محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832484885
ابزارشناسی توسعه فرهنگی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابزارشناسی توسعه فرهنگی روزنامه آراز آذربایجان در شماره روز چهارشنبه خود در مطلبی با عنوان "ابزار شناسی توسعه فرهنگی" به قلم علی رزم آرای، این ابزارها را مورد کنکاش قرار داده است.
در این مطلب می خوانیم:
توسعه فرهنگی فرایندی است منوط به توسعه انسانی. به عبارتی انسان به عنوان محور توسعه و عامل به آن و از سویی متغیر و متاثر از آن، نخستین عنصر و رکن توسعه است. توسعه، ارتقای مستمر کل جامعه و نظام اجتماعی به سوی زندگی بهتر و انسانی تر معنا شده است. زمانی که فرهنگ یک جامعه پذیرای توسعه نباشد تحول در فرهنگ می تواند مقدمه ای برای توسعه در ابعاد گوناگون آن باشد.
توسعه اصولا شامل تغییرات بنیادی در ساختار سازمان ها، جوامع و مدیریت ها است . به همان نحو تغییرات در دیدگاه مردم و سنت ها وعقاید نیزهست. پس تحول در فرهنگ خود می تواند مقدمه ای برای توسعه در ابعاد گوناگون باشد آن هم زمانی که فرهنگ یک جامعه خود سترون از ایجاد توسعه است. یعنی ابتدا باید شعور و فرهنگ توسعه را در مردمان یک جامعه که در آن رغبت و میلی برای تحول و توسعه نیست، ایجاد کرد. سپس روحیه تغییر و تحول موتور محرکه آن جامعه و مردمانش خواهد شد برای اصل توسعه فرهنگی و این خود میکانیسم توسعه انسانی است.
در جامعه ایران و به ویژه جامعه شهری ارومیه و منطقه متاثر از آن یعنی آذربایجان پتانسیل تحول و حرکت در جریان سازی فرهنگی به شکل بالقوه وجود دارد. ابعاد و زوایای دینی که رفتار متعالی انسان را مشخص کرده و ابعاد معنوی توسعه انسانی را مشخص می کند.
این مولاعلی است که در نهج البلاغه، انسان را به زمان مند بودن می خواند: فرزند زمان خود باشید.
مناسبات فرهنگی و تاریخی در آذربایجان ایران که خود حاوی باشکوه ترین و متعالی ترین شروح از تعالی انسان و توسعه معنوی و مادی او را عرضه می کند. فرهنگ حماسی و حق جویانه زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی ، زوایای مختلف فرهنگ فولکلوریک آن که انسان را به معیار مند بودن دعوت می کند و هزاران نکته و گوشه دیگر. اما بالفعل کردن این پتانسیل ها نیازمند مطالعه و تحقیق در وضعیت کنونی شهر ارومیه و یا استان است.
شرایط فرهنگی اکنون شهر ارومیه چگونه است؟ امکانات کجاست و عملکردهای عینی و مشخص به چه نحو است؟ خلاء و نداشته ها چه هستند و انتظارات از چه جنسی ؟ برای پاسخ گویی به این سؤالات و شرح آنها نیازاست که مقدمتا ً به چند عنوان اشاره شود:
سطح سواد وآگاهی عمومی در جامعه شهری ارومیه، تکنولوژی و فرایند صنعتی و به روز شدن فنون و امکانات فنی، شناخت و رشد گردشگری و توریسم به عنوان اولین عامل و حامل نشانه های فرهنگی و طرح آنها در بطن یکدیگر، مطبوعات و اطلاعات عمومی، کاربردی کردن روزمره اجزای زندگی و کار، سیاست های مشخص و شفاف فرهنگی بر اساس شرایط بومی و اجتماع منطقه ای و فرهنگ یا فرهنگ های غالب.
موارد فوق از اهم موارد اولویت دار است که مشخص کننده ابعاد مختلف شرایط موجود در یک جامعه شهری و استانی نظیر ارومیه و استان آذربایجان غربی است. با برآورد آماری و اطلاعاتی از موارد طرح شده می توان همه مشخصات و مختصات اجتماعی و فرهنگی جامعه شهری ارومیه و یا حتی استان را آشکارا تدوین کرد و همه زوایای ناظر بر کم و کاستی و کمبودهای فرهنگی آن و همچنین تکیه گاه های اصلی ایجاد جریان توسعه انسانی و نیل به توسعه فرهنگی اقتصادی در آن را دید و تشریح کرد.
از همین جاست که می توان اذعان کرد که توسعه فرهنگی منجر به خود باوری یک جامعه می شود، و این مسئله خود در شکل گیری و هویت فرهنگی جامعه نقش مهمی را ایفاء می کند.
توسعه فرهنگی در قالب اهمیت دادن به ارزش های محلی و بومی، باید بتواند از طریق برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی به نیازهای معنوی و مادی افراد یک جامعه شهری نظیر ارومیه پاسخ دهد.
حال ببنیم که چه اجزایی تعاملات فرهنگی مبتنی برپویایی انسانی را برای شناخت جمعی وفردی خود، درجهت برنامه ریزی های فرهنگی واجتماعی می سازد. اگر 12 شاخصه توسعه فرهنگی که در نوشتار پیشین مورد مطالعه قرار گرفت را در نظر بگیریم اولویت به سه مورد عمده باز می گردد که در همه 12 مورد یاد شده (خبرگزاری ، مراکز فرهنگی، سینما، کتاب فروشی، لیتوگرافی، چاپخانه، صحافی، موسسه نشر، تعداد دفاتر مطبوعاتی، نشریه، کتاب موجود) مشترک هستند.
تکنولوژی و امکانات فنی به روز: استان آذربایجان غربی با بیش از 60 نشریه از انواع هفته نامه و ماهنامه تا روزنامه و دوهفته نامه و… از خلاء یک چاپخانه فنی به روز رنج می برد. به طوری که حتی دفاتر انتشاراتی و ناشرین بیشتر مباشر نشراند تا ناشر، و اغلب آثار آنها در تهران و تبریز چاپ و منتشر می شود.
این در حالی است مطبوعات استان و ناشرین آن هنوز با ابتدایی ترین مشکلات و مبتلات چاپ، نشر و حتی توزیع دست به گریبان بوده و دست و پنجه نرم می کنند.
فضاها و عملکرد های فرهنگی : از یک سو فضاها و عملکردهای موجود فرهنگی دراستان یا فرسوده اند و یا در معرض تغییر کاربری یا خالی و معطل اند و مواردی نیز درجریان روز فعالیت های فرهنگی قرار نداشته و یا موردی و حسب امور جاری عمل کرده و دغدغه برنامه های بلند مدت را ندارند. دراین میان خلاء و نبود سیاست های مدون و شفاف فرهنگی که بر مبنای شاخصه های بومی و محلی تعریف شده وعمل کند، خالی است و اگر موردی هم باشد به صلاحدید مرکز کشور و پایتخت انجام شده و می شود.
برای مثال تقریبا ً در اغلب مراکز استان از کلان شهر تا بزرگ شهر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری این مراکز به شکلی موجودیت داشته و در حال فعالیت است. فعالیت این سازمان در جنب برنامه های عمرانی وشهری که نیازمند فرهنگ سازی است انجام گرفته و عموم مردم این مراکز را برای انجام تغییرات رفتاری و حتی سنتی آماده کرده و یا درجهت آشنایی با تاسیسات به روز و امکانات جدید شهری و استفاده و نگهداری از آنها و تبلیغ برای اطلاع رسانی عموم مردم عمل می کند. در حالی که شهرداری بزرگ شهر ارومیه درگیر انتصابات و تغییرات داخلی خود است و هنوز بر نمی آید که از این هیزم برای مردم شهر آتشی روشن شود.
چرخش و گردش اطلاعات و آگاهی های عمومی: مطبوعات و کتاب در یک جامعه شهری رسالت تولید اطلاعات و منبع سازی برای مردم آن جامعه را مبتنی بر ریشه ها و نیازهای آن جامعه دارا است. سطح مطالعه مردم، تحصیلات واقعی و کارکردی عموم که می تواند شخصیت ساز آنها باشد در این جهت موثر بوده وانتظارات مثبت و حقیقی آنها را تقویت کرده و تولید منش فرهنگی می نماید.
این سه محور فصل مشترک شاخصه های 12 گانه مطروحه در جریان توسعه فرهنگی هستند. این سه از اساسی ترین مشکلات و موانع توسعه در شهر ارومیه و استان آذربایجان غربی به شمار می روند.
** رسانه ها**
8137/8136
14/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
توسعه و بهبود خدمات بيمه اي به فرهنگيان از اولويت هاي کاري است
۸ آبان ۱۳۹۳ ۱۷ ۳۲ب ظ توسعه و بهبود خدمات بيمه اي به فرهنگيان از اولويت هاي کاري است معاون مديرکل تعاون وزارت آموزش و پرورش درخراسان رضوي اظهار داشت آموزش و پرورش از تمام ظرفيت هاي موجود خود و ساير دستگاه ها براي ارتقا معيشت فرهنگيان استفاده مي کند به گزارش خبرگزاري موج اکبرتوسعه فرهنگی ربطی به افزایش سالن سینما ندارد |اخبار ایران و جهان
توسعه فرهنگی ربطی به افزایش سالن سینما ندارد کد خبر ۴۴۲۹۹۴ تاریخ انتشار ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۳ - 19 October 2014 حجتالاسلام والمسلمین هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه است نامه شورا نشریه خبری- تحلیلی شورای عالی انقلاب فرهنگی با این عضو هیات علمی دانشگاه علوم و حدیث قم درمورنحوه نقشآفرینی فرهنگی جامعه شاهد و ایثارگر در برنامه ششم توسعه
یکشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۸ معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به برگزاری همایش معاونان فرهنگی و امور اجتماعی سراسر کشور گفت نحوه نقشآفرینی فرهنگی جامعه شاهد و ایثارگر در برنامه ششم توسعه در این همایش تبیین میشود به گزارش ایسنا حجتالاسلام و المستوسعه فیزیکی روستاها بدون حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی بی نتیجه است
استانها شمال آذربایجان شرقی محمدزاده توسعه فیزیکی روستاها بدون حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی بی نتیجه است تبریز- خبرگزاری مهر بخشدار مرکزی تبریز بر لزوم رسیدگی به مشکلات فرهنگی و اجتماعی موجود در روستاها تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر مرتضی محمدزاده ظهر چهارشنبه در نشستی بابه منظور توسعه تجارت بین ایران و عمان هفته فرهنگی مازندران و عمان برگزار شود
به منظور توسعه تجارت بین ایران و عمانهفته فرهنگی مازندران و عمان برگزار شودمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران خواستار برگزاری هفته فرهنگی بین عمان و مازندران شد و گفت این طرح میتواند برای توسعه تجارت بین ایران و عمان مفید باشد به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستانتشکلهای دانشجویی فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاه ها را توسعه دهند -
موسوی مطرح کرد تشکلهای دانشجویی فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاه ها را توسعه دهند بوشهر – خبرگزاری مهر سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی استانداری بوشهر گفت تشکل های دانشجویی فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاه ها را توسعه دهند به گزارش خبرنگار مهر سید اسماعیل موسوی صبح یکشنبه در نشست با تشکلتلاش دولت و مجلس برای بهبود وضعیت فرهنگیان/ تحول نظام آموزش با اجرای برنامه ششم توسعه
استانها مرکز تهران فانی تأکید کرد تلاش دولت و مجلس برای بهبود وضعیت فرهنگیان تحول نظام آموزش با اجرای برنامه ششم توسعه پاکدشت - خبرگزاری مهر وزیر آموزش و پرورش گفت دولت و مجلس تلاش میکنند در سال آینده وضعیت آموزش و پرورش بهتر از شرایط موجود شود به گزارش خبرنگار مهر مرانظریه پایه توسعه اردبیل فاقد ابعاد فرهنگی است/ لزوم بازنگری در سند راهبردی
استانها شمال اردبیل در گفتگو با مهر عنوان شد نظریه پایه توسعه اردبیل فاقد ابعاد فرهنگی است لزوم بازنگری در سند راهبردی اردبیل – خبرگزاری مهر نظریه پایه توسعه استان اردبیل در حالی جهت بررسی به نهادهای ذیربط ارجاع شده که به عقیده برخی کارشناسان و مدیران دستگاه های اجرایی استتوسعه برنامههای فرهنگی اولویت اداره کل است
توسعه برنامههای فرهنگی اولویت اداره کل است مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز گفت مهمترین برنامهها و اولویتهای ما توسعه برنامههای فرهنگی است سید موسی حسینی کاشانی در حاشیه افتتاح نگارخانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ماهدشت با نام استاد عبدالله عامری اظهار کرد یکی از ممعاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی : توسعه گردشگری ایران نیازمند اقدامات فرابخشی است
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی توسعه گردشگری ایران نیازمند اقدامات فرابخشی است معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور گفت توسعه گردشگری ایران با همه مختصات و ویژگی ها نیازمند اقدامات فرابخشی و فرادستگاهی است به گزارش نامهنیوز مرتضی رحمانی موحد یکشنبفرهنگیان و دانش آموزان در توسعه پدافند غیر عامل نقش موثری دارند
مدرس پدافند غیر عامل در یزد فرهنگیان و دانش آموزان در توسعه پدافند غیر عامل نقش موثری دارند مدرس پدافند غیر عامل در نشست توجیهی آموزشی پدافند غیر عامل درآموزش و پرورش استان یزدگفت فرهنگیان و دانش آموزان در توسعه پدافند غیر عامل نقش موثری دارند ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ آبان ساعت 12 44 بهقطب گردشگری استان بوشهر در انتظار بهبود زیرساختها/ لزوم توسعه توریسم فرهنگی در گناوه
استانها جنوب بوشهر گزارش خبری قطب گردشگری استان بوشهر در انتظار بهبود زیرساختها لزوم توسعه توریسم فرهنگی در گناوه گناوه - خبرگزاری مهر شهرستان گناوه امروزه به عنوان قطب گردشگری در ایران به شمار می رود و برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری در این شهرستان می تواند بر میزان گرکنگره ملی بی بی حکیمه (س) نقش مهمی در توسعه فرهنگی و اقتصادی گچساران دارد
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد رحیمی کنگره ملی بی بی حکیمه س نقش مهمی در توسعه فرهنگی و اقتصادی گچساران دارد گچساران- خبرگزاری مهر فرماندار گچساران گفت کنگره ملی بی بی حکیمه س نقش مهمی در توسعه فرهنگی و اقتصادی شهرستان گچساران دارد به گزارش خبرنگار مهر جلسه شورای ادر اینجا جمع شده ایم که برای توسعه کشور با تعامل فرهنگی فعالیت کنیم
علیرضا مسرور در اینجا جمع شده ایم که برای توسعه کشور با تعامل فرهنگی فعالیت کنیم خبرگزاری پانا دبیر انجمن اسلامی معلمان خوزستان گفت در اینجا جمع شده ایم که با کمک آموزش و پرورش برای توسعه کشور با تعامل فرهنگی فعالیت کنیم ۱۳۹۳ جمعه ۲ آبان ساعت 17 59 علیرضا مسرور در کنگره انجمنسرپرست دانشگاه پیام نور کردستان: توسعه فرهنگی در اولویت پیام نور کردستان است
سرپرست دانشگاه پیام نور کردستان توسعه فرهنگی در اولویت پیام نور کردستان استسرپرست دانشگاه پیام نور استان کردستان از توسعه فرهنگی و ارتقای شاخصهای مرتبط با این حوزه در سطح مراکز و واحدهای تابعه این دانشگاه به عنوان اولویتهای کاری در سال تحصیلی جاری نام برد به گزارش خبرگزاری فارمعاون فرماندار دورود مطرح کرد توجه بیشتر به توسعه امکانات فرهنگی و هنری در مناطق محروم شهرستان دورود
معاون فرماندار دورود مطرح کردتوجه بیشتر به توسعه امکانات فرهنگی و هنری در مناطق محروم شهرستان دورودمعاون فرماندار شهرستان دورود گفت باید توجه بیشتری به توسعه امکانات فرهنگی و هنری در مناطق محروم شهرستان دورود شود به گزارش خبرگزاری فارس از دورود یعقوب بختیاری ظهر امروز در کارگرعضو شورای معین شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با فارس: فضای مجازی نیازمند مدیریت فرهنگی است/گرانی اینترنت ما
عضو شورای معین شورای عالی فضای مجازی در گفتوگو با فارس فضای مجازی نیازمند مدیریت فرهنگی است گرانی اینترنت ماحصل توسعه پهنای باند خارجی با رویکرد درآمدزاییعضو شورای معین شورای عالی فضای مجازی با ارزیابی عملکرد وزارت ارتباطات در حوزه فرهنگ و اقتصاد مقاومتی گفت مشکل مردم با پهنای-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها