واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
باید با تهاجم فرهنگی مبارزه و تقابل کنیم/ از پذیرش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابا داشتم/ نگاه امنیتی به حوزه فرهنگ درست نیست
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت و گویی صمیمانه از خاطرات دوران مبارزه و امتناعش از پذیرش سمت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت.
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی باشگاه خبرنگاران؛ علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر جمعه مهمان برنامه "شناسنامه" بود.
علی جنتی وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با اشاره به نگرانیش از انتخاب خود توسط رییس جمهور وقت گفت: رییس جمهور با وجود پیشنهاداتی که از سوی اطرافیانش برای این وزارتخانه به وی شده بود من را به عنوان تنها گزینه برای انتصاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب کرده بود. من با شناختی که از مسائل و مشکلات این وزارتخانه داشتم از پذیرش این سمت ابا داشتم و امتناع میکردم اما با وجود امتناع من و اصرار ریاست جمهوری این سمت را پذیرفتم.
وی در ادامه بیان کرد: من در حوزه کاری خود هرکار را به اهلش میسپارم و کسانی که در وزارت ارشاد فعالیت میکنند بدون گرایش خاص به جناحی به فعالیت می پردازند.
وی با اشاره به این موضوع که جدایی فرهنگ از سیاست را عنوان نکرده است گفت: من یادم نمی آید که هیچگاه این بحث را عنوان کرده باشم، اما اعتقاد دارم که نباید به فرهنگ نگاه امنیتی داشت. نگاه امنیتی به فرهنگ درست نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: من در جلسه سخنرانی که در مجلس شورای اسلامی داشتم با اشاره به مسئله تهاجم فرهنگی هیچگاه آن را توهم ندانسته و ازآن به عنوان یک واقعیت یاد کرده ام.تهاجم فرهنگی مسئله ایست که باید با آن مبارزه و تقابل کنیم.
جنتی در خصوص فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت جدید بیان کرد: من در ابتدای ورود به این وزارتخانه برحسب نظرات آقای روحانی که در مناظره هایشان داشتند، اعلام کردم که ممیزی قبل ازانتشار را حذف کنیم و آن را به ناشران بسپاریم. این موضوع با اعتراض ناشران مواجه شد و دلیل آنها این بود که اعتقاد داشتند وزارت ارشاد با این کار ممیزی را از عهده خود خارج کرده و به گردن آنها انداخته است. به این ترتیب وضعیت ممیزی مثل سابق است. ما تمام ضوابط و قواعد نشررا رعایت کرده ایم. باید به نهادهای شناخته شده مثل شورای نشر مجوز نظارت بر محتوای کتاب داده شود.
وی در خصوص ممنوع القلم ها ابراز کرد: ما از هویت کسانی که بدنام و وابسته به رژیم سابق بوده اند باخبریم و ممنوع القلم بودن آنها را قبول داریم اما با مطالعه محتوای کتابها و مغایر نبودن مطالب با ارزشها و قوانین مشکلی با نشر کتاب نخواهیم داشت. اما هیچ اسم و لیستی از افراد ممنوع القلم به ما عرضه نشده است.
وی در خصوص دفن خواننده های غیرمجاز زیرزمینی در قطعه هنرمندان عنوان کرد: یک گروه موسیقی در خارج از کشور که عنوان "سگ های زرد"را برخود راگذاشته بودند با اختلافاتی که بینشان ایجاد شد، یکی از آنها که دو نفر دیگر را به قتل رسانده بود که با هزینه یک نهاد به نام"انجمن قربانیان خشونت"در خارج از کشور بود که وزارت ارشاد به دلیل اینکه آنها از خانواده یک فیلمساز محترم ایرانی بود با موافقت و مجوز وزارت ارشاد در قطعه هنرمندان دفن شدند. اما به طور کلی تذفین در قطعه هنرمندان شرایط خاصی دارد.
جنتی در خصوص فعالیت های مبارزاتی در دوران انقلاب اسلامی گفت: مبارزات من از سال 47آغاز شد. وقتی که کسی را برای بردن اعلامیه های امام (ره) به اصفهان فرستادم و آن شخص در قم دستگیرشد و از آن پس اسم من شناخته شد و من تحت تعقیب قرار گرفتم.
وی ادامه داد: در سال 59 بود که به عنوان مدیر صدا و سیمای مرکز اهواز انتخاب شدم و باتوجه به شرایط مناسب نبود که با لباس روحانیت و طلبگی به آنجا بروم.
وی با نام بردن از آیت الله جوادی آملی، شهید مفتح به عنوان اساتید خود گفت: متاسفانه فرصتی برای شرکت در جلسات نداشتم.
خبر در حال تکمیل است...
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]