واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پزشک شبکه بهداشت ری: تب و خونریزی از علائم بارز بیماری ابولا است شهر ری - ایرنا - پزشک واحد بیماریهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: ابولا نوعی بیماری ویروسی است که برای انسان پیش می آید و تب و خونریزی از علائم بارز آن به شمار می رود.
دکتر زهره توکلی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهارداشت: ویروس ابولا از خانواده فیلوویروس ها است که پس از وارد شدن به بدن ، نوعی بیماری تب دار و خونریزی دهنده ایجاد می کند که در٢٥ تا 90 درصد منجر به مرگ خواهد شد.
وی تصریح کرد: البته از چهارگونه ویروس یک گونه تنها به ابتلای بدون علامت منجر و به مرگ نیز منتهی نخواهد شد.
توکلی با بیان اینکه این بیماری اولین بار در سودان و جمهوری دموکراتیک کنگو شناسایی شد افزود: از سال 1976 که اولین مورد این بیماری شناسایی شد ، تا سال 2013 کمتر از یکهزار نفر در سال مبتلا شدند. بزرگ ترین مورد شیوع این بیماری تاکنون مربوط به شیوع آن در غرب آفریقا در سال 2014 است که تاکنون ادامه داشته و مردم کشورهای گینه، سیرالئون، لیبریا و احتمالاً نیجریه به این بیماری مبتلا شده اند.
پزشک واحد بیماریهای شبکه بهداشت ری تا ماه آگوست سال 2014 بیش از یکزار و 600 مورد ابتلا به این بیماری شناسایی شده و تلاش ها برای تهیه کردن واکسن این بیماری ادامه دارد، اگرچه تاکنون هیچ واکسنی برای آن تهیه نشده است.
وی افزود: ابولا از راه انتقال انسان به انسان از طریق تماس مستقیم ( از پوست یا مخاط آسیب دیده) با خون ترشحات ،ارگانها و سایر مایعات بدن افراد مبتلا و یا سطوح و وسایل (رختخواب، ملافه و..) آلوده به این مایعات گسترش می یابد.
خطر سرایت این بیماری به پرسنل بهداشتی درمانی در حین درمان و ارایه سرویس به افراد مشکوک و یا مبتلا بالاست که این مساله بیشتر به دلیل تماس نزدیک بدون رعایت شدید و دقیق اصول کنترل و پیشگیری اتفاق می افتد. همچنین تماس خانواده قربانی با جسد وی در هنگام مراسم تدفین نیز از راههای انتقال و سرایت می باشد.
دکتر توکلی گفت: به همین دلیل طی چند سالی که از هجوم ابولا می گذرد، با وجود کارهای زیادی که برای تشخیص، اپیدمیولوژی و نحوه سرایت ابولا صورت گرفته، هنوز راه و نحوه دقیق سرایت آن مشخص نشده و تنها می توان گفت که احتمالا ابولا از طریق تماس با خون یا دیگر مایعات بدن و همچنین ترشحاتی همچون خلط افراد آلوده به این ویروس به افراد سالم منتقل می شود.
پزشک واحد بیماری های شبکه بهداشت ری در خصوص علائم بیماری افزود: دوره کمون (فاصله زمانی بین ورود ویروس به بدن تا ظهور علائم) این بیماری 2 تا 21 روز است و تب ناگهانی، درد های عضلانی، سر درد و گلو درد از علائم اولیه بیماری می باشد.
وی گفت: بعد از مدت کوتاهی ، تهوع ، استفراغ ، اسهال ، بثورات پوستی ، اختلال عملکرد کبد و کلیه و حتی در بعضی موارد خونریزی داخلی و خارجی نیز به دنبال علایم و نشانه های اولیه بروز خواهد کرد و وضعیت بیمار بشدت رو به وخامت می رود.
و طبق آزمایش ها به عمل آمده افت تعداد گلبول های سفید و پلاکت ها و افزایش آنزیم های کبدی نشان داده می شود.
وی اظهارداشت: تشخیص ابولا از سایر بیماریهای عفونی مشابه مانند مالاریا، تب تیفویید ومننژیت دشوار است بخصوص که علایم اولیه آن مثل خارش و قرمزی چشم و بثورات پوستی ، در بیماریهای دیگری که شایعتر هستند ، نیز دیده می شود.
دکتر توکلی برای درمان این بیماری گفت: هیچ راه درمان اختصاصی و مشخصی برای بیماری ابولا وجود ندارد. در حال حاضر اکثر درمانهایی که به بیماران داده می شود، درمانهای تقویتی است و این درمانها شامل کمک به حفظ فشار خون بیمار، حفظ مایعات بدن و نیز کمک به تنفس بیمار می باشد. در موارد وخیم ، بیمار باید به بخش مراقبت های ویژه انتقال داده شود.
این پزشک واحد بیماری های شبکه بهداشت ری گفت: تاکنون هیچ گونه درمان اختصاصی یا حتی واکسنی برای ابولا کشف نشده و تمام داروها و واکسن هایی که فعلا پیشنهاد می شوند به سالها تحقیق برای رسیدن به مرحله بالینی احتیاج دارند.
دکتر توکلی در باره کنترل و پیشگیری بیماری گفت: کنترل مطلوب بیماری ابولا طغیان متکی بریک برنامه جامع کاربردی شامل مدیریت موارد بیماری، نظارت و پیگیری موارد در تماس ، خدمات آزمایشگاهی مطلوب و استاندارد، تدفین محافظت شده با رعایت تمام موارد ایمنی و بسیج و هماهنگی اجتماعی است.
وی تصریح کرد: تعامل و مشارکت اجتماعی، کلید موفقیت در راه کنترل بحران است. بالا بردن سطح آگاهی مردم از عوامل خطر ابتلا به عفونت و اقدامات حفاظتی که افراد می توانند در جهت پیشگیری انجام دهند، یک راه موثر برای کاهش انتقال به انسان می باشد.
این گزارش حاکیست چندی پیش رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در گفت وگو با جام جم به مردم اطمینان داد که سرنوشت کشور در برخورد با بیماری ابولا مثل آفریقایی ها نیست.
محمدمهدی گویا تأکید کرد که وزارت بهداشت ایران برای مقابله با این بیماری آمادگی کامل دارد و در صورت مشاهده مواردی از ابتلا به آن با واکنش سریع و قوی، می تواند جلوی همه گیر شدنش را بگیرد.
وی با بیان اینکه احتمال ورود این بیماری به کشور بسیار ضعیف است ، عنوان داشت: مسافرت ایرانیان به کشورهای غرب آفریقا یعنی کشورهای آلوده به ابولا، بسیار محدود است و تعداد مسافرانی که از این کشورها می آیند نیز کم می باشد پس امکان انتقال بیماری به کشورمان بسیار ناچیز است. بنابراین وزارت بهداشت برای پیشگیری از بیماری و برخورد با آن کاملاً آماده می باشد و هنوز در ایران هیچ نمونه ای از ابتلا به ابولا ، گزارش نشده است.
1417/1348
15/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]