واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کج خلقی هیات امنای برخی مساجد تکایا را پررونق می کند زنجان - ایرنا - یک ذاکر اهل بیت(ع) گفت: کج خلقی هیات امنای برخی مساجد باعث رونق تکایا و خالی ماندن مساجد از وجود جوانان و نوجوانان می شود.
استاد حاج غلامرضا عینی فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه مداحی رتبه ای بلند و مقامی رفیع است، افزود: مداحان و ذاکرین اهل بیت (ع) باید با توجه به تقدس این کسوت معنوی، مراقبت های لازم در گفتار و رفتار را به عمل آورند.
وی بر ضرورت شناخت اهل بیت (ع) از سوی مداحان تاکید و اظهار کرد: مستمعین و مخاطبین رفتار و گفتار مداحان را ارزیابی می کنند و نمی توانند نسبت به تعارضات در این حوزه بی اعتنا باشند.
این ذاکر اهل بیت (ع) ساده گویی را از مولفه های بارز مداحی عنوان و ابراز کرد: قیام امام حسین (ع) در سال 61 هجری سرشار از مفاهیم ناب اسلامی و اخلاقی بوده و توجه به اصول اساسی و محوری این قیام لازمه تبیین صحیح فرهنگ عاشورا است.
استاد عینی فرد ادامه داد: چنانچه اشعار مداحی و مرثیه ها کنترل نشده و عنان گسیخته باشد، قطعا خروجی و تاثیرگذاری مطلوب اینگونه مراسم به حداقل ممکن کاهش پیدا می کند.
وی به تشکیل نهاد دعبل خزاعی و فعالیت کانون مداحان زیر نظر این نهاد اشاره و تصریح کرد: باید با بهره گیری از روشی منسجم و کارشناسی مداحان فعال شناسایی شوند تا بتوانند از خدمات ارایه شده توسط این کانون به ویژه معرفی برای بهره گیری از خدمات بیمه ای استفاده کنند.
این ذاکر اهل بیت(ع) تطبیق اشعار با اخبار و احادیث را لازم و ضروری خواند وگفت: بر اساس روایتی از امام صادق (ع)، باید از قبول اخبار و احادیثی که با قرآن و عقل مطابقت نداشته باشند اجتناب کنیم.
استاد عینی فرد ارتقا علم و عمیق بودن باورها و یافته های مداحان را مهم ارزیابی و اظهار کرد: باید با برنامه ریزی و اهتمام متولیان امر زمینه برای اشتیاق بیش از پیش مداحان جهت یادگیری اصول اساسی مدح و مرثیه فراهم شود.
این شاعر اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه به واسطه پیروزی انقلاب اسلامی عزاداری بر امام حسین (ع) و اهل بیت رسول احیا شد، ادامه داد: استقبال از محرم با اعلان عزا و طشت گذاری در مساجد و تکایا بیانگر علاقه مندی و اشتیاق مردم برای آشنایی بیش از پیش با مفاهیم عاشورایی است.
این ذاکر اهل بیت (ع) گفت: عصر رسانه و ارتباطات بستر مناسبی برای آشنایی با آداب و رسوم مناطق مختلف در عزای حسین (ع) را فراهم کرده و صرف عدم اطلاع افراد از این عزاداری ها نمی تواند نشانگر بدعت در مراسم و عزاداری ها باشد و گاهی مردم با اشاعه سنت رایج عزاداری منطقه ای خاص در دیگر مناطق کشوردر راستای توسعه آن سنت نیکو تلاش می کنند که مراسم طشت گذاری نمونه بارزی از این رسوم بوده و به معنای بدعت در عزاداری نیست.
استاد عینی فرد گسترش بی رویه تکایا را ناشی از برخی بداخلاقی های از سوی تعدادی از اعضای هیات امنای مساجد عنوان کرد و یادآورشد: متاسفانه این کار ناشی از عدم آگاهی افراد به عنوان متولیان فعالیت مساجد بوده که باعث دوری جوانان از حضور و مشارکت درفعالیت مساجد و روی آوردن به تکایا شده است که رفع این مشکل نیازمند ارتقا سطح بینش و سعه صدر خادمین و هیات امنای مساجد است.
بنیانگذار هیات مکتب الزینب (س) ادامه داد: نباید با جزیی نگری در برخی امور و مفاهیم عاشورایی از کلیت این قیام غافل شد و با ایراد گرفتن بر برخی نمادهای عزاداری از جمله سینه زدن بدون پیراهن توسط جوانان یا بریده بریده گفتن نام حسین (ع) عرصه را بر جذب و جلب جوانان برای عزاداری امام حسین (ع) تنگ نمود بلکه باید ابتدا با جذب و سپس با تبیین صحیح چگونگی عزاداری بر امام حسین (ع) گامی استوار و اساسی جهت اجرای امور جزیی در پرتو امور کلی برداشت.
این ذاکر اهل بیت (ع) گفت: تعامل سازنده و مناسب با جوانان لازمه توسعه و ترویج فرهنگ عاشورایی است وجوان به واسطه روحیه حقیقت جو و کنجکاوی که دارد درصدد دستیابی به کمال و حقیقت است و در این مسیر باید با فراهم کردن زمینه مناسب برای رسیدن به این مهم در کمال خوش خلقی، اهتمام ویژه ای انجام گیرد.
7318/596
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]