش های آنها پاسخ می دهد».
* پس از مرگ من درباره ام اغراق نکنید
استاد در اواخر زندگی، دچار بیماری سرطان ریه شد ودرسفری که عازم بیمارستان بود هنگام خداحافظی با خانواده گفت:«این سفر بدون بازگشت است پس از مرگ من درباره من اغراق نکنید و حال که به عمر خودنگاه می کنم، می بینم که چقدر سریع گذشت».
علامه جعفری، پس ازعمری مجاهدت دینی و علمی و خدمت به آستان امیرالمومنین علی(ع) سرانجام در25آبان ماه سال1377 ه ش به ملکوت اعلی پیوست و حوزه های علمیه و جهان تشیع را داغدار کرد.
حوزه
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
پخش سخنرانی علامه جعفری درباره امام حسین(ع) |اخبار ایران و جهان
پخش سخنرانی علامه جعفری درباره امام حسین ع کد خبر ۴۴۴۶۲۱ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۶ - 25 October 2014 مجموعه سخنرانی های مرحوم استاد علامه جعفری به مناسبت ایام عزادارای سالار شهیدان حضرت امام حسین ع از سوم تا چهاردهم آبان از رادیو فرهنگ پخش می شود به گزارش روابط عمومسیر مطالعاتی «پایگاه پژوهشی تحلیلی راهبردی» منتشر شد عاشوراپژوهشی با علامه جعفری و آیتالله جوادی آم
سیر مطالعاتی پایگاه پژوهشی تحلیلی راهبردی منتشر شدعاشوراپژوهشی با علامه جعفری و آیتالله جوادی آملیپایگاه پژوهشی تحلیلی راهبردی به مناسبت فرارسیدن ماه محرم سیر مطالعاتی با استفاده از نظر دکتر سنگری را منتشر نموده است تا عاشوراپژوهان بتوانند با تعمق درباره این اتفاق تاریخی مطالعهپخش سخنرانی های حسینی علامه جعفری |اخبار ایران و جهان
پخش سخنرانی های حسینی علامه جعفری کد خبر ۴۴۴۶۲۱ تاریخ انتشار ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۲۶ - 25 October 2014 مجموعه سخنرانی های مرحوم استاد علامه جعفری به مناسبت ایام عزادارای سالار شهیدان حضرت امام حسین ع از سوم تا چهاردهم آبان از رادیو فرهنگ پخش می شود به گزارش روابط عمومی رادیو فراولین سالگرد ارتحال علامه سیدمحمدتقی مقدم برگزار میشود
اولین سالگرد ارتحال علامه سیدمحمدتقی مقدم برگزار میشوداولین سالگرد ارتحال علامه سیدمحمدتقی مقدم محدث محقق و مؤلف برجسته علوم اسلامی فردا یکشنبه 11 آبان ماه در جوار حرم رضوی برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس اولین سالگرد ارتحال علامه سیدمحمدتقی مقدم همزمان با ایام سوگواریداستان ادب علامه امینی در برابر نام حضرت فاطمه زهرا (س)
داستان ادب علامه امینی در برابر نام حضرت فاطمه زهرا س امام حسین ع حکیمی هستند که انقلاب ده ساعته ایشان آنچنان طراحی شد که بعد از 14 قرن از طراوتش کاسته نشده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز حجت الاسلام والمسلمین ادیب نیشابوری از فضلای خطبای تهران درعلامه علی کورانی در گفتوگو با فارس: عربستان جرأت اعدام شیخ نمر را ندارد/ وهابیت تا ۱۰ سال دیگر نابود میشود
علامه علی کورانی در گفتوگو با فارس عربستان جرأت اعدام شیخ نمر را ندارد وهابیت تا ۱۰ سال دیگر نابود میشودیک روحانی برجسته لبنانی گفت عربستان سعودی نمیتواند تبعات اجرای اعدام شیخ نمر را تحمل کند تبعاتی که از یمن بحرین عراق ایران و آن را در بر میگیرد چرا که آزادگان وعکس قدیمی از دیپلمات در کنار علامه
یکشنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۲ عباس عراقچی معاون وزارت خارجه و عضو تیم مذاکرهکننده هستهای ایران نفر سمت چپ تصویر در کنار علامه محمدتقی جعفری و اکملالدین احسان اوغلو دبیرکل سابق سازمان همکاریهای اسلامی و رقیب انتخاباتی اردوغان رئیسجمهور ترکیه در انتخابات اخیر ایستاده است به گمجموعه اشعار علامه طباطبایی بار دیگر تجدید چاپ شد
مجموعه اشعار علامه طباطبایی بار دیگر تجدید چاپ شدکتاب ز مهر افروخته مجموعه اشعار علامه طباطبایی گردآوری سید علی تهرانی با ویرایش سوم و تجدیدنظر و اضافات جدید از سوی انتشارات سروش منتشر شد به گزارش خبرگزاری فارس کتاب ز مهر افروخته ناگفتههایی نغز همراه کامل ترین مجموعه اشعارعکس: عراقچی در کنار «علامه جعفری»
عکس عراقچی در کنار علامه جعفری عباس عراقچی معاون وزارت خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران نفر سمت چپ تصویر در کنار علامه محمد تقی جعفری و اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سابق سازمان همکاری های اسلامی و رقیب انتخاباتی اردوغان رییس جمهور ترکیه در انتخابات اخیر ایستاده اعراقچی در کنار "علامه جعفری" |عکس|
عراقچی در کنار "علامه جعفری" |عکس| عباس عراقچی معاون وزارت خارجه و عضو تیم مذاکره کننده هسته ای ایران نفر سمت چپ تصویر در کنار علامه محمد تقی جعفری و اکمل الدین احسان اوغلو دبیر کل سابق سازمان همکاری های اسلامی و رقیب انتخاباتی اردوغان رییس جمهور ترکیه در انتخابات اخیصالحی خوانساری: علامه ایازی شجره طوبی بود/ در قبال شناخت عالمان مسئولیت داریم
صالحی خوانساری علامه ایازی شجره طوبی بود در قبال شناخت عالمان مسئولیت داریمخطیب توانمند و استاد حوزه و دانشگاه علامه ایازی را یک شجره طوبی با میوههای فراوان توصیف کرد و گفت به خدا مسئولیت داریم اگر عالمِ عارفی سالها به ما خدمت کند و ناشناخته زیر خاک برود به گزارش خبرگزاری فعلامه طباطبایی به هنگام فوت
علامه طباطبایی به هنگام فوت در این حالت مؤمن محتضر پیامبر اکرم و امیرمؤمنان و امام مجتبی و ابی عبدالله را میبیند در اینجا بلافاصله به ملک الموت میگوید چرا معطل هستید مرا قبض روح کنید به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز مرحوم علامه طباطبایی قبل از این کهجعفری: دوستشناسی و دشمنشناسی پیام مکتب عاشوراست
سهشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ نماینده مردم بجنورد در مجلس شورای اسلامی بر شناخت یزیدیان و کوفیان زمان تأکید کرد و افزود دوستشناسی و دشمنشناسی پیام مکتب عاشوراست قاسم جعفری در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به همزمانی دو روز عاشورا و 13نرم افزار مجموعه آثار علامه حسن زاده آملی در قم عرضه شد -
نرم افزار مجموعه آثار علامه حسن زاده آملی در قم عرضه شد قم - خبرگزاری مهر کارشناس بخش تولید مرکز نور از عرضه نرم افزار مجموعه آثار علامه حسن زاده آملی توسط مرکز نور خبر داد محمدرضا همت آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد نرم افزار مجموعه آثار علامه حسن زاده آملی در قم عرضهتعامل اساتید و دانشجویان علامه از طریق پورتال فرهنگی و شبکههای اجتماعی
چهارشنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۹ معاون فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی از تعامل این دانشگاه با نهادهای فرهنگی دانشگاههای دیگر و مجموعههای فرهنگی خارج از نهاد دانشگاه برای ارتقای فعالیتهای فرهنگی دانشگاه علامه طباطبائی خبر داد غلامرضا ذکیانی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاهی خبرگزاریبا زیرعنوان مبحث ماهیت کتاب «حکمت صدرایی به روایت علامه طباطبایی» منتشر میشود
با زیرعنوان مبحث ماهیتکتاب حکمت صدرایی به روایت علامه طباطبایی منتشر میشودمدیر تدوین و چاپ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره از چاپ کتاب حکمت صدرایی به روایت علامه طباطبایی با زیرعنوان مبحث ماهیت در آیندهای نزدیک خبر داد محمد روحانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فاردر گفتوگوی دوجانبه صورت گرفت تجلیل آیتالله صافیگلپایگانی از علامه کورانی
در گفتوگوی دوجانبه صورت گرفتتجلیل آیتالله صافیگلپایگانی از علامه کورانیعلامه محقق استاد کورانی با حضور در بیت حضرت آیتالله العظمیصافیگلپایگانی با این مرجع تقلید دیدار و گفتوگو کرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از دفتر آیتالله صافیگلپایگانی در این دیدار که با اهدا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها