واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانواده درمانی در برابر سگ درمانی ترک اعتیاد تهران- ایرنا- محقق و کارشناس آسیب های اجتماعی گفت: مناسب ترین شیوه برای ترک اعتیاد ، روش خانواده درمانی است.
به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، «جعفر بای» با بیان اینکه هنوز یک شیوه استاندارد برای ترک اعتیاد به دست نیامده است، افزود: گواه این مساله ترک اعتیاد درصد کمی از مراجعان کمپ های ترک اعتیاد و نرخ بالای بازگشت به اعتیاد در آنان استاست.
نامبرده اعتیاد را یک آسیب جدی اجتماعی نگران کننده دانست و اظهار داشت: رشد فزاینده مصرف محرک های توهم زای صنعتی در جامعه و اعتیاد زنان به این مواد بر این نگرانی افزوده است.
وی افزود: شیوه های غیربومی که با باورها، اعتقادات و فرهنگ بومی محلی جامعه ما نیز بیگانه است، برای مبارزه با معضل اعتیاد پاسخگو نیست، روش هایی خشن و غیرانسانی مانند سگ درمانی که معتاد را در شرایط دشوار قرار می دهد و او را مجبور به ترک اعتیاد می کند، روش های مناسبی نیستند.
این آسیب شناس اجتماعی ادامه داد: امروزه کمپ های ترک اعتیاد با خطا و آزمایش روبرو هستند و هنوز یک شیوه استاندارد برای ترک اعتیاد به دست نیامده است. گواه این مساله ترک اعتیاد درصد کمی از مراجعان به این کمپ ها و نرخ بالای بازگشت افراد به اعتیاد است. تجربه جهانی نشان می دهد که مناسب ترین شیوه برای ترک اعتیاد، روش خانواده تراپی یا خانواده درمانی است.
بای با اشاره به اینکه خانواده در ایران به عنوان کانون مهر و محبت شناخته می شود، افزود: باید برای درمان معتادان از ظرفیت خانواده استفاده کرد زیرا خانواده حاضر است برای بهبود فرزند خود هر سختی را تحمل کند و پا به پای او تا آخرین لحظه همراه باشد، چتر حمایت خانواده از کارتخوابی معتادان جلوگیری می کند. البته این مطلب را نیز باید ذکر کرد که استفاده نادرست از ظرفیت خانواده این فرصت را به تهدید تبدیل می کند.
این محقق و آسیب شناس اجتماعی تصریح کرد: امروزه در دنیا برای ترک اعتیاد ابتدا به سراغ خود معتاد نمی روند بلکه در اولین گام برای بهبودی وی، عناصر پیرامون او را آموزش می دهند و از آنها کمک می گیرند. مسلما اگر خانواده آموزش دیده باشد به دلیل ارتباط مستمری که با فرد معتاد دارد می تواند بهترین عنصر و بازوی محرک در جهت بهبود حال وی باشد.
وی با تاکید بر مردمی سازی مبارزه با موادمخدر خاطر نشان کرد: این موضوع می تواند به عنوان یک پروژه مکمل، در کنار خانواده درمانی بسیار مفید باشد. مردمی کردن مبارزه با موادمخدر با توجه به روحیه مهربانی حاکم بر شهروندان، حس مسوولیت اجتماعی آنان را بیدار می کند.
نامبرده با انتقاد از بخشی از افکار عمومی که اعتیاد قابل درمان نمی داند، گفت: باید به دنبال راهی بود تا شهروندان با مشاهده صحنه های دلخراش پدیده شوم اعتیاد، مسوولانه برخورد کنند تا شرایط بازگشت اعتیاد به حداقل برسد.
این آسیب شناس اجتماعی با طرح سوال "چرا یک فرد معتاد می شود؟"، پاسخ داد: مساله اوقات فراغت و شیوه های غلط پرکردن آن و بحران های اجتماعی مانند بیکاری، فقر و مشکلات اقتصادی، تجرد، افسردگی و استرس از موارد زمینه ساز گرایش افراد به مواد مخدر است.
وی با تاکید بر ضرورت کاهش بحران های زمینه ساز گرایش به مواد مخدر از سوی نهادهای مسوول جامعه افزود: آموزش و پرورش به عنوان نهادی که با بیش از 12 میلیون دانش آموز می تواند نقش بسزایی در ساماندهی اوقات فراغت جوانان داشته باشد.
بای ادامه داد: امروز جوان جامعه ما با مشکل بحران هویت روبه روست، به گونه ای که فرهنگ وارداتی با تبلیغات زیاد برای او جایگزین فرهنگ ایرانی شده و جوان اصلا فرهنگ خود را نمی شناسد که بخواهد آن را بپذیرد. به هر ترتیب باید به هر طریقی که شده هویت را به جوانانمان برگردانیم.
اجتمام**1293**1436
17/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]