واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بی بی سی: تورم روستاهای ایران از شهرها کمتر شد
مرکز آمار ایران گزارش داده که تورم در پایان مهر ماه در مناطق شهری به ۱۹.۱ درصد و در مناطق روستایی به ۱۸.۹ درصد رسیده است.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت بی بی سی فارسی در خبری با عنوان" تورم روستاهای ایران بعد از سه سال از شهرها کمتر شد" نوشت: « آمار تازه نشان می دهد که تورم در مناطق روستایی مهر ماه سال گذشته به بالاترین حد خود در دو دهه گذشته رسیده بود. در مهر ماه سال گذشته تورم در مناطق روستایی ۴۲ درصد بود که اکنون به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است.
بنابر همین آمار، تورم در مناطق شهری نیز که مهر ماه سال گذشته در اوج خود به ۳۶.۲ رسیده بود به حدود ۱۹ درصد رسیده است.
مقایسه تورم در مناطق شهری و روستایی نشان می دهد که در سه سال گذشته میزان تورم در مناطق روستایی همواره بالاتر مناطق شهری بوده است و برای اولین بار در مهر ماه امسال میزان تورم مناطق روستایی از مناطق شهری کمتر شده است.
دلیل سبقت گرفتن تورم روستایی بر تورم شهری این است که در سالهای اخیر به خصوص بعد از برنامه حذف یارانه ها هم قیمت کالاها افزایش شدیدی پیدا کرد و هم توزیع یارانه نقدی انگیزه کار و تولید به خصوص تولید کشاورزی را کاهش داد
بنابر گزارش مرکز آمار در سه سال گذشته قیمت کالاها و خدمات بیش از دو برابر شده است.
عمده افزایش قیمت کالاها مربوط به خوراکی ها و آشامیدنی هاست و در میان بقیه کالاها، قیمت سبزیجات تازه در مناطق شهری و روستایی تقریبا سه برابر شده است.
دلیل سبقت گرفتن تورم روستایی بر تورم شهری این است که در سالهای اخیر به خصوص بعد از برنامه حذف یارانه ها هم قیمت کالاها افزایش شدیدی پیدا کرد و هم توزیع یارانه نقدی انگیزه کار و تولید به خصوص تولید کشاورزی را کاهش داد.
به این معنی که روستانشینان اکنون عمده نیاز خود را از شهرها تامین می کنند و افزایش قیمت کالاها و هزینه انتقال آنها، فشار بیشتری بر خانوارهای روستایی وارد کرده است.
اولویت دولت، تورم یا مقابله با رکود
عمده کالاهای مصرفی روستاها از شهرها تامین می شود و افزایش قیمت کالاها و بالا رفتن هزینه حمل و نقل، به افزایش تورم در روستاها دامن زده است
دولت حسن روحانی در یک سال اخیر عمده برنامه اقتصادی خود را بر کنترل تورم متمرکز کرده است هر چند مشکل اصلی اکنون رکود دامنگیری است که در دو سال گذشته اقتصاد ایران با آن دست به گریبان بوده است.
دولت برای خروج از بحران رکود اقتصادی لایحه ای به مجلس ارائه کرده و امیدوار است در کنار کاهش تورم، وضعیت اقتصادی بهبود یابد.
کارشناسان می گویند که دولت آقای روحانی هنوز برنامه اقتصادی مشخصی جز برنامه مسکن اجتماعی برای ساخت بیشتر از دو میلیون و ۴۰۰ واحد مسکونی در شش سال در بافت فرسوده و مناطق حاشیه شهرها، ارائه نکرده است.
به نظر برخی کارشناسان اقتصادی، بعد از شروع گفتگوهای هسته ای، این امیدواری ایجاد شده که ایران بتواند ضمن توافق با گروه پنج بعلاوه یک، سایه تحریم های سنگین را از روی اقتصاد کشور بر دارد و همین مسئله کمک کرده که فضای روانی به سمت بهبود فضای اقتصادی حرکت کند.
به جز این به عقیده این گروه از کارشناسان، دولت آقای روحانی بر خلاف سلف خود محمود احمدی نژاد همراه با کنترل نقدینگی، از اجرای برنامه های ضربتی که تیم آقای احمدی نژاد به آن باور داشت، خودداری کرده و همین مسئله باعث شده تا فضای روانی آرامتری بر اقتصاد کشور حاکم شود.
در شرایط فعلی، قیمت نفت در بازار جهانی به شدت کاهش پیدا کرده است و این در شرایطی است که فروش نفت ایران به دلیل تحریم های بین المللی نصف شده و این کشور قادر به انتقال پول فروش نفت به داخل کشور نیست.
در وضعیت کنونی دولت ایران چشم به سه هفته آینده دوخته بلکه بتواند در مهلت پایان مذاکرات هستهای با گروه پنج بعلاوه به توافقی هر چند محدود برسد وگرنه چشم انداز بهبود اقتصادی که اولویت دولت آقای روحانی است با وضعیت بغرنج تری مواجه خواهد بود.»
۱۷/۰۸/۱۳۹۳ - ۱۴:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]