تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسا روزه‏دارى كه از روزه‏اش جز گرسنگى و تشنگى بهره‏اى ندارد و چه بسا شب زنده‏دارى كه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832356653




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزایش نقدینگی به معنای کاهش اثر کنترل تورم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش نقدینگی به معنای کاهش اثر کنترل تورم
حجم نقدینگی در اقتصاد و جامعه ما دو برابر حد معمول است که این مساله باعث افزایش پایه پولی و بالا رفتن نرخ تورم در کشور شده است.
کد خبر: ۴۴۴۴۶۷
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱ - 25 October 2014


یک کارشناس مسائل اقتصادی می گوید: حجم نقدینگی در اقتصاد و جامعه ما دو برابر حد معمول است که این مساله باعث افزایش پایه پولی و بالا رفتن نرخ تورم در کشور شده است.


محمدحسن اعتضادی در گفت‌وگو با ایرنا، با بیان اینکه دولت برای جبران هزینه های خود مجبور است تا حدودی میزان نقدینگی را افزایش دهد، اظهار داشت: اما سیاست های کنترلی دولت برای کاهش نرخ تورم ضروری است.


وی ادامه داد: شاید بسیاری بگویند افزایش نقدینگی با ورود 2 میلیون دلار پول های بلوکه شده ایران در خارج از کشور افزایش یافته اما باید گفت که این مقدار دلار در حدی نیست که باعث افزایش نقدینگی در کشور شده باشد.


اعتضادی با بیان اینکه افزایش نقدینگی یعنی کاهش اثر دستاوردهای دولت در زمینه تورم، خاطرنشان کرد: متاسفانه در اقتصاد ایران برخلاف دیگر اقتصادهای دنیا بانک مرکزی مستقل و تابع دولت است این مساله باعث شده تا هر وقت دولت نیاز داشته باشد به بانک مرکزی دستور چاپ اسکناس دهد که این موضوع موجب استقراض بیشتر دولت از بانک مرکزی و افزایش نقدینگی در جامعه شود.


این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه افزایش نقدینگی یک سم برای اقتصاد است، تصریح کرد: میزان حجم نقدینگی موجود در جامعه ما دو برابر حد معمول است و این دو برابر شدن، باعث بالا رفتن پایه پولی و نرخ تورم شده است.


وی ادامه داد: دولت برای جلوگیری از افزایش احتمالی نرخ تورم همزمان با افزایش میزان نقدینگی باید سیاست های پولی و بانکی را به صورت جدی در دستور کار قرار دهد.


وی با اشاره به سیاست های پولی و مالی در کاهش نرخ تورم، اظهار داشت: دولت ها برای جمع آوری حجم نقدینگی در بازار از سیاستهایی مانند چاپ اوراق مشارکت، تغییرات نرخ بهره بانکی، افزایش نرخ ذخیره قانونی و تنزیل مجدد استفاده می کنند، ضمن اینکه بورس اوراق بهادار نیز ابزار دیگری است که دولت می تواند با فروش سهام، نقدینگی مازاد در جامعه را از آن طریق جمع کند.


وی با بیان اینکه متاسفانه موضوع تنزیل مجدد در اقتصاد ایران وجود ندارد، گفت: نرخ تنزیل مجدد، نرخی است که بانک های تجاری باید برای دریافت اعتبارات از بانک مرکزی به این بانک بپردازند و بانک مرکزی اعتبارات یادشده را از طریق تنزیل مجدد اوراق بهادار به بانک ها اعطا کند.


اعتضادی افزود: بنابراین 4 فاکتور تنزیل مجدد، تنظیم نرخ بهره، بورس اوراق بهادار و ذخیره قانونی روش هایی هستند که نقدینگی را کنترل و از افزایش دوباره نرخ تورم و پایه پولی جلوگیری می کند.


اعتضادی با بیان اینکه می توان از سیاست های مالی همراه با افزایش تعرفه ها در نرخ مالیات یا استقراض از خارجی هم استفاده کرد، ادامه داد: تغییرات نقدینگی در جامعه موازی و همسو با نرخ تورم است یعنی هرچه میزان نقدینگی در جامعه با افزایش روبه رو باشد به همان مقدار هم نرخ تورم افزایش می یابد.


این کارشناس اقتصادی گفت: وقتی پایه پولی و استقراض از بانک مرکزی بالا می رود، حجم پول در جامعه هم افزایش می یابد که باعث هجوم پول به معامله و کالا خواهد شد بنابراین در آن صورت برای جلوگیری از بالا رفتن قیمت ها باید به همان مقدار یا کالا وارد شود یا تولید افزایش یابد.


وی گفت: بنابراین دولت برای موفقیت در کاهش دوباره نرخ تورم باید با توجه به شرایط اقتصاد سیاست هایی اعمال کند که علاوه بر همسو بودن به راحتی بتوان آنها را کنترل و نظارت کرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن