تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832484885




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ابزارشناسی توسعه فرهنگی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابزارشناسی توسعه فرهنگی روزنامه آراز آذربایجان در شماره روز چهارشنبه خود در مطلبی با عنوان "ابزار شناسی توسعه فرهنگی" به قلم علی رزم آرای، این ابزارها را مورد کنکاش قرار داده است.


در این مطلب می خوانیم:
توسعه فرهنگی فرایندی است منوط به توسعه انسانی. به عبارتی انسان به عنوان محور توسعه و عامل به آن و از سویی متغیر و متاثر از آن، نخستین عنصر و رکن توسعه است. توسعه، ارتقای مستمر کل جامعه و نظام اجتماعی به سوی زندگی بهتر و انسانی تر معنا شده است. زمانی که فرهنگ یک جامعه پذیرای توسعه نباشد تحول در فرهنگ می تواند مقدمه ای برای توسعه در ابعاد گوناگون آن باشد.
توسعه اصولا شامل تغییرات بنیادی در ساختار سازمان ها، جوامع و مدیریت ها است . به همان نحو تغییرات در دیدگاه مردم و سنت ها وعقاید نیزهست. پس تحول در فرهنگ خود می تواند مقدمه ای برای توسعه در ابعاد گوناگون باشد آن هم زمانی که فرهنگ یک جامعه خود سترون از ایجاد توسعه است. یعنی ابتدا باید شعور و فرهنگ توسعه را در مردمان یک جامعه که در آن رغبت و میلی برای تحول و توسعه نیست، ایجاد کرد. سپس روحیه تغییر و تحول موتور محرکه آن جامعه و مردمانش خواهد شد برای اصل توسعه فرهنگی و این خود میکانیسم توسعه انسانی است.
در جامعه ایران و به ویژه جامعه شهری ارومیه و منطقه متاثر از آن یعنی آذربایجان پتانسیل تحول و حرکت در جریان سازی فرهنگی به شکل بالقوه وجود دارد. ابعاد و زوایای دینی که رفتار متعالی انسان را مشخص کرده و ابعاد معنوی توسعه انسانی را مشخص می کند.
این مولاعلی است که در نهج البلاغه، انسان را به زمان مند بودن می خواند: فرزند زمان خود باشید.
مناسبات فرهنگی و تاریخی در آذربایجان ایران که خود حاوی باشکوه ترین و متعالی ترین شروح از تعالی انسان و توسعه معنوی و مادی او را عرضه می کند. فرهنگ حماسی و حق جویانه زبان و ادبیات ترکی آذربایجانی ، زوایای مختلف فرهنگ فولکلوریک آن که انسان را به معیار مند بودن دعوت می کند و هزاران نکته و گوشه دیگر. اما بالفعل کردن این پتانسیل ها نیازمند مطالعه و تحقیق در وضعیت کنونی شهر ارومیه و یا استان است.
شرایط فرهنگی اکنون شهر ارومیه چگونه است؟ امکانات کجاست و عملکردهای عینی و مشخص به چه نحو است؟ خلاء و نداشته ها چه هستند و انتظارات از چه جنسی ؟ برای پاسخ گویی به این سؤالات و شرح آنها نیازاست که مقدمتا ً به چند عنوان اشاره شود:
سطح سواد وآگاهی عمومی در جامعه شهری ارومیه، تکنولوژی و فرایند صنعتی و به روز شدن فنون و امکانات فنی، شناخت و رشد گردشگری و توریسم به عنوان اولین عامل و حامل نشانه های فرهنگی و طرح آنها در بطن یکدیگر، مطبوعات و اطلاعات عمومی، کاربردی کردن روزمره اجزای زندگی و کار، سیاست های مشخص و شفاف فرهنگی بر اساس شرایط بومی و اجتماع منطقه ای و فرهنگ یا فرهنگ های غالب.
موارد فوق از اهم موارد اولویت دار است که مشخص کننده ابعاد مختلف شرایط موجود در یک جامعه شهری و استانی نظیر ارومیه و استان آذربایجان غربی است. با برآورد آماری و اطلاعاتی از موارد طرح شده می توان همه مشخصات و مختصات اجتماعی و فرهنگی جامعه شهری ارومیه و یا حتی استان را آشکارا تدوین کرد و همه زوایای ناظر بر کم و کاستی و کمبودهای فرهنگی آن و همچنین تکیه گاه های اصلی ایجاد جریان توسعه انسانی و نیل به توسعه فرهنگی اقتصادی در آن را دید و تشریح کرد.
از همین جاست که می توان اذعان کرد که توسعه فرهنگی منجر به خود باوری یک جامعه می شود، و این مسئله خود در شکل گیری و هویت فرهنگی جامعه نقش مهمی را ایفاء می کند.
توسعه فرهنگی در قالب اهمیت دادن به ارزش های محلی و بومی، باید بتواند از طریق برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی به نیازهای معنوی و مادی افراد یک جامعه شهری نظیر ارومیه پاسخ دهد.
حال ببنیم که چه اجزایی تعاملات فرهنگی مبتنی برپویایی انسانی را برای شناخت جمعی وفردی خود، درجهت برنامه ریزی های فرهنگی واجتماعی می سازد. اگر 12 شاخصه توسعه فرهنگی که در نوشتار پیشین مورد مطالعه قرار گرفت را در نظر بگیریم اولویت به سه مورد عمده باز می گردد که در همه 12 مورد یاد شده (خبرگزاری ، مراکز فرهنگی، سینما، کتاب فروشی، لیتوگرافی، چاپخانه، صحافی، موسسه نشر، تعداد دفاتر مطبوعاتی، نشریه، کتاب موجود) مشترک هستند.
تکنولوژی و امکانات فنی به روز: استان آذربایجان غربی با بیش از 60 نشریه از انواع هفته نامه و ماهنامه تا روزنامه و دوهفته نامه و… از خلاء یک چاپخانه فنی به روز رنج می برد. به طوری که حتی دفاتر انتشاراتی و ناشرین بیشتر مباشر نشراند تا ناشر، و اغلب آثار آنها در تهران و تبریز چاپ و منتشر می شود.
این در حالی است مطبوعات استان و ناشرین آن هنوز با ابتدایی ترین مشکلات و مبتلات چاپ، نشر و حتی توزیع دست به گریبان بوده و دست و پنجه نرم می کنند.
فضاها و عملکرد های فرهنگی : از یک سو فضاها و عملکردهای موجود فرهنگی دراستان یا فرسوده اند و یا در معرض تغییر کاربری یا خالی و معطل اند و مواردی نیز درجریان روز فعالیت های فرهنگی قرار نداشته و یا موردی و حسب امور جاری عمل کرده و دغدغه برنامه های بلند مدت را ندارند. دراین میان خلاء و نبود سیاست های مدون و شفاف فرهنگی که بر مبنای شاخصه های بومی و محلی تعریف شده وعمل کند، خالی است و اگر موردی هم باشد به صلاحدید مرکز کشور و پایتخت انجام شده و می شود.
برای مثال تقریبا ً در اغلب مراکز استان از کلان شهر تا بزرگ شهر سازمان فرهنگی و هنری شهرداری این مراکز به شکلی موجودیت داشته و در حال فعالیت است. فعالیت این سازمان در جنب برنامه های عمرانی وشهری که نیازمند فرهنگ سازی است انجام گرفته و عموم مردم این مراکز را برای انجام تغییرات رفتاری و حتی سنتی آماده کرده و یا درجهت آشنایی با تاسیسات به روز و امکانات جدید شهری و استفاده و نگهداری از آنها و تبلیغ برای اطلاع رسانی عموم مردم عمل می کند. در حالی که شهرداری بزرگ شهر ارومیه درگیر انتصابات و تغییرات داخلی خود است و هنوز بر نمی آید که از این هیزم برای مردم شهر آتشی روشن شود.
چرخش و گردش اطلاعات و آگاهی های عمومی: مطبوعات و کتاب در یک جامعه شهری رسالت تولید اطلاعات و منبع سازی برای مردم آن جامعه را مبتنی بر ریشه ها و نیازهای آن جامعه دارا است. سطح مطالعه مردم، تحصیلات واقعی و کارکردی عموم که می تواند شخصیت ساز آنها باشد در این جهت موثر بوده وانتظارات مثبت و حقیقی آنها را تقویت کرده و تولید منش فرهنگی می نماید.
این سه محور فصل مشترک شاخصه های 12 گانه مطروحه در جریان توسعه فرهنگی هستند. این سه از اساسی ترین مشکلات و موانع توسعه در شهر ارومیه و استان آذربایجان غربی به شمار می روند.
** رسانه ها**
8137/8136


14/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن