واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در بزرگداشت قیصر امین پور بیان شد؛
"حداد عادل": "قیصر" را در متن انقلاب شناختیم
رییس فرهنگستان زبان و ادبی فارسی گفت: "قیصر امین پور" شاعر انقلابی و جنگ بود که در متن انقلاب شناخته شد.
به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران حاضر در محل برگزاری مراسم بزرگداشت "قیصر امین پور" که عصر امروز در انجمن مفاخر ایران برگزار شد؛ "غلامعلی حداد عادل" رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی پس از برشماری دلایل دعوای میان شاعران نوسرا و کهن سرا افزود: قیصر از همه این ایرادات مصون بود.
به گفته حداد عادل، امین پور در زمان خود همواره با زبانی زنده و دور از هر گونه پیچیدگی شعر می گفت و اشعار او از لحاظ مضمون نیز هرگز تقلیدی پوچ، کورکورانه و قدیمی را نشان نمی دادند.
حداد عادل تصریح کرد: بارقه ها و جرقه های ابتکار و نوآوری در تک تک اشعار قیصر دیده می شود اما برتر از این ها اندیشه اوست.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: اگر شعر کهن سرایان ربطی به مردم و دغدغه های آن ها نداشت اما قیصر شاعر انقلاب و جنگ بود در اصل ما قیصر را در متن انقلاب شناختیم.
وی با اشاره به این که قدر شعرهای قیصر را می توان در سال 60 فهمید افزود: قیصر در آن روزها برای ما مثل بارانی بود که برچشمه ای ببارد.
وی اظهار داشت: در نومیدانه ترین اشعار قیصر رگه ای از بی ایمانی نمی بینیم و در اغلب اشعار او تعالی به چشم می خورد.
حداد عادل تصریح کرد: تعالی و چشم دوختن بدین منتها و افق های دور از ویژگی های قیصر به حساب می آید.
وی ادامه داد: آن چه حافظ را جاودانه کرده در شعرهای قیصر موج می زند، او متفکری است که افکار خود را به زبان شعر بیان می کند و رمز ماندگاری او این است که ذره ای بی اخلاقی در اشعار او دیده نمی شود.
حداد عادل گفت: قیصر به هیچ کدام از ایرادات وارده در شعر نو و کهن آلوده نبوده و نشان داده است که هم در قالب نیمایی و هم در قالب کهن می توان شعر خوب گفت.
وی اظهار داشت: برای سرایش یک شعر خوب باید فکر، اندیشه، ایمان و جوهر عشق داشته باشیم.
وی خاطر نشان کرد: همیشه حسرت می خورم که چرا خورشید عمر قیصر در نیم روز طلوع کرد.
حداد عادل در انتهای سخنان خود گفت: قیصر جوان ترین عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی بوده و چند سال قبل از آن به عنوان عضو فرهنگستان پذیرفته شد؛ وجود وی غنیمت بوده و به اصطلاح دیگر او یکی از قله های بلند شعر فارسی در دوران معاصر و کسی بود که شعر فارسی بعد از انقلاب وامدار او بود.
خبر تکمیل می شود...
انتهای پیام/ اس
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]